Červen 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
164
3.11.09 17:12

luci: jsem ráda, že jsi psala o té nemocenské, taky se mi nechce být doma, protože když jsem si spočítala kolik bych dostala, tak jsem se nejdříve rozčílila a pak rozbrečela :cry:

A jak vycházíte holky vy, co jste doma???? dá se to zvládnout nebo jste si musely hoooodně přitáhnout opasky?

Příspěvek upraven 03.11.09 v 17:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
3.11.09 17:19

A ještě k těm holčičkám… Já si tedy nemyslím, že by to tatínky nějak zvlášť změnilo. I když je pravda, že my jsme dvě holky a náš taťka na nás nedá dopustit. hodně se o nás bojí a chce pro nás to nejlepší a i v mojich 31letech jsem pořád jeho malá holčička :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
3.11.09 20:46

ahojky holky tak já se k vám taky připojuju . Zatím se ještě moc neraduju 2 // jsem našla 28,10, takže termín mám až 5,7,2010 takže uvidíme jak vše dopadne máme toho hodně za sebou 3 nezdařená těhotenství takže zatím jsme při zemi a moc se neradujem :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
3.11.09 20:56

doufám že mě vezmete mezi sebe i když jsem spíš až červenec ale mimkám je jedno jaký je termím porodu takže at vě dobře dopadne, a ještě se chci zeptat kolik jste měli hladinu hcg v 5tt, netrpělivě čekám na výsledky dr říkal že by to mělo být trojmístné číslo aby se dalo mluvit o skutečném pevném těhotenství, jak ste na tom byly vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
3.11.09 21:08

helco: tak co setýče financí, je to teda docela záhul, aspoň teď když já jsem na mateřské a manžel díky finanční krizi přišel v srpnu o práci. Byl slušně placenej tak nám jeho plat v rozpočtu určitě chybí. Teď už si práci opět má, naštěstí, ale rozhodně není tak dobrý jak v předešlém zaměstnání. No ale pořád si říkám, že rodiny vyžují s nižším přijmem než máme my. No jsme prostě rozežraní, spoustu zájmů, dceři se snažíme dopřát kroužky pro její věk, tak se nám ty korunky rozkutálejí, takže díky tomu že máme různé pojistky a spol. tak nám nezbyde vůbec nic. jinak když jsem byla těhotná s Klárou tak jsem byla doma od 3 měsíce. Protože pracuju jako mikrobiolog z laboratoře jsem vypadla hned ten den co jsem našla 2 čárky. No a posadili mě k počítači a nedělala jsem vůbec nic, nepřišlo mi normální že mám 8 hodin sedět v práci, kde není klima a všude jsou smrady z labin, tak jsem radši utekla dom. Tehdy jsme to finančně ani nepocítili, ale podmínky neschopenky byly jiné než jsou teď. Zato teď přemýšlím jak utáhnem dvě děti, ale jo nějak bude.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10190
3.11.09 21:57

Zdravím při večeru :-D
Luci tak já bych si přála holčičku, ale všichni kolem mi říkají, že to bude kluk tak jsem teda zvědavá :lol:
Jinak holky já bych to až do Vánoc asi nevydržela, držím pěsti ať jste statečnější než já :wink:
Luci ještě k těm penězům, mě se to teda netýká, ale mateřská příští rok se rýsuje velmi špatně co :think:
ad tatínek a více bab - nemyslím si, že by to chlapa změnilo a jestli tak k lepšímu :lol:
Heli já byla na nemocenské minulé těhu a dalo se to v pohodě zvládnout, ale je to jak píše zimovka (my nebyly na moc peněz zvyklí, tak možná proto jsme to nepocítili)
Zdravím Berušku a držím pěsti :wink:
Beruško já hcg bohužel nevím :nevim:
Zimovko jestli se dobře dívám na metřík tak Klárka má dneska narozky že ? - přeju všechno nejlepší http://www.celysvet.cz/…le/s9183.gif
Marci tak co KO?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
3.11.09 22:52

Vítám berušku a držím palce, aby to tentokrát vyšlo, musí to vyjít!!! :palec:

Poslední výplatu jsem měla ještě normální, nemocenskou dostanu až 20tého, tak jsem na to zvědavá. No u mě to byla bída předtím, tak teď asi budu žrát omítku, ale nějak to musíme zkousnout, to se nedá nic dělat. Jako prodavačka ve zveráči jsem si moc nevydělala, takže mi nemocenská vyjde tak na šest, v lepším případě.

Jinak jestli kluk nebo holka, taky jsem spíš pro to „vyvážení“ jeden kluk a jedna holka. Však uvidíme, co si na nás příroda vymyslí :lol: Ale ať to bude cokoliv, tak to se mnou bude chodit na cvičák a s manželem jezdit po tuning srazech, tak si moc nevybere :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
3.11.09 22:55

Dneska jsem volala nové doktorce a jsem objednaná na příští úterý, tak snad bude lepší, než ta dosavadní. Dneska jsem zase trošičku špinila jako prve, jak jsem jela na pohotovost, tak se snažím neplašit, být v klidu a kdyby se to nějak rozjelo, tak bych zase jela. Ach jo, mam z toho zase nervy, se picnu… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
4.11.09 08:12

Ahoj holky, nějak jsem se sem nemohla dostat, změnili mi nick a nedali vědět 8-o ještěže to jde i přes mail :roll:
U nás nic nového, nemůžu se dočkat příštího týdne, kdy jdu konečně na krev a na ultrazvuk… snad pro mě budou mít dobré zprávy…
Doma už mi to pomalu přerůstá přes hlavu, jsem unavená, nikdo mi s ničím nepomáhá, moc jsem si manžela rozmazlila, teď když bych občas potřebovala pomoct, je to pro něj hrozný problém a strašně se rozčiluje… :evil: Někdy si říkám, že by mi fakt bylo líp v té nemocnici, že jsem neměla tolik spěchat domů, doma si prostě vůbec neodpočinu :-( To už v práci mám větší klid…
Achjo, musela jsem si postěžovat, jsem prostě unavená a těhotná :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
4.11.09 08:42

Ahoj Beruško, moc gratuluji ke dvěma čárkám! Snad tedy teď už vše dobře dopadne a v červnu nebo červenci bude krásné zdravé mimi :-) Jednou to vyjít musí, tak proč ne právě teď! :wink: Já hladinu HCG nevím. Doktorka udělala hned ultrazvuk a krev nebyla prý nutná, tak nevím.
Holky, s tou mateřskou to vypadá na příští rok vážně špatně. Jsme doma zvyklí se moc neomezovat, tak nevím, jak to zvládneme. Už trochu přemýšlím, jak skloubit mimi a práci a tak :-? Taky jsme mě trochu uklidnili s tím, že není nutné mít pro chlapa syna. Já se totiž bojím, aby se něco nepokazilo, když budeme tři baby, ale snad teda ne. Dobré je, že pro holku mám už dávno jméno, ale pro kluka netuším :-(
Macku, teď jsem popletená, ty už jsi to rodince také řekla??
Holky, ještě jsem se chtěla zeptat, jestli s váma také tak strašně mávají chutě? Já jsem tak strašně při chuti na tak neobvyklá jídla a kombinace, že přítel doma jen kroutí hlavou a směje se tomu. Naplánuji třeba jeden večer na druhý den dvě různá jídla k večeři a když se na to rodinka druhý den těší, tak přijdu z práce s tím, že jsem koupila něco jiného, protože na to co jsem měla chuť včera, nemám dnes ani pomyšlení! Vážně šílený :-?
Mám hrozně ráda kávičku s mlékem, ale jak jsem zjistila těhu, raději jsem se už nenapila. Pořád na to ale myslím. Myslíte, že ten kofejn by mohl mimiskovi škodit nebo pijete kávičku dál? Přítel si někde přečetl, že pro těhule je nej šípkový čaj a pořád mi ho doma vaří......brrrr :-? Berete vitamínky?
Omlouvám se, že mám tolik otázek, ale nemám nikoho, s kým bych to mohla probírat :cry:
Tak přeji hezký den všem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
4.11.09 08:48

Luci: Co se týče chutí - u mě se asi nic nezměnilo, já jsem měla takové všelijaké chutě i normálně :lol:

U nás zatím nikdo neví, že jsem těhotná, popravdě se na to sdělování ani moc netěším…

Vitamíny beru - Femibion a čaj piju těhotenský, je dobrý, ale už se mi trochu přepil. Potřebuju ty chutě střídat, ale tady moc není na výběr. Tím šípkovým jsi mě spíš potěšila, asi si ho hned koupím, ať mám aspoň nějakou změnu :lol:

Můj manžel si načetl jen těhotenské zákazy (nesmíš kafe, nesmíš do zakouřeného, nesmíš sladké ztloustneš…), ale že by si někde načetl i jak mi to zpříjemnit, to ne :twisted:

Beruška: na tu hodnotu HCG - každopádně tu já taky nevím, krev mi ani nebrali. Brali mi ji jen v nemocnici, ale žádný výsledek mi nesdělili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
4.11.09 10:11

Ahojky holky, tak se vám hlásím asi po 2 dnech, tak nakonec jsme v pondělí na té kontrole u pana doktora nebyli a jdeme až dneska, tak doufám, že už tam miminko bude mít :srdce: a bude krásně ťukat. Podle MS bych dneska měla být 7+0, podle bazální teploty a ovulace 6+2 tt, tak uvidíme, jestli tam srdíčko bude, mám z toho strach, ale snad to bude všechno v pořádku…tak vám pak dám vědět…

Lucie77: Moc tě vítám mezi námi těhulkami, snad se ti tu bude líbit…to jsme měli s přítelem taky v plánu oznámit rodince tu radostnou zprávu až o Vánocích jako takový dáreček pod stromeček, bohužel okolnosti si to vyžádali dřív, nemohla jsem se pořád vymlouvat na chřipku :-) Tak jsem zvědavá, jestli to do Vánoc s tím tajemstvím vydržíte :-)Jinak my ještě těhu průkazku nemáme, dneska jdeme teprve na srdíčko, tak uvidíme, ale náš doktor ji vydává až tak po 10. týdnu, takže ji dneska stejně asi bohužel nedostneme…Ještě jsem se chtěla zeptat, na to špinění užíváš nějaké léky???

BeruškaJ: Vítám tě mezi námi :-) :-) :-) Jakou jsem měla hodnotu HCG, tak to opravdu nevím, protože mi krev ještě nebrali, doktor hnedka udělal vnitřní ultazvuk a viděl tam gestační váček s bublinkou, takže to asi považoval za průkazné těhotenství…

Macekk: Tak s tou nevolností to máme asi podobný, nejhorší je to po ránu, to se probudím, prsa váží asi snad 100 kg a žaludek jako na vodě. Včera jsem si přichystala i škopek k sobě, kdybych náhodou nestihla doběhnout na wc, naštěstí se zatím nic nekonalo, ale den ode dne je to horší, tak uvidíme, kdy přijde ten den D :-)

Resarana: Ty zkratky OSVČ = osoba samostatně výdělečně činná - tedy, jestli nepracuješ na živnostenský list…, ale jak jsem se dočetla, tak jsi zaměstnanec. No já jsem také od začátku na neschopence, tak se teď potýkám s tím komu dávat lístky na peníze, neschopenku atd… nikdy jsem nemarodila :-) A jak řeší tvoje doktorka to špinění???

Chtěla jsem se zeptat, jestli nevíte holky, když jsme teď na neschopence, jestli máme nárok třeba na nějaký příspěvek na bydlení nebo nějakou pomoc finanční?? Platíme vysokou hypoteku na byt a je to celkem záhul, tak vůbec nevím, jak to budeme zvládat???????

""http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;19/st/20100623/k/6c8e/preg.png:http://tickers.TickerFactory.com/…c8e/preg.png

25/10 - pozitivní těhotenský test //
26/10 - potvrzení těhotenství - gestační váček s
bublinkou
4/11 - kontrola na gyn, bude srdíčko ???????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
4.11.09 11:13

Ahoj holky!!!! Koukám jak jste se hezky rozpovídaly.. :lol:

beruška Vítám tě mezi náma a moc držím palečky, aby všechno bylo v tom nejlepším pořádku a příští rok v létě sis užívala to tvoje vytoužené mimi :-)
Hladinu HCG z 5tt mám náhodou poznamenanou v kalendáři (2056), ale i sestřička mi říkala, že je hodně vysoká… dokonce mě připravovala na dvojčátka 8-o Já myslím, že by to mělo být něco kolem 1000, uvidíš určo bude všechno v pohodě!!!!

resarana Ty už jsi zase špinila?? To je strašný, musíš mít nervíky na dranc :-( Já ti strašně moc držím palečky a ať už je všechno v pořádku!!!!!!!

leontynka ty to taky nemáš jednoduchý, co??? právě teď by nám ti naši chlapi měli pomáhat úplně nejvíc!!!! Já si tedy stěžovat němůžu, můj manžel je úplný poklad a stará se o mě jako o princeznu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
4.11.09 12:42

ahoj holky,

ráda bych se k vám přidala, jestli můžu. Dnes jsem již byla po druhé u Dr. a tluče nám srdíčko a velikostí odpovídá 6+1. Mám bohužel za sebou 2 SP, ale věřím, že tentokrát to vyjde!!!

hcg - krev mi brali, protože jsem našla trochu krve, ale hodnotu nevím.

nevolnosti a chutě - u mě lehké po celý den, večer teda můžu jíst jen zeleninu nebo ovoce. Chutě mám teda hodně divoké

finance - u nás taky nic moc, máme hypotéku. Já teď chodím 4 dny v měsíci do práce, od prosince 2 dny v týdnu a od ledna 4 dny v týdnu. Měla jsem mateřskou jen na 2 roky a jen s jedním příjmem to neutáhneme. Manžel navíc v lednu končí v práci a než si něco najde bude asi chvilku trvat, tak snad nám to nějak vyjde. Jinak já se na první mateřské uskrovnila automaticky, stejně nejní čas nikde trajdat, žádné večeře, kina, divadla, nové oblečení. člověk to najednou nepotřebuje. Výbavička na mimi je pekelně drahá, ale spousta věcí se dá pořídit použitých a nakupovat postupně. A s výší PPM příští rok mi pěkně namíchli, rozdíl je dost velkej. měla bych za něj luxusní kočárek.

pohlaví - já bych radši holčičku, ale hlavně, aby něco bylo.

jinak držím všem moc palce a omlouvám se za dlouhý příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
4.11.09 12:48

Beruška: Mně taky krev nebrali, tak hladinu hcg nevím. Budou mi jí brát až teďka v pátek na všelijaký ty testy, tak uvidíme.

leontýnka: Rozmazlování se moc nevyplácí, co? Přitáhni otěže a ať kouká makat! :lol: Když byl nemocnej ten můj, tak jsem se o něj starala a když jsem topak od něj chytla, tak se staral zase on o mě. Teď když už jsme oba v poho, tak by mě nejradši hnal do práce, do ruky by mi dal zbíječku (je to elektrikář, tak by nejradši, abych dělala to co on) a abych koukala makat, vtipálek jeden :twisted: Doma mi teď pomáhá ale jenom s nádobím a občas vynese koš, toť vše.

Lucie: Já beru Calibrum babyplan, já to do sebe všechno ze stravy nedostanu, já to mám těžší v tom, že mám celiakii a nesmím nic co obsahje pšenici, ječmen, žito a oves, tak toho můžu pět a půl. Z toho mi taky půlka nechutná…

Marci: Jo aha, no tak ten zaměstnanec, no :-) Já taky vůbec nevím co mě čeká, taky jsem nikdy nemarodila, to je taky moje první neschopenka. My taky splácíme, vzali jsme si půjčku na rekonstrukci baráku a peníze nám ani nevystačili, tak máme teďka rozbouchanou jednu místnost a zastavili jsme se. Taky by se nám nějaká finanční pomoc šikla. Taky jsem četla, že příští rok bude zase menší mateřská, to mam teda radost :poblion: Teď už zase nešpiním, já to nechápu! Už jsem špinila třikrát, prvně jsem s tím jela na tu pohotovost a nic nenašli, tak jsem se potom už nechtěla plašit a zatim to samo přešlo, tak nevím. Mojí doktorku to nezajímalo, tak přecházím jinam. Když jsem jí řekla, že jsem byla na pohotovosti, ani se nezeptala s čím.

Holky, taky máte potíže se spaním? Já jsem v noci spala snad jenom dvě hoďky a co manžel odešel do práce, tak jsem si to nějak vynahradila a spala jsem až do 12h, kdy mi zvonil budík na další penicilín. To mu ani nemůžu říct, by mě hnal, že se flákam :mrgreen:

Zdravím Radku a vítám tě u nás :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital