Červen 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10190
31.10.09 22:38

ahojky teda já se tu moc nevyznám 8-o /doufám, že ten příspěvek píšu dobře :lol: )
Holky tabulku doplním, ale zdá se mi ted poněkud nečitelná :roll: tak musíme vymyslet asi něco jiného
Jinak první těhu jsem si hoodně užívala, tak doufám že to tak bude i ted :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
2.11.09 10:28

Ahojky holky, všechny vás moc zdravím:

Resarana: chtěla jsem se zeptat, píšeš, že si musíš jít pro nějaký papír, aby ti začla sociálka platit rizikové? Můžu se zeptat, co je to za papír? Ty jsi OSVČ nebo zaměstnanec???

Macekk: Tééééda, musím uznat, že tabulka je opravdu nádherná, moc mě to překvapilo a potěšilo :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: , mohu jen zatleskat.
Chtěla jsem se zeptat, kde najdu tu tabulku? Když kliknu na ten odkaz, tak mě to vždycky vrátí na první stránku této diskuse… tak jsem z toho blázen :-)

Zuzlik: Co se týče těch těhu příznaků, tak u mně se projevují hlavně po ránu, když vstanu z postle a to bolest prsou, jsou úplně takové tvrdé, pevné a hrozně těžké, bradavky bolí - ale nevím, jestli to není ovlivněno i tím, že beru ten Ultrogestan na udržení a pak mi je také většinou po ránu, někdy se to objeví i v průběhu dne - trošku nevolno, ale zatím jsme to vydrželi a na záchodovou mísu se ještě nedostalo, tak uvidíme :-) Také mám pořád takové tlaky v podbřišku, jako bych tam měla kámen nebo nějakej nafouklej balon, dost mě bolí i v zádech, ale to je spíš tím, že furt polehávám a nemám doma žádný pohyb.....

Moni.cz : tak jsem poprosila přítele, ať mi koupí Vincentku a už jsem ji i 2× pila, vždycky jen tak 1/3 hrníčku ráno na lačno, protože to se nedá....., to bych se hned pozvracela, tak uvidíme, jestli se toho kašle a bolení v krku zbavím…, ale děkuji za tip.

Helca.du : s tím doplněním věku a odkud jsme také souhlasím, budeme mít o sobě aspoń přehled a třeba někdo zjistí, že od sebe nejsme zase tak daleko. Jinak mně je čerstvých 27 let, čekám svoje první miminko a jsem ze Zábřeha na Moravě ( u Šumperka ).

Tak se mějte holky všechny moc hezky a pište, piště…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
2.11.09 11:22

další těhulka

Ahoj holky, všechny Vás moc zdravím a ráda bych se tímto přihlásila k Vám a očekávaným červnovým miminkům. Zatím se tu vůbec nevyznám, o metříku ani nemluvím, to bude asi trvale nad mé síly, ale snad se brzy zorientuji. Ráda bych s Vámi sdílela těhulkovské radosti a starosti. Zatím to vím jen já a můj partner, radostnou zprávu oznámíme rodince až o vánocích, pokud bude vše v pořádku a tak jsem zatím na vše vlastně docela sama. Žaludek mám jako na vodě, náladičky se střídají jako po kocovince :-? Jak jste na tom vy, už jste tu radostnou zprávičku ohlásili rodince a už máte těhulkovské průkazy? Je některá z Prahy? Budu se moc těšit na Vaše zprávičky.
Ještě něco o mě - je mi 32 a čekám svoje druhé mimi. Ta první je už 15 letá slečna, tak s ní trochu počítám jako s chůvičkou :wink:
 Luci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10190
2.11.09 11:23

Ahojky
Res tak nějak mi nejde opravit podpis takže odkaz je zatím tady seznámek
Dneska jdu na ko po nemoci a pro výsledky krve a moči, tak jsem zvědavá co bude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
2.11.09 11:26

užívat si těhu

Macku, prosím tě, řekni mi, jak si užít těhu. Já jsem těhu sice už podruhé, ale poprvé jsem to nějak nevnímala a teď bych si to ráda užila, ale jsem pořád nějak rozpačitá a ustrašená, aby vše dobře dopadlo atd. Jak si těhu užívala Ty? Jedna těhu sousedka už o sobě mluví zásadně v množném čísle, to je docela roztomilé, asi až bříško povyroste, budeme také MY :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10190
2.11.09 11:33

Ahoj Luci
tak s tou chůvou to budeš mít super :palec:
Jinak jsem na tom zatím podobně, taková ustrašená nevím proč a je mi blbě. První těhu beru tak že jsem si ho užívala jako celkově, byla jsem hrozně nadšená snad ze všeho, měla jsem prostě radost z každé prkotinky a ani jsem ke konci nechtěla dát bříško pryč :-D (ale do třetího měsíce jsem trpěla jako ted)To víš, že jsem se taky bála aby vše bylo ok, ale po každé kontrole mě to dobilo energií :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
2.11.09 11:40

Ahoj holčiny!
Vítám Lucinku a gratuluji!!!!!!
Luci, já jsem taky z Prahy a jen o rok mladší než ty :wink: Čekáme po dlouholetém snažení a umělém oplodnění naše první miminko, takže jsem ze všeho taky dost vystresovaná a zatím si to moc neužívám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
2.11.09 12:53

macekk: Super tabulka, po aktualizaci emimina opět hezky čitelná :palec: Pro doplnění, na screening jsem objednaná 2.12., je mi 24 let a jsem ze Starého Plzence.

Marci: Já těm zkratkám moc nerozumím, na mě musíš česky :lol: Jsem zaměstnanec momentálně jako na nemocenské. Doktorka mi napsala neschopenku, dala mi ten papír s modrým a žlutým pruhem (žlutý jsem si nechala a modrý odevzdala v práci) a teďka v pátek až půjdu na odběr krve tak si mám ten samý papír akorát že s červeným pruhem vyzvednout u doktorky a pak ho dát prý taky zaměstnavateli a pak by to měla začít platit sociálka. Alespoň tak jsem to pochopila, když mi to doktorka říkala.

Lucie: Vítej u nás a gratulujém!!! :potlesk: U nás už to ví všichni a to ani těhu průkazku ještě nemám, prý až při druhý návštěvě. To máš dobrý, že máš doma takovou chůvičku, ta bodne :mrgreen:

Téda holky, když jsem se dneska objednávala na ten screening, tak z toho nějak začínam mít hrůzu. Sestra byla po telefonu fajn, ale z těch otázek co mi pokládala a co mi hlavně ještě budou podkládat je mi šoufl. Budou prý probírat celou rodinou anamnézu z genetickýho pohledu, budou zkoumat, jestli je nějaké riziko, aby moje mimi nemělo DMO jako sestřenky dcera a to jsem ještě sestře ani neřekla, že mi umřel strejda, když mu byli 3 dny na kdo ví co tehdy. Na to se ještě budu muset optat doma. Když jsem se jí ptala, co všechno si mám vzít s sebou, tak mi řekla, že těhu průkazku a doporučení. To jsem jí řekla, že doporučení moc v úvahu nepřipadá, že to mi doktorka nedá a ona že to nevadí, že můžu přijít i bez něj. Tak jsem na to zvědavá a bojim bojim… :-|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
2.11.09 20:55

Ahoj holky,
ještě jednou zdravím, moc děkuji za gratulace a já Vám všem samozřejmě také moc gratuluji! :potlesk:
Helčo, tobě gratuluji dvojnásobně, když ses o mimi tak dlouho snažila a konečně se zadařilo, to musí být úžasný pocit! Já jsem před šesti měsíci vysadila antikoncepci s tím, že to necháme osudu a ono se to povedlo rychleji, než jsem vůbec čekala :-) Ale máme samozřejmě ohromnou radost oba dva a dcerka až se to dozví, určitě také, protože si sourozence moc dlouho už přeje.
Resarano, obdivuji tvoji odvahu, že jsi to už řekla celé rodině. Já se bojím, že kdybych o mimi ještě nějakou zlou náhodou přišla, že by to bylo pak zbytečně všem líto ........ a přiznám se, že vidím čerty všude. Taky občas pořád trochu špiním, ale to je prý překrvený čípek a nemělo by to být nic ohrožujícího pro mimi, tak uvidíme. A co vy ostatní holky, kdy a jak se chystáte říct tu radostnou zprávičku rodince?
Macku, víš, z čeho mám největší strach? Aby se mimi narodilo v pořádku. Nějak jsem první 4 týdny netušila, že jsem těhu a i popíjela vínečko (to mi dnes teda příšerně chybí :-( )no snad to nebude tragédie.
Jak jste vlastně zjistili, že se zadařilo? Já jsem si dělala test pár dní po ovulaci a nic, pak přišla menstruace, takže jsem to považovala za další normální cyklus, ale vzhledem k tomu, že se mi v dalších 2 týdnech zdálo 2×, že máme mimi a mému příteli se to zdálo také, udělala jsem ještě před další ovu testík a dvě čárky! No to bylo ale překvapení. Je možné, že se to mimi hlásilo v těch snech???? Kdyby mi to někdo vyprávěl, nebudu mu věřit :-?
Macku, jestli můžeš, napiš mě prosím také do seznamu - dvě čárky 12.10., TP zatím 17.6., počet 1, KO 10.11. (myslím jako ty, už se hrozně těším, potřebuji slyšet, že mimi je ok a krásně roste :-) , věk 32, místo Praha.
Můžete mi poradit, kdy je podle VAší zkušenosti vidět bijící srdíčko? Já jsem byla na prvním ultrazvuku a nic vidět nebylo, přišla jsem za 5 dní znovu a doktorka mi řekla, že asi to byl hraniční termín 5-6 týden, protože teď mimi krásně vyrostlo (měřila ho myslím na 5,5 mm) a srdíčko bilo také. Měly jste to také tak nějak? Měla jsem hrozně nepravidelnou menstruaci, takže TP se bude muset určit právě podle ultrazvuku… připadá mi všechno hrozně složité holky! :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10190
2.11.09 21:34

Ahojky
Res neboj, to bude v poho - ukážou ti mimíska a vše ostatní nebudeš vnímat :lol:
Luci zítra tabulku doplním http://www.celysvet.cz/…le/s0381.gif Ale krásně jste na to mimi teda přišli - je fakt, že to zní záhadně (ale mimi chtělo abyste o něm věděli) :-D
U nás už to rodina také ví, hlavně proto že jsem kouřila :oops: a ted jsem přestala, tak jim to i došlo :-)
Luci s tím vínem strach neměj - v prvním těhu (když jsem to ještě nevěděla) jsem chodila kalit každý víkend a fakt fest a kouřila jsem a v poho, ale ted bych si taky dala http://www.celysvet.cz/…le/s1469.gif
Mimi jde prý vidět srdíčko tak od 6tt záleží na citlivosti utz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
3.11.09 08:15

Kluka nebo holku?

Jéé tak my jsme nakonec snad posledí, kdo to tají! A to jsem to chtěla vydržet až do vánoc, ale nevím nevím, asi bude všem divné, že jsem přestala pít…k vínku mám totiž velmi kladný vztah a všichni to ví :-)
Macku, to jsi mě docela uklidnila s tím vínkem, tak snad bude vše ok. MOžná i to mimi mělo vínka dost a v tom snu mi to chtělo říct, kdo ví. Teď si doma míchám koktelky z kiwi a banánů a různých džusů, ale vínečko to nenahradí :cry:
Jak jste to řekli rodince? Říkám si,jestli by to nemělo být trochu slavnostní oznámení, třeba pod tím vánočním stromečkem.
Holky, přejete si spíš chlapečka nebo holčičku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
3.11.09 09:48

Lucie, já jim to musela říct, páč jsem doma na rizikovym a kdybych nešla do práce, tak by se ptali proč. My totiž bydlíme u našich. No a manželovo tátovi a jeho nové manželce jsme to řekli později a jeho mámě a jejímu přítelovi ještě později a mé babi včera :-) Všichni to vzali v poho a těší se, tak z toho mám radost. A po tom co jsme to řekli našim nám bylo blbý to zase neříct manželovo rodičům, přišlo nám to takový nefér, tak jsme jim to pak řekli taky. Jinak jestli to bude kluk nebo holka je nám jedno, hlavně aby to bylo zdravý :huban:

Macekk, snad jo, už bych ho zase potřebovala vidět, že je v pořádku, pak mě to zase na chvilku uklidní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
3.11.09 11:14

Nazdárek všem!!!!

Koukám Luci, že to máte s tím oznámením hezky naplánované, taky by se mi líbilo to všem říct o Vánocích (takový hezký dáreček). Ale u nás to bylo jednoznačné… všichni věděli, že jdu na umělé a od prvního dne byli zvědaví jestli to vyšlo.. :-D
hele a myslíš, že to do těch Vánoc vydržíš????

A co se týká holky nebo kluka, tak je mi to taky docela jedno. I když možná bych si o fous víc přála holčičku, ale na druho stranu máme jich v rodině až dost. Já i manžel máme ségru a ta moje má ještě dvě holčiny… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
3.11.09 13:01

Milá Luci,

jestli tě to potěší, u nás taky panuje ticho jako v hrobě. Šetříme si to na Vánoce. No myslím si, že to stejně moje mamka na mne poznala, zná mě jak své boty a vidí že nejsem úplně v kondici, ale statečně mlčí a neptá se. Jedinej kdo to ví, je moje nejlepší kámoška, prostě jsem to musela někde říct, navíc hlídá Klárku když jdu na kontrolu, abych jí tam nemusela tahat.
Taky mám hrozný bobky jestli bude všechno ok. A co se týče pohlaví? Jednoznačně zase holku, aspoň u mne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
3.11.09 17:04

Ahoj Zimovko, moc ráda slyším, že je na tom někdo stejně jako já a chce to schovat rodině jako dáreček. Mamči nás mají prokouknuté, to je jasné :wink: Nej kamarádce bych to také řekla, ale ta už bohužel není mezi živými, takže jsem byla moc ráda, že jsem našla toto fórum a nějaké spřízněné dušičky :-)
Samozřejmě se také obávám, že to nevydržíme, ono se to tají hodně těžko - jak už jsem říkala najednou nepít alkohol (když každá ženská z rodiny se vždycky sleduje, zda ještě pije nebo už si vymýšlí výmluvy a tají těhu:-)), navíc svoje chutě a nevolnosti velmi obtížně skrývám doma před dcerou. Vlastně už se mě ptala, jestli nejsem těhotná, ale řekla jsem jí, že neee a to jí stačilo :roll: chudinka, já jí takhle lžu.
Taky mám teď doma zakázáno vysypávat záchod číče a dcera nechápe, proč to najednou musí dělat místo mě.
Helčo, to mě vlastně vůbec nenapadlo, že v souvislosti s tím umělým oplodněním, všichni čekají na pozitivní výsledek, ale je to úplně jasné! Aspoň teď všichni drží palce. Holčičky jsou fajn pro maminky, které se pak můžou plně realizovat. Já jsem to jednou zažila (dceři je 15) a stačilo mi to. Zdá se mi, že na holky číhá spousta nebezpečí, bojím se o ní bojím… a takového chlapečka - tomu by se věnoval tatínek - fotbal, hokej atd. a já bych měla víc času pro sebe :palec: snažila jsem se naše snažení vždy plánovat tak, aby byl chlapeček, tak uvidíme, zda se mi to povedlo a nebo to jsou jen babské pověry.
Res, když jsi doma na rizikovém, tak to je samozřejmě také jasné, že to nelze tajit :-)to mi nedošlo. A říct to jen půlce rodiny samozřejmě nejde. Tak ti aspoň všichni drží palce :-)
Jak jsem pořád špinila a na střídačku i krvácela, doktorka se mě ptala, zda nechci raději zůstat doma, ale vůbec nevím, jak bych vyžila z nemocenské!! Naštěstí už to vypadá lépe, tak snad se vše spravilo. Příští úterý jdu na kontrolu, tak doufám, že uslyším dobré zprávy. Vlastně je už POTŘEBUJI SLYŠET :!: :-?

Nemyslíte si, že když je doma moc holek - třeba dvě holky a manželka, že to tatínka změní? Že by každý chlap měl mít toho svého jednoho syna, aby bylo vše nějak vyvážené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí