Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj, krásné ráno, vlastně už spíš dopoledne.
My jsme taky v paneláku, dvě okna na západ, dvě na východ, takže tepla si užíváme neustále. Ani teď nemusíme moc topit. Tak jestli bude v létě horko, tak se asi přestěhuju k našim do Kutné Hory, přece jenom v domku je to lepší.
Novire, kočárek mám vybraný Jané Slalom Pro, podařilo se mi sehnat rok starý, ještě je v záruce, tak se na něj pojedu příští týden podívat a uvidím. Nový bych si nekupovala, stojí přes 22000 celá trojkombinace, ale tahle nabídka vypadá zajímavě. Když to nevyjde, tak půjdu do toho Mikáda, ten nový i s autosedačkou vyjde do 12000.
Jinak všechno ostatní už mám asi nakoupeno, ještě přemýšlím o tom šátku a pak nějaké drobnosti, ale musíme ještě dát dohromady postýlku po Tomáškovi a asi ji i nalakovat, on ji trošku okusoval ![]()
Zato nás teď čeká výběr a nákup autosedačky pro Tomáška, ta co má teď už dosluhuje a začíná mu být malá, tak musíme vybrat jinou, v kategorii 15-36 kg, to už mu vydrží až do těch 12-ti let (nebo 36 kg, co bude dřív - ale je konstitucí po tatínkovi, tak asi těch 12 let…).
zatím ahoj Jana
Ahojky,
to je Miso skoda ze to kolegyni vubec nenapadlo. Mohla jsis to dukladne prohlednout.
Marcela
Ahoj Marcelo, no mě to mrzí dost, protože jak se o tu porodnici začínám zajímat, tak zjišťují že byla v dost hrozným stavu
, u lůžka jedna vrzající plechová skříňka, pokoje po třech až čtyřech maminkách a sprchy prý byly někde na druhé straně chodby i se záchody, kde se hodně větralo a byla tam zima, takže mě docela zajímá, jaké podmínky tam budou teď. No nic tak si budu muset ještě chvíli počkat. 13.3. jdu k dr., tak se zeptám na ten předporodní kurt, ale nejdříve by to mohlo být až v dubnu, kdy se má nová porodnice otvírat.
AHOJKY
nestíháááááám…
protože jsem na tom asi podobně jako VERIK a KACULKA - jsem účetní, sice dělám doma, ale chci to mít všechno do konce března(to i musím - jsou daňový přiznání) v klidu hotový, tak dělám průběžně..
DORIS teeeda ty tvoje sny jsou fakt síla, snad se ti už bude zdát něco příjemnějšího..
IVCO tak knedlíky mě taky hodně navnadily, hned bych si tak tři šoupla- MŇAM
jinak my jsme taky (teď momentálně) bývalí vodáci - Český Krumlov má prostě atmosféru a Jelení lávka taky - když jsem ji konečně na poprvý sjela, byla jsem štěstím bez sebe a strašně hrdá, jaká jsem už zdatná vodačka
a Telč - máš pravdu - my tam přestali jezdit, protože ta atmosféra se nějak vytratila a přestalo se nám to nějak líbit..
EVUŠKO je dobře, že tě budou hlídat, kolik máš čípek, říkali ti? já už mám taky zvedlý magnézko na 3×2
ROZÁRKO gratulace ke klukovi, hlavně, že je v pořádku, všechno ostatní je nedůležitý..
KAMI to je dobře, že je Ondra v pořádku, ale ty nervy..člověk fakt nikdy neví, jednou jsem zažila, že si paní dala zeleninový salát a byl v něm rybářský háček ![]()
MARTINECKO já myslím, že mimčo se pořád ještě otáčí, myslím tak do 34.tt, pořád tam má dost místa, určitě nemusíš mít strach..gratuluju ke kočárku, hned na něho půjdu mrknout do galerky
jo a mě taky cukr. testy dělat nebudou - u nás se to zkrátka nedělá..
VERIK vítej mezi náma s dalším klukem do party ![]()
NISSO gratuluju k úspěšné kontrole a kočárku, hlavně, že se dvojčatům daří na jedničku ![]()
RENKO tak náš brouček měl v 23+6 710g a teď v 26+0 1kg, takže na tom budeme velikostně asi podobně
![]()
No a já se držím pořád na +7 kg, mám pocit, že přibírám tak 0,5kg týdně..pupík se mi už pěkně vyrovnává a začínám být mírně nervozní z kočárku, protože jsem slyšela, že na tom veletrhu zas takový výběr není, ať s tím prý počítám ![]()
Dobré ráno, holky já se nemůžu dostat do přesnídávky. Já asi u ní zdechnu, mám na ní takovou chuť!!!
Autobusák mi včera říkal, že předpověď na léto je tropická vedra, ale s jarem ať nepočítáme, že prý bude takhle hnusně až do léta. Ale kde to vzal nevím. Takže vloni končila zima skoro v létě a letos zas žádná zima, žádné jaro, rovnou léto, no hnus.
Já přemýšlela, jak jste tu psaly o tom tropickém červenci, kde jste to jako vzaly… Pak mě to trklo. Já vlastně loňské léto promarodila. Ležela jsem v horečkách v posteli, takže jsem léto pozorovala jen přes okno. A v baráku máme chládek, takže jsem ty vedra nezaregistrovala. Manžel mi do postele nosil třešně, to je jedinej příjemnej zážitek z loňského léta. Tak doufám, že si to letošní s mimískem užijeme.
Loudalko, taky mě včera manžel naštval. Já jsem rozmrazila rajskou a přidala jsem tam mražené papriky, co si koupil. Já je totiž nejím, tak je neumím uvařit. Taky jsem to dochutila protlakem a cukrem a byla fakt moc dobrá. Připravila jsem to ráno, abysme se najedli, až přijedeme z Chebu, kde jsme byli pro kuch. linku. V autě jsem mu řekla, že už se těším na tu rajskou, tak se ošklíbl a začal mít kecy, jako že to je smradlavá rajská z mrazáku. A v jedný větě mě sprdnul, že nemám zimní bundu. Ještě že mě už ty lítostivý stavy přešly, tak jsem ho seřvala, ať si teda vaří sám a ať mi kouká koupit zimní bundu, do které se vejdu, když je takovej chytrák a myslí si, že to má ještě cenu. NO, řeknu ti, takhle už mě dlouho nevytočil. Tak viděl že je zle a hned doma žehlil, ale to jsem mu na rovinu řekla, že jestli to uslyším před dítětem, tak mu to vyleju na hlavu a už mu v životě neuvařím. Samozřejmě rajskou si vzal i dneska do práce a měl boule za ušima.
A tohle má od svých rodičů. Tam se taky všichni nad jídlem ošklíbali, ještě to ani neochutnali a za všechno mámu peskovali. Ale u mě teda nepochodí. Asi ho začnu mlátit.
Tak jsem si ulevila…
jo Silemo, dneska jsem porodila a kojila a učila mimčo lézt a taky učila své sestřenky a ségry cvičit na míči. A všichni mi říkali, že je divné, že to mimi ještě neleze, ať radši zavolám doktora. A když jsme dofukovali míče, tak jsem nemohla, protože jsem měla celou pusu zalepenou žvýkačkama a tahala jsem je z pusy celej zbytek snu. Takže zase nic moc.
No a na vodu jsme jezdili, ale jen Otavu nebo Ohři, takže Krumlov jen pěší, což mě moc mrzí.
Holkýý, co mám dělat s tou přesnídávkou, já už tu slintám…
Příjemné dopoledne,
Doris, naprosto tě chápu, že jsi se vytočila a manžu sprdla. Nejsem vůbec zdatná kuchařka. Vařím zatím jen velmi málo. Přes den jsme oba v práci a najíme se v závodce a večeře už potom teplé nevařím. No a o víkendech většinou někde poletujeme. Jezdíme dost na hrady a zámku, hrnčířské slavnosti apod. popř. po návštěvách, takže k tomu vaření zatím nebyla moc příležitost. Vím, že se to změní, až budu vařit pro prcka, ale zatím to za moc nestojí. Ale představa, že se s tím mořím a on potom ohrnuje čumáček, by mě také rozčílila doběla ![]()
Evuško, na doučování z matematiky jsem měla kluka z matfizu, ale už je to 5 let, co jsem VŠ dostudovala, takže on už bude také mít hotovo. Kdybys nikoho nesehnala, tak dej inzerát na jejich kolej (jsou to ty dva vysoké domy v Tróji) a stoprocentně se ti někdo ozve.
Teplé léto by mě ani nevadilo, sice bydlíme v paneláku, ale máme tu v létě většinou příjemně a navíc milujeme teplo
Jen doufám, že mrňousek bude po nás.
Silemo, naprosto tě s nestíháním chápu. Počítám, že teď během března se ozvou staří známí (neznámí) a budou chtít narychlo zpracovat daňové přiznání. Je to tak každý rok.
Janino, pokud by ti ten Jane Slalom vyšel, bylo by to super. My zatím zůstáváme u Mikáda. Ačkoliv čekáme klučinu, vybrali jsme červeno-černou nebo šedivou kombinaci. Líbí se nám nejvíc. Tak snad mu to nebude příliš vadit ![]()
Ifčo, budu moc držet palce, ať ti to zítra u doktora dobře dopadne. A třeba se jako bonus dozvíte i co to bude.
Od včerejška jsem celá jak na trní. Kolegyně z práce nastupovala na vyvolání porodu do Podolí, protože má cukrovku a mimčo se jim zdá už příliš velké. Tak čekám, kdy pípne smska, že se Verča nebo Filípek narodili. Nenechala si říct, co to bude, tak čekají překvápko
Pomalu mi také začíná docházet, že za tři až čtyři měsíce nás to také čeká. Doteď jsem si to pořád nějak nepřipouštěla a dneska ráno poprvé se asi dostavil trošičku strach.
A bude hůř ![]()
Ahoj holky,
teda my jsme vážně ukecaný - to je hrozný to dočítat - teda hrozný to není, jen to dlouho trvá.
Zrovna jsem dodělala daňové přiznání - dělám ho tátovi, ale je úplně jednoduchý, má tam navíc akorát příjem z pronájmu, takže fakt brnkačka…
Jinak taky jsem teď nějaká přecitlivělá - všechno mě hned rozbrečí - nikdy jsem taková nebývala - prostě hormony si s náma hrajou. A taky to většinou odnese přítel - teď je navíc v tý nemocnici a mně je tady děsně smutno. No, dneska mám domluvenou návštěvu u sestřenky, má roční holčičku, je to strašný číslo, tak mně určitě smutnit nenechá…
My taky bydlíme v paneláku - druhé patro bez výtahu, kočárek asi budeme muset nechávat dole - a ještě jsme boční byt, takže v létě vedro a v zimě zima…
No KACULKO tak mě už se dvě takový nárazovky ozvaly - a vždycky je s něma nejvíc práce
jenže já mám svoje firmy (podvojný účto), kde potřebuju dořešit takový ty uzávěrkový problémy a na tyhle „najednou známý“ fakt nerada plýtvám časem..
Teda DORIS ty máš takový živý sny..já častokrát po probuzení i zapomenu, co se mi zdálo..to bude určitě kluk
(říká se, že když se ti zdají strašný sny, bývá to kluk, ale víš jak je to s pověrama..
) a s tím jídlem bych manžela teda sprdla na tři doby - tohle rejpání nesnáším
a vzápětí bych se asi rozbrečela, protože jsem taky najednou citlivka přecitlivělá
![]()
jo jo holky, taky jsem ještě minulej měsíc kvůli všemu brečela a nešlo to ukočírovat, ale teď se to najednou zlomilo, už brečím jen u televize. Ale to i u reklam. ![]()
To jsem si udělala ostudu, když tu do mě rejpala tchýně se švárou, kvůli našemu životnímu pojištění, že je to vyhazování peněz. Místo toho, abych se bránila, jsem se tu regulerně rozbrečela a utekla na záchod. Opět to všechno spískal manžel, tak si to taky patřičně odnesl, když odešli. Tchýni teda bylo upřímně líto, že mě rozbrečela, ona je jinak hodná ženská, ale bohužel pořád ještě žije jak před třiceti lety, takže se s ní bavím jen o jídle nebo seriálech, jinak bychom se nejspíš jen dohadovali.
No a toho chlapečka si přeju. Tyhle sny už jsou v mezích normy. Ale první tři měsíce mě manžel budil z mých nočních můr, protože jsem nahlas křičela. Ale kamarádka měla to samé. Bydleli jsme spolu na ubytovně a ona mi každé ráno vyprávěla, co za děs se jí zas zdálo. Teď má červňátkovou holčičku. Ale mně je to celkem jedno. Holčičku zas můžu čančat.
Teda holky, člověk si odskočí na 2 hodky do města a vy píšete o 106. To je dobře! Už jsem vás konečně dočetla. Dneska jsem si udělala radost. Prošla jsem vietnamské obchůdky a koupila si 2 noční košile. Modrou a červenou a obě na knoflíčky. Tak už mám košili do porodnice. Jsou jednobarevné, tak mám radost, že nemusím mít žádné šílené kytičky
.
Ahoj holky,
tak jsem právě volala do ČB kvůli tomu 4D ultrazvuku a sestřička mi sdělila,že už ho sice maj půl roku,ale že na něm vůbec nedělaj,protože to nestíhaj.Hlavně že to inzerujou na i- stránkách,že dělaj komerční vyšetření.Chjo,tak jsem se těšila,že budeme mít hezkou památku a zase nic.Jsem docela zklamaná. ![]()
Ahoj holky, teda vás dočítat… ![]()
Jinak dneska jsem si vyjela do práce (na návštěvu) a na nákup. Tož jsem koupila dětský digi teploměr (ohebná špička) a pár plenek, hadříky jsem projela, ale nějak se mi nic moc nelíbilo.......
![]()
Jinak navrch mám 6 kilo a přecitlivělá jsem, ale zatím je to ještě v normě…no však ono to příjde!!!
Jo a ještě jsem si udělala radost a koupila jsem si těhu rifle za 1200,– a boty na jaro (suchý zip) od Bati za 599,– (mám nožku vel.35, takže se mi u nich v dětském skvěle nakupuje)
![]()
A na oběd mám dneska meloun ![]()
tak už jsem tě novejma příspěvkama taky prokousala ![]()
Dneska ráno jsem byla na těch testech na cukrovku. Probíhaly celkem v poklidu, akorát jsou strašně zdlouhavý. Vypití té strašně sladké glukózy po prvním mi dalo zabrat ![]()
Výsledky nevím, prý je pošlou doktorovi a na kontrolu jdu až za tři týdny. Měla jsem strašnej hlad a tak jsem hned naklusala do obchodu si něco koupit. Laborantka mi sice říkala, že není možný mít po dvou hodinách (po vypití toho hnusu) hlad, ale já měla. Takže doufám, že výsledky budou ok - jinak bych umřela
![]()
Kami, nic si z toho nedělej, já 4D taky mít nebudu, manžel si myslí, že je to zbytečné. Já teda o to taky moc nestála, protože mi to bylo proti srsti, z těch obrázků jsem měla hrůzu. Nevím, jestli někdo takový reakce někdy měl nebo jestli jsem výjimka, ale pak jsem o tom chvíli uvažovala a celkem bych to ráda viděla, ale teď už zase ne, mám z toho jakoby strach, je to normální? Počkám si až to mrně porodím, teď mi stačí ty jeho kopanečky. Mám pocit, že se někdy vzteká, jak tam sebou šije.
Loudalko, dík za tip, taky se teda půjdu mrknout k vietnamcům na košile. Pověřila jsem mamku a ta v normálních obchodech nic nesehnala.