Poradna duly
Jana Čurdová
Bedhann, taky mě ten 0,5l překvapil. Měla jsem pocit, že tady někdo psal jen o 2dcl. Tady sestřička vzala 0,5l kelímek, do poloviny nalila nějaký humus z flašky a dolila to vodou z kohoutku. Když jsem to vypila a seděla v čekárně, přišla mi ještě říct, že když se vyzvracím nebo dostanu průjem budeme to muset stopnout a udělat to jiný den. Takže jsem se to snažila zuby nehty udržet v žaludku, protože mě vyděsila představa, že bych tam byla zbytečně. Přeci jenom hlídání Áji a cestování přes celou Prahu to dost komplikuje. Ale po pravdě řečeno se mi udělalo nejvíc špatně až když mi o tom řekla. Sugesce udělala asi taky své.
Tak mě napadlo, že už se tady taky dlouho neukázala Helenis. Snad je všechno v pořádku.
Holky, mě taky dali vypít 0,5l sladkého humusu a moc dobře mi nebylo.Hlavně cestou domů, to jsem myslela, že omdlím,tak jsem hodně rychle snědla banán a šla si hned koupit něco k jídlu.A ten koblížek jsem snědla tak hltavě,až jsem si připadala trapně
.
Renko, taky jsem si říkala, že se Helenis dlouho neozvala,ale ona chodí na baby-cafe k Missorce.Zrovna včera jsem se tam koukala,taky jsem si říkala,co s ní je.Ale dlouho se neozvala Lenula.
Malej mě kope,takže jdu na chvíli zase změnit polohu..
Jo ještě jsem chtěla jednu věc.Jak jsem byla na tom testu,byla tam i jiná těhulka a tak jsme si povídaly.Má termín taky v červnu a na začátku těhu začala krvácet.Tak jela do nemocnice tady u nás a tam jí VYNADALI,že co prý po nich chce a doktorka jí řekla, že je bude zajímat, až po čtvrtém potratu!!!!!!!!!!!!! To je tedy úroveň,ale mě to u nás nepřekvapuje.
Jo a koukala jsem do července a Rozara má potvrzeného chlapečka!Takže gratuluji a hlavně,že je zdravej
.Jsem hrozná slepice,já vím
![]()
Ahoj holky, tak jsem se naobědvala, zdřímla si a teď zas půjdu venčit.
O 2dcl na ten cukrovkářský test jsme psala já a míchali mi to z prášku + 2× brali krev ze žíly. Koukám, že se to fakt dělá všude jinak ![]()
Když jsem tam byla, taky to jedna mamča vyzvracela, musela přijít znova jindy…
NISSO, určitě s dvojčátkama přibíráš víc
Ale pokud jsi při Viki přibrala jn 10 kilo, tak to asi ani teď nijak hrozné nebude…
Helenis tady už fakt docela dlouho nebyla, snad je v pořádku a brzo se ozve…
VYKYNO, tak to teda čumím jak puk, co té mamče řekli
… ty brďo, to bych si asi fakt stěžovala…
ahoj tetky,
tak se taky po dlouhé době hlásím. co mi skončily prázdniny, jsem docela utahaná a nezvládám odepisovat. ale číst se snažim. i když nějak frčíte ![]()
taky půjdu na test.....cukr mě čeká v pondělí. a řekli mi, že si mám uvařit 1/4l hořkýho čaje. to je nějaký prdlý, ne? vy jste si ho taky vařily samy? a budou mi brát dvakrát krev. tak uvidíme.
když IVLULE psala, že vede v pupíku, tak já se teda nebudu ostýchat…vedu já, protože mám přes pupík 120. ale je fakt, že už před těhotenstvim jsem z vás určitě vedla. takže se to tak nemůže počítat.
10 kg je opravdu vtipných. tahle skutečnost a taky to, že jsem ráda, že mám za sebou dnes úspěšně poradnu…mě dohnalo k tomu, že mám v sobě celou čokoládu. hurá. ta byla dobrá. taky si říkám, že od pondělka mám asi s cukříčkem útrum.
holky, jak je to s tim porodnim kurzem? tady v lounech nějaký cvičení pro těhotný, občas nějaká přednáška (ale ještě žádná nebyla). ale to neni ono, že jo? kde mi budou říkat co s miminkem, jak kojit a jak rodit? to je až v porodnici, do které mě předá gynekolog? poraďte prosím…nebo jsem zase úplně mimo?
STEF - kam ty budeš od toho příštího týdne chodit na kurz?
POPELKO - další poradnu mám 27. 3. ale mezi tím jdu ještě na ultrazvuk srdíčka, protože mi ho tenkrát v ústí neudělali, tak mě dr stejnak žene. to ti ještě napíšu, kdy se objednám. děkuju.
hezký večer!
teta hela
Novire,já se tady ničemu nedivím, já tu s gynekologickou ambulancí nemám dobré zkušenosti,ani to nebudu psát,ještě je mi špatně,jen si na to vzpomenu.Ha ha a pak, když mi kámoška gynekoložka řekla,že u nich se to dělá v celkové anestézii,málem jsem jim to tam šla zbořit..
.Prostě a jasně,řezali mi zánětlivé ložisko bez umrtvení, já brečela,manža byl na chodbě bílý jak ta stěna.. Jsme jen kus, ne lidi..
Eury, gratuluji k úspěšné kontrole
.
Eury, s tím čajem to budeš mít určitě lepší. Moje máma byla jednou na měření glykemické křivky a taky si měla přinést čtvrt litru čaje. Potom jí do toho už jen přidali ten humus. Takže v kombinaci s tím hořkým čajem to prý nebylo tak hrozný. Mně ten humus normálně naředili vodou z kohoutku.
Holky, neuvažovaly jste některá o dule???? Já začínám zvažovat že bych do toho šla…
Holky,to by jste nevěřily,co se nám dneska stalo.Dávala jsem Ondrovi odpolední svačinku,activii sladkou bílou a do toho mu dávám čokoládový lupínky.Ondra baštil,má to moc rád a najednou slyším,že mu to v pusince nějak divně křoupe,tak jsem ho donutila tu pusinu otevřít a zjistila jsem,že chroupe sklo.Bohužel už to skoro všechno spolknul,na jazyku už mu zbyl jen malý kousíček.No byla jsem z toho dost v šoku.Hned jsem volala naší dr.,ale jak na potvoru tam nebyla.Tak jsem honem volala manžovi,ten přiletěl z práce a jeli jsme k jinej dr.Ta nám poradila ať dáváme Ondrovi obalující stravu.Zelí,kapustu,ovesnou kaši.Tak zelí jsem do něj nedostala,ovesný kaše dvě lžičky tak teď jdu kuchtit kapustový karbanátky.Doufám,že je bude jíst,když proletí kolem masa.Ondra je totiž dost masovej.No uvidíme.Musíme kontrolovat stolici,jestli v ní není krev a občas máčknout na bříško,jestli není tvrdý.No můžu vám říct,že se ještě celá klepu.Ach jo.Omlouvám se,že jsem se tak rozepsala,ale muselo to ven.Jdu páchat ty karboše.
Ahoj holky,
taky jsem toho tlamolepu dostala 0,5 litru - napřed tam nasypala nějaký prášek a pak normálně vodou z kohoutku… taky jsem přemýšlela co by dělali, kdybych to v tom žaludku neudržela, ale naštěstí to dopadlo dobře…
Euryanto - na ten předporodní kurs budu jezdit do Chomutova, protože tam potom budu i rodit. Většinou se chodí do té porodnice, ve které chceš rodit, je to asi nejpraktičtější, prohlídneš si to tam a víš do čeho jdeš - tedy alespoň trochu víš… Ty už jsi rozhodnutá? Mluvila jsi o Praze, je to tak? Tady v Žatci dělají ten předpor.kurs taky, je to na 4 lekce a dokonce je to zadarmo, v tom Chomutově to stojí 1100 - a VZP to samo nehradí ![]()
Nisso - to je jasný, že s dvojčátkama musíš i víc přibrat, vůbec bych se tím netrápila…
Kami, no to je sila!!! Drzivam moc palce, at je vse v pohode..
Kami - to je teda docela dost šílené...... a kde se to tam vzalo? To bylo v jogurtu??? No fakt maso!!! ![]()
Tak ať to dobře dopadne, držím pěsti!!
Kami - fakt hrůza, že by to bylo v těch lupínkách? To je málem na žalobu výrobce… Tak držím palce, ať Ondrovi chutná kapusta a nemá žádné následky…
Ty jo Kami, tak to je docela síla. Držím palce, aby bylo vše OK. Nám akorát jednou Ája spolkla trn z hřebínku. Taky jsem z toho byla vyděšená. Měla jsem kontrolovat stolici, vyšel až za dva dny.
Kami to je mazec, tak hlavně, ať je malej vpořádku. Manželovi se to jako malýmu taky stalo a přežil to bez úhony.
Euryanto…připomeň se mi prosím s tím termínem ještě zítra. Jsem už doma a tady seznámek nemám.