Poradna duly
Jana Čurdová
DORIS
to muselo být teda probuzení ![]()
IVČO, já budu dneska dělat zeleninové rozito ![]()
U nás je teda megahnusně, z toho včerejšího sněhu už je břečka a navíc leje jak z konve
Ach jo, já se tak těším na krásné a suché jaro ![]()
Miso ja jsem puvodem z Nachoda.Ted jsem druhy rok v Praze a budu se stehovat za pritelem do Prelouce.Ted taky jste pracuju,do konce dubna.
A kdepak bydlite v nachode jestli se muzu zeptat.Ted tam zrovna o vikendu jedeme,tak se uz moc tesim.Preci jenom doma je doma. ![]()
Ahoj holky, dneska je venku hnusně a mě je taky nějak divně..... takže dneska odpadám od počítače - ale třeba se to spraví…
Stef - já plánuju taky na matečskou jít těch 6 týdnů před, protože jsem na nemocenské, ale co jsem slyšela tak je to jenom a jenom na tobě kdy se rozhodneš nastoupit na mateřskou. Jak si psala 2 týdny k dobru - to se hodí… ![]()
Dneska jsem slíbila udělat koláče, tak už jsem si byla nakoupit a asi se na to vrhnu, ale je mi fakt nějak divně, takže když se to nepovede, tak se na to aspoň vymluvím!!!
![]()
Koupila jsem si časopis (Žena a kuchyně - kynuté těsto 100× jinak) a jsou tam super recepty, na sladké, na slané, chleba, rohlíky atd…
Tak jdu zadělat na těsto a vyklidit komodu, protože nám zítra příjdou měřit vestavěnou skříň do ložnice, tak z tama komoda musí pryč. Ale už se těším, protože pak do té komody budu dávat věci pro malou - zatím je mám zabalené pod postelí!!! ![]()
Mějte se krásně a odpočívejte (ať už doma nebo v práci) jak jen to půjde.
Jo jinak malá kope jak šílená, už mi to dělá problém usnout… a taky už je krásně vidět na bříšku jak se tam převaluje
(manžel říká, že je to jak vetřelec) ![]()
Bedhann - tak koukám, že ti chlapi mají stejné nápady - ten můj reagoval úplně stejně, když viděl jak se malá převaluje v břiše - tak říkal jééé, vetřelec ![]()
S tou mateřskou to je fajn, že si to můžeš sama určit, tak to beru taky těch 6 týdnů před…
Ifčo - dneska jsem dělala brokolici s vajíčkem a brambory, byla to docela mňamka a zdravá - teď to půjdu rychle dohnat a dám si něco sladkého, abych netrpěla nedostatkem kalorií ![]()
Vykyno - tak koukám, že testy na cukrovku se dělají všude jinak - mně teda opravdu brali krev ze žíly - 2×, taky nic moc… ale myslím, že jsem o tom někde četla, že z prstu už se ta krev nebere, tak nevím - asi opravdu jak kde…
Ahojte, holky,
určitě budu „mluvit“ za všecny prvorodičky, vaše postřehy hltám.
Na oběd jsem dělala smetanovou omáčku s kuřecím masem, vařenou brokolicí a česnekem, k tomu špagety.
Renku vítám ze Šumavy. Také jsem se nevyspala, celkem mě bolelo při tvrdnutí břicho, tak jsem s očima dokořán na to pořád čekala. No, hysterie.
Mějte se hezky.Eva
Vykyno, mě brali krev z žíly a 3 krát. Naštěstí sestřička byla profík a nemám ani modřiny, což je u mě neobvyklé, protože většinou po odběrech vypadám jako zasloužilý feťák.
Doris, ten tvůj sen byl asi opravdu „živý“.
Zrovna o víkendu se manželovi konečně podařilo odchytit kopání našeho mrněte a tak dostal kopanečky i do ruky. Já jsem včera ležela ve vaně a mrně začlo kopat a vlnilo se mi i bříško. Byla to legrace jak se tam různě objevovali a mizeli boule. Manžel ale zase není doma a přijede až ve středu, tak snad se mrně bude činit i když pak bude manžel doma, aby to taky viděl. Konečně to naše těhotenství začíná prožívat naplno, cítí mrně a ví, že v bříšku skutečně roste další človíček, tak chce být u všeho.
Ivule
Marti my bydlíme na Plhově v Kollárově ul. jak býval VČE areál, máš pravdu že doma je doma, když my jednou za čas jedem k mým rodičům do Krnova tak se taky strašně těším.
Stef a Vyky mě při cukrovnkářském testu brali krev 3× z prstů.
Jinak dnes jsem si na oběd objednala kuřecí kapsu se šunkou a sýrem a bramborovou kaši, bylo to moc dobré. Tak kdybyste nevěděli co vařit. Já už se děsím toho až budu doma a budu si muset něco dělat, moc totiž nevařím, o víkendech u nás vaří manžel a já mu vypomáhám a pak pomývám nádobí. Ale když chci špenát nebo dušenou mrkev nebo nějakou buchtu tak si to musím udělat sama.
Jej holky, dekuji za napady - tak mam do konce tydne vystarano - ja jsem takove kucharske poleno - experimentovat v kuchyni opravdu nemuzu - ale podle receptu - uvarim, upecu vsechno
.. jsem vdecna za kazdy, co je vyzkouseny
..
Predlonske Vanoce jsem pekla na Stedry den Krutu, nebot jsme byli v Anglii (kapra jsem nesehnala - mozna nekde na trhu bych mela sanci, ale Johanka mela dva a pul mesice, tak se mi s ni nechtelo moc trajdat - jeste v takovem Londynskem posmournu).. no a nasla jsem si nejaky recept na internetu - kdyby jste me videli - silenost - Kori sel samozrejme nakupovat darky a ja zustala s Johankou a krutou sama
.. podle receptu jsem tedy vytvorila nejakou tu napln, zasila a vlozila na pekac, ktery jsem obalila alobalem - mela 6 kilo - mensi nemivaji
- tak tak, se nam vlezla do trouby - no a po 40 minutach jsem ji sla zkontrolovat a ona se mi v te troube tak roztahla, ze protrhla alobal a byla uz ZLATA!!! A to se mam pec 3-4 hodiny!!! No, protoze jsem tele a zapomnela jsem ji svazat nohy - tak jsem ji tedy pracne dostala z trouby - docela jsem se pri te ‚bitce‘ popalila a zapotila - svazala nohy, zabalila zase do alobalu a dala zpet - konrolovala jsem ji az po 3 hodinach - bylo mi uz docela fuk, jestli bude jako uhel a nebo OK.. Do toho vseho se Johanka vyzadovala pozornosti a Kori se vratil az ve ctyri hodiny odpoledne - no, chtela jsem jej zabit, ale s vydarenou krutou jsme nakonec meli vydarene Vanoce
- jo a ta napl nakonec chutnala jako knedlik s petrzeli a mandlemi
.. ale manzel se vse pochvaloval - kdyby vedel kolik nadavek a slz jsem pri ni vypustila do eeteru
..
Doris - ty jsi uplny vtipalek
.. pamatujes si ten sen?
![]()
Jeste k tem porodnicim -
No, to jsem se zase rozepsala, ze.. takze ahoooj holky - johanka je vzhuru, tak se jdeme vale to dosnehu
.. mejte se krasne!!!
Ahoj holky,
tak jsem absolvovala test na cukrovku. Byl to docela humus. Dost mi dělalo problémy vypít 0,5l toho tlamolepu. Ke konci už jsem cítila žaludek až v krku. Krev mi brali celkem třikrát ze žíly. To bylo v poho, i když koukám, že mám docela modřiny. Sestřička byla moc sympatická a řekla mi, že když ji za hodinu zavolám, zjistí mi výsledky. No a všechno je v pořádku. To mě teda docela překvapilo, v podstatě jsem počítala s tou cukrovkou.
Po cestě domů jsem využila toho, že mi máma hlídá Andrejku a vlezla jsem do Puntanely. Chtěla jsem omrknout ty Patrony. Moc se mi líbí, ale ta vložná taška mi připadá strašně malá. Tak fakt nevím, jaký nakonec koupíme. Jinak jsem se neudržela a koupila jsem krásný růžový body. Už to začíná. A to jsem si řikala, že nic moc kupovat nebudu. Ale bylo ve slevě, tak jsem neodolala.
Taky jsem si koupila pytlík mandlí v čokoládě a po cestě ho zblajznula.
tak se opět hlásím - je mi líp.
Koláčky se pečou , tak snad to dobře dopadne…
Ještě k těm cukr. testům - to se toho hnusu musí vypít 0,5 l??????? Já myslela, že tak 2 decy a ne půllitr…no tak to se fakt mooc těším.. A co když to vyhodím? To mi dají další půllitr??
![]()
Jinak jsem vařila žampionovou omáčku, knedlík a vajíčko ![]()
Manža mě ve 12 překvapil doma…prej jestli tu náhodou nemám nějakého amanta… ![]()
Tož jsem to měla za 15 minut uvařeno a mohl v klidu pojíst doma… Docela mě překvapil otázkou, jestli bych se nechtěla přestěhovat na nějakou farmu do Austrálie
Asi v práci chlastali… ![]()
Ahojky holky,
po delší pauze se taky ozývám. Měla jsem teď docela hoňky, ale už by to mělo být v normálu. Skoro hodinu Vás tady dočítám a stejně jsem nestihla všechno.
Jinak k těm 10 kilům - při Viky jsem přibrala 11 kg a jedla jak neuvázaná. A v tomto období jsem měla taky asi 6 kg navrch, takže si myslím, že do 15 kg už nevylítnete. Hodně záleží na metabolismu, ale myslím, že to bude v poho.
Jinak teď už budu mít tak 10 kg a nevím, jestli je to těma dvojčatama nebo mojí rozežraností. A to se docela snažím hlídat. I když né zase tak docela. Ono to moc nejde a nejvíc chutí mám právě večer až uspím Viky.
K těm síťovaným kalhotkám. Jsou fakt super a vůbec né na jedno použití. Já měla koupený 4 a stačilo to. Vždycky, když jsem nějaký zamazala od krve ( přece jen jsem zvyklá na křidýlka a lepící pásky, takže to pro mě byl horor), tak jsem si je v umyvadle přemáchla a dala přes opěrátko židle uschnout. V létě byly suchý do dvou hodin a takhle jsem to praktikovala až do odchodu z porodnice. Jinak si myslím, že nejlepší vložky jsou ty velký ( někdo psal 40 cm?) to stačí jedna a měnit každý 3 hodiny. Já měla systém, že jsem vždycky nakojila malou, pak jsem jí přebalila a ona hned usnula. A pak jsem šla do sprchy a vyčůrala jsem se a přebalila. Pak my zbyly tak 2 hoďky jenom pro sebe nebo na jídlo.
Kosmetiku jsem používala Bubchen a jsem s ní do dneška spokojená. V porodnici měli všechno Johnson, ale sestřičky nám radily, ať si jí nekupujeme, že vytváří alergie. Oni jí tam musí mít, protože jim ho ta firma asi nutí. Mají to dokonce v reklamě 98% českých porodnic užívá kosmetiku Johnson........
Tak já končím
Zítra mám kontrolu, tak doufám, že bude všechno OK a že mě nepošle dr. ležet.
Mějte se pa Denisa
Ivule, kde jsi byla v Ostravě na tom cukr.testu? Brzo se musím taky objednat, tak at vím
Holčičky právě mě dokonale vytočila jedna zákaznice, tak se jdu odstřelit.
![]()
ne jdu domů a ještě se zkusím cestou stavit pro boty, co jsem měla na reklamaci. Snad mě tam už nevytočí.
Ahoj Zuzko (Jargova), já jsem se byla objednat u nás na poliklinice v Hrabůvce. Tam mě poslal můj doktor, který sídlí ve stejné budově. Záleží na tvém doktorovi, kam tě pošle. Myslím, že každý to má domluvené jinde.
Jinak dnes už v práci končím po hodinovém přesčasu, který stejně nebyl moc platný. Já ty dluhy snad nenajdu, už všude vidím čísla.
Zítra ahoj Ivule