Poradna duly
Jana Čurdová
Tak na kontrole všechno OK, další kontrola 23.2. ![]()
NISSO vítám tě a gratuluju k dvojčátkům
..panečku to bude na jaře miminek a v létě kočárků venku ![]()
ROXO gratulace ke klukovi, další do party ![]()
EURY pěkný oblečky a bříško je taky pěkně vidět ![]()
RENKO tvoje nervy chápu, věřím, že bude všechno OK a ten balvan, kterej ti pak spadne ze srdce bude slyšet až sem
VYDRŽ
Ahojky,
díky moc od všech za přivítání.
Bedhann - díky za návod na metříky, za chvíli uvidím, jestli jsem to zvládla.
Holky, když čtu Vaše přírůstky, tak jen tiše vzpomínám, jak jsem přibrala u Viktorky celkem 11 kg.
Teď už mám nahoře 9 kg a každý týden to letí výš a výš.
Už se úplně bojím vlézt na váhu.
Myslím, že tímhle tempem se propracuju až ke 20 kg. Hrůza!!!!!
Přitom jím docela normálně, to při prvním těhu jsem se vyloženě přejídala a v ničem jsem se neomezovala.
Holt bude znát, že je to už druhý těhotenství.
Taky jsem četla o tom testu na cukrovku.
Moje dr mi ho nedělala ani při Viky a ani teď se o ničem nezmínila. Ve 24. týdnu mám jít na normální kontrolu a na nic o lačnu mě neupozorňovala.
Je to zvláštní, když jde o dvojčata…
Renko, taky jsem si užila dny strachu. U dvojčat mi vyšly tripple testy se zvýšenou hodnotou a měli jsme konzultaci u genetičky.
Ta řekla, že u dvojčat většinou vychází tyhle testy falešně pozitivní a poslala nás na tzv. genetický UTZ. Vlastně normální UTZ u naá v nemocnici, jenom asi mimča víc proměřovali. Doktor po 10 min. naznal, že míma jsou bez VVV (vroz. vývoj. vad) a nikdo se s námi už nabyvil. Ani 3D UTZ nám nenavrhli a amnio už vůbec ne.
Docela jsem zvažovala, jestli nemám na amnio jít, ale hrozně jsem se toho bála. Nevím, jestli by mě u dvojčat museli píchat dvakrát atd.
Teď už máme po dalších 2 UTZ ( jeden jsem měla domluvený přímo s primářem naší porodnice) a druhy byl ten velký a taky po SONO srdíčku, tak doufám, že kdyby něco, tak už by to snad museli vidět. Ale stejně, stín pochybností budu mít až do porodu, kdy je konečně uvidím.
Nikdo mi to už z hlavy nevymaže.
Ono i při porodu mohou nastat komplikace a mimčo může mít nějaký i vážnější problémy. Takže nikdo z nás nemá nic jistý.
Každopádně Ti budu zítra držet palce a moc na Tebe myslet.
Určitě to dopadne dobře. DRŽ se
Tak jsem si holky koupila časopis Maminka a píše tam MUDr. Koucký o vyšetřeních v těhot. K vyšetření týkající se cukrovky píše:
„Test na cukrovku je kontroverzní-zatím se doporučuje u všech žen s rizikem (nadváha, obezita, porod dítěte větší než 4kg v anamnéze, cukr v moči, cukrovka v rodině těhot.cukrovka v minulém těhot., věk těhotné nad 25 let
) ostatním není nutné test provádět.“
a dál píše k testům na toxoplazmozu či listeriozu - " test není nutný, u listeriozy je dlouhá inkubační doba, řádově týdny až několik měsíců.."
U nás se např. testy na cukrovku taky nedělají, jen kontrolují při každé kontrole i moč..
Holky, tak se musím pochlubit, dostala jsem na Valentýna kytku, ale pro mě to není překvapení, my ho totiž „slavíme“ každý rok ![]()
Tak jsem teď vyslala manžu pro slaný oříšky,mám na ně děsnou chuŤ a přines mi i srdíčko s bonbonama ňam,ňam. ![]()
Dobré krásné ráno, tetky.
tak v Lounech je deštivo, nic moc pohled. jenom doufám, že se neochladí.
jak je u vás?
SILEM - podle toho, co ten pán říká, by měli dělat test téměř každému. tak uvidíme, jak se opět budou lišit přístupy jednotlivých našich doktorů.
Ahoj, k tý cukrovce, já mám sto chutí ten test na cukrovku odmítnout, povinný to není a pokud nemám, žádné problémy a cukr v moči, tak mi to přijde trochu zbytečný, občas si připadám až moc přetestovaná, že by mi moohli dát taky chvíli pokoj a v klidu si to těhotenství vychutnávat
Dobré ránko,
vítám nově příchozí Nissu a gratuluju k dvojčátkům. Neboj je to sice dvojnásobná starost, ale i dvojnásobná radost, teda aspoň to o nás (dvojčatech) s bráchou tvrdívala mamka.
Jinak jste mi celkem dali zabrat než jsem těch 7 listů od úterního odpoledne dočetla.
Jinak na kontrole jsme dopadli dobře. Ptala jsem se mudra na to nepřibírání na váze a říkal, že pokud nehubnu, tak je to dobré. Takže zatím pořád výchozí váha. Díval se na mrně přes UTZ a pořád čekáme překvapení.Doktor mě ale pobavil, prý je ještě brzo na to, aby bylo poznat pohlaví. Jinak další KO 14.3. a 23.2. jdu na glukózový test, je to na ty 3 hodiny a budu polykat sladkou vodičku, k nám asi inovace ve zdravotnictví ještě nedošla.
Včera jsem byla teda ještě reklamovat jednu těhu halenku a budu ji mít dneska spravenou. Jinak na zubní jsem nedošla, a jinak řidičák nemám, protože tam bylo lidí jak opic a automat už přestal tisknout lístky s pořadím, protože měl vyčerpaný limit už v 13 hodin. Tak to budu muset zkusit někdy jindy. Pak jsem koupila bílé dupačky, kabátek a čepičku na cestu z porodnice (vel. 56), a 2 froté prostěradlo do postýlky. Tak jsem si to celkem užila. Kytku jsem nedostala, protože manžel odcházel do práce v 5 ráno a vrací se po 19 hodině, tak to chudák nestihl.
Zatím ahoj Ivule
Roxo, já mám sice cukrovku v rodině (brácha, strejdové), ale jen Ti chci říct, že ten test s proužkem co dělají v poradně z moči je pouze orientační a může být falešně negativní!!! Bavila jsem se o tom se sestřičkou a ta mi to potvrdila. Je lepší jít na ten sice nepříjemný test, ale máš aspoň jistotu co a jak.
Ivule
Ahojky a dobré ráno..
Já dneska opět nebudu, jedeme s manželem na malý výlet směr Brno - IKEA a uvidíme, co dál, jestli nebudu KO
Chceme koupit nějakou knihovnu a při tý příležitosti mrknout na komody a nějaký drobnosti pro mimi, určitě chci koupit tu ikeáckou deku - ségra ji má a je docela dobrá za tu cenu..
Na kočárky to zatím nevidím..😉
U nás prší,takže zase super počasí, myslím, že už žádný sníh a zima nebude, prostě přijde jaro - na to se těším..
Tak se mějte krásně. PA
Ahoj, krásné deštivé ráno z Prahy.
Tomík dneska vstálal v půl osmé, tak už jsme jako rybičky. Dneska je doma, má přijet kamarádka s dvouletou holčičkou, tak budeme mít veselo. Právě jsem dovařila květák k obědu (smrdí to po celém bytě,tak usilovně větrám), bude zapečený s br.kaší. Mńam. Tak snad i malí strávníci si dají říct.
Silem, tu Ikeáckou deku jsem taky chtěla, je super a levná, akorát má atypické rozměry a klasické povlečení co mám doma, na ni nejde. Musela bych si ho koupit v Ikee nebo ušít, a já jsem šicí antitalent, tak jsem koupila tu klasickou ve Scan Quiltu.
Chceš poslat tu halenku? Já si jednu objednala přes MMB, na míru, tak jsem zvědavá. A to tričko z Quelle jsem si objednala taky, tak jestli budeme mít nějaký sraz, tak to může být poznávací znamení ![]()
Na kočárek se chystám asi příští týden.
Já mám teda pořádnou nadváhu ale test na cukrovku mi dělat nebudou, tak nevím, každý doktor je holt jiný.
Tak pa, jdu zavřít okna, nebo tu zmrznem.
Jana
Dobré ránko.
Ivulko,tvůj doktor je opravdu srandista,nebo že by měl UTZ,kterej pamatuje bratra Žižku když měl ještě obě oči?To věřím,že by ve 24tt nepoznal pohlaví,ale může to být i jinak..... ![]()
Ahoj holky,
tak jsem volala na tu genetiku a výsledky ještě nejsou. Mám zkusit zavolat po 14hod. Pokud prý nebudou dnes nebudou ani zítra, takže bych nemohla jet ani na tu kontrolu a celý by se to o týden odložilo. To už bych fakt nezvládla. Ještě ke všemu máme na příští týden zaplacený hory.
IVULE, taky jsem si byla před dvěma dny pro řidičák. Když jsem si vzala lístek, bylo přede mnou skoro 700lidí. Šla jsem si nakoupit, vrátila jsem se uchozená za dvě hodiny a zjistila jsem, že tak na další tři hoďky to je. Šla jsem na informace, tam jsem jim řekla, že jsem těhotná a dýl nevydržím čekat. Poslali mě za vedoucí celého odboru dopravy. Ta byla moc sympatická, po:,–(ila mě u sebe v kanclu a řidičák mi přinesla.
Ahoj pekne rano .Tady v Praze uplakane prsi a prsi..
Jinak s tim testem na cukrovku dr.se o tom jeste vubec nezminovala..U nas mel dedecek v rodine cukrovku,tak uvidime,jestli me na nej poslou.
Gratuluji ke vsem uspesnym kontrolam..
![]()
Dobre rano, maminy,
u nas v J. Hradci je taky uplakane pocasi. Chystala jsem se dneska vystartovat na chvili na prochazku,kdyz uz ta rymu docela utekla. Už mi alespon netece z nosu, ale v tomhle pocasi dojdu maximalne nakoupit. ![]()
Mam dneska cely volny den. Manzel odjel na oslavu sefovych padesatin a bude tam az do zitrka. Tak ja nemusim delat nic, co by se mi zrovna nechtelo (treba vymyslet co k veceri
.
Vcera jsem taky na internetu koukala po kočárkách. Docela se mi líbí kočárek Breaker a maminy ho i chválili. Prý se tam vejde i 1/2 roční dítě s fusakem, protoze je hodne prostorny. Tak zatim favorit, ale uvidim, jestli nenajdu jeste treba jiny. Nechci do nej vrazit majland, ale je fajn, ze ten internet je. Clovek na nem ziska informace, a pak jde na nakup trosicku informovany.