ČERVEN 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2405
26.2.07 16:57

Kami, já kdybych Andrejku nemazala, tak mi taky šustí. Má s kůží problémy od šesti týdnů. Co se týče mastičky na zadeček, tak právě na kožním nám doporučili tu rybí z lékárny. Sice trochu smrdí, ale já na ni taky nedám dopustit. Jinak koupu v čisté vodě a na ručičky a zadeček používám syndet od Sebamedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4554
26.2.07 17:06

Já teď používám Bubchen a je to naprosto skvělá kosmetika i když má některý věci hodně drahý.Maj úplně skvělej krém na ruce,manža měl na rukou leta ekzém,furt s tím lítal na kožní, vyzkoušel vvšechny možný mastičky a nic a ten krém zabral do týdne. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
26.2.07 17:11

Kamarádka tuhle kosmetiku používá taky a taky si ji chválí. Andrejce nejvíc pomohl krém Exomega od Adermy. Já na něj nedám dopustit a kupuju ho pořád. Fakt je, že taky není nejlevnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
26.2.07 17:39

Ahoj holky,
hlásím se z nákupu čokolády a návštěvy sousedovic Lukáška :wink:
Příjde mi úplně maličký, když si vezmu, že je to v podstatě „kus chlapa,“ tak vůbec netuším, jak se budu starat o našeho prcka, který, doufám, porodní váhu mít přes 4 kila nebude 8O :lol:
Vůbec netuším, jak se to všechno naučím - a to jsem tam čumákovala jenom na přebalování, do tajů kojení a koupání jsem zasvědcena nebyla :) bojím se, že budu v porodnici největší tele :oops:

BEDHANN a proč teda doma nemáme odstříkávat? Jako že by to zabíralo moc času? A ty speciální porodnické vložky se nějak liší od normálních? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bedhann
26.2.07 18:07

Novire - u toho odstříkávání jde o to, že co odstříkneš, tak to se znovu vytvoří, takže bys pak musela odstříkávat pořád, dělá se to jen na začátku v porodnici, protože se prsa nalijou a bolí, takže se odstříkne jen trochu, aby přestaly být tak bolestivá, tak nám to řekla..

Co se týče těch vložek, tak jsou ty poporodní jiné, asi nemají tu pásku na nalepení, protože říkala, že u klasických vložek s lepící páskou se ty jednorázové kalhotky musí hned vyměnit - prostě odlepíš vložku a zničíš kalhotky, takže by to znamenalo s každou výměnou vložky vyměnit i kalhotky - a bude toho velká spotřeba...... jo a prý u kojení jde z těla více očistek, takže po každém kojení se máme jít vždy osprchovat. Tak mě napadá, když se budu v porodnici pořád sprchovat - kdo mi pohlídá mimi???

Jo a holky nevíte jak je to s jídlem? To vám sestry budou nosit na pokoj?? Asi jo, ne? Teda aspoň si to myslím…

• Citovat
  • Upravit
808
26.2.07 18:23

Ahoj holky

tak jestli můžu, trochu „radit“:

porodnické vložky - je to vlastně jenom taková buničina v síťce - prodávají se přímo v lékárně (SAMU ?) a jsou o dost levnější než ty vylepšené… Ty vylepšené jsou také spíše chemické, takže tohle je takové šetrnější.. A po porodu se více krvácí než při MS, takže je dost velká spotřeba.. Nevím jak kde, ale byla jsem vlastně ve 2 porodnicích a v obou se na kalhotky tvářili divně - prý aby se spíše „větralo“, takže doporučovali bez kalhotek… A já jsem měla dost velkou spotřebu (některé porodnice mají dávací limit, takže vlastní!!)

Při koupeli si dítka hlídají na normálních pokojích maminky navzájem, takže jedna maminka se jde koupat a druhá „hlídá“. Tedy jenom hlásí, kdyby byly „potíže“. A jinak se dá na tu dobu dát miminko k sestřičkám…

Jídlo - nám ho většinou nosily v době jídla na pokoj.

A koupání miminek - je to asi jedno - někde v porodnici radili koupat denně, někde obden, někde tři dny - jak si asi určíte sami. V létě to bude asi častější, protože mimi se bude více potit.. Jinak mě naučili v první porodnici dávat do vody dětskou pěnu do koupele a tím vlastně miminko umýt, takže mýdle dosud vlastně nepoužívám. Tu modrou indulonu jsem používala také, ale špatně se roztírá, ta rybí mast (hovová je už Rybilka) se roztírá lépe, ale tak trochu „smrdí“ rybinou. Jinak je dost dobrá.

Takže kdybych ještě mohla s něčím přispět, ptejte se… přeci jenom budu rodit „už počtvrté“

Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
26.2.07 18:37

Hezký večer holky,

Bedhann - teda to jsou věci - málo ovoce a váhový přírůstek do 10 kil - no taky asi půjdu na tu čokoládu, to přece nemůžou myslet vážně… já jsem dneska vlezla na váhu a zjistila jsem že už ne 4 kg nahoře, ale rovnou 6.
Já jdu poprvé na předporodní kurs příští čtvrtek - taky tam má být cosi o výživě, tak jsem teda zvědavá, jestli nám tady řeknou něco jiného…
Myslím, že nejlepší je jíst na co máme chuť a nestresovat se - ať jsem třeba tlustá, hlavně že budeme oba spokojení :lol:

http://tickers.TickerFactory.com/…176/preg.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
26.2.07 19:36

Já doufám, že v porodnici v Podolí se nic nezměnilo. Byly tam k dispozici takový síťovaný kalhotky a ty buničinové vložky. Spotřeba nebyla nijak omezená. Já jsem si pak vzala i pár domů.
Jinak jsem se sprchovala pořád. Hned po porodu mi ještě na sále řekli, že zpočátku mám chodit do sprchy i na záchod, že to míň bolí. Nejdřív mi to připadalo dost nechutný, když jsem si představila, že nás tam takhle chodí víc. Fakt to ale pomáhalo. A mimča jsme si taky hlídali navzájem na pokoji. Párkrát jsem využila i hlídání u sestřiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
26.2.07 19:40

ahoj,
teda Bedhann to jsou mi novinky :-)
Nám u Apolináře říkala koupat klidně denně, ale nemusí se každý den dávat pěna nebo mýdlo - já používala obden koupel od Johnsons nebo z Bübchen, to je výborná kosmetika.
Mazala jsem Tomáška každý den, jinak by měl strašně suchou kůži - buď olejíčkem nebo mlékem nebo červenou Indulonou - ta se mi osvědčila i na můj ekzém na rukách.
Sprchování po kojení - to ano, po každém, aspoň na začátku šestinedělí. Děti jsme si hlídaly vzájemně, jídlo bylo na chodbě u stolečků, ale nechávali jsme otevřené dveře, abychom mimi slyšeli, ale oni ty mimča v prvních dnech většinou pořád spí.
Ještě si pamatuju na vážení po každém kojení a psaní váhových přírůstků do tabulky.
Vložek a nočních košil bylo dost, plenek pro děti taky, sice říkali něco o limitu pět nebo šest na den, ale když došly, tak bez problémů sestřičky daly další, nebo si jich radši vzít pár z domu.
Jo a ještě mám jeden poznatek - u Apolináře byly hrozně naškrobená prostěradla a já jak furt lezla z postele a do postele, tak jsem si hrozně odřela nohy - lýtka a spálila kolena (to je tak když si před nástupem do porodnice čerstvě oholíte nohy :-) Ale třeba to byl jen můj problém…
tak já jdu uložit Tomíka
ahoj Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
26.2.07 20:10

AHOJKY
Teeeda vás dočíst a zapamatovat si, na co chci reagovat je skoro nadlidský úkol, ale super, aspoň máme plno informací :wink:

DORIS všechno nej k svátku..

STEF gratululuji k úspěšně zvládnutýmu cukr.testu :)

BEDHAN - no tak 10kg je tak pro maminy, co až do porodu běhají, pracují a ještě se starají o další dvě děti :lol: pro takový, jako jsem já - ležení, papání, klídek a pohoda je myslím 15kg optimum :wink: to ovoce mě taky překvapilo, já mám na ně největší chuť po osmý večer :( ad. porodnické vložky - jestli můžu přispět taky svou troškou do mlýna (spíš zkušenostmi ségry), tak v lékárně vám běžně prodají sice porodnické vložky, ale velikostně odpovídající těm klasickým, takže pak ANO - obložit se těma třema, ikdyž netuším jak..ségra si kupovala ve spec.prodejně takový ty veliký a široký - teď nevím přesně velikost, ale řekla bych délka tak skoro 35-40cm a byly prej dobrý. a jednorázový kalhotky všude v lékárnách mají jen takový jakoby papírový, ty síťovaný jdou (aspoň u nás) špatně sehnat, ale je to sto a jedna..u nás v nemocnici jsou k dispozici vložky jen na nadstandartu, jinak ne.. :?

NOVIRE připojuju se k tvýmu protestu a jdu si dát čokoládu :oops: :lol: jo a přebalování bylo pro mě nejdřív taky věda, ale po jednom vyzkoušení - jednorázovky jsou fakt brnkačka - jen u kluků bacha na pindíka, aby byl směrem dolů :D

RENKO to je fajn, že sis hory užila a z kil nahoře si nic nedělej, teď jsme v období, kdy mimčo nejvíc nabírá a my taky, takže je to úplně v pořádku..za váhu se rozhodně nestyď..

IVULE, tak tyhle typy, co chtějí všechno vědět, ale ptají se všech okolo, mám nejradši, taky to moc dobře znám..všichni kolem se vyptávali příbuznejch, jestli jsem nebo nejsem těhotná, jestli nám to jako nejde, jestli mám problém to mimčo udržet nebo co se teda sakra vlastně stalo, ale mě se nezeptal nikdo na nic..no síla :x

VYKYNO je mi líto, jaký musíš řešit problémy, ale časem se to určitě zlepší..já když si vzpomenu na svoji pubertu - uááááá..vydrž a mysli teď hlavně na mimčo v bříšku..

Tak a ke mně - mám nahoře 7kg, mimčo dovádí - hlavně v noci a dneska si se mnou ve čtyři ráno asi chtělo hrát, vyboulilo se úplně na boku, když jsem tam dala ruku a mírně zatlačila, zmizlo, ale jakmile jsem se chystala zabrat a usnout , tak znova a pořád dokola..no sranda :wink:
Kočárek vybraný nemám, košík budu mít půjčenej, hodím vám fotku, je sice úplně obyčejnej, ale účel určitě splní..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4554
26.2.07 20:57

U nás v porodnici vložky k dispozici nejsou a na jídlo se chodí do jídelny a děti nám během jídla a sprchování taky nehlídali.Že prej si máme zvykat,že doma nám to dítě taky nikdo nepohlídá.Vložky jsem měla normální a po porodu jsem moc nekrvácela.Bylo to jako trochu silnější ms,ale jenom tři dny.Pak už to bylo v poho.Doktoři nic neříkali,tak jsem myslela,že je to normální.Teď koukám,že asi moc ne. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7846
26.2.07 21:31

Děkuji za další blahopřání, já jsem dostala k svátku čokošku a esíčka, esíčka jsme sežrali se švagrovou, ale s čokoládou se k protestu nepřidám, protože jsem vařila čočku, takže mám teď docela tlačení bříška. Chudáček se tam asi mačká.
Jinak jsem si dneska zase vyzkoušela přebalování, tak to už mi celkem jde, dokonce i oblékání a koupání zvládám. Ale uvidíme, co to ostatní.

JInak je tu na mě po dnešku tolik informací, že jsem měla chuť si to všechno někam psát, ale snad se to ještě dozvím na kurzech, jestli někam budu chodit…

Dneska mě švára pozdravil : nazdar tlusťoško! Takže ty kila jsou pěkně vidět a nejen na břiše. Myslím, že deset budu mít co nevidět a bude hůř. To teda nevím, jak to někdo může zvládnout, nepřibírat. Mojí kamarádky maminka otěhotněla po čtyřicítce, chtěla mimčo se svým druhým manželem a přibrala tři kila. Síla co? Malé je teď asi tak dva a půl roku a už čeká druhé, tak jsem zvědavá, jestli to budou znova jen ty tři kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
27.2.07 07:37

Dobré ránko,
jak tak koukám a čtu, tak jste tu včera rozebírali docela zá:,–(ní informace pro všechny prvorodičky. Jsem za to vděčná, u nás se ty síťované kalhotky dají sehnat prý celkem dobře, aspoň říkala kamarádka, že neměla problém. Ale uvidíme jak dopadnu já, až je budu shánět.
Silemo, já budu mít taky košík půjčený, ale je to úplně normální velký proutěný koš a bude stát na zemi, nemá kolečka ani nebesa. Prostě ho budu mít kvůly mrněti, abych ho měla pod dozorem, jak budu v kuchyni.
Musím ještě pracovati, tak nemůžu moc psáti.
Zatím ahoj Ivule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
27.2.07 08:02

Halóóóó, je tu někdo, nebo snad ještě všechny spíte?
Jinak přihlašuju svůj pupík na možné vítězství ve velikosti, po včerejším měření máme 108cm.
Držím palce všem dnes kontrolovaným a testovaným.
 Ivule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
27.2.07 08:05

Dobré ráno všem,
u nás je pošmourno, hrůza a děs. :(
Přemýšlím že si začnu vypisovat názvy těch všech krémečků na všechno možné, protože až to budu potřebovat, tak už to určitě nenajdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí