Poradna duly
Jana Čurdová
vykyno to je teda docela síla. Ale ona ta puberta děti hodně změní. Snad se brzo srovná. Otázka taky je, co ho k tomu vede. není třeba v nějaké partě nebo pod vlivem nějakého spolužáka?
Doris já myslela, že jsi Dorka. Já jednu znám. Každopádně Doris je hodně neobvyklé.
Novire někdo to tak prostě má. Já třeba nesnáším uklízení a manžel už ví, že jak na to dojde (myslím větší úklid), že jsem naštvaná a protivná.
![]()
Jé Popelko,tak to jsme na tom úplně stejně.Úklid taky zrovna nemám ráda.Bohužel musím..... ![]()
Popelko, na to jsem zvyklá. V práci se mě kolikrát i třeba po pěti letech někdo zeptal, jak se teda doopravdy jmenuju, protože si myslel, že Doris je přezdívka. Tak jsem nejednou ukazovala občanku, protože nevěřili. ![]()
Já už tu o těch jménech asi psala. Mamky ségra je Marlen a babička Aurélie. A další příbuzenstvo z mamky strany jsou v německu, takže si to asi umíte představit. Tante Loni und Onkel Sepp.
usw.
Však já si v podstatě taky nemám na co stěžovat
ale včera asi byly nějaké výboje na slunci nebo co
Ale stejně bych ho nevyměnila ![]()
VYKYNO, to bude chtít asi ještě pevné nervy… řešíme něco obdobného s mým pubertálním bratrem - zatím teda skoro bez úspěchu. Z chytrých knížek jsem vyčetla, že všichni puberťáci mají víc problémů s mamkama (holt jsou ty špatné, co po nich furt něco chtějí - uklidit si apod.)… ale časem to prý přejde. No, asi se máme všechny na co těšit
![]()
Popelko,je pod vlivem svého otce,což je horší.Ten o mě totiž taky říká před dětma samé hezké věci.Jako, že mi dá přes h..,jen proto,že jsem nepozdravila tu jeho konkubínu,která si to vysloveně vynucovala.Jsem naštvaná,protože jsem se snažila dostat je k sobě,kvůli němu jsme se stěhovali.Teď bydlíme na horším místě a on ani nebyl schopen nám říct,že už sem nechce.A to vůbec nechci vzpomínat na tu ponižující zkušenost s psychologem..
. Že jsem těhotná mu zcela evidentně hodně vadí a mám docela strach co bude,až se malej narodí. Jezdit sem nechce,ale neřekne to. Já vím,že ho to přejde,ale kdy?Počítám tak možná v osmnácti,ale pokud bude jako tatínek,tak nikdy.
No nic,tak jsem se vypovídala,je mi líp.Jen doufám,že se žádná z nás nikdy ničeho takového nedočká..
Kami, děkuji za přání. Tak mně teda uklízení nevadí, nenávidím spíš žehlení, ale když si uklidím a manžel přijde a první co udělá je, že hodí tričko někam do kouta a nebo zašpiní umyvadlo a neumyje si ho po sobě, tak to teda nadávám. Já jsem totiž poloviční blázen, já uklízím pořád a jsem strašná puntíčkářka, takže mi vadí i když není něco na svém místě. Ale švagrová mi říká, že mě mimčo vyškolí a přejde mě to. Ale moc tomu nevěřím.
DORIS,je zajímavé, že mě mimčo v úklidu vyškolí, říkají zkušené maminy taky. Puntíčkář nejsem, ale doma mám ráda přirozený pořádek. Rozčilování, že manžel neco po sobě neuklidil nebo neumyl, me už preslo, protoze to bych mu musela pořád neco vyčítat. A to se mi zdá ztráta času.
Mám kamarádku ta má doma děsnej bordel. Všude hromádky věci složených i nesložených atd. Má sice 3 malé děti, ale stejně. Tak si říkám, že doufám, že nebudu mít při dětech taky takový bordel. To bych nesnesla. No ale uvidim!
Loudalko,někde jsem kdysi četla „Bordel v bytě,šťasné dítě“
.Pokud máš na starosti jen byt,tak je to pohoda.. Já měla ještě zahradu,zvířectvo a manžela,který vyžadoval snídani na vidličku,k obědu pokaždé něco jiného včetně polévky.. Takže teď si to snad užiju,bydlíme v paneláku.
TAk já bych teda toho svýho taky nevyměnila. Když to tak poslouchám, tak mám minimálně starostí. Ale taky kdysi zlobil.
Vyky, já jsem taky nebyla jiná. Naši jsou rozvedení už od mé první třídy a já otce milovala víc než mámu. Takže jsem ochotně poslouchala, jaká je máma Ku… a podobně. Dneska se s otcem nestýkám a jsem ráda, že ho nemusím potkávat a z toho, co tenkrát bylo, se mi zvedá žaludek. Mamka je suprová a mám jí moc ráda a mám druhého taťku, kterej bude dědečkem mých dětí. Před ním smekám a obdivuju, jak se o nás staral, i když jsme se ségrou nebyly jeho. Snad se tvůj kluk taky umoudří.
vyk tak jsem se nespletla, že nemáš děti u sebe. O to je to složitější, každá rada drahá. Třeba se srovná, až se miminko narodí…uvidíš. Moc ráda bych ti nějak poradila, ale fakt nevím.
JO Loudalko, já už taky nadávám jen pro sebe, jen ho jdu občas poprosit, jestli by si na něco třeba nemohl dávat pozor… zbytečně. Zatváří se provinile, udělá cukrblik a druhej den udělá to samý. No a s tím pořádkem, to si myslím, že mě nepotká. Já bych v bordelu nemohla existovat. Švagrová to taky vůbec neřeší a já bych u nich po týdnu zešílela. Když jsem u nich tak mám tendence aspoň srovnat věci na stole nebo uklidit hračky a ona si ze mě dělá srandu, jestli bych nechtěla chodit častěji, že mi ten úklid s radostí přenechá. Nevím, my jsme tři holky, 78, 80 a 88 ročník a bydleli jsme v paneláku 2+1. Nepamatuju si, že by u nás byl někdy bordel. Jedly jsme všechny tři u té skládací židličky se stolečkem a nebyl to problém, nikdy za náma mamka nelezla po čtyřech se lžičkou, abysme se najedly. Tak doufám, že to svoje děti taky naučím.
Holky,jestli budete mít trochu živějšího broučka,tak s tím úklidem to nebude moc slavný.Ledaže by jste za ním neustále chodily s hadrem a nedělaly nic jinýho,než že uklízely hračky.Např Ondra mi v 10 minutách dokáže vyházet půlku kuchyně.A to vůbec nepřeháním.Uhlídatř to nejde,protože když něco zrovna klohníte na plotně,tak nemůžete neustále uklízet vyházený nádobí.No mám takovej pocit,že náš Ondra je trošku extrém.Úplně všude vleze a miluje všechny plný skříně.V minutě je dokáže vyházet a nepomáhá plácání přes ruku ,výhružky,plácnutí na zadek,no vůbec nic.Občas jsem dost zoufalá matka a naše domácnost neustále vypadá jak po výbuchu granátu.A tohle Ondra dělá od doby,kdy se začal trochu pohybovat.No letím,v kuchyni je nějaký ticho,naše tsunami určitě tropí nějakou neplechu.
Hezké pondělní dopoledne holky ![]()
Teda co jsem se to tady dočetla???? ![]()
Manžu bych taky nejraději někdy zabila, ale na druhou stranu je pro mě poklad a to převažuje všechny ty nervy, co s ním mám. Taky musím teda udat sebe - nejsem žádný andílek, takže ani on to nemá se mnou lehké… ![]()
Jinak mě úklid až tak nevadí, ale co nesnáším je žehlení…a to doslova. Mojí mamku to strašně baví (aspoň to tvrdí), tak jednou za čas příjde a pomůže mi se žehlením a za to jsem jí fakt vděčná!!
A co se týče puberty, tak já si to s bráchou pěkně vyžrala (je o 4 roky starší), bylo období, kdy jsem ho nenáviděla za to, co mi dělal (mlátitl, nadával, urážel), ale jednou to přešlo a teď si celkem dobře rozumíme…chce to čas, ale rady teda žádné nemám, spíš se už teď děsím toho, co bude z těch našich dětí, kam se dostanou a jak budou vyvádět…člověk nikdy neví… ![]()
Dneska jdu ve 13 hodin na gyndu, bude tam nějaká přednáška o porodnicích a porodu nebo co to, tak jsem zvědavá, jestli se tam vůůůbec něco zá:,–(ního dozvím.
Doris, taktéž se připojuji ke gratulaci a přeji hlavně a hlavně zdraví.
Mějte se papa
Ještě jednou děkuju za všechna přání, na to fakt nejsem zvyklá… ![]()
Tak se přestaneme děsit, třeba naše miminka budou hodná a klidná a žádné tsunami.
Ale vyházené skříně a nádobí, to bych překousla. To naskládáš zpátky a je to. Mně vadí spíš všude drobečky, všechno opatlaný, špinavý hadry mezi hračkama a hromady věcí bez ladu a skladu. Ale kdo ví, třeba to u nás taky bude jak po výbuchu.
Tak já už taky mizím, už tu jsem opět moc dlouho…
Dobré skoro poledne,
tak jsem Vás konečně od pátku dočetla, a že toho nebylo zrovna málo. Doris gratuluju k svátku a přeju vše nej.
Jinak já v pátek absolvovala ten cukrovkářský test. Je fakt, že jsem od čtvrtečních 19 hodin nesměla jíst ani pít. Tak jsem ráno měla žízeň jako hrom, ale nebylo zbytí. V 7 mi vzali krev a v 8 mi dali vypít „prý tu sladkou“ tekutinu. V 9 a 10 mi pak opětovně vzali krev a šla jsem domů.
Ta tekutina není až tak hrozná, připomínalo mi to spíš citrónovou limonádu bez bublinek, ale u dna nebyla dobře rozmíchaná a to byl teprve zážitek. Ale přežili jsem to oba dva a to je rozhodující.
Dneska budu volat i na výsledky, tak jsem zvědavá jak to dopadne.
Jinak jsem si v pátek chtěla vyzvednout i ten řidičák. Mamča jela napřed zabrat místo, jak dojela na úřad, tak už přístroj opět netiskl čísla pořadí, už byl vyčerpán denní limit, podotýkám, že bylo 9 hodin a v 8 hodině se tam teprve otvírá. Na recepci jí řekl nějaký mladý muž, že tam jako těhotná nemám vůbec chodit a mám si užívat miminko, na řidičák je prý času dost. No nevím, jezdím s řidičákem se starým jménem a čekám, kdy mě zastaví nějaký příslušník a co z toho bude.
Zatím ahoj Ivule