Červen 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
399
16.11.09 14:27

Tak to je fajn, že tam máte dobrou porodnici. Já už jsem si říkala, že všichni chtějí rodit v Podolí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3184
16.11.09 14:46

no to bych měla trochu z ruky :lol: já myslím že je dobrá rodila v ní před lety i moje mamka mě i bráchu a taky si neztěžovala :-)
jen se ještě sháním po předporodních kurzech a tak
a odkud si ty Luci?
už nakupuješ pro mimčo? mě už se splašila jedna z babiček :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
16.11.09 14:50

Holky já už nakupuju asi tři roky (vlastně od té doby, co jsme se začali pokoušet o mimčo), takže si umíte představit, jaké mám doma zásoby. Plný šuplík pod jednou postelí :oops: Manžel už mi zakázal cokoli kupovat, ale stejně to nevydržím :nevim: A to ještě nezačali příbuzní, protože nic neví :mrgreen:
Kdy jste to vlastně řekly rodině a tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3184
16.11.09 14:56

já jsem byla 20.10. na gyndě a jakmile mi to doktor potvrdil tak sem prej jen zářila :-) a mamka to asi na mě poznala, tak sem to našim řekla hned a i rodičům od mojeho :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
16.11.09 15:12

Kájo, já jsem z Prahy 4. Předporodní kurzy nesháním, myslím, že když jsem to už jednou zvládla bez nich, půjde to zase :-) Ale pořád teď přemýšlím o nějakém vhodném cvičení. Třeba že bych jednou týdně zašla do posilovny na rotoped (doma ho nemám) nebo něco takového lehkého (posilovací stroj bez zátěže atd.) Nechci si nějak ublížit, ale mám strach, aby se mi to těhotenství nevrazilo i do stehen, zadku atd. jako při mém prvním těhu. To jsem přibrala 16 kg a byla to opravdu hrůza a všude ty ošklivé strije! Navíc můj přítel stále opakuje, jak jsou rozkošné ty těhulky, co mají bříško, ale jinak jsou stále stejně štíhlé :-( Jde to vůbec???? Jenže já jsem pořád při chuti na asi milion různých věcí, tak se dost bojím té váhy. Budu s tím muset nějak zabojovat.
To je prima, že už ti nakupují tu výbavičku chi chi. Nevím nevím, jak to bude u nás. Babičku už máme jen jednu a o dědečkách si nějak nedělám iluze, že by něco na mimi kupovali. Každopádně jim to chceme říct jako vánoční překvapení. Ale to je až za měsíc a vážně se bojím, aby to na mě nepoznali dřív. Svoje první těhu jsem tajila bez problémů do 5. měsíce, ale teď se mi zdá, že už se mi začíná zvětšovat bříško. Je možné, že mám z prvního těhu povolenou břišní stěnu a i ta malá děloha (prý jako pomeranč) už mi bříško vytlačuje ven??? :-? Jsem z toho trochu špatná, protože v práci to také říkat nechci.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3184
16.11.09 15:19

no já sem byla nucená to v práci říct, chtěli mě poslat na velký kongres na 2 dny a jet někam když je mi furt blbě a nejvíc po obědě až do večera to by byl horor :mrgreen:
ale teď zase s hrůzou čekám na konec prosince, mám smlouvu do konce roku a pokud bych nebyla těhotná tak by mi ji automaticky prodloužili na další roka nebo tak ale teď z toho mám trochu strach jestli dostanu novou nebo zkončím bez práce :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
16.11.09 17:55

Ahoj holky!
A tak jooooo, jestli mě berete, tak se taky hlásím do červňátek :lol: . Vycházíme na první půlku. Už jsem nakukovala z kraje těhu, ale to jsem měla strach ještě i pomyslet, že by to mohlo klapnout. Tak se přidávám až teď :lol: .
Jsem ze Šumperska a doma už mám jednoho cvrčka. Jak tu tak na Vás koukám, tak nostalgicky vzpomínám na dobu před 2 lety…to už ani není možný. A i po druhé se člověk bojí a řeší stejné věci a chce se o vše podělit. Takže můžu? I když nevím, jak často budu přispívat…času je nějak míň než dřív :lol: .
Jo Luci - taky už to začíná být vidět. Podruhé je to prý rychlejší. Jak máš staré první dítko?
Zrovna bojuju s nějakým bacilem, tak mám docela strach, aby se něco nepokazilo :cry: . Ve středu jdu na kontrolu, tak si asi vymrčím ultrazvuk, jinak nebudu mít klid. Jdete tady někdo na ten NT screening ve 12.tt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
16.11.09 19:47

Ahoj Perulko, moc tě vítám mezi nás :kytka: Já jsem tomu také ze začátku nemohla uvěřit,pořád jsem špinila, ale nyní je vše v pořádku, takže se potichu raduji a doufám ve vše dobré :-) na ten 13ti týdenní ultrazvuk jdu 4.12. už se nemůžu dočkat.Přítel už se také hrozně těší, že mimi uvidí. Moje dítko je už dost velké, je to 15 letá puberťačka :-) takže je asi jasné, že z prvního těhu si nic moc nepamatuji (jen to, že porod byl nejstrašnějí životní zážitek :-( Ty máš dvou letou holčičku?
No snad to teď zvládnu líp,snažím se na to nemyslet. Takže s tím rostoucím bříškem jsem měla asi pravdu, viď, povolená břišní stěna to dělá?To jsou radosti. Cvičíte holky nějak? Perulko, nevíš, kdy na UZ poznají pohlaví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
16.11.09 20:01

ahoj holky,
vítám nově příchozí a gratuluji k těhu!!!

pohlaví - u Fildy bylo vidět hodně brzo, ještě před 12. týdnem, ale je to spíš náhoda. někdo ho neví do až do konce. Záleží, jak se mimi natočí

porodnice - já bych chtěla rodit buď u Apolináře v Praze nebo v Benešově, ještě nevím

předporodní kurs - já chodila v prvním těhu, ale teď už nepůjdu. myslím, že jednou to stačilo

těhu cvičení - ráda bych, ale nebude na to čas. Od ledna jdu do práci a po práci honem domů, abych malého aspoň chvíli viděla

těhu - zatím tajím, ale nevím, jak dlouho to ještě půjde, rptože to začíná být vidět.

všem hezký večer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
16.11.09 20:12

Ahojda holčiny,

Kajko - kde od Kroměříže?? Mám z tama manžela :-)

Co se týče cvičení – moc doporučují těhotenské plavání. Chodila jsem tam i při prvním těhu a nemůžu si to vynachválit. Pohyb ve vodě je přirozený, cvičení nezatěžuje - každá jede podle toho jak zvládá a dá se tam chodit v podstatě až do porodu.

Vítam novou těhulku Petrulku :kytka:

Rodina už těhu ví – to jim sdělila Viki. Bylo to moc hezký. A taky to ví už pár kamarádů. Musela jsem s pravdou ven, když jsem už plánovali každoroční rodinkovskou dovolenou (6 rodinek). Normálně jezdíme v půlce června - tak jsme to šoupli na srpen ať máme taky šanci jet :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
16.11.09 21:22

Teda já mám pocit, že na mě je to těhu taky vidět (hlavně odpoledne a večer), a to jsem teprve 7+5 a je to moje první těhu 8-o
Já prý taky mám jiné oči a jsem víc v pohodě (tvrdí to manža), takže se návštěvě u rodičů vyhýbám :oops: Po předchozí špatné zkušenosti to chceme říct až na Vánoce, to už budeme i po screeningu na konci 1. trimestru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ella75+10tt
16.11.09 22:02

Ahoj,
já jsem doma na neschopence, proto si mohu ráno polenošit :-)

Zatím jsem to řekla poze rodině a ví to v práci, protože jsem doma, kluk to nikomu neřekl a to jsem měla největší strach.

Při prvním těhu to věděli všichni hned, ani mě nenapadlo to neříkat, neznala jsem nikoho, kdo by měl nějaké problémy a vyloženě si těhu užívala.

Zato teď mám pořád strach. :-(

""http://lbdf.lilypie.com/jUxbp1.png:http://lbdf.lilypie.com/jUxbp1.png

• Citovat
  • Upravit
1665
16.11.09 22:11

Elli, a děje se něco, že jsi na neschopence?
Posílám trochu pozitivního myšlení :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
17.11.09 08:47

Vítám nové těhulky a též gratuluju :kytka:
Mně se trochu vrátili nevolnosti, ale jenom večer a ne v takové intenzitě, tak mě to dá se říct potěšilo :lol: Na mně už to taky začíná být vidět, hlavně když se najím, tak jako by to jídlo mimíska „tlačilo“ kupředu :mrgreen: I když si sáhnu na břicho, tak je takové tvrdší a ne tak „špekaté“ a měkké jako předtím :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ella75+10tt
17.11.09 14:37

Ne, neděje se nic, ale mám za sebou 2 špatné zkušenosti a navíc pracuji v prostředí, kde je velké riziko nákazy, proto jsem doma.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex