Poradna duly
Jana Čurdová
Jo Kami, tak s tou konstrukcí nemám páru, o čem mluvíš a i kdybychom to na škole probírali, tak už jsem to určitě zapomněla, ale já jsem maturovala v 96tým, takže myslím, že se o takových hrůzách ani nikdo nezmiňoval.
To tě lituju. Já si ten revoluční zmatek prožila už v páté třídě, tam se zase nevědělo, jakej dějepis učit, učebnice jsme měli v novinovým vydání, prozatimní nebo jsme ve starých proškrtávali celé odstavce. Živě si to pamatuju. Taky jsem ztratila rok ruštinou, ze které si nepamatuju absolutně nic. Nikdo se pořádně neučil, protože jsme věděli, že je to jen na chvíli, ale učitelé na jiný jazyk nebyli, tak se přesně nevědělo, na jak dlouhou chvíli. No nic, je to naštěstí za námi a naše děti snad takovou dobu nezažijou. ![]()
No Doris to buď ráda,byla to fakt děsná blbost.
Holky já asi nejsem normální.Čekám druhý,dalo by se říct,že už jsem aspoň trochu zkušená matka a měla bych být nad věcí a já tu zatím neustále drandím s naším novým kočárem.Nejsem divná? ![]()
Dobré ráno holky,
KAMI, určitě nejsi divná
hm… ale na:,–(ila jsi mi brouka do hlavy s tím kočárem… Myslíš, že za rok seženeme taky s tou zatáčecí nápravou? Asi už nee, co? Jenže zas nevím, jestli má smysl kupovat ho teď, když by mi rok stál ve sklepě… safra, to je dilema ![]()
DORIS, to musíš být stejně stará jak já
Taky jsem absolvovala jeden rok ruštiny… a jaké bylo naše překvapení, když nás ruštinářka o rok později začala učit angličtinu
Jo a z ruštiny si pamatuju asi dvě básničky, jinak nic ![]()
BEDHANN, taky už mě Tobík pěkně okopává, nedokážu si představit, že bude mít čím dál větší sílu
večer jsem kvůli tomu dokonce nemohla usnout ![]()
Ach jo, musím jít ukllízet, čekáme návštěvu… tak se zatím mějte a hezkou neděli.
Novire já myslím,že už ne.Jedině ho potom zkusit koupit někde z inzerátu jetej.Tam si myslím,že budou ještě k mání.Co jsem koukala,tak tohle už je opravdu doprodej a v obchodě mi to potvrdili,už nebudou. ![]()
DORIS, tak to je ségra docela odvaha, kdyz ma 50-ti letého chlapa. To je mezi nimi fakt veliký rozdíl (věkový). Ale proč ne! Kamarádka má taky o tolik staršího manžela a jsou spolu nad míru spokojeni.
Bedhann, já to taky tak brala. Jsem ráda, že nám už to konečně vyšlo. Třicet mi ještě nebylo, tak jsem to tak nedramatizovala. Ale hlodalo mě to čím dál víc, s každou těhotnou kamarádkou nervozita přibývala. Ale ted uz jsem spokojená.
Kami, jsem ráda, i tak jsme měli dost blbostí, co si myslím, že v životě potřebovat nebudu a naopak to, co by se mi teď šiklo v obyčejném životě, neumím.
Novire, tak jsem počítala znova, protože ty jsi o rok mladší, tak se opravuju a já byla v šesté, když byla revoluce a ruštinu jsem v tom případě měla rok a půl. Ve druhém pololetí šestky jsme už ale měli němčinu a naše učitelka byla jen o pár lekcí napřed. Na druhou stranu to bylo výborné v tom, že to, co jí připadalo při učení těžší, tomu se víc věnovala, protože to měla v čerstvé paměti. To rodilý němec nebo ten, kdo mluví leta a plynule, neodhadne. Každopádně já si z ruštiny nepamatuju ani ty dvě básničky. Já totiž neměla ráda tu učitelku, říkala mi Doro, tak jsem i ruštinu nenáviděla.
Dneska bych občas mohla i zamachrovat. Například manželka majitele kasina, kde jsem pracovala byla ruska, tak jsem si mohla šplhnout. ![]()
Loudalko, já si myslím, že pro ní není ten nej. Ale to víš, je to jen na ní. Jsou od sebe 24let, což je podle mě strašně moc. Ona na něj pořád nadává, protože on je fakt blbá povaha, ale přitom by ho neopustila. No, já radši mlčím. On nám teď strašně pomáhá na baráku, takže ho chválím, je šikovnej a fakt obětavej, to se nevidí, ale děsnej morous a pesimista. NO, kdo ví, jestli by s jiným vycházela líp, to nemá cenu rozebírat…
Holky, dneska se tu zase udělalo práce, já mám radost. Tak snad se to mimčo narodí do hotového.
DORIS, tak to jsme nejspíš stejny rocnik (78?). Já měla taky ruštinu 1,5 roku, ale pak ještě jako volitelný předmět na VŠ. Ale dám dohromady taky tak maximálně 1 básničku a těžko azbuku
. Ale já jsem na cizí jazyky vůbec levá.
.
Ahoj holky, zdravím opět z pracovního procesu. Tentokrát jsem se do práce těšila, konečně trochu klidu. Celý víkend u nás byly obě dvě švagrové s dětmi a manžely, takže to vypadalo jako v židovské škole.
Už se strašně těším na svůj byt. Snad do květnaa bude a to je za chvíli tak to vydržím.
Jinak v Ostravě je pěkně hnusně, od rána sněží. Moje malé překvapení mě permanentně očutává, takže si připadám jak balon.
Tak vám všem přeji krásný a pohodový den, a já odcházím pracovat. papa
Ahoj holky, zdravím ze zamračeného Chebska.
Loudalko, jsem silný ročník 78!
Mimčo budeme mít ke krásným devětadvacetinám.
To jsme si daly na čas, co? Já jsem srpnová, panna, takže neposkvrněné početí.
A koukám, že máme termín dva dny po sobě.
A jestli budu přenášet, tak budu mít možná ráčka místo blížence. To se ještě musím někam mrknout, co je lepší, že bych mrňouska přemlouvala, aby se narodil včas. ![]()
Krásné dobré ráno.
Tak už mi tady elektrikář dělá bordel.
Doris tak to chápu s těma baterkama. Nám takhle jeden čas foťák taky zlobil, až jsme se báli, že je rozbitý. Pár fotek a dost.
Jinak si přestavujeme všechno sami čistě o víkendech. Od soboty jsem bez kuchyně a bude tak za měsíc, takže fakt paráda. ale to je to nejhorší a bude většina hotová.
O tom košíku taky uvažuju, tak uvidíme, jaká bude nabídka. Ještě jsem si pak představovala takovou tu síťovou ohrádku na hraní…to není ta cestovní postýlka, že?
Vítám Misu78…do seznámku tě dám hned zítra. Vidím, že jsi z Náchoda…tam bude manžel od čtvrtka dočasně dojíždět do práce.
Jinak gratuluju ke kontrolám kami, Silem, Bedhann.
A přes pupík mám 100cm
![]()
Dobré ráno holky,
u nás je dobře přes 10 cm sněhu
jsem žvědavá, jak dlouho to vydrží, ale zatím to netaje…
Tenhle týden mám manžela v Brně, je tady na nějakém cvičeníi nebo co, tak je to supr. Sice bude jezdit domů až docela pozdě, ale furt lepší než nic ![]()
POPELKO, jojo, dají se koupit i síťované ohrádky na hraní… co vím, tak moje teta ji dost využívala - mám malé bratrance a sestřenici…
DORIS, tak jsem už květnová. Nejsou ta letní miminka nejlepší, vždyť i my dvě jsem letní holky. ![]()