Poradna duly
Jana Čurdová
Elli, tak to je jasný. Akorát doma má člověk čas myslet na ptákoviny, viď?
Mně doktorka říkala, ať hlavně nečtu internet, protože bych se akorát stresovala, protože každé píchnutí může, ale většinou nemusí nic znamenat. Tak jsem dostala instrukce, jak poznám, kdyby se dělo něco špatného, ale že si to nemám připouštět a spíš si tenhle stav užívat a odpočívat
Tak já to jdu asi na chvíli zalomit
Zítra vstávám v 5! ![]()
Ahoj holky, po malé odmlce vás zdravím a vítám nové těhulky. Byla jsem od čtvrtu do soboty v Praze na semináři, tak jsem se nedostala k netu a stejně jsem vám chtěla napsat až po pondělní kontrole. Vše je v pořádku, srdíčko bije, mimi roste, sice jsme o týden mladší než podle MS, ale doktor říkal, že je to normální. Vzali mi krev, za 14 dní bych už měla konečně dostat průkazku a za 3 týdny mám jít na screening, tak se na něj zítra musím objednat. Jinak jsem ráda, že jste všechny v pohodě a daří se vám dobře. Užijte si zbytek volného dne ![]()
Ahoj Leni, to je super, že mimi pěkně roste a vše je v pořádku. Mám pocit, že se nám všem teď pěkně daří, miminka rostou, modlím se, aby to tak pokračovalo až do konce
Nahlédla jsem do diskuze holčin, které rodí teď v listopadu, některá už mají miminka doma, jiné to čekají každým dnem a já už se nemůžu dočkat, až bude náš červen
Je to ale ještě hodně dlouhá doba, takže bych to asi neměla pročítat a spíš si užívat těhotenství, že ano
stejně je to krásné období. To krásné očekávání a těšení se…tak dlouho jsem na to čekala!
Leni, moje mimi je také dle UZ mladší než dle MS a to nejmíň o deset dní. Jenže jsem měla MS strašně nepravidelnou a tak myslím, že nikdo nemůže ani tušit, kdy proběhla ovu a který den mohlo proběhnout početí. Takže se tím vlastně nějak už nezabývám a doufám, že to není žádný problém. Doktorka to se mnou nějak nerozebírala. Těhu průkazku také nemám, bude na další kontrole - 1.12. Taky se na to tak těšíš?
Moni : pocházím z Milovic to je u Zdounek a teď bydlím s přítelem v Chropyni
odkud pochází tvůj???
Sem zvědavá ![]()
Ahoj holky,
Luci, strašně se těším na průkazku, to už si pak budu připadat opravdu oficiálně těhotná! Je to šílené, čekat od kontroly ke kontrole a bát se, jestli je vše ok, jestli srdíčko bije…pak se zas bát screeningu a pak tripplů…je to takové zvláštní období, člověk se sice těší a má radost, ale zároveň je tady všudypřítomný ten strach.
Dneska jsem volala na ten screening a nemohly jsme se nějak s tou sestřičkou dohodnout, kdy mám přijít. Doktor mi říkal, že se to posuzuje podle MS, ona zas, že podle UTZ a tam jsme mladší. Doktor mi navíc říkal,že dělají krev i UTZ v jeden den, ona zas, že ne, tak jsem z toho byla pěkně zmatená. Tak jsme se nakonec domluvily, že na krev přijdu 1.12. (to budu dle MS 10+5) a protože jdu den předtím na kontrolu, budu vědět, jak jsem na tom podle UTZ a jestli to mimčo dohnalo a budu už mít průkazku, takže ten screeningový UTZ domluvíme až při té krvi. Taky mi má doktor napsat nějaké doporučení, asi abych platila míň, nevím. No byl to rozhovor na 10 minut, ale hlavně, že jsme se domluvily ![]()
Kajko, to je náhoda, já jsem v Chropyni měla svou první lásku! Už je to pěkně dlouho ![]()
Ahoj holky, zdravím všechny po prodlouženém víkendu a vítám nově příchozí a gratuluji ![]()
Mě už bylo o víkendu docela dobře, akorát včera se to trochu pokazilo
v sobotu jsem se vážila a zase jsem zhubla, ale blíží se mi konec prvního trimestru, takže už mi to hubnutí asi skončí ![]()
Dneska jsem vlastně 11+4 dle MS i UTZ, a dneska je to poprvé po několika týdnech, co si možná troufnu jít na oběd do jídelny
teda jestli nepřekvapí nějaká nečekaná nevolnost. Moc už se s manžou těšíme na screening, doufám, že výsledky budou ok, dneska to chci taky říct šéfovi v práci, protože se tu toho na mě nějak moc hrne…
Holky nevíte náhodou jak se počítá mateřská, kdybych šla předtím na nemocenskou? Počítá se to z platu, nebo z nemocenské?
Jeee Leni, ty jdeš na krev 1.12.?
To jdu na UTZ, jestli jdeš do fakultky, tak se tam možná potkáme…
Jojo, jdu na fakultku, mám tam být mezi 7 a 10. Ty jdeš už na UTZ?
Jj, já budu už 13+4, takže mi chybí poslední dva dny ![]()
No ještě doporučuju se hned objednat na ten UTz, oni pak nemají místo. Jak jsem tam byla já, tak to bylo docela narychlo, protože jsem tam ráno volala, že bych přijela na ty odběry, protože se berou do 10+6 a já jsem ten den byla právě 10+6. No a ta jedna sestra se hrozně divila, že nemám objednaný ten ultrazvuk a kam mě to má nacpat a tak.. nakonec jsem se tam někam vklínila, ale asi je lepší si to objednat dopředu, vlastně to byla i jejich první otázka, jestli už mám termín na UTZ…
No a dívala jsem se a jsem objednaná až na 13:00 , takže se nepotkáme ![]()
Kiwiovic píše:
Jj, já budu už 13+4, takže mi chybí poslední dva dny
No ještě doporučuju se hned objednat na ten UTz, oni pak nemají místo. Jak jsem tam byla já, tak to bylo docela narychlo, protože jsem tam ráno volala, že bych přijela na ty odběry, protože se berou do 10+6 a já jsem ten den byla právě 10+6. No a ta jedna sestra se hrozně divila, že nemám objednaný ten ultrazvuk a kam mě to má nacpat a tak.. nakonec jsem se tam někam vklínila, ale asi je lepší si to objednat dopředu, vlastně to byla i jejich první otázka, jestli už mám termín na UTZ…
No a dívala jsem se a jsem objednaná až na 13:00 , takže se nepotkáme
Kiwi, psaal jsem o příspěvek výš, že s tím UTZ jsme se se setřičkou nedokázaly domluvit, protože mě doktor tvrdil, že se to počítá dle MS a sestra tvrdila, že podle UTZ. Ale já přece nemůžu vědit, kolik budu za 2 týdny dle UTZ, třeba to miminko dožene, i když teď je mladší. Takže jsme se domluvily, že na UTZ se objednám až při té krvi, den předem půjdu ke svému doktorovi a ten mi řekne, jak to na UTZ vypadá.
Aha, pardon, tak to jsem nějak nechytla ![]()
tak to jo ![]()
ahoj holky,
PPm se počítá z platu, ikdyž předtím jste na nemocenské.
na KO už se taky moc těším, ikdyž je až za týden!!!
tak hezký den všem!!!
Ahoj holky! Tak hlásím, že kontrola dobrý, velikost odpovídá a mrňous zatím zvládá i toho mého bacila. Tak jsem si zase na chvilku oddechla, i když do další kontroly se stejně budu zase nervit, že…
Kiwi - jojo, mateřská se počítá z platu, i kdybys byla celé těhu na nemocenské. prostě plynule přejde jedno na druhé. Takže neboj. Proto taky hodně lidí chodí na rizikové.
A na utz se musí objednávat předem. My to máme nejblíž do Olomouce, ale volala jsem tam v 8.týdnu a už neměli místo v nám správnou dobu!!! Takže jedem až do Brna. Ale zase tam to mají úplně super. Nejdřív krev, pak utz a výsledky krve vím ještě ten den. A na tom utz to bylo nádherně vidět.
Jo - pohlaví - může být už ve 12.tt, hlavně když je to kluk a dobře otočený
. Naše první holčička byla poznat až v tom 22.týdnu. Ale za to jsem to poznala i já. Fakt naprosto příkladné „kávové zrno“
. Teďka jsem zvědavá, kdy to bude vidět.
Je tu někdo, kdo se chce nechat překvapit až u porodu?