Červen 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10190
12.11.09 09:10

Dobré ránko
Kiwi a Moni moc gratuluju ke kontrole. A k tomu screenu radši si fakt zavolej, protože až je mimi velké tak to prý udělat nejde tak at to neprošvihneš
Zuzlíku tak s tím bříškem zatím nic, ale pozoruju že to začně asi dřív než u prvního :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
12.11.09 09:56

Dobré ránko,

lucy jsem objednaná na 4/12. A je fakt, že když to máš za rohem, tak je asi lepší tam zajít. Alespon se s nima můžeš dohotnout případně na té krvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
12.11.09 10:23

ahoj holky,

mně teda bříško roste a to jsem z vás snad nejmíń těhu. Mně teda už i prvního dítěte rostlo okamžitě a teď je to o to víc, že už mám i tukový základ :-). Navíc jsem nab¨rala už 4 kila, což je hrůza, ale asi to bude voda, protože jím stejně. Už jsem vytáhla svoje největší džíny velikost 42 (normálně mám 38) a nosím je s páskem, protože v těch 38 mi tlačí břicho :-)

průkazka - někteří lékaři bohužel dávají až po 1. trimestru.

tak hezký dne, tady je krásné sluníčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kiwiovic
12.11.09 10:32

Ahoj holky, přeju hezký den! Dneska se tu dostávám až teď, neboť některé schůzky u nás ve firmě jsou opravdu nevypočitatelné :-)
No tak já jsem včera už průkajdu dostala a mi to přijde, že je to opravdu něco, co nás jako´by povýší do stavu těhotných, takže jsem ráda, že ji mám a chápu, že kdo ji ještě nemá se těší až ji bude mít. Ale chlapi toto asi nechápou :-)
No s tím screenengem, možná jsem to jen špatně pochopila a ona mi bude jen dělat sono - ale říkala mi, že si můžu přivézt manžela a že je to placené, tak jsem si nejspíš vydedukovala, že je to ono… Ale každopádně jim tam zavolám, abych se zeptala, jestli je to ono a jestli to už není pozdě, případně pokud to není ono, tak jestli mě tam na moji žádost můžou poslat… Taky mi včera brali krev, takže jsem si myslela, že je to prostě ono.
Mi teda bříško zatím vůbec neroste, spíš jsem shodila, i když ne moc, ale je mi furt zle, takže s přibíráním to zatím není moc růžové. Ale určo se to spraví :-) Já zatím zapnu všechny kalhoty :-)

• Citovat
  • Upravit
7373
12.11.09 11:51

Gratuluju ke kontrolám :kytka:

Luci, já to mám trochu hektický, že se v tom sama sotva vyznám. Mně krev brali ještě na tý původní gyndě, pak jsme se nějak s tou novou doktorkou domlouvaly, že by mi jí vzala taky, pak zase že ne, pak se tam do toho zamotal ten screening, tak já už vůbec nevim, jak to bude. Tak jí asi budou stačit ty výsledky od tý původní doktorky, ale na další kontrolu jsem objednaná dva dny po screenu, takže na ten screen půjdu vlastně bez výsledků krve a když jsem tam prve volala, jak jsem se objednávala, tak jsem se ptala, co všechno si mam vzít s sebou a sestra mi řekla, že těhu průkazku a doporučení, který nakonec ani nevadí, že nemam. Tak v tom mam děsnej maglajs. Vy tam všichni jdete s výsledkama krve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
12.11.09 11:55

Jo jinak mně taky bříško ještě neroste, zapnu taky všechny kalhoty, i když jedny už musím v sedě povolovat :lol: Je mi ale čim dál míň pohodlný spát na břiše. Dneska v noci jsem zase spala 1,5 hoďky a usnula jsem na chvíli až po tom, co manžel odešel do práce, tak mám zase oči jako sůva 8-o A začali se mi hrozně masit vlasy, si je meju ob den a i tak to začíná být málo. Máte to taky nějaká tak? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
12.11.09 11:57

Ahojky holky,
tak se vám opět hlásím po delší odmlce a zároveň vám všem moc moc moc gratuluji k úspěšným kontrolám :-)
Jinak se nestačím holky divit, jak tu píšete o placení ultrazvuku, foteček a toho screeningu v 1. trimestru.

Já jsem dneska teprve 7+4 tt, doktro mi už dělal 3× vnitřní ultrazvuk, pokaždý mi dal fotečku sám od sebe a nic za to nechtěl.

A co se týče toho screeninugu v 1. trimestru, tak jsem se objednávala do Olomouce do fakultní nemocnice na dětskou kliniku a sestřička mi tam sama řekla, že pokud mám doporučení od gynekologa ( na žádance ), tak jediný, co budu platit je: 30kč regulační poplatek. Jinak krev si tam vezmou sami a udělají kompletní genetické vyšetření, tzn. i to šíjové projasnění...... tak jsem z toho byla úplně v šoku kolik za to musíte platit peněz......

Jinak já také beru Ultrogestan už od 5.týdne těhotenství 1-1-2 a doktor mi doporučuje ho brát minimálně do 12.týdne, pak prý funkci žlutého tělíska přebírá placenta.

My zatím těhu průkazku nemáme, ale 25/11 jdeme na kontrolu, na krevní odběry, moč atd… a to už máme průkazku slíbenou, tak se moc moc moc těšíme.. :dance: :dance: :dance: :dance:

Nevolnosti mě taky trápí, ale zatím jsem nezvracela, jen spíš takový žaludek na vodě…, nejvíc mě ale bolí prsa, cítím v nich takový tlak a napětí, bradavek se pomalu ani dotknout nemůžu…

Maxina: vítám tě mezi těhulkami, mně vychází termín porodu na 27/6, takže budeme tak nějak přibližně stejně…

Loupeznice: gratuluji ke // a vítám tě mezi námi.

Lenajs: s pícháním v podbřišku mám bohaté zkušenosti, pobolívá mě tam, jako by tlačí i píchá od začátku těhotenství. Gynekolog tvrdí, že je to tou roztahující se dělohou, zkontroloval na UTZ, zda je miminko v pořádku a je tam srdeční akce a pak mi předepsal 2-0-2 denně hořčík, to prý tlumí to svalové napětí, beru ho teprve 3 dny a funguje to :-)

Kiwi: Mně to přijde na ten 1.screening také docela pozdě, mně si sestřička objednala na 12+1 tt

Tak se mějte holky moc moc hezky a držím všem pěstičky a úspěšné kontroly......

""http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;21;19/st/20100627/k/455a/preg.png:http://tickers.TickerFactory.com/…55a/preg.png

25/10 - pozitivní těhotenský test //
26/10 - potrvrzení těhotenství, gestační váček s bublinkou
4/11 - srdíčko bije, 6+3 tt
9/11 - kontrola - vše v pořádku = 7+1 tt
25/11 - kontrola, odběr krve, moč, snad těhu průkazka ? :-)
14/12 - 1. screeening - genetika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
12.11.09 13:13

Caute, v podbrisku me taky poboliva v podstate od zacatku, nekdy vic, nekdy min… nekdy vubec, nekdy hodne. Jinak mi nic neni, zatim taky nepribiram, oblecu vsechno (nosim jen bokovky, tam je to asi jednodussi). Doufam, ze to tak jeste chvili zustane :-)
Jinak vlasy se mi taky hrozne masti, nebyla jsem na to zvykla…
A prukazku mi sice dali, ale stejne se tam zapisuje az od 12 tydne, tak neni kam spechat.

K NT screeningu - na krev budu v 10+6, na ultrazvuk 12+1 - to jsou data dle menses. Dle ultrazvuku jsme trochu větší.

Příspěvek upraven 12.11.09 v 14:55

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
12.11.09 14:01

Moni, hlásím, že mi sestřička od doktora Břešťáka dnes ráno volala,prý měli včera zavřeno. Byla strašně moc milá, tak jsem nadšená. Na krev mám přijít k nim v příštím týdnu ráno, kterýkoli den (prý by jim výsledky moje doktorka neposlala) a na ten UZ jdu také 4.12. :-D v 17,00 hod. Tak jsem moooc ráda, snad bude vše ok. Takže moc děkuji za tip!
Res, mně řekli, že když si na ten UZ přinesu doporučení, že to bude zadarmo, ale řekla jsem jim, že mi to je jedno, počítám s tím výdajem. Bojím se to říct své doktorce předem :-? Jinak mi také řekli, že si krev naberou při UZ, ale to jsem se hned bránila, že bych ráda, aby už měli výsledky a pan doktor si to mohl dát vše dohromady a nemusela jsem ještě na něco čekat - jsem pořád taková v obavách.
Raduš, mně bříško také neroste, jen jsem nafouklá jako balon, hlavně večer. Opravdu nepříjemné. Ale začínám mít pocit, že se zlepšuje ta žravost :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
12.11.09 15:54

hola hola

Ahojky,
moc nestíhám dočítat, tak se na mě nezlobte.
Před 2 lety jsem potratila někdy kolem 5.-6. týdne, takže mi teď doktorka taky dala Utrogestan 1-0-1.
Musím to zaklepat, ale je mi celkem dobře, až na výjimky. Jako že mám pořád hlad, když se hned nenajím, je mi špatně. Když se najím, je mi tak 15 minut taky špatně, než si to sedne. A musím vstávat o půl hodiny dřív, abych se nasnídala doma (dřív jsem snídala až v práci).
Je to mazec, jsem strašně unavená, takže chodím jen do práce a pak do postele :oops:
Jen dneska mě ráno přepadl průjem (no jo, to je určitě ta včerejší večeře - těstoviny s tuňákem v oleji), ale už je to snad dobrý. Pro jistotu jsem zůstala doma. Mám skvělého šéfa, takže není problém, abych pracovala z domova, když potřebuju :-)
Jo a teda mně pomalu břicho roste. Ráno je to ještě dobré, ale večer… Zrovna včera mi manžel říkal, že ho bříškem tlačím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
12.11.09 16:01

Holky, chápete metříky? Radka má 7+2 a že jí zbývá tuším 214 dní, já mám 7+1 a zbývá mi 230 dní 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
12.11.09 17:07

Luci, to mi nikdo neřekl, že by to bylo s doporučením zadarmo, ale já s tím výdajem taky počítám. Vím že mi ta nová doktorka říkala, že to v tý Genetice stojí 1000,– a že to pojišťovna nehradí. Teď jsem koukala i na stránky Genetiky a tam to mají taky napsané, že je to jako nadstandartní služba a že to pojišťovna nehradí. Posílám odkaz, je to tam úplně dole:
http://www.genetika-plzen.cz/index.php?…
Takže by snad druhý screening mohl být hrazený, jestli jsem to dobře pochopila. Holky, půjdete i na ten druhý screening?

Maxi, ty metříky jsou celý divný, mně se „otáčí“ ob den. Jako že dneska jsem 9+5 a zítra to tam budu mít taky a až ten další den se mi to posune rovnou o dva dny. Včera jsem tam vůbec neměla 9+4, ale 9+3 a dneska mi to skočilo na 9+5. Tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
12.11.09 20:03

Ahojte holky, jsem poprvé těhu mám z toho strach, když někdy vstanu moc rychle, tak mě občas píchne v bříšku. Nevím jestli to mám řict u dr. nebo jestli jsem hysterka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
12.11.09 22:01

Lucy tak to jsem ráda. Budeme to mít za sebou ve stejný den :lol: :lol:

Jinak vlasy mám v poho – tedy já s nima problémy nemám nikdy, prostě se mi nemastí. Ale začala jsem docela krkat. Je to mazec, at cokoli sním nebo vypiju, tak si musím krknout, jinak je mi šoufl ještě víc než normálně. Hrůůůůza.

Loupežnice – neboj je to normoš, občasné píchnutí, jakoby tahání, pocit jako před MS .. přeci jen se tem opravdu děje zázrak, tak se není čemu divit :lol:

Jinak s tím druhým screeningem si nejsem ještě vůbec jistá. Když vyjde dobře ten první, tak na ten druhý asi nepujdu – ma docela velké procento falešné pozitivity. Ještě se chci dohodnout s Břeštákem, co si o tom myslím, až bude mít v ruce výsledky toho 1.screeningu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3184
13.11.09 09:21

Ahojky holky :-D
tak my čekáme prcka taky v červnu a třeba se nám to podaří jako krásný dáreček.termín mám 14.6.2010, já jsem se narodila 13.6. a můj zatím přítel 10.6. a budoucí dědeček je 15.6. tak sem zvědavá na který narozky se trefíme :lol:
Na mimi se moc těšíme a i ostatním tady přeju pohodové těhu jako zatím prožívám já :palec: Mám jen občasné večerní nevolnosti jinak pohodka :potlesk:
2.12. nás čeká screening tak sem moc zvědavá :-)
a má tu někdo zkušenosti z amniocentézou?
Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital