Červen 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
91
4.11.09 13:42

ahojky holky tak ted jsem se dozvěděla že hladina je 91,7 prý je to pozitivní tak uvidím, zdá se mi to hodně málo mám strach aby vše dopadlo dobře, asi si za pár dnů půjdu zkusit změřit znovu at jsem klidná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
4.11.09 14:00

Ahoj Radko!!! Moc gratuliji :palec:
a za nic se neomlouvej, dlouhé příspěvky máme rády, hlavně když jsou plné pozitivních zpráv :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
4.11.09 14:11

beruško, tak to mě samotnou překvapilo … :nevim:
ale pokud ti řekli, že je to pozitivní, tak jim věř!

http://www.zbynekmlcoch.cz/…kvalita.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10190
4.11.09 15:31

ahojky
Leontýnko taky jsem si manžela pěkně rozmazlila :zed: ale dobře mi tak
Res drž se :pankac:
Luci všichni rodiče už to ví, ale jinak nikdo :-)
ad chutě - tak ty jsou u mě šílené, milion jídel za den a pořád mi přijde že mi něco chybí a do toho je mi od rána do večera blbě - ať už je to hrozné období za náma fuuuj
Luci k té kávě nevím, protože kafe nepiju, tak jsem si nic nezjištovala, ale jak je mi blbě tak mi pomáhá jen kola a četla jsem že ji můžu ne moc ale můžu tak možná to bude i podobně s kávou. A vitamíny beru.
Marci s tím škopkem u postele jsi mě pobavila (představila jsem si já kam bych to hodila - mám tam totiž nevyžehlené prádlo :roll: musím to rychle zpracovat a udělat místo na lavor :lol: ) A s tím příspěvkem fakt neporadím, ale zkus si tam zajít za zeptání nic nedáš.
Heli chlapa ti závidím :potlesk:
Radko vítám tě :-)
Res já v noci taky špatně spím, pořád se budím, nemůžu pořádně zabrat a ráno bych spala a spala, ale to už mi zas malá skáče po hlavě :evil:
Beruško taky bych jim věřila :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
4.11.09 17:05

díky za přivítání

Beruško - to bude OK, dojdi si za pár dní znova a uvidíš, zda roste, te nejdůležitější

vitamíny - já beru femibion 800

kafe - jedno denně určitě nevadí, myslím, že dokonce snad i 3 mi říkal Dr., že je oK, ale to bych asi nedala. Já teda kafe piju výjimečně, takže u mě žádná změna. Stejně tak i víno, 1 sklenička 2× týdně nevadí, dokonce červené se doporučuje. Já si dám občas trochu cinzana. Já už teď to tolik neřeším jako v prvním těhu, nejím jen syrové maso a syrové vejce. Nepiju tonik. ostatní je OK.

příspěvek na bydlení - podle mě jen, když jste splňujte ty jejich tabulkové příjmy, ale mám obavy, že pokud máte vlstní bydlení, tak není nárok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
4.11.09 17:07

ještě jsem zapomněla:

těhu oznámíme až v rposinci po screeningu. Já se fakt bojím, protože mám za sebou 2 spontání potraty, tak chci vydržet dokud to půjde. Obávám se ovšem, že to bude brzy vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
4.11.09 23:17

Ahojky holky, chvilku jsem tu nebyla a už nestíhám dočítat. :-)

Pěkně se nám to tady rozrůstá. :dance: Vítám Lucku, Berušku a Radku, gratuluju k těhu a přeju krásné těhotenství bez jakýchkoliv problémů! :potlesk:

Jinak jsem si všimla, že jste tady rozebíraly, jestli už jsme to oznámily rodině… Tak u mě to zatím ví jen dvě kamarádky, bráška a všichni v práci (což jinak nešlo, protože jsem na nemocenské…). Moc rádi bychom to oznámili nějak originálně o Vánocích, ale začíná přituhovat už teď, tak nevím, jak se nám to podaří… Hlavně mám strach, že se to třeba mamka dozví od někoho úplně cizího, protože znáte to…tamtamy duní a žijeme v malém městě… Kromě toho všichni, kdo se dozví, že jsem na nemocenské mají jisté podezření (přece jen jsme 5 měsíců po svatbě, tak se to nabízí…) a mě už nebaví (a hlavně mi to vůbec nejde…) lhát a mlžit… Pokud to někdo prozradí za mě, moooc mě to bude mrzet. Chceme vydržet minimálně do výsledků screeningu, ale zatím věřím, že se nám to podaří až do těch Vánoc - bylo by to strašně krááásné. :palec:

Beruško, hodnotu HCG taky nevím, zatím mi krev nebrali, čeká mě to na další kontrole jako součást testů. Podle tabulek mi Tvá hodnota přijde úplně v pořádku.;-) Podstatné je, jak bude růst, takže pokud chceš být v klidu, skoč si na testy za pár dní, určitě to bude v pořádku. :palec:

A s těma penězma na neschopence je to nářez a od příštího roku tím tuplem… :evil: Docela mě to naštvalo… Nicméně dosud jsme si žili bezstarostně (někdy až moc :oops: ), neřešili budoucnost a nijak zvlášť nemysleli na zadní vrátka, takže je na čase začít se chovat trochu ekonomicky… :think:

Leontýnko, já mám za manžela asi nějaké podobné stvoření jako ty. Taky mě chtěl dr. poslat do nemocnice, já chtěla zůstat doma a pak jsem si říkala, že jsem tam radši měla jít, protože jeho prostě nenapadlo pomoct…člověk je musí dokopat a i tak to trvá. :evil: Ale na jeho obranu, vede firmu a je od rána do večera v práci, člověku se pak nechce ani mluvit, natož uklízet.

Pohlaví miminka celkem neřeším, manžel by paradoxně chtěl princezničku, já možná malilinko kluka, ale spíš je mi to opravdu jedno, hlavně, ať už se to narodí a všechno je v pořádku. :wink:

Co se týká vitamínů, já beru Gravital a Magnesium, které mi dr. předepsal, ani nevím proč. :lol: Chutě docela v pohodě, jen ze začátku jsem měla ukrutný hlad a pořád jedla. Teď už se mi to zklidnilo, ani už mě večer netrápí takové nevolnosti jako dřív. A místo, abych za to byla ráda, vyvozuju si z toho různé závěry a napadají mě černé myšlenky. :-|

Resi já myslím, že na to špinění určitě dostaneš Utrogestan nebo Duphaston. (Já ho taky beru, je na udržení těhu a když jsem zakrvácela hned to přešlo a od té doby nic. :dance: Ťuk ťuk… :oops: Bere se většinou celý první trimestr.) Tvá minulá dr. je fakt hrozná, super, že jsi přešla k jiné.;-) A s tím spaním. :lol: Vzhledem k tomu, že jsem doma, tak zrovna tohle si teda pořádně užívám. Chodím sice spát pozdě, ale spím do devíti a odpoledne kolem druhé odpadnu na hodinku až dvě. :oops: Jsem jako malé miminko. :lol:

Holky v pondělí mě po měsící :!: čeká kontrola. Začínám se těšit a bát zároveň. Tak snad prcek roste, jak má, srdíčko bude bít a všechno bude v pořádku. Budou mi už brát krev na ty testy a předpokládám, že mi dají už konkrétní termín na ten screening - dělá ho můj dr. přímo v ordinaci. A taky bych konečně mohla zjistit, ve kterém týdnu jsem a kdy mám termín porodu. :lol:

Tak se zatím holky mějte moc krásně, hezky těhotněte, užívejte si to, myslete jen na pěkné věci a ať Vám to hezky ubíhá. :palec:

Pa Z.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3113
4.11.09 23:20

8-o 8-o 8-o
Tak tohle bude rekord. :lol: Nejdelší příspěvek diskuze. Jsem to ale spisovatel. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
5.11.09 00:51

Ahojda holky,

chvilku jsem se neukázala, bylo mi fakt šoufl a neměla jsem na nic náladu. Už je to lepší.

Vítám nové těhulky

Řešily jste taky vínko na začátku těhu – já při prvním těhu si udělala test (den před Silvestrem) a vyšel negativní. Jeli jsme na Moravu, kde tchán zrovna pálil slivovici. Když jsem se tam objevili, tak to víte, že ti tatíci co tam seděli, si řekli, že si přeci musí připít s Pražačkou a vysvětlit jí, jak výborný mok ta slivovive je. No asi za půl hoďky jsem ji měla jak z praku. To že jsem těhu jsem se dozvěděla až o týden později. Nic jsem neřešila. A Viki je úúúplně zdravoučka. Naopak jsem si dělala srandu, že když tam zacítila tu slivovici, tak se rozhodla, že se jí u mě líbí a zůstane :mrgreen: :mrgreen:

U nás už to ví moji rodiče i Tchánovci a nejbližší 3 kamošky. První těhu jsem tajila víc. To nevěděl nikdo. Dokonce jsem si i „zlomila“ ruku, abych nemusela chodit na volejbal. Nosila jsem ven s kamoškama takouvou tu modrou „sadru“ :lol:

Beruško vítám tě tu a doufám, že tentokráte všechno dobře dopadne.

Luci – beru Femibion 800, a na kafe nemám ani pomyšlení. Ale až budu zase fit – tak si určo 1 kafíčko denně s chtí dám. Dr. říkala, že max 2 šálky denně.

Mám pocit, že na konci 4 týdne jsem měla 241 HCG

Jinak manža si moc přeje druhou holku. Navíc si ho teď opravud nemůžu vynachválit - moc mi pomáhá. Přes víkend se komplet stará o malou, uvařil – já se na to nezmohla, protože jsem z těch pachů v kuchyni uplně mimo. Je fakt zlatíčko. ALe pravda, je, že jsem ho nikdy úúplně moc nerozmazlovala. Tak nějak jsem zastávala stanovisko, že jsem si oba rovní – ve všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
5.11.09 07:53

To moje „rozmazlování“ manžela neplynulo ani tak z toho, že bychom si nebyli rovni, ale spíš z toho, že on fakt pracuje od rána - skoro zase do rána… :roll: Takže to ani velice jinak nešlo. Jen tady v těch chvílích kdy člověk potřebuje pomoct se na něj prostě nedá spolehnout, on má prostě pořád práci a ta domácí by ho jen okrádala o drahocenný čas a vlastně se udělat nemusí… :roll: :mrgreen:
Tak jsem fakt zvědavá jestli ho od práce odtrhne miminko, které si tak přál… :nevim: Bojím se že se z toho zblázním, snad budou pomáhat aspoň babičky :think:

Jinak pohlaví je mi jedno, je to první, takže řešit to budu až u druhého, chtěla bych obojí, ale tak ono se to stejně rozhodne za nás :-) Jen teda nemůžeme vymyslet chlapecké jméno, ale na to je ještě času dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
5.11.09 09:10

Ahoj holky, koukám, co přibylo příspěvků, jsme to ale spisovatelky :-)To je moooc dobře :potlesk:
Já se sem večer už moc nepodívám, doma se pořád kolem mě motá dcera, tak bych nerada něco prozradila a v práci se celý den nezastavím, takže jen ráno na chviličku než všichni dorazí:-(
Marci, jestli vydržíme do vánoc, to by mě teda také zajímalo, už teď se trochu bojím! O víkendu jdeme s mamčou a dcerou do aquaprku do Čestlic a já mám o dost zvětšená prsa a zdá se mi, že i bříško není úplně ploché, taky si vždy dávám koktelky, což už nepůjde… tak uvidíme, jak je důvtipná nebo není 8-) Přála bych si jim to oznámit nějak slavnostně, vím, že budou mít všichni velkou radost. U nás v rodině se mimi očekává už dlouho a v přítelově rodině není žádné vnouče, takže to bude myslím spousta radosti.
Radko a Moni, vy jste mě teda opravdu potěšily a povzbudily! myslím s tím vínečkem a kávičkou. Já se pořád bojím, aby bylo vše ok, když jsem první 4 týdny těhu popíjela vínko, ale snad tedy ano a kávičku tedy teď občas zařadím, aspoň o víkendech :-D Hrozně se bojím, abych mimi neublížila, když už se nám to konečně povedlo! Když teda nevadila ani slivovička, tak dvě skleničky červeného snad také ne:-) tedy opakovaně :-|
Vitamínky beru také Calibrum babyplan a blbě je mi každý večer, ale opravdu hodně. Nemám na nic náladu a žaludek mám jako na vodě. Začíná to později odpoledne a drží se mě to třeba do desíti. Když se mi pak zase udělá kolem desáté lépe a najím se, bolí mě břicho celou noc :-( Ale na zvracení to zatím není, tak bych asi měla být ráda. Neměla bych mít tu nevolnost spíš ráno :?:
Holky cítíte taky takové pnutí v prsou? Moje prsa se už teď tak o půl čísla zvětšily, tak mám radost, pyšně je doma ukazuju :-D
Zuzko, já jdu také na kontrolu příští týden - v úterý asi po 3 týdnech. Už se těším i bojím zároveň. Snad vše bude v pořádku a uvidím mimi. Přítel by to chtěl také vidět. Myslíte, že to může doktorka nahrát na flešku ten ultrazvuk? Je mi předse jen trochu hloupé,aby se přítel díval v přímém přenosu, když moje doktorka dělá ten vnitřní ultrazvuk, chápete :-?
Konečně jsem přestala špinit, tak snad se to už nevrátí. Brala jsem na to jen ascorutin. Doktorka říkala, že nemá cenu dávat něco silnějšího, tak nevím jak to myslela.
Leontýnko, já také nevím jméno pro kluka. Pro holku to je jasné, to by bylo jméno mé nej kamarádky, která umřela před dvěma roky - Terezka. Ale pro chlapečka nevím. Přítel chce Jakuba nebo Jana, protože příjmení začíná také na Ja, tak prý to hezky pasuje. Já bych raději Lukáše, Dominika, Nikolase, ale to by se asi přítel zbláznil. Možná to nechám na něm, když s tou mojí Terezkou on také souhlasí bez výhrad :-)

Helčo, kdepak tě mám?
Tak hezký den všem těhulkám, ať nám naši mimiskové pěkně rostou :dance: já se jdu zapojit do pracovního procesu :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
5.11.09 09:42

Ahoj holky,
po delší odmlce se hlásím, gratuluju všem novým těhulkám a všem nám držím palečky, ať vše dopadne dobře. My všechny holky 5let, 2,5let a já jsme nachlazené, kašel, rýma.
Musím říct, že každé následující těhotenství je náročnější, možná asi tím, že je mám relativně brzo za sebou a toto 3 je teda úplně neplánované, čistě přírodní, předchozím jsme trochu pomáhali, asi to tak má být a možná to bude nakonec kluk jak všichni tipují. :lol:
Je mi špatně prakticky stále :roll: :roll: :roll: , vůně mi vadí úplně všechny, :potlesk: ale už se vidím v druhém trimestru kdy bude super. Ko mám 10.11., termín cca 13.6.2010.
Tak jsem se trochu vykecala, častěji zatím moc nestíhám, papa

Příspěvek upraven 05.11.09 v 09:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
5.11.09 09:55

Ještě jsem zkusila metříky, vypadá že by se to mělo povést ať jsem kompletní.
:lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
5.11.09 10:01

Tak snad do třetice, poku ne tak mě asi trefí :evil:  :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
5.11.09 10:20

Ahoj holky, můžu se přidat? Včera mi doktor potvrdil těhotenství, podle poslední MS jse 7tt+0, podle UTZ 6tt+4. Zadařilo se nám hned druhý měsíc po vysazení HA, tak jsem trochu vyjukaná, je to moje první těhotenství. Termín porodu vychází asi na konec června, možná začátek července, ale nechce se mi zakládat novou diskuzi, tak bych se ráda dala k vám. Poctivě vás dočtu, ať se o vás něco dozvím. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí