ČERVEN 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Bedhann
26.2.07 14:50

tak holky, vrátila jsem se z přednášky a jsem z toho volaká změtěná..... jsem se dozvěděla, že si máme dávat pozor na ovoce!!!!!!! Prej jenom tak tři kousky denně a nejlépe dopoledne, protože večer už to tělo nestačí spálit a pak si to ukládá jako tuky!!!!! 8O 8O 8O
A já byla schopna sníst na večeři třeba tři pomeranče nebo půl kila hroznů, takže útlum, raději se tomu budu fakt vyhýbat.. A taky jsem se dozvěděla, že nyní je ideální váhový přírustek za celé těhotenství tak do deseti kilo… 8O 8O :?

Takže čestně prohlašuju, že končím z čokoládama (dneska ráno jsem zblajzla celou - snad poslední) a taky se budu hamovat s tím ovocem!!! Jo a jsem fakt moooooooc zvědavá jak dlouho mi to vydrží!!! :(

• Citovat
  • Upravit
Bedhann
26.2.07 14:52

jdu si udělat okurkový salát :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

• Citovat
  • Upravit
20840
26.2.07 14:58

BEDHANN, jenom 10 kilo 8O 8O … to si snad dělají srandu,ne?? 8O Podle mě je přírůstek 10 kilo opravdu hooodně malý… to v nás sakra chcou vyvolat kolektivní paniku abysme raději vůbec nejedly, nebo co?
Vždyť teď mám navíc asi tak 6 kilo a to prcek ještě ani kilo neváží …
Dlabu na ně, na protest vyrážím do obchodu pro čokoládu 8) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
26.2.07 15:11

Ahoj holky,
tak hlásím návrat ze Šumavy. Bylo to bezva, krásný počasí a dokonce i sníh. Nebylo ho sice moc, ale manžovi na běžky to stačilo a na bobování taky.
Včera večer jsem se snažila dočítat, ale nakonec jsem to jen proletěla, fakt se to nedalo. Byly jste hrozně ukacaný. :D
Tak doufám, že jsem nic důležitého neprošvihla. Jen jsem stačila postřehnout, že už se nakupují kočárky.
Jo a taky jsem si všimla, že měříte pupky. Já jsem na těch horách hrozně jedla a přibrala jsem tam skoro 2kg, hrůza. Ani nemám odvahu se přiznat, kolik už jsem celkem přibrala. Ale myslím, že určo vedu. Nicméně k pupku jsem se odhodlala, mám rovnou stovku. Pořád jsem se uklidňovala, že u druhého to jde rychleji, ale Kami mi kazí mou teorii.
Každopádně zítra jdu taky na ten cukrovkářský test a počítám, že se sladkým bude konec. Jsem hroznej závislák, tak nevím, jak to bez čokolády vydržím.

Taky vítám nové maminy, Doris přeji všechno nej k svátku a Vykyně přeji pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
26.2.07 15:25

RENKO, já te vitam zpátky po dovolené.

Přibrat 10 kilo to je hruza!Už ted mám skoro 7.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bedhann
26.2.07 15:26

Novire - taky se mi 10 kilo zdá dost málo…myslím že tuhle jejich ideální váhu zvládne jen málo maminek. No a to prej se rodí větší děti…tak tomu fakt jako nerozumím… jinak jsem si ten okurkový salát pěkně ocukrovala… :twisted: :twisted: :twisted:

• Citovat
  • Upravit
2111
26.2.07 15:39

Beghann, přeju dobrou chuť k tomu okurkovému salátu.
Podle mě je taky zhola nenormální, aby byl běžný přírůstek za celé těhotenství jen 10 kg. Já sice zatím moc nepřibrala, ale myslím, že ve finiši Vás ještě předženu. Jo a doma ještě změřím pupík, mám v práci jen dřevěný skládací metr, a ten podle mě nebude ten nejvhodnější na měření.
Jinak mě dnes pobavila nová kolegyně. Byla chudera s naším vedením v pátek na obědě, (já nebyla pozvaná, protože jsem stejnak měla dovolenou a už ve firmě moc dlouho nebudu, tak proč za mě utrácet), a byla chudák pod křížovou palbou, jestli jsem se nesvěřila, že chci odejít dřív a ve kterém jsem vůbec měsíci apod. Prý jim vůbec nic neřeknu, tak ani chudery neví, jak na tom vlastně jsem. Héééérečky!!!! Kdyby se aspoň zeptaly, ale to ne. Tak jim řekla, že dřívější odchod neplánuju (vyhrožuju tím před ní po každém telefonátu s kolegyní-hérečkou), tak jsem se musela smát. Oběd trval 3,5 hodiny, tak si ho chudera užila. Prý mají docela bobky z toho, že bych mohla odejít dřív, že se podle toho chovají. Ale jinak jsem se aspoň trošku nasmála.
Renko vítej zpět z dovolené. Docela Ti ji závidím. Hlavně že sis odpočinula a taky viděla sníh. U nás sice dneska taky padal, ale už tu máme zase jaro. Za chvíli mám padla, tak se těším.
Zatím ahoj Ivule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4554
26.2.07 15:40

Holky to je zas nějaká blbá vymyšlenost.Na tabulky se vybodněte.I 14 kg je v poho a shodit se to dá celkem lehce.Půlku necháte v porodnici azbytek jde sám.Kojení,nevyspání,honička kolem mimíska,já bych to vůbec neřešila.Zbytečně se stresovat kvůli nějakýmu kilu navíc nemá smysl.
A mně vůbec neberte jako míru.Kdybych se mohla pořádně najíst,tak mám nahoře stejných 6 až 7 kilo jako většina z vás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
26.2.07 15:48

Bedhann - tak to jsi me opravdu moc ‚potesila‘.. takze do konce tehotenstvi muzu pribrat asi tak jen dve kila :lol: :lol: :lol: .. a s tim ovocem - hmm. Nu coz, nejspis se nevlezu do optimalni vahy :roll:

Renco, ja jsem se taktez chlacholila, ze v druhem tehu jde vsechno ‚rychleji‘, ale mas pravdu - Kamca vyvraci nase teorie :lol: :lol: :lol: ..

Asi mi nejvic sedela ‚naordinovana‘ strava, kdyz jsem byla s Johankou v nemocnici - jedla jsem 5× denne - v pravidelnych hodinach, nebot nam jidlo nosila sestricka - a prestoze jsem jedla opravdu hooodne (velikanske porce - mela jsem velikansky hlad!!!), jeste jsem par kilo zhubla. No a posledni jidlo jsme dostali v sest! Coz si myslim, ze je nejvetsi ‚kamen urazu‘ - nebot normalne jsem se schopna nacpat i v deset vecer :oops: :wink: .. :D ..

Aaale potom je tu jeste kojeni, co nam pomuze a vubec veskery shon kolem :wink: ..

Bedhann - jeste nejake info, na co si dat pozor 8O .. ta zvedavost!!! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bedhann
26.2.07 15:50

Holky, já to sice až tak vážně neberu, ale ve chvíli, kdy to sestřička řekla jsem nevěděla, jestli se mám smát a nebo brečet… :?
Navíc ani jedna z mamin se nezmohla na slovo, tak jsem nevěděla, jak si to mám přebrat!! No ale je fakt, že to akorát zbytečně stresují, každá to má prostě jinak a nemůže být každá ideál.....

• Citovat
  • Upravit
3471
26.2.07 16:09

já tedy nevím,ale deset kilo je docela málo.. Je fakt, že víc jsem nikdy nepřibrala, ale to jsem měla fakt honičku,pořád venku a na zahradě.Teď mi dr. řekl,že mám spíš odpočívat a když jsem mu řekla,že pak víc přibírám,tak na to nic neříkal.Já mám podle své váhy nahoře asi do šesti kli,tak to neřeším.
Renko,vítej zpátky a dík za podporu.. Myslela jsem na tebe,manža říkal, že u nás sníh na Šumavě není.Tedy z Krumlova do Volar,jen zbytky, jak při jarním tání :lol: .Taky jdu zítra na ten test a jestli se ráno nenapiju, tak zkolabuju.Nevím, nevím.
Za chvíli přijde manža domů,takže končím.
 Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bedhann
26.2.07 16:12

Ifco - akorát takové ty běžné řeči, ale potěšila mě, když nám řekla, že Epidurál spíše podporuje (byla jsem rozhodnuta, že ne, ale teď jsem asik změnila názor…), je to jediná možnost, jak ulevit od bolesti a není to vůbec nebezpečné…

No a pak, že teď bysme se měly vyhýbat rajčatům, protože to jsou akorát urychlené červené bobule, které tělu nic nedají (v téhle roční době).

Jo a taky že teď se 4 týdny před porodem dělají testy na Streptokoka a když jsou pozitivní tak se při porodu mamince podává nějaké antibiotikum.

No a takové jako, že když odteče plodová voda, tak že máme ihned jet do porodnice, protože je vysoké riziko infekce a že když v porodnici používáme jednorázové kalhotky, tak si máme k nim pořídit speciální poporodní vložky a že těch se musí dát víc - aspoň 3 (jedna ve předu, jedna v zadu a nejlépe jestě jedna mezi ně), no tak asi tak.

Jo a ještě prý ohledně odstříkávání - tak to prý máme dělat jenom v porodnici, doma už neee, to by bylo zlé… to bysme pak jenom kojily a odstříkávaly..takže doma se tomu vyvarovat.

No to je asi tak to nejdůležitější, pak říkala takové ty blbosti jako co si vzít do porodnice pro sebe a pro mimi a že hlavně při kojení mazat bradavky (když popraskají, tak může mimi nasát krev a když si pak ublinkne, tak maminka začne šílet, že malé zvrací krev) třeba Bepanthenem (pro mastnější pokožku) a nejlépe olivovým olejem (pro suchou pokožku). No a že se má mimi koupat tak jednou týdně, ale prý určitě taky budeme mít každodenní rituál večerního koupání, tak že to nemáme přehánět s kosmetikou, nejlépe mít vodou a jednou týdně jenom nějakým dětským mýdlem, rozhodně nemáme mimi mazat mlékem nebo něčím - prý bychom narušily film který mimi má. No a nejlepší na zadeček je modrá indulona.....

UFF, to je snad vše.

• Citovat
  • Upravit
4554
26.2.07 16:41

Jejej to je novot,koukám jako blázen.Ještě před třema rokama nám povídali,že mazat máme,že maj děti suchou kůži,koupat obden,na zadeček rybí mastička z lékárny (na tu já nedám dopustit) a bradavky pokud možno nemazat a ani neomývat,protože pak mají jinou chuť a mimi je odmítá.Jo a ještě k tomu mazání,kdybych Ondru nemazala,tak by chudák furt šustil.Tak nevím..... :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4554
26.2.07 16:46

Snědla jsem malý kousek buchty (měla jsem na ní hroznou chuť) a tak strašně mě pálí žáha,že se z toho asi zvencnu.Tak to vypadá,že jsem se pro dnešek s jídlem opět vyrovnala.Teda jestli mi nezabere ten gastrogel. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bedhann
26.2.07 16:50

Kami - tu žáhu ti teda vůůůbec nezávidím, já vlastně ani nevím, co to je, já to nikdy neměla… fakt vůbec nevím, jak se to projevuje.

Jinak s tím mazáním, tak v porodnici doporučují mazat hlavičku po narození (jsou na ní takové šupinky), nejlépe Avrilem (modrý olej), ale jinak prý fakt nic nemazat… 8O

Už se ale vidím, beztak nakoupím z kosmetiky vše, co ta konkrétní firma pro mimi bude dělat…se znám..... :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex