Červen 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13739
6.11.09 09:35

Ahoj holky, vidím, že se tady rozjela debata o přežírání…tak já teda zatím chutě žádné speciální nemám, ale nafouklá jsem teda pořádně, břicho mám jak balón…částečně za to může i ta moje zácpa, ale beru psylium a už se to trochu spravuje. Ale dneska je mi teda od rána divně, žaludek mám dost na vodě a pocit na zvracení, teď jsem si uvařila slabé kafe, protože jsem na něj měla strašnou chuť no a není to úplně ono…Ale já se zvracení strašně bojím, nesnáším to, fuj :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
6.11.09 10:05

To jsou chutě, to je něco :-) Jsem dneska byla na té krvi a dostala jsem těh. průkajdu, héč :lol: Jenom škoda, že se v ní moc nevyznám. Sestra mi změřila pánev a prý je to dobrý. Mám jít na nějaká vyšetření na zubní, plicní a interní. Ach jo, se mi tam nechce…
Já přemýšlím, jak toho svýho na ten ultrazvuk dostat. Bych mu mohla říct, že tam bude výstava grafických karet, to by šel hned :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
6.11.09 10:08

Holky, nevíte, kdy se chodí k zubaři? Mám jít tak jak tak na prohlídku v prosinci, tak uvažuju, že už bych se objednala, přeci jen ty čekací doby jsou hrozné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
6.11.09 10:23

Lenajs: Mně sestra říkala s průkazkou kdykoliv do 20tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
6.11.09 10:28

Ok, tak já tam radši zavolám hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
6.11.09 12:34

Ahojky holky, tak se vám opět hlásím s novinkama našeho těhulkovství, i když to tak vypadá, že to naše těhu je v této diskusi nejmladší, takže už jste většina dávno před námi..... :-)
Jinak ve středu 4/11/2009 jsme byli na kontrole u pana doktora a naštěstí je všechno v pořádku, na ultrazvuku bylo vidět nádherně bijící :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: :srdce: tak jsem byla šťastná mamina :-) Jinak podle ultrazvuku jsme menší o 4 dny než, než podle menstruace, ale to my jsme už dávno věděli podle grafu bazální teploty, kdy ovulace proběhla až 19 DC, takže by to odpovídalo…, takže se nyní přesunujeme trošku zpět a dneska jsme: 6+5tt.
Jinak prosím o zapsání do tabulky: další kontrola: 25/11, genetika 1. trimestr - 14/12, termín porodu se nám tedy posouvá o 4 dny, takže na 27/6/2010 - děkuji moc!!!

Holky, ještě jsem se chtěla zeptat, spíte v noci i na břiše???? Já totiž jinak ani spát neumím, zatím teda spinkám na břiše, ale už mě to tam jaksi začíná tlačit…

Helca.du : Tak jak to vypadá s těmi tvými dvojčátky podle vysokého HCG??? Holky, kdy vůbec doktor pozná, jestli je tam jen jedno miminko nebo jich je tam více??? Jinak my žádné prášky nebereme, ptala jsem se doktora, co mám dělat, když jsem nachlazená, bolí mě v krku, rýma, kašel - jediná odpověď byla: teplý čaj s citronem :-)

Radka75: Raduško, vítáme tě mezi námi a moc ti držím pěstičky. Mám za sebou podobnou zkušenost jako ty, naštěstí teda jen jednu, ale i tak mám teď plno strachu, jak to dopadne. Zatím to vypadá výborně, tak snad to nezakřikneme…, ale hlavní je mít pozitivní myšlení a zapomenout na to, co bylo…
Raduško a dá se ten screening ve 12.týdnu na speciálních pracovištích nahrát třeba na CD nebo DVD???

Resarana: Teda ta tvoje doktorka ve mně moc důvěru neprobouzí, když ji ani nazajímalo, proč jsi špinila. To mně doktor řekl, že kdykoliv by se něco dělo - ve dne v noci, mám mu volat jako prvnímu a to na jeho soukromý mobil, tak jsem ráda, že mám tak úžasného doktora… A co se týče problémů se spaním, jak se ptáš? Tak ty teda opravdu nemáme, v noci spíme minimálně 12 hodin v kuse a ještě i přes den… A co se týče těch chutí, tak já mám zase strašné chutě na hořčici a brambůrky! Sýry, které jsem dřív milovala k zbláznění - nemůžu ani cítit.

Zuzlík: Také beru Ultrogestan, hned od potvrzení těhotenství, pro jistotu na základě předchozího potratu, zatím je vše v pořádku, musím zaklepat. Jinak si ho zavádím 1-1-2 a jak ty ho bereš často?
Určitě vem přítele na ten screeningový ultrazvuk - genetiku ve 12. týdnu, já tam byla před 2 roky s kamarádkou, když její manžel nemohl, šla jsem s ní dovnitř a všechno bylo nádherně vidět, úplně celé miminko, nádherně tam mávalo ručička a hejbalo celým tělíčkem, opravdu nádhera, pro manžela to bude určitě krásný zážitek :-)

Lenajs: Vítám tě mezi těhulkami :-) Jéé, tak to na tom budeme podobně, my jsme dneska 6+5tt a mimčo by se mělo také narodit na konci června/začátku červnece.

Moni.cz : S tím kysaným zelím jsi mě pobavila, já jsem totiž taky minulý týden dostala neskutečnou chuť na zelí a snědla jsem celý 0,5 kg sáček, doteď už zelí nemůžu ani vidět :-)

""http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;19/st/20100627/k/ff31/preg.png:http://tickers.TickerFactory.com/…f31/preg.png

25/10 - pozitivní těhu test //
26/10 - potvzení těhu, na ultrazvuku gestační váček s bublinkou
4/11 - kontrola, :srdce: :srdce: :srdce: krásně ťuká
25/11 - kontrola GYN
14/12 - screening ve 12. týdnu, genetika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
6.11.09 12:41

Marci, ahoj, vidím, že jsme na tom opravdu podobně, já našla // 21.10., poslední MS 17.9., podle ní jsem dnes 7tt+1. Na kontrole jsme byly stejně 4.11., akorát já srdíčko ještě nemám. Asi záleží na citlivosti ultrazvuku. Podle něj jsme taky byli o 3 dny mladší. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kiwiovic
6.11.09 15:04

Můžu se přidat?

Ahoj holky,

tak jsem konečně našla diskuzi, kterou nemáme v práci zatrhnutou :-) může se k vám přidat?
Já jsem v 10tt, termín dle MS mám na 4.6. 2010, čekáme první miminko a hrozně se tšíme :-)
Přiští týden jdu na kontrolu, tak se těším až toho našeho prcka zase uvidím. Nevolnosti mám docela šílené, nejradši bych byla doma, hlavně mi vadí různé „vůně“. Jinak žádné potíže nepozoruji.
Všechny červnové maminky moc zdravím a přeju hlavně zdravíčko a aby všem všechno dobře dopadlo…

• Citovat
  • Upravit
3113
6.11.09 15:46

A hoj Kiwi, moc Tě vítám a gratuluju, jsme na tom zhruba podobně, ikdyž přesná čísla získám konečně v pondělí na kontrole. Jak píšeš o těch „vůních“…já tomu teda teď říkám smrady. 8-o Smrdí mi všechno i aviváž jsem přestala používat. A to jsem si na období těhu chtěla udělat radost a koupit si nějakou krásnou vůni, kterou bych měla navždycky spojenou s těhotenstvím… :lol: No momentálně jsem ráda, že použiju deodorant a tím končím. :lol:

Holky, tak šílené chutě jako vy teda nemám, okurky se sladkým, apod. nekombinuju. :lol: Res, že tě tahle šílená kombinace prohnala bych teda věřila bez debat. :lol: :lol: Já spíš když dostanu hlad, prostě MUSÍM jíst a to hned. :lol: A stává se mi, že dostanu chuť na nějaké jídlo (pro Res - docela normální, běžné jídlo :-D ) a pořád na něj musím myslet. Váhu doma nemám, ale při pohledu do zrcadla vidím, že přibírám, což by mi docela i prospělo, kdyby to nebylo JEN do stehen a zadku. :cry: Cvičit se bojím, mám klidový režim, nechci si pak nic vyčítat a mimi je samozřejmě přednější. Ne že bych to chtěla nějak moc řešit, ale zase se na sebe nechci úplně vykašlat, takže pokud vše půjde, jak má, po 1. trimestru se začnu lehce hýbat. :wink:

Děkuji všem za rady s tím screeningem, už se moc těším! A chápu to tedy dobře, že ten utz už se nedělá vaginálně, ale přes bříško?

Jo a holky, mám ještě jeden dotaz, nemáte někdo náhodou taky zakloněnou dělohu?

Res, gratuluju k těhuprůkajdě! :potlesk: A s těma grafickýma kartama jsi mě pobavila. :lol: U nás by zabraly motorky nebo letadla. :-D Manžel se tam taky zrovna nehrne. Člověk by čekal, že mě bude na kolenou prosit, aby mohl jít… :lol: Jenže chlapi to prostě mají jinak. A nejsem si jistá, jestli to třeba není tím, že se necítí na to jít na gyndu. :lol: Chlapi takové věci neradi přiznávají, ale asi jim to moc příjemné není. Nicméně těhotenství s sebou přináší spoustu takových zážitků, tak čím dřív si začne zvykat, tím líp, ne? :wink:
V pondělí budu hlásit. A já taky budu čekat v úterý na dobré zprávy ze tvé kontroly a hlavně očekávám hromadu nadšení z nové dr., určitě bude super! Člověku se pak hned příjemněji těhulkuje, sama uvidíš. :wink: Těším se i za tebe, už se nám to krátí. :potlesk:

Marci na břiše spím občas taky a stává se mi, že si musím lehnout jinak, jakoby mi tam něco vadilo. Ale vidět není vůbec nic. Zatím… :wink:
S tím Utrogestanem je to zvláštní. Taky jsem v únoru potratila a teď mi ho předepsali až když jsem krvácela. Ale od té doby (ťuk ťuk) zatím nic, tak snad je vše ok. :wink: Beru 1-1-1, dříve jsem ho polykala, teď zavádím. Sexík máme stejně zakázaný, tak je to jedno. :-?
A jak jsi psala o tom screeningu, strašně bych tam manžela chtěla. Jasně, že mu můžu donést ukázat fotku, ale jak píšeš, že se tam mimi krásně hýbe, tak přesně tohle by měl vidět. Ať mu to konečně dojde. :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
6.11.09 17:20

ahoj holky,

kiwi vítej!!

spaní na břiše - já tak spím furt a určitě ještě několik měsíců budu

ultrazvuk 12 t - už přes břicho, ono se to smí vaginálně jen pár týdnů. A nahrát na DVD, to asi nejde. Pak ty 4D ultrazvuky se dělají, ale tohle asi ne.

chutě - právě jsem snědla anglickou slaninu + marcipánovou tyčinku :-(

utrogestan - já ho měla taky brát, ale protože se mi po něm motá děsně kebule, tak ho neberu a naštěstí je to zatím OK

marci - gratulujeme k srdíčku

resarano - gratulace k průkazce!!

tak hezký večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10190
6.11.09 17:34

Ahojky
Leontýnko neboj, ona se nějaká kamarádka určitě najde
ad utz ve 12tt- tak my máme fotky i video a je to opravdu moc krásné, chtěli jsme tehdy i 3d ale malá byla špatně natočená (něco málo máme)a ještě pak máme i z nemocnice ve 20tt
Moni teda fuj s tím zelím :lol: a já ho mám tak ráda, doufám že se mi nepovede to co tobě
Res moc gratuluju ke KO a průkazce :pankac: první oficiální :lol:
Marci myslím, že nejsi s tvým těhu nejmladší je nás tu pár ještě po tobě :-D Na břiše už nespím, nějak mi to vadí :nevim:
Vítám Kiwi
My váhu sice máme, ale baterky se nikomu nechtějí kupovat a já už o to ted taky nestojím :roll:
Zuzlíku s tím utz to chápeš dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
6.11.09 23:10

Ahojda holky,

Vítám kiwi.

Jeeee smrady — fuuuuj. Nejhorší jsou pro mě parfemované věci. Mýdla, gely, voňavky, mycí prostředky.

Tudle manža přišel ze sprchy – vymydelnej. A přitulil se ke mě. Holky, jinak to nešlo - musela jsem se odtáhnout a povídám mu – „nemůžu tě ani cítit“. No pekně jsme se tomu zasmáli. :mrgreen:

Můj manžel s gyndou problémy nemá. Jeden čas dělal technika ultrozvuku. Takže na gyndě byl jako doma :mrgreen:

Ale né, holky vážně. Zas tak moc jim to nevyčítejte. Nezapomente, že oni to nevnímají jako my. Necítí každou malou změnu. Upřímně si myslím, že jim to dojde až pár dnů po poprodu.

Polohu na břiše budu taky nerada opouštět. Teď spím na břicho-boku, ale i toho se za chvíli budu muset vzdát. Pamatuji si, když jsem si po porodu mohla lehnout na břicho – to bylo žúúúúžoooo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
7.11.09 14:50

Marci: Jo tak o tom si můžu nechat zdát. Ani na ní nemám číslo na soukromej mobil. Ta nová snad bude lepší. Před chvílí mi volali z práce, že na tý neschopence neni razítko a podpis, tak k tý „super“ doktorce kvůli tomu musím v pondělí extra. Jinak já ty chutě, no mně přijde, že se mi nezměnili, že jim furt to samý, jenom to víc mixuju :lol: Nebo se mi stává, že mám na něco strašnou chuť a než si to připravim, tak mě na to ta chuť přejde a nakonec nezobnu něco jinýho.

Zuzlík: To jsem taky měla, že jak jsem dostala hlad, okamžitě jsem se musela najíst, jinak mi bylo blbě. Teď už se mi to nestává.
Jo u nás by to byly grafárny nebo cokoliv do počítače a vytuněný a nadupaný auta :-D Ale už to nebude zapotřebí, už se mi podařilo mu domluvit a půjde tam se mnou. I se těší :wink: Už aby byl příští týden, viď? Už se nemůžu dočkat! Věřím, že přineseme samé dobré zprávy :palec:

Díky za gratulace k průkazce, ale první oficiální? To jí tu ještě nikdo nemá? Já myslela, že už jo! Že nejsem první?

Jo a ty pachy mi nějak nevadí. Trochu mi smrdí kuchyň, ale nic hroznýho. To zase to spaní na břiše. Já nejsem zvyklá spát jinak a taky mi připadá, že mi tam něco překáží, tak taky spim tak napůl na břiše a na boku. Musím mít jednu nohu pokrčenou, abych tam měla takovou tu mezírku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
7.11.09 14:51

Zdravím a vítám kiwi, ať se ti dobře těhulkuje :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
7.11.09 16:20

Lenajs: já měla poslední menstruaci 16/9, akorát ovulaci trošku posunutou o 5 dní, takže jsem dneska přesně podle UTZ 6+6, jinak u nás už bylo srdíčko vidět, ale nic si z toho nedělej, pan doktor totiž na mě zkoušel supermoderní zakoupenej ultrazvuk, který se používá přímo na genetice, takže na normálním UTZ by ještě asi taky vidět nešlo, tak žádný strach… :-)

Kiwiovic: Vítám tě mezi těhulkami :-) Nějak se nám to tu začíná rozrůstat, ale to je moc dobře :-), gratuluju. U nás jsou ty nevolnosti taky šílené a vůbec nééé ranní, ale celodenní, naštěstí jsem ještě nezvracela, kolikrát k tomu moc nechybí.

Zuzlík: Ano ten screening v 1. trimestru se už nedělá vaginálně, ale přes bříško :-)

No co se týče těch chlapů, tak mám doma asi nějakou vyjimku, ten můj brouček totiž mermomocí chce se mnou chodit na každou prohlídku a kontrolu, násilím se dral do ordinace, že půjde se mnou na UTZ, tak jsem ho musela usadit do čekárny, že u mého doktora to prostě nejde, že musí vydržet až do 12. týdne na genetiku, tam je i místo pro tatínky, tak byl z toho takovej špatnej, ale donesla jsem mu fotečku, tak skákal radostí do stropu :-)

Macekk: A když jste chtěli video z ultrazvuku z 12. týdne, tak sis o to musela dopředu říct? To sis sama přinesla DVD? Nebo jak to tam probíhá????

Resarana: Tak s tou neschopenkou máme podobný problémy a to jsem nevěděla, že musím na konci měsíce donýst lístek na peníze, za 14 dní další a pak na konci zase, takže během 1 měsíce tam ponesu 3. lístek na peníze - no chaos. A na neschopence jsem prý neměla uvedené číslo účtu nebo na tom lístku nebo kde, tak mě naháněli z práce, aby mi mohly vůbec nějaké peníze poslat… :-)

""http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20;19/st/20100627/k/f95d/preg.png:http://tickers.TickerFactory.com/…95d/preg.png

25/10 – pozitivní těhu test //
26/10 – potvzení těhu, na ultrazvuku gestační váček s bublinkou
4/11 – kontrola, :srdce: :srdce: :srdce: krásně ťuká
25/11 – kontrola GYN
14/12 – screening ve 12. týdnu, genetika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat