Poradna duly
Jana Čurdová
ifca píše:Doris, kvetinace radeji prestehuj do jineho pokoje, at nemas hned po ranu tolik prace..
ivca
IFČO, teď jsme se fakt málem smíchy zkácela od počítače ![]()
Teď jsem stála skoro dvě hodiny u žehličky a mám toho plný zuby.Bolej mě záda,ale stráááááášně.Naštěstí se manža nabíd,že to dožehlí.Už mu tam toho moc nezbylo.Pár ručníků a dvoje povlečení.Ale stejně je zlatej.Aspoň něco pozitivního v dnešním dni.
Teda holky, vy jste toho napsali.
Ifčo, taky jsem se u tvé rady pěkně od srdce zasmála, snad už takovej sen podruhé nepřijde. Spíš se děsím toho, co přijde příště. Manžel mi řekl, že asi začne spát s bouchačkou pod polštářem. No ze spaní dělám hodně volovin, ale tohle už bylo moc.
Musela jsem převlíknout postele, tak jsem to vzala od podlahy a uklidila celej barák. Zítra si jedeme pro kuchyňskou linku, tak jsme museli vystěhovat jednu místnost, abysme jí měli kam složit. Už aby bylo všechno hotový. Je tu všude tolik prachu a smrdí tu vápno… Teda ne až v bytě, ale zbytek baráku je fakt zasviněnej.
Loudalko, taky nevím co je to dula, ale zítra to prostuduju.
JInak Kami, ať to s malym dopadne dobře. To je fakt hrozný, já bych asi plašila ještě víc.
JO a právě tady napadl sníh. To by mě trefilo. Já už si vyplela skalku, že jí začnu připravovat na nové kytičky. Příroda se nám pěkně plaší.
Tak dobrou holky, já jsem dneska úúplně mrtvá.
Ahojki
Kačulko: jestli můžu - stačí třeba větší triko s velkým výstřihem - nebo u v.stánkařů je kopa nočních košil s knoflíky u výstřihu........
Věra
euryanta píše:
ahoj tetky,
tak se taky po dlouhé době hlásím. co mi skončily prázdniny, jsem docela utahaná a nezvládám odepisovat. ale číst se snažim. i když nějak frčíte![]()
taky půjdu na test.....cukr mě čeká v pondělí. a řekli mi, že si mám uvařit 1/4l hořkýho čaje. to je nějaký prdlý, ne? vy jste si ho taky vařily samy? a budou mi brát dvakrát krev. tak uvidíme.
když IVLULE psala, že vede v pupíku, tak já se teda nebudu ostýchat…vedu já, protože mám přes pupík 120. ale je fakt, že už před těhotenstvim jsem z vás určitě vedla. takže se to tak nemůže počítat.
10 kg je opravdu vtipných. tahle skutečnost a taky to, že jsem ráda, že mám za sebou dnes úspěšně poradnu…mě dohnalo k tomu, že mám v sobě celou čokoládu. hurá. ta byla dobrá. taky si říkám, že od pondělka mám asi s cukříčkem útrum.
holky, jak je to s tim porodnim kurzem? tady v lounech nějaký cvičení pro těhotný, občas nějaká přednáška (ale ještě žádná nebyla). ale to neni ono, že jo? kde mi budou říkat co s miminkem, jak kojit a jak rodit? to je až v porodnici, do které mě předá gynekolog? poraďte prosím…nebo jsem zase úplně mimo?
STEF - kam ty budeš od toho příštího týdne chodit na kurz?
POPELKO - další poradnu mám 27. 3. ale mezi tím jdu ještě na ultrazvuk srdíčka, protože mi ho tenkrát v ústí neudělali, tak mě dr stejnak žene. to ti ještě napíšu, kdy se objednám. děkuju.
hezký večer!
teta hela
čauky… bacha ten čaj musí být černej… jinak ti to zamotají místo do čaje do vody z kohoutku…:-) D.
teda… tak jsem se prokousala ke konci… teda Vás dočíst je pomalu hodinová záležitost…:-))
K těm glykemickým testům… u nás to také berou z prstu (2×)- takže asi je to tak, že každá ves - jinej pes…
jinak docela mě překvapuje kolik z Vás už má koupené kočárky atd… páč u nás je to docela dilema… a to už si říkáme, že jsme po dvou dětech zkušení nákupčí… a houby.. tápu v testech… hodnoceních a mírách kočárků…
včera jsem teda taky ulítla na takových krásných žlutých sametových dupačkách - tak snad budou tomu našemu lotříkovi slušet…
PS. Toho „vetřelce“ jsme měli u nás také - když jsem byla těhotná s Kubčou a to to tehdy manžel povídal i u doktora, když mu ukazoval pytlík, že je to fakt kluk… - snažil se doktor, ale pro našeho tátu to bylo spíš jako meteorologická mapa a ani se tím netajil… - tento stav trvá…, takže na ultrazvuk chodím pro jistotu už sama… jo… tentokrát už to není vetřelec, ale bublina…
![]()
Přeji krásné ráno,i když u nás je trochu zamračené a deštivé.
Dnes to vidím na obývákové hry.Naštěstí jdeme odpoledne plavat,tak aspoň nebudeme sedět celý den doma.
Krásné dobré ránko,
Kami, držím palce ať je Ondrášek v pořádku. Máš pravdu v tom, že si nemůžeme být v dnešní moderní době jisti vlastně vůbec ničím. Kvalitu už nezaručí ani známá firma (Chicco apod.).
Netto, tvůj manžel musí být kouzelný. To můj manžel se mě po UTZ ve třetím měsíci ptal po telefonu, komu je mrně více podobné. Opravdu to bylo poznat, že?
Euryanto, gratuluju Ti k prvenství ve velikosti pupíku. Já mám normálně kolem 85 cm v pase. Tak jsem aspoň druhá - zatím.
Novire, copak já nejsem taky z Ostravy? Jinak teď kamarádka hodně doporučuje i porodnici ve Frýdku-Místku, každou středu od 12.30 hod by tam měli mít den otevřených dveří (neověřeno, sděleno kamarádkou).
Jinak já zvažuju jen Ostravu - Fifejdy (operuje tam můj doktor) a nebo Vítkovice (mám to nejblíž). Manžel chce abych byla na nadstandartním pokoji (pokud bude volný) a to mají snad obě porodnice. Na obě jsem slyšela chválu i opačné názory, ale to si nevybereš.
Zatím ahoj Ivule
Ahoj holčiny, všem přeji krásné ráno z deštivé Ostravy.
Opět jsem v práci a dětičky kreslí ve Wordu, takže mě k tomu nepotřebují a já mám trochu času brouzdat po netu.
V noci mě poprvé bolely klouby a manžel kašle jak tuberák, takže jsem se moc nevyspala. Taky mě trochu pobolívá břicho, tak jen doufám, že to není nic vážného. Včera jsem to trochu přehnala s rychlostí a délkou procházky, tak doufám, že je to jen následek toho.
Přeju všem úspěšné kontroly a klidný den. Musím jít pracovat, děti se dožadují mé pozornosti.
Mám dotaz. Máte ještě pupík?Já už skoro ne a to tam mám normálně důlek na hraní kuliček. ![]()
Červňátka 2007
Janina1974 / Praha / TP 1.6. / Holčička / KO 14.3.
Silema / 1976 / Znojmo / TP 2.6. / Chlapeček / KO 5.3.
Misa78 / Náchod / TP 6.6. / Překvapení / KO 5.3.
Evuška74 / 1975 / Olomouc / TP 8.6. / Holčička / KO 19.3.
Ivule-25 / 1981 / Ostrava / TP 8.6. / KO 14.3.
Stef / 1977 / Žatec / TP 9.6. / Holčička / KO 7.3.
Kaculka / 1978 / Praha / TP 12.6. / Chlapeček /KO 6.3.
Bedhann/ 1980 / Ostrava / TP 13.6. / Holčička / KO 16.3.
DominikaN / 1979 / Klatovy / TP 16.6. / Chlapeček / KO ???
Bobon / 1981 / Ostrava / TP 16.6. / KO???
Novire / 1979 / Brno / TP 17.6. / Chlapeček / KO 1.3.
Euryanta / 1978 / Louny / TP 17.6. / Holčička / KO 27.3.
Kami74 / 1974 / Č. Krumlov / TP 17.6. / Chlapeček / KO 23.3.
Popelka / 1979 / Pardubice / TP 18.6. / Chlapeček / KO 7.3.
Doris / 1978 / Cheb / TP 18.6. / Překvapení / KO 19.3.
Ifca / 1977 / Sofie / TP 19.6. / KO 8.3.
Masenka13 / 1976 / Kladno / TP 20.6. / Překvapení / KO 6.3.
Netta12 / 1976 / Lovosice / TP 20.6. / Chlapeček / KO 6.3.
Nissa / 1979 / Jihlava / TP 21.6. / Chlapeček , Holčička / KO DNES!!!
Virgin / 1978 / K. Vary / TP 21.6./ KO ???
Korculka / 1977/ Brno/ TP 24.6. / Chlapeček / KO 7.3.
Loudalka / 1978 / J. Hradec / TP 20.6. / Chlapeček / KO 6.3.
Martinecka / 1983 / Praha / TP 21.6. / KO DNES!!!
RenkaH / 1973 / Praha / TP 23.6. / Holčička / KO 8.3.
Helenis / 1980 / Praha / TP 23.6. / KO ???
Roxa / 1978 / Praha / TP 24.6. / Chlapeček / KO 21.3.
Jargova / 1981 / Ostrava / TP 25.6. / Překvapení / KO 6.3.
Vykyna / 1976 / České Budějovice / TP 30.6. / Chlapeček / KO 15.3.
Vvik / 1973 / u Prahy / TP 1.7. / Překvapení / KO 6.3.
Maminky
Janina 1974 - Tomík 3 roky
Ifca - Johanka 1 rok
Hermi - Lucinka 2 roky
RenkaH - Andrejka 1,5 roku
Vvik - Jonáš 04/05, Lucie 03/04, Lukáš 12/02
Rozara - Daniel 3/1996,Tadeáš 07/2003
Vykyna - 2 dítka
Kami74 - Ondra 2 roky a 9 měsíců
12 Chlapečků 9 Holčiček 6 Překvapení
Čestní hosté
June, Žabucha, Brum
Dlouho se neozvaly
Eweli / 1983 / Ostrava / TP 5.6. / Holčička / KO ???
Pooh / 1983 / Zlín / TP 18.6. / KO ???
Lenii / 1976 / Praha / TP 27.6. / KO ???
Rozara / 1974 / Ostrava / TP 2.7. / KO ???
Lenula / 1985 / Zlín / TP 12.6. / Překvapení / KO 20.3. Dr. 6.3. genetika
Skurokat / TP 14.6. / Holčička / KO ???
Hermi / 1978 / Teplice / TP 16.6. / KO ???
ahoj,
tak jsem se prokousala až ke konci. Kami, doufám, že je Ondra v pořádku, jsou to radosti s dětmi - Tomášek sice sklo nesnědl, ale zato jsme mu postavili na nohu skříň - když jsme se stěhovali, tak jsme koupili novou skříň a při sestavování nám asistoval no a pak když jsme jí zvedali, tak se pod ní připletl. Sice ještě vteřinu předtím byl na úplně opačném konci bytu, kde si hrál a pak najednou řev… naštěstí jsme včas zastavili, ale stejně měl na palečku modřinu, radši jsme jeli na chirurgii na rentgen, ale bylo to v pořádku.
Teď je ve školce, zatím ťuk ťuk, jenom trošku rýma, jinak ok.
Eury s velikostí břicha tě těsně pronásleduji, já mám 117 ! Ale je fakt, že já už měla náskok před těhotenstvím. Přijde mi, že za poslední dva týdny mi to břicho pěkně vyskočilo. A to jsem se ještě neodhodlala vlézt na váhu. Pupík ještě mám, ale už je malinkatou prohlubeň.
Vypadá to že příští týden budu mít kočárek. Podařilo se mi sehnat přes internet jednu paní, která prodává ani ne rok starý Jané Slalom vč. autosedačky a hluboké korby, za 15000, je z Jižního Města, tak se na něj pojedu příští týden podívat, a když bude ok, tak ho asi vezmu. Sice jsem chtěla to Mikádo, ale Jané je asi lepší. Je teda červený, takže jestli se dr. spletl a bude to kluk, tak bude holt jezdit v červeném.
Jinak pro Ifču ještě inspirace k obědu - včera jsem dělala jahodové knedlíky a dneska dušenou mrkev s kuřecím masem a bramborem.
zatím ahoj Jana