Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
tak jsem se včera úspěšně zaregistrovala na emiminu. Vidím, že mám docela skluz, ale nikdy není pozdě. ![]()
Budeme mít Čendu (alespoň dle mínění pana doktora) a TP je 25.6.2007 ![]()
Zítra mě čekají testy na těhotenskou cukrovku. Nemáte s nimi nějaké zkušenosti?
Vítám tě Verik . Napiš nám o sobě trochu víc. Odkud jsi atd.?
Ahoj Verik,vítám tě.Při těch testech vypiješ takovej sladkej humus a pak ti asi 3krat vezmou krev,někde z prstu,někde ze žíly.Nic moc,ale dá se to.
Ifco,krumlovský hospůdky jsou úplně skvělý.Máš pravdu.Akorát ,že teď už se v nich moc nemůžu vyskytovat,ale se slzou v oku vzpomínám na prozpívané večery se skleničkou dobrého vínka a partou výbornejch kamarádů.
tak neco vic o mně ......
je mi cerstve 29. Bydlím ve Vyškově s přítelem a Čenda bude moje první dítko. Od začátku těhotenství jsem cítíla skvěle - žádný nevolnosti, nechutenství … Naštěstí i dosavadní testy, prohlídky a ultrazvuky dopadly dobře, tak snad to bude ok i nadále.
Nerada bych to zakřikla!
Chodím stále do práce (účetní) a vypadá to, že budu až do nástupu na mateřskou. Poslední dobou mě ale začínají pobolívat kříže, ale to jsem čekala s přibývající váhou (už 7 kg navrch) a mým sedavým zaměstnáním. Kdyby někdo znal nějakej uvolňovací cvik, který se dá provést i na pracovišti poraďte. ![]()
Ahoj holky ![]()
tak mám napsaný tahák, tak snad na nikoho nezapomenu..... ![]()
Evuško - hajni si a hajej, nic nedělej a nech se jenom obskakovat, tohle už vážně nebude sranda a malé domlouvej ať si v bříšku lebedí co nejdéle…
Martinečko - gratujulu ke kontrole a ke koupi kočárku (pak se budu muset do galérky mrknout).
Kami - to je fajn, že je to dobrý, uvidíš že teď už bude vše OK…musí být ![]()
Renko - tobě přeju ať se Ája co nejdříve uzdraví (nedovedu si vlastně ani ještě představit jaké to je mít nemocné dítko…).
Verik - vítej a trošku se o sobě rozepiš…jsme zvědavé!!! ![]()
Jinak holky hlásím, že DNESKA mi přivezli košík na miminko, je velký jak kr*va
![]()
Už jsem ho dokonce musela složit - nojo, zvědavá baba… ![]()
Pak vyfotím a vložím foto do galérky. No nic, jdu se obléct a letím na poštu zaplatit inkaso. Papouch má dneska blbou náladu a pořád ječí, takže musím na chvíli vypadnout.
Mějte se krásně papa
Tak holky, varim knedliky
.. ted bych vas do kuchyne opravdu nepozvala, ne ze bych se nepodelila, ale - ma knedlikova kreativita se ukazal nejen na nich
.. delala jsem tvarohove - vsechny se mi dostaly behem varu uplne nahoru - jeden ‚rve‘ pres druheho, ze nevidi
- tak nevim, jestli je to spravne, ale snad jo.. no a asi dva se mi rozjely - takze varim ve fialove vode
..
Docela se mi toci hlava - asi to je tim pocasim - docela silene zmeny
..
Kami, jeeej, to prozpevovani u vinecka - to mi taky chybi.. Kamaradi sice nemeli skupinu - ale kytary ovladali bravurne, muj byvaly pritel - snad jakkykoliv nastroj a k tomu mel/ma uuuzasny hlas. Jezdivali jsme hodne na vodu a v lete vzdycky alespon na tyden do Telce, kde jsme si prozpevovali v podloubi vzdycky po koncertu - az do rana - lide se zastavovali a zustavali s nami - takze nas tam bylo silene mnozstvi
.. ted nevim, jak to tam chodi, ale je pravda, ze ‚posleni‘ Telce byly uz o nicem - diky komerci a tak, tak jen dodrzujeme kazdorocni burcak a mlade vino u znamych v Mikulove.. Vzdycky se tam vsichni slezeme - od patku vecera do nedele a je nam uuuzasne.. V Opave mame jazzovou hospudku - no a ta nema chybu - majitele jsou nasi kamaradi, takze nejeednou jsme tam taky zustavali az do rana - maji tam i klavir, tak si dovedes predstavit nase hudebni kreace.. a taky se znamymi jsme vymetli snad kazdy ples - at to byl rockenrollovy nebo folklorni nebo ‚normalni - a hlavne prave ta zminena hospudka porada latinskoamericke, salsa akce - no to je taky sila..
Kdyz jsem v Opave, tak se nastesti vzdycky 'neco‘ deje, nasi mi s radosti pohlidaji malou a ja se jdu na chvilicku ‚vyblbnout‘ a odreagovat - no je tofajn.. Kori hraje na bici a kytaru - meli s brachou a kamarady metalovou skupinu
- taky veseleee
.. sice neumi tancovat, ale snazi se.. v Londyne jsem jej dotahla na salsa lekce - a byl nadsen - ja jsem se celou dobu smala, protoze to jinak neslo, ale nevysmivala
..
Musim jit na ty knedliky..
![]()
Malé promlouváme do bříška oba i s tatínkem, problém je s tím zařizováním kolem toho domku, musíme vše stihnout v rekordním čase, ale naštestí se hodně toho dá udělat přes email.
Bedhan, my jsme měli také doma papouška od švagra, když ještě se segrou chodili a on byl na vojně, tak nám ho nechal na hlídání. Když začal ječet, tak jsem nanosila ručníky a zakryla jeho klec. Když jsem byla sama doma, byla jsem ho tak schopná nechat půl dne.
Kami, to je dobře, že to Ondra ze sebe úspěšně dostal, já bych se asi zbláznila, budu mít co dělat, abych nebyla hysterická matka ![]()
Gratuluji Martině ke kočárku a otočení miminka.
Vyky, taky doufám,že ten utrogestan zabere do pátku, nerada bych si tam šla lehnout jen kvůli kapačkám magnezka, ale kdyby nebylo zbytí, tak bych se určitě nebránila.
Ivule, to bude asi dobrý šok, jak budeš odcházet na mateřskou, nebojím se, že by jsi docházela ještě i pak, budeš mít co dělat, aby jsi se na malé připravila a také nastřádala síly.
Vátám novou červnovou maminku.
Ahoj maminky a pr´dolkové,
vím,dlouho jsem nepsala,ale čtu vás pravidelně…jen nějak nestíhám a stejně to vypadá,že budu z vás rodit poslední,někdy v červenci.
Včera jsme byli s přítelem ,jeho synem a mou mámou na velkém UZ,všichni byli příjemní,bylo to jhak v kině.A potvrdilo se,co jsem očekávala , vykyno ,opravdu čekáme dalšího kluka…takže s přítelovým synem 4
.
Jinak Popelko ,takže chlapeček a kontrolu mám 7.3. a pak test na cukrovku.
Pohlaďte pupíky a opatrujte se,hlavně ty Evi,jak tady dočítám,ještě je na prďolku brzy,budu držet palečky.
Vitam Verik!!! Neznas Ondru Drnovskeho??? Je taky z Vyskova
.. Ale ted uz nekolik let zije v Londyne.. no mozna blba otazka, ze - clovek nemuze znat kazdeho
Ale - co kdyby
..
Knedliky se povedly!!! - nejen voda byla fialova, ale i ony samotne
.. nechutnaji ovsem nejhure - Johanka ma boule za usima, a ja taky
.. akorat ta hladka mouka a trosku jiny tvaroh
- ale opravdu je to k jidlu
..
Utikam za Johankou, jinak mame od boruvek i stenu
..
Ivule, psala jsem o práci, asi jsi to pochopila, jsem fakt mimo. ![]()
VERIK , kdyz uz holky pisou, jestli neznas jisteho cloveka z Vyskova, tak se zeptám taky. Neznáš náhodou Lenku Krištofovou? Chodila jsem s ni na Stredni pedagogickou skolu v Prachaticich a od maturity (1997) o ni vubec nic nevim.
Ahojky holky,
tak se taky hlásím z kontroly. Dvojčátka jsou v pohodě, paní doktorka mi zvýšila dávky magnézia na 3×2 prášky denně. To už jsem pomalu jako feťák. Ale jsem strašně ráda, že je všechno OK a že nemusím jít ležet. Mám prý měkčí čípek a měla bych spát s podloženýma nohama a pánví, ale nevím, jak bych to v naší posteli udělala. Máme s manžou jednu velkou matraci a postel takovou tu otevírací s úložným prostorem pod ní. Asi budu spát dál normálně. Stejně už nevím, jak bych si v tý posteli pohodlně lehla a ještě tohle, to už bych se vůbec nevyspala.
Jinak jsem přibrala 9 kg, tak to mě potěšilo, protože za celý měsíc jsem nabrala jenom 1 kg. Takhle by to mohlo pokračovat, abych se pak v létě nemusela stydět, až porodím. Stačí, že budu mít vytahaný bříško.
Popelko, další kontrolu mám už za tři týdny tj. 22.3. jo a v pondělí jdu taky na ten cukrovkářskej test.
Dr. mi dokonce napsala recept na tu glukózu v prášku, musím si jí koupit v lékárně a s tím jít ráno na vyšetření do nemocnice. Volala jsem tam a nesmím ani nic jíst ani nic pít, tak to teda bude zážitek. Aspoň doufám, že toho dostanu jenom 2 dcl. Jo a prý to bude trvat jenom 1 hod, tak snad mě nebudou mockrát píchat a nebudu tam muset jenom sedět a čekat.
Jinak jsem dneska nodolala a zase nakoupila nějaké oblečky na mimi. Koupila jsem body, dupačky, ponožky, punčochy a ještě letní čepičky. Ty jsou udělaný jako na piráta a jsou proužkatý. Jenda je červeno bílá a druhá námořnická modrá a bílá. Doufám, že dětem budou a že v nich budou vypadat bombasticky. Nechala jsem tam 1 000,– a šla. To zas bude manža remcat. On pro tohle namá pochopení. Nejradši by všechno kupoval až se to narodí podle aktuální potřeby. Jenže nechápe, že já se pak nikam s mimčama a Viky nedostanu tak 3 měsíce a chci si ten nákup užít. Mě hrozně baví si v těch pidi věcičkách vybírat. Holt jsem asi ulítlá, ale říkám si, že už to je naposledy, tak proč si to neužít.
Jo a dokonce jsem na ty věcičky dostala 5% slevu, že prý jí mají na dvojčátka. Taky dobrý, ne?
Včera jsem si asi po 4 měsících došla ke kadeřnici (mojí stálý se v lednu narodil chlapeček) a tak jsem měla strach, jak dopadnu. Objednával mě tam manža a vlasy mi dělala nějaká holčina asi chvíli po škole. Byla strašně pečlivá a dlouho si se mnou hrála ale jsem s výsledkem spokojená. I manželovi se to líbí, tak jsem ráda. Zase si připadám jako člověk.
Ani holky nevím, jestli jsem Vám tady psala, že už máme taky kočárek. Nakonec jsme koupili po internetu už po jedněch dvojčátkách. Byli jsme pro něj v Brně a je to šedá tříkolka. Sice na boudičkách je trochu vidět, že jsou vybledlý, ale jinak vypadá moc hezky a zachovale. Stál nás 11 500,– a máme ho i s originál fusaky, taky v šedé barvě. Korbičky jsou trošku užší než u mono kočárku, ale paní měla dvojčátka taky v červnu a říkala, že se jí tam v zimě vešli dobře.
Kami, s tou Activií jsi mě docela viděsila, protože já jí dávám Viky taky každý den ke snídani. Zvládla jsi to v poho, to já už bych brečela a vyšilovala a viděla všechno nejčernějc.
Vítám novou příchozí Verik, tak ať se Ti u nás líbí.
Holky končím
pa Denisa
Ty jo holky, vy jste ukecané. Já než napsala ten múj mega dopis, tak tady přibyla skoro celá další stránka ke čtení.
No jen tak dál
pa ![]()
Evuško - no on je problém v tom, že papuch není v kleci, ale lítá si po pokoji a já ho bohužel do klece nedostanu (no kolikrát ani manža a to je jeho…). Když se přikryje tak je opravdu klid, jenže to by musel ta potvora v té kleci být…stačí, když se přiblížím (třeba když žere) a už je venku…potvora… Jinak od manži se nechá pohladit, ale ode mne si maximálně vezme jenom jídlo, jinak nic…
Nisso - gratuluju ke kontrole a ke kočárku
Jinak s těma nákupama, no já už mám vše (oblečení) nakoupené, ale příležitost v obchodě stejně nikdy nepropásnu… kolikrát už bych to i před manžou zatajila (později by stejnak nepoznal, co je dokupované…), ale ještě mi ani jednou neřekl, že už je to zbytečné..takže mě to láká dál…dokud mi tedy opravdu něco neřekne!!!
Ale co, je to první mimi a to k tomu patří, přehánět a přehánět.....
![]()