ČERVEN 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
773
4.8.09 10:05

Holky,zkopíruji vám můj problém,který řeším v sekci kojení a UM.Třeba některá poradíte.

Ahoj maminky,potřebovala bych poradit.Malému je 6 týdnů a já mám málo mléka.
Po porodu se mi mléko udělalo až 5 den.Malého jsem ze začátku kojila z prsu,ale postupem času prs začal odmítat a tak jsem přešla na odstříkávání a krmení z lahve.Jenže malej spapá 100-120ml mléka po 2-3 hodinách.Jenže já za 3 hodiny odstříkám 80-100ml.
Jenže teď ke všemu malej papá po 1-1,5 hodině a to už fakt neutáhnu.Myslím si,že mám málo výživné mléko.Dřív se na mlíčku udělala vrstva smetany a teď mi příde,že je mléko vodnaté a smetana tam není skoro vůbec žádná.Říkala jsem to v pátek doktorce a ta mi poradila,abych si koupila homeopatika na zvíšení tvorby mléká.Prý mám být v klidu a v pohodě.Prý se to časem srovná.Jenže copak můžu říct malému,že teď dostane jenom trochu mléka,jelikož víc nemám?Dokud má hlad,tak strašně pláče a vůbec nespí.
Z toho důvodu bych potřebovala poradit,zda je možný nějaký dokrm.Třeba 2×denně podat místo mateřského mléka třeba Nutrilon.
Zda to jdem nějakým způsobem zkombinovat a popřípadě jak?

Po porodu byl přiloženej až po 6 hodinách.Jenže já neměla mlíčko.V porodnici byl krmenej z láhve a od té doby máme s kojením problémi.Malej prostě prs odmítá.Vyzkoušela jsem i všelijaké polohy při kojení.Prostě začne řvát,kroutit se a nechce.Naposledy kojící akce skončila horečkou malého,jelikož byl odvodněnej,jak nechtěl celí den pít.
Jsou to strašný nervy.

Já jsem třeba byla jako malá odkojená kravským mlékem.Mamka prostě nekojila.Přítel je taky odkojen kravským mlékem.Tchýně říkala,že dřív se moc nekojilo a pokud ano,tak jen pár dní.Prý většinou jen v porodnici.

Tak nechápu,že v dnešní době,když je hromada kvalitních náhražek za mateřské mléko furt doktoři tlačí maminky do kojení.Já jsem z dětské doktorky taky už celkem na palici.Furt mi cpe do hlavy,že se to srovná,že se to rozjede,…(ale co když taky ne?)
Dobře,ale co do té doby má jíst malej?Až se to rozjede,tak se vrátíme opět pouze k mateřskému mléku,ale do té doby to musím nějak zkombinovat.

Doktorka má odedneška 3 týdny dovolenou,tak to s ní nemůžu ani vyřešit.No,na druhou stranu,ona stejně bude povídat furt to samé.Trpělivost,čekat,…

Odpoledne jedu do města,tak nějaké to mlíčko koupím.Nevím,které bude nejlepší.Jestli Nutrilon,Beba,Sunar,..?Co byste doporučili vy?Pro jistotu ho koupím.Dokud to půjde,tak po něm nesáhnu,ale jistota je jistota.Malej bude mít náhodou v noci hlad a co budu do rána bez mléka dělat.

Pokusím se mezi vás víc přidávat,teda pokud to časově půjde.
Ono pomůže si i vykecat,kor když je doma člověk sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
4.8.09 10:21

Já teď mám nutrilon Ha v malých pytlících -jednorázovkách,ale u tebe by se možná celá krabice šikla.
Jinak nutrilon je hořký-říkal to i manža-dopíjí mlíko po malém.
Beba je chutnější-máme doma taky HA. A vím,že v porodnici dávali malému právě tu Bebu a pil ji bez problémů.

Jinak k tvému problému- pokud by malej odmítal prso-tak bych asi přešla na umělou. Přeci nebudeš otrokem odstříkávání- vím to ze zkušenosti,kdy malej řval,že má hlad a já s nervama na pochodu odstříkávala,abych utišila jeho hlad. Nikdy dopředu jsem nevěděla,kdy bude jíst a někdy se přihlásil dříve-fakt to bylo na palici.
Jelikož mám bradavky zase v jednom ohni-tak čekám jak to bude pokračovat a když to nepůjde a nesrovná se to-taky přejdu na umělou.

Záleží opravdu na tobě,ale nevidím důvod proč bys nemohla při kojení dokrmovat- dělá nás to tu více mamin.

Přeju hodně síly a taky klid doma.
Chlap co se budí v noci- je po…a. Moje kámoška má chlapa co jí v noci budí, že funí. 8O Nějak si nedovedu představit,že by měli mimčo- které tlačí, brečí,prdí a smrdí.

Malej konečně usnul - už jsem si nevěděla rady jak byl protivný a brečel. Dala jsem ho nabok a je v pánu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
4.8.09 10:25

Jess, ale malej přibývá pěkně, vždyť přibral za 6 týdnů skoro 1,5 kg! To máš přes 200g za týden, to je krásný. Možná spurtuje, tak teď potřebuje být pořád napojenej na prsu, Amélka to tak měla minulý týden a teď už je to zase dobrý. Když tak hezky přibývá, tak zkus ještě vydržet. Převážit si jej můžeš i doma, stoupneš na váhu bez něj a s ním a hned víš, kolik váží, ne?
Pokud by ses ale rozhodla dokrmovat, tak bych jej určitě nejdřív přiložila vždycky k prsu, aby se stimulovala tvorba mléka a teprve potom bych mu dala Nutrilon (nebo jiné UM).
A s tím tvým přítelem - ono se to časem srovná, neboj. Chlapům ty miminka většinou nic moc neříkají, mají pocit, že se na ně nahrnuly jen samý povinnosti, pořád jim to doma brečí a oni neví, co si s tím počít, jsou hold v tomto ohledu hůř vybavení než my :lol: :lol: . Jak vám prcek poroste, začne chodit a mluvit, tak bude mít přítel pocit, že se může při výchově a péči o něj víc angažovat a bude si tak připadat jako schopnější táta, což se pozitivně odrazí i na vztahu vás dvou. Ono takový ty hodňoučký miminka rodiče stmelí, ty plačtivější a zlobivější jsou pro vztah tak trochu zkouškou, taky jsme to tak měli. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6344
4.8.09 10:29

Překvapenko - sim sim - tu váhu… z vás aby to člověk furt tahal, ženský jedny!!! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
4.8.09 10:33

ahoj holky :-)

tak jsem dnes úspěšně absolvovala kontrolu u zubaře, a světe div se VŠE OK :-)
Mladýho jsem dovezla máme do práce, celou dobu spinkal. Je to zlatíčko. Dneska se v noci vzbudil zase v 5:15, tak že by už to bylo pravidlo? To bych byla ráda. Naposledy papáme v sedm až půl osmý. Tak to vydrží dlouho bez jídla:-) No ale už tedy přikrmuju 60 tku mu vždycky vrazím…

Jesinko: tvůj příběh mi připomíná mě před měsícem. S tím ,že nás přítel ale nevyhazoval, šel sám do obýváku. Ale do písmene jinak vše u nás porběhlo stejně. Takže vím jak ti je. Pořád jsme se štěkali atp. Mýmu chlapovi je 35 takže už měl zažitý ten svůj klid a dítě mu ho narušilo. Ikdyž jsme oba dva mimi chtěli strašně moc, ale prostě si to asi představoval jinak. 14 dní bydlel v obýváku, už jsme se neštěkali, a byli jsme oba spokojení a v pohodě. Teď už se vrátil k nám do ložnice a seká latinu :-) Kamarádi mu domlouvali, tak si to asi vzal k srdci. Přeju ti aby se to uvás brzo spravilo.
a k tomu přikrmování: mě doktorka sama řekla, že když mu ode mě nestačí ať mu dám nutrilonek 1. a dokrmuju ho. Nemusím při každém krmení, ale tak ob 1. Střídám obě prsa plus tu 60tku nutrilonu.

Holky jak to bude s tou zamčenou diskuzí? Já asi obě stíhat nebudu? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
4.8.09 10:38

Duhovko-no nic- spíš bych řekla,že jsem přibrala. Chjo-hlad je sviňa.
Já jsem v té hubnoucí tabulce spíš do počtu,abyste se tam necítili samy. :twisted: Ale potřebovala bych to z vás všech nejvíc. :!

A k těm chlapům-já mám doma chlapa cíťu-je z malého unešený a jak ho opečovává. Ale je fakt,že v noci vstáváme jen ve tři a kolem páté,kdy se budí i manža. A už jsem prcka dvakrát nechala na tři hodiny tatínkovi a šla do města-oba vydrželi. :wink:

U nás je krize jindy,když mě kojení extra bolí (to je většinou v noci nebo nad ránem)-já brečím a u toho si musím ponadávat slovně . Tu zlost si musím nějak vybít-nejsem typ trpitelky se zatnutými zuby a láskyplným pohledem- a to pak mi přijde vynadat,že jsem....... a já pak bulím ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35513
4.8.09 10:46

Jess, ja bych asi taky jeste chvili vydrzela, kdyz uz jsi to zvladla doted, taky soudim na spurt. Blby je, ze odmita prso, chyba byla urcite uz v porodnici, jeste jsem nevidela, ze by nekde davali prikrm z lahve, to je tedy fakt hloupost, tak brzy po porodu. Ale s tim uz ted asi nic neudelas. Ted samozrejme muzes dokrmovat, ale vzdycky zacni prsem, co nejcasteji a hlavne i v noci. A hodne pit a kojici caj… ale kdyz to nepujde, tak se neda nic delat, znam spoustu nekojenych miminek, jsou uplne stejna jako kojena. Samozrejme je lepsi kojit, dnesni mleka jsou sice dobra, ale materske mleko nenahradi nic. Na druhou stranu, nez stresovana vycerpana maminka, je lepsi na:,–(it UM. Tak to jeste zkus a uvidis, aspon zkus kojit a dokrmovat jen castecne.
Koukam, ze jsem jedina, komu se nechce do ZOO, co nadelam, v nejhorsim budu chybet. Sama jsem byla s Juldou v ZOO v Praze asi dvakrat, jinak tam jezdi s babickou, ta bydli na Hajich a ma to aspon na trase, pro nas je to fakt z ruky, presne na opacnem konci, ani autem se tam od nas nejede moc dobre, o cestovani s kocarem ani nemluve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
4.8.09 10:50

V porodnici mu dávali Bebu.Bylo to v takových malích lahvičkách.Jenom to otevřeli,přelily třeba půlku do kojenecké lahve,dali ohřát a bylo hotovo.

Jinak malej kolikrát přes den nechce spinkat.Jak ho položím do postýlky tak řve.Stačí zvednout a chovat a je klid.

Pokud už nevím co s ním,tak ho položím na bříško.Teď na něm leží také,jelikož papal před hodinou a je na papání čas,tak jsem ho dala na bříško.Mám ho tady u sebe na gauči.On se na tom bříšku pěkně vyprdí.
Na bříško ho dávám teda jenom přes den,když na něj vidím.On už krásně zvedá hlavičku a tak si jí natočí buď doleva a nebo do prava.
Taky už se začíná vzpírat o loktíky.

Jinak já mlíčko odstříkávám po 2-3 hodinách.Mám ruční odsávačku,takže celkem makačka.Kdybych to věděla dřív,že budu potřebovat odsávačku furt a ne jenom občas,tak jsem si koupila elektrickou.

Duhovko-já budu dávat MM dokud to půjde.Do poslední kapky :) Ale pokud se to nezlepší anebo pokud budu mít čím dál tím míň mlíčka,tak budu muset začít dokrmovat.Dám třeba 50ml svého mlíčka a na to 50ml UM.On dostane svých 100ml a bude spokojenej.
Já si chci koupit to UM pro jistotu.Mít ho doma můžu.Nerada bych náhodou někdy v noci plašila,protože budu mít málo mléka a malej bude řvát hlady.
Prostě taková pojistka.

Přítel se bude muset uklidnit,nebo se na čas odstěhujeme.Já mám už takhle všeho nad hlavu a nepotřebuju,aby on mi něco vyčítal a nebo mě odháněl.
Hold si bude muset vybrat,jestli jsme pro něho důležitější mi a nebo spánek.My nejsme hračka,která ho přestane bavit,tak jí odkopne.
Já si takové chování nenechám líbit.On si přes den dělá podle sebe,ale já lítám podle malého.Tuhle jsem se ke snídani dostala v půl 12 a tudíž jsem usoudila,že už nemá cenu půl hodiny před obědem snídat.
Malej má kolikrát ty své dny.Celí den řve,kroutí se a nechce spát.
To ho pak celí den tahám a poslouchám ten šílený jačák.To by měl přítel zažít.Pěkně přes den řev a v noci taky.Do toho se snažit doma poklidit s dítětem v náručí,uvařit,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
4.8.09 10:51

mroe-tak hoď nějaké jiné místo do placu? Kde by se nám i dětem líbilo a nebyl by to pro tebe problém. :wink:
Věřím,že se ti nechce krkolomně jezdit.
taky bych potřebovala zajet k andělu do jednoho obchodu a nemám sílu na 3 přestupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35513
4.8.09 11:09

vidis, ja to mam na andel kousek, teda s jednim prestupem, ale to nepocitam, to je u nas nutnost, kdyz se ze zbraslavi dopravime jen busem.

ZOO je dobra, protoze se deti zabavi samy a my muzem chodit a drbat, tomu budu jen tezko konkurovat, ale zkusim neco vymyslet.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
4.8.09 11:28

Co takhle šoupnout Violku do nosítka?
To mě jen tak napadlo. Budu si totiž kupovat šátek a třebas půjdu taky se šátkem. I když do zoo je zase pěkná prochajda s kočárem Stromovkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5090
4.8.09 14:12

Ahoj :-)

Já taky nějak nestíhám, ale musím vám napsat, co se mně včera stalo :roll: Chodím psát skryté titulky pro ČT a kolegům jsem před porodem nahlásila, že si dávám pauzu a začnu chodit zase od září. Jenomže oni neměli jak pokrýt tento a příští týden kvůli dovoleným, tak mi volali, jestli bych to nevzala a domluvili jsme se.
Jenomže já jsem na to včera zapomněla jak na smrt a vesele jsem si doma vyvařovala. Před 17 h přišel Michal z práce, dala jsem mu jídlo a přisála si malýho. Michal se najedl, pak jsme si sedli a mně sklouzly oči na kalendář, kde to mám velkým písmem. Tak jsem vylítla jak čertík z krabičky, hodila na sebe kraťasy a tričko a valila. Chystá se to předem a vysílá se online od 18, takže moc času na přípravu nebylo… No, udělala jsem asi 3/4, zbytek jsem tak nějak psala přímo při vysílání… Fakt debil - těhudemence jak vyšitá...... Ještě, že píšu docela rychle........ Až cestou domů mě napadlo, abych z toho stresu nepřišla o mlíko :? Dneska tam jdu zas a intenzivně celej den myslím jenom na to, že nejpozděj o půl 4 musím vyjíždět z domu, malej pojede se mnou........

Ještě jsme byli včera na kontrole u dětské dr. - po šestinedělí máme 55 cm a 4500 g.

Já jsem dneska ráno absolvovala gyndu - všechno v pořádku, a nechala jsem si napsat HA. Napsal mi Azalii - prý je to úplně stejný jako Cerazette, jen C. dělají Holanďani a Azalia se vyrábí v Maďarsku na základě koupené licence a je prý levnější…

Jess - já si taky myslím, že pokud malej pláče a chlapovi to vadí, tak se má odstěhovat on....... Ty ho určitě celou noc schválně plakat nenecháváš a to utěšování je taky pěkně vyčerpávající, takže ty si potřebuješ odpočinout úplně stejně, i když se přes den „válíš doma“ - HAHA! … a k tomu kojení - taky myslím, že malej má zrovna to spurtovací období, kdy mu mlíko nestačí. My jsme ho měli tak minulej týden. Přes den jsem měla pocit, že ty prsa mám totálně vyždímaný, sosal každou chvilku (hlad, horko) a do dalšího pití se nestihly naplnit - nebo jsem aspoň měla ten pocit. V noci pije po delší době, tak to bylo trošku lepší, ale taky nic moc. Prolívala jsem se kojícím čajem a cucala homeopatika na podporu kojení. Teď už je to zase dobrý. A pokud by to u vás přetrvávalo, klidně udělej jak říkáš - nejdřív nakojit a pak dokrmit. Holky to tu taky tak dělají a jsou mnohem spokojenější :wink:

ad 2 diskuse - taky myslím, že bysme to měly nějak sjednotit a psát spíš do jedné, dvě se na čtení fakt blbě stíhají........ aspoň mně teda jo.......

To je zas román - no je vidět, že malej spí a mám navařeno a relativně uklizeno. Ještě zbývá před odchodem vyvenčit. Takže se zatím loučím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
4.8.09 14:19

Jessinko,

my mame podobny problem. Z porodnice jsem sla s tim ze budu malymu davat odstrikany z lahve, pac se vubec neprisal (sestricky mi povidaly, ze by to na mem miste vydaly.. ze je to na masli to odstrikavat a pak to do nej jeste dostat.. proste dvojitej cas…
pak jsme zacali pres kloboucky, ale nevytahl dost, takze dokrm bud odstrikanym nebo Nutrilonem HA.. Mel spatnej polykaci i saci reflex.. takze po nekolika marnych pokusech dostat to do nej strikackou ci zickou (vsechno mu to vyteklo, protoze to nepolknul), jsme presli na lahev Tomee tippee a asi ve trech tydnech se dokonce prisal i bez kloboucku. Mozna i kvuli te lahvi, nevim - kazdopadne musim rict, ze mu vvubec nedela problem stridat prso a tuhle lahev.. mela jsem pocit, ze s Aventkou, co jsme meli predtim trochu bojoval.. ale z prsu asi netece dost - doktor mi rikal, ze se to dost casto stava, ze kdyz se jen odsava, ze mleko se zacne ztracet, protoze to preci jen neni dite a to prso to nejak pozna… no tak se snazim udrzovat mliko co to jde.. ale ted je to tak ze da 2/3 z prsu a zbytek dokrm Nutrilon 1HA.
Uz se tim odmitam stresovat a kdyz mliko bude tak bude a kdyz ne, tak dostane nutrilon a hotovo!!!!
Tak preju at vam to dobre dopadne a dokrmovat nemusis…!!!! Jinak ty homeopatika bych rekla, ze celkem pomahaji!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12196
4.8.09 14:37

Taky dávám z tommee tipee.
A zdálo se,že malej trošku blbne-teď už jsem přestala-tak je to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
4.8.09 15:01

Ahoj holky,

lineu mám taky pořád a ještě tmavší než v těhu, jak se to smrsklo.. strie se mi udělaly na prsou, jak se zvětšily nástřelem mlíčka..tak chci taky pak zkusit aspon nějaké krémíky..uvidíme..

od včerejška mám celkem běhavku, a jak nosím malou pořád na břiše, tak mě to podporuje..celkem legrace..

na bříško mažeme Pupíka a zkoušíme dávat Baby Calm kapičky..voní jak hašlerky:-) uvidíme jak to půjde ..do těch probio se mi zatim nechce jít..protože když jí uspinkáme,tak je šikovná a spí skoro celou noc..

malou nejrycleji uspí, když jezdím na fotbalovém hřišti:-) a už jsme kojili i na střídačce :lol:
teď spinká od jedné venku na zahradě.

jdu dočítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí