Poradna duly
Jana Čurdová
Macekk: Vypadá to, že je nás víc, co bychom brali kontroly každý týden, nebo ještě líp „dle naší potřeby“
Mohly bysme založit hnutí za častější kontroly, určo by nás bylo hafo a doktoři by z nás měli radost
![]()
Res, děkuju za držení palečků, já ti to zítra oplatím!
A budu netrpělivě čekat na dobré zprávy!
Když se mě dr. zeptal, jak se cítím a já mu řekla, že podezřele dobře, až jsem z toho nervozní, tak mě s úsměvem zprdnul, že mám být ráda.
Tak jsem mu řekla, ať mě rychle vyšetří a pak se teprve budu radovat.
Tak pochopil a poslal mě na křeslo, že se mě tedy poptá potom.
![]()
Jo a hlásím se do hnutí za častější kontroly, Res, můžeš se mnou počítat. ![]()
Luci, já myslím, že ty ručičky už vidět půjdou hezky, mrkni se: http://tehotenskakalkulacka.cz/ na 9. týden, je tam krásně vidět všechno.;-) Držím všechno, co mám a těším se na dobré zprávy!
A s tím sexíkem. Nejdřív jsem měla nějak strach, pak proběhlo menší krvácení (ne od sexu, z ničeho nic) a přísný zákaz sexu. A to jsem ze začátku nesla těžce, měla jsem strašné chutě, v noci mě budily erotické sny a tak…
No a teď už je zase klid. Ale na kontrole jsem se dr. ptala a řekl, že můžeme, ale opatrně. ![]()
ahoj holčiny, tak já se taky připojuju do Hnutí za častější kontroly. Hlavně asi na začátku si člověk vůbec není jistý, jestli je tam všechno ok, kór když nejsou žádné příznaky. Ale ani to nic neznamená, mám pár kamarádek, kterým nebylo ze začátku vůbec nic…Haúúúúú jak jim závidím
no tak se aspoň uklidňuju tím, že kdyby bylo něco špatně, tak mi už není tak zle furt. Včera mi bylo líp, ale dnes zas nic moc. Snad to v práci nějak přežiju, někdy mám chuť se na to vykašlat a jít na nemocenskou.
No jsem docela ráda, že jste tady řešily to šíjové projasnění - mělo by se to dělat ve 12-13 tt? Já jdu na KO zítra, tak se musím mudry zeptat, docela bych na to taky chtěla jít, i když to bude něco stát. Člověka to tak nějak uklidní a navíc na tohle bych chtěla už vzít manžu…
Holky, co jste byly včera na KO, super že je všechno ok, doufám, že my ostatní dopadnem stejně…
ahoj holky,
gratuluji k úspěšným kontrolám a držím palce všem, co dnes jdou. Nebojte bude vše OK.
Já teda jsem dost nervozní, ale bohužel ty SP mi prostě nedaj spát. Kdykoliv ze mě něco teče, tak letím na záchod a nervy pracují na nejvyšší obrátky. Já jsem se objednala na biochem. screening v 1. trimestru (šíjové projasnění) do Apolináře, myslím, že se platí do 2 tis, přesně cenu nevím (když jsem byla těu s Fildou, tak to bylo paradoxně zadarmo). Odběr krve se provádí v 10. týdnu (10+něco) a pak UTZ v 11.-13. týdnu jdu na něj 15.12. Pak už budu snad v pohodě
.
za fotku platím 100 kč a ročně 1000 Kč. ale Dr. je fakt super. Já chodila už dlouho k jednomu, kde se připlácelo za každou prohlídku a ke konci to už bylo 600 za prohlídku, což bylo fakt hodně, sice vše ostatní v ceně (fokty, pokaždé UTZ).
jinak mně bývá špatně hlavně večer, občas ráno. No aspoň vím, že se mimi vyvýjí.
jinak až do 8. týdne si plod bere potravu z plodového žloutku, takže cokoliv sníte a vypijete, tak nemá vliv, takže se nemusíte bát, že v období nevědomosti, jste se nechovaly jako zodpovědné těhulky
.
tak přeji hezký den
Radko, ty jsi chodící encyklopedie! to je paráda, já mám první dceru už 15 ti letou a vůbec nic si z té doby o těhotenství už nepamatuji
Takže snad by se teda mimi nemělo nic stát po těch pár skleničkách vína v prvních čtyřech týdnech. Všichni to opakujete, asi tomu začnu věřit
Já jsem někde vyčetla, že do 19tého dne těhu buď ten zárodek zanikne nebo se poškozené buňky nahradí novými a jede se dál jako by nic. Později už jsou prý jiné principy, ale nevyčetla jsem jaké. Já v gyncentru Hloubětín platím také 1000,–ročně, ale paní doktorka Nouzová je strašně úžasná, mám ji moc ráda. Na ten biochem screening se asi zkusím objednat do Podolí. Jsem totiž strašný strašpitel a říkám si, že tam mají asi hodně zkušeností a kvalitní přístrojové vybavení. Taky 3600,– co účtují v gyncentru mi přijde moc. Popravdě i ty 2000,– jak píšeš ty Radko, se mi zdají dost. Myslíš, že když nám je špatně, že to znamená, že se mimi vyvíjí? Kdyby se přestalo vyvíjet, přestalo by mi být i špatně? Jestli to funguje takhle, tak raději všechny nevolnosti přetrpím
Jdu se ještě mrknout na to video, co mi poslala Zuzu - moc děkuji! a pak zase do procesu.
Na dnešní prohlídku si teda budeme držet palečky vzájemně, snad budou jen dobré zprávy!!!! ![]()
Dobré ranko holky:-)
Luci, ono to teda není video, ale obrázek vetřelečka a pak fotka z utz a na obou jdou ručičky krásně vidět, tak si myslím, že bude vidět i ten pohyb.;-) Je tam i pěkný popis, ale takových stránek je více. Každý týden na ně ráda mrknu, co se zrovna s prckem a se mnou děje… ![]()
Pa holky a držte se na kontrole!
Tak já mám dnes kontrolu za sebou, zatím vše ok, srdíčko tluče, dostali jsme obrázek a průkazku.
Sám doktor mi začal povídat o tom screeningu v 1. trimestru, doporučil mi Prediko nebo Oskar v nemocnici, řekla jsem mu, že už jsem objednaná, tak byl rád. Sestra mi k tomu pak ještě taky něco málo řekla a šla jsem ![]()
Tak doufám, že ostatním to dopadlo/dopadne taky dobře ![]()
Ještě se vás zeptám - do kdy budete brát ten Utrogestan, holky, které ho berete? Řekl vám k tomu doktor něco? ![]()
Ahoj holky,
Luci, já jsem v 8tt, na kontrolu jdu v pondělí, to by měla být srdeční akce a taky mi budou brát krev. Na screening v 1. trimestru se budu ptát, u nás v Ostravě se to dělá ve fakultní nemocnici a nevím, jestli a kolik za to chtějí.
Add sex, tak my od zjištění těhoteství jen jednou, nějak nebyl čas a taky jsme byli na návštěvě u ségry, doktor říkal, že můžem, ale taky se trochu bojím. Ale chuť docela je, tak snad to překonám ![]()
Ahojda holky,
všem co mají KO úspěšně za sebou mooooooc gratuluji.
Luciku, Res taky jdu zítra odpo – tak si držme palce, ať je vše ok. Já jsem teď 8+5.
Jinak jsem taky z Prahy, takže na kafčo někdy s radostí. Jen bych počkala, až ustanou ty nevolnosti. Jsem z toho úúúplně vyřízená. Je mi zle od ráno do večera, tak 3× denně zvracím. Peklo. Když nemusím, tak ven ani nevycházím. To z prvního těhu vůůůbec neznám.
Z které Prahy jsi?? Já ze 6.
Luci – na NT screening je nejlepší v Praze dr. Břešťák. Velikánská kapacita v prenatální diagnostice. Na netu jsem si našla jeho stránky a napsala email, aby mě objednali. Sestřička odpověděla skoro hned. Krev si nechám vzít u mého dr. a k Břešťákovi pak půjdu s výsledky krve a on udělá ten UTZ a výsledky by měly bát hned.
Jinak jsem hledala na netu a …
krev lze odebrat od 10. týdne (9+1 a dále), UZ lze provést od 11+3. Konec je 13+6......
jooo ještě k tomu sexíku. Taky na to tedy enmám vůůůůbec chuť. ALe taky jsem četla, že zvětšení apetitu na sex nastává až kolem 2. trimestru. V prvním je celkem normální, že na to chutě moc nejsou.
Tak mám KO za sebou. Ta ová doktorka je úúúúplně super, moc milá, příjemná, šikovná i sestřička je super. Všechno je v pořádku, mimčo odpovídá 9 týdnu, mám obrázek ze sona (zadarmo a to se mě doktorka ani neptala, jestli ho chci, prostě mi ho dala do ruky), všechno mi ochoně sdělila, řekla mi i o screeningu, tak jsem řekla, že už jsem objednaná, tak měla radost, no to je jiný kafe
Dostala jsem jinou těhu průkazku, v tamtý se nevyznala, dokumenty od tamtý doktorky si vyžádá sama, no spokojenost maximální.
Díky moc všem za podporu a držení palečků, moc mi to pomohlo
A i já vám všem co vás teďka čeká kontrola držím palečky a uvidíte, že bude všechno ok a uvidíte na obrazovce svého drobečka zase o něco většího ![]()
Ahojky
Luci, když ti přestane být špatně tak to neznamená že je něco špatně, akorát se říká že pokud je ti špatně tak je všechno dobře
- to je zmatek co ![]()
Leontýnko gratuluju k úspěšné KO
sex - na to nemám ani pomyšlení možná až přejdou ty nechutě kolem a vrátí se mi můj starý žaludek ![]()
Res jsem moc ráda, že jsi s novou doktorkou tak spokojená.
Tak já mám taky po kontrole, srdíčko bije jsem teda 7tt a změna TP. Těhu průkazku ještě ne až příště a za utz jsem si platila
protože jich je za rok prý zdarma jenom 7 a já už mám jen 2. No nedá se a fotku jsem dostala taky automaticky, ale stejně tak automaticky mi byla přičtena do ceny
![]()
Macku , Res – gratulace k úspěšným KO
![]()
Res – moc dobře, že jsi změnila tu dr. Budeš teď podstatně klidnější. Důležitý je mít důvěru ve svého dr.
ahoj holky,
gratulace ke kontrolám!!!
moni - já mám papír od apolináře, kde je napsáno, že krev se bere od 10. týdne, což dle sester je 10+1 a více. termíny utz souhlasí (11+3 až 13+6).
placený utz - někde jsem v nějaké diskusi četla, že snad pokud je to nezbytně nutné, tak musí uhradit i víc. Ale to asi je fakt jen, když je člověk hospitalizován a sledují ho.
luci - ta cena je cca 1500, ale přesně to nevím, musím tam ještě zavolat. Já jsem s Fildou neplatila, protože na to měli grant, teď už prý grant nejní.
sex - já mám teda strach, abych nezačala špinit, tak se to snažím odkládat, ale asi dlouho mi to už neprojde
Holky, to je bomba, samé dobré zprávy!!! Všem moc gratuluju k úspěšným KO a ať nám to všem vydrží a ostatním to dopadne stejně dobře.;-)
A Res, nová dr. je teda super, člověka to uklidní a nabije pozitivní energií, co? ![]()
Leontýnko, utrogestan se většinou bere do konce 1. trimestru. Včera mi dr. řekl, že pak jeho funkci nahradí placenta.:-) Já už mám poslední platíčko a další už mi nepředepisoval…
Mackku, s tím vysvětlením o zmizení nevolností jsi mě pobavila.
Ale vysvětlila jsi to přesně, to je fakt. ![]()