Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, vítám příchozí těhulky.
Ad screening a krev - mě doktor tvrdil, že to dělají v jeden den, když jsem tam volala, tak mi ale řekli, že se to dělá zvlášť. Sestřička mi řekla i to rozpětí a pro krev je to 9+0 až 10+6 a pro UTZ 11+0 až 13+6, přičemž nejdideálnější je to 11+5 až 12+5. Navíc ještě oni to berou dle UTZ a doktor říkal podle MS, tak jsem z toho celá zmatená, protože miminko mám dle UTZ o týden mladší a tak nevím, jak se objednat, co když to dožene atd. Ale to už jsem psala.
Ad práce - tak já jsem učitelka a pokud to půjde, chtěla bych vydržet až do mateřské. Samozřejmě uvidíme, co bude.
Ahojky,
Verči já vůbec nevím, jak dlouho v práci vydržím. Nemám namáhavé zaměstnání z hlediska námahy - taky sedím v kanclu - ale je hrozně náročné z hlediska stresu. Docela jsem uvažovala, že bych šla od ledna na nemocenskou, ale uvidíme, jak to všechno půjde, v práci jsem o tom už řekla a oni se (prý) budou snažit mě nestresovat (hahaha).
Teda ty podmínky v UK Ti nezávidím, je to teda mazec, tohle by si měli přečíst fakt všichni co nadávají na zdejší zdravotnictví a odmítají platit pitomých 30 Kč. Tady jsou holt lidi pořád ještě zvyklí na to, že jim stát dá něco zadarmíko.
Holky buďte rády vy co je vám dobře. Já vám to teda natvrdo závidím. Mi občas bývá i dobře, hahaha. Ale měla jsem o víkendu jet třebas na závody na Slovensko a nakonec jsem se rozhodla to nechat plavat, už včera mi bylo zle a dneska taky a když si představím, že bych v tomhle stavu měla běhat a ještě celý víkend prosedět někde ve studené hale…tož radši budu doma.
Já už se jen modlím, abych nebyla přesně ten případ, který zvrací a je mu zle celé těhu…to by mě asi zabilo ![]()
Jo a ještě já jsem taky z Moravy…teda spíš ze Slezska…Opava ![]()
Kajjka: tak to jsem ráda, že v tom nejsu sama. Ale je to špatný, protože spánek je v tomto období dost důležitej. Kolegyňka v práci mi poradila, abych si pod bříško dala polštářek, tak to zkusím.
Didi : tak to já si asi budu muset zvyknout spát na boku
nic jinýho mi nezbyde já třeba někdy spím v pohodě a z toho se budím několikrát za noc a nevím jak si lehnout.
A co můj jezdí na montáže tak se mi spí naprd, sem si zvykla že každou noc spí vedle mě a teď mi to dělá problém když sem v posteli sama aj mamka mi to potvrdila že to může bejt tím…
Kajjka jeee, Chropyne!!! Koupaliste, skakaci mustky, jasne ze znam! No ja jsem od Prerova, jestli znas Lovesice - je to vedle Bochore (kdyz jedes od vas smer Prerov
)
didi81 me taky obcas poboliva brisko, tak se obcas stresuji, co to muze byt. Spat se mi taky nic moc nespi, jsem utahana, nemam na nic chut, snim toho malo a hned jsem plna. Hlavne na sebe nenecham sahnout, pritel se rad vecer prituli a usina, ale ja radeji spim sama…
leontynka1 moc dekuji za info, volala jsem, maji misto, zrovna kdyz budu v cr, jen rikala, ze 3D doporucuji az od 20 tydne, nebot v tom 12 je jeste celkem brzo, aby byl prcek hezky videt, kdyz bude jeste malinkaty, ale zkusime to… byl by to nadherny darek pro pritele, on nevi, ze tam jdu, tak snad to udrzim tajemstvim az do Vanoc…
Ahoj holky
Děkuji všem za pěkné zprávičky ke screeningu a vůbec za podporu! ![]()
Vítám Hesinku a Abintu a gratuluju!
Hesi vidím, že // přišly v pravý čas.
K tomu špatnému zážitku jednu pozitivní zprávičku. Nevím, co se Ti stalo, ani nechci vyzvídat, ale já jednou bez příčiny zakrvácela a od té doby ťuk ťuk nic.
Tak jsem moc ráda a blíží se konec prvního trimestru, tak se pomalu začínám uvolňovat. A doufám, že se i začnu naplno radovat. Včerejší screen mi dodal zase další naději.
Tak se opatruj Hesi a hlavně věř, že to bude OK a ono BUDE!!!
S tou krví ti holky poradí přesně, ale mě ji brali dříve (cca 11tt) a na screen jsem byla dle poslední MS 12tt+6.
Kiwi taky by mě zajímalo ve kterém jsem týdnu. Já se na to opět včera nezeptala.
Ve včerejší zprávě mám zase stáří podle poslední MS (dokonce tam píšou, že to odpovídá), ale ve skutečnosti jsem o 4-6 dní méně (protože ovu byla o 4 dny později). Čili teď 13.tt, ale přesně to nevím. ![]()
Veru já chtěla pracovat až do porodu, ale člověk míní, život mění. Dostala jsem neschopenku a klidový režim. A mezitím se dozvěděla, že s koncem roku končí i firma, čili už se nebudu mít ani kam vrátit a novou práci hledat nebudu (kam by mě vzali na tu chvilku a hlavně práce tady moc není…). Teď jen chodím ve vycházkách do práce a někdy ani to není třeba. Korunky by se hodily, to jo, ale na výběr není, tak co nadělám. Aspoň jsme s prcekm v klidu a v pohodě bez stresů.
3D ultrazvuk byl u mě spojený se screeningem. Čekala jsem od toho trošku víc, ale nevadí.
Fotku nemám, prcek měl skloněnou hlavičku a před ní ruce, bylo by to celkem o ničem… Pak začal házet salta a vystrčil na nás dupku.
Říká se, že v tomhle období je to fajn, protože se na fotku ještě vejde celé miminko. Já si ho nechám udělat v tom 20.tt, to už zase půjde lépe rozeznat obličejík (ale mimi tam asi nebude celé…).
Didi, mě sice není špatně, ale spát celou noc v kuse se mi taky moc nedaří…pořád se budím a převaluju.. Ale odpoledne mi to jde dobře. ![]()
tak sem konečně doma z práce
uklohním něco pro moje zlato (se mi dneska konečně vrátí domů)a pak hurá na gaučink, se na to těším celej den ![]()
Kiwiovic Na zavody? Cetla jsem dobre? Ja jsem posledni dobou rada, ze dycham a ze pri tom nezvracim ![]()
Zuzlik Tak to je blby, no prace neni nikde dost. Ja se jenom modlim, abych zustala nezamestnana az do pulky dubna, pak pujdu na materskou, pokud budu nezamestnana, budu mit narok na porodny, jinak nic.
Tak snad mi praci nenajdou.
Jinak jsem jezdila nakladakem a to opravdu pri tehotenstvi nejde
No jezdila jsem hlavne UK, ale srpen az rijen jsem byla vecne v Evrope, sice dodavkou, ale to nema zadny omezeni na hodiny rizeni, takze jsem treba zvladla Anglie - Korsika za 4 dny, z toho byla 18 hodin plavba, tudiz je asi jasny, ze jsem toho moc nenaspala. Moje prestavka byla pouze na lodi… A pri me unavenosti ted bych to asi uz nedala. A hlavne to, ze nemam u sebe zachod
to byl muj nejvetsi problem ![]()
tak a smazal se mi celý příspěvek!!!!!! se asi picnu!
No, už na to nemám energii…vítám nové těhulky, Zuzli gratuluji ke screeningu, potvrzuji, že polštář při spaní pod břichem pomáhá a že jdu taky do brna do Pronatalu ve 12.tt + 3 a mám utz i krev v jeden den. Tak snad ví, co dělají. Měli jsme to tak i poprvé.
A víc už fakt nezvládám…
hezký víkend!
Tedy Verčo,
ty jsi fakt drsňačka. Já sice nejsem žádnej cimprlich, ale jezdit s dodávkou po celý Evropě, bych tedy asi nedala. A co dělá tvůj přítel?? Jezdí s tebou?
Ahoj holky, to se nám to tu pěkně rozrůstá, to jsem zvědavá, kolik červnových mimi z toho nakonec bude ![]()
Kiwi, Kájo, svatbu za 50tis to si tady ani neumím představit, když jen půjčení šatů bude tak 6 tis a koupení obleku tak 12 tis
ale možná že tady v Praze je prostě jen všechno dražší. Navíc bychom museli pozvat moooc lidí a to to pak naskakuje ![]()
Abinto, co to je prenatální box? Já budu ráda, když příští týden dostanu tu průkazku konečně
a pak s ní asi honem na registraci do porodnice. Nevíte někdo, jak to je s tím Podolím? Slyšela jsem, že je nutné tam jít stát fronu od šesti od rána ![]()
Moni, v kolik jdeš ten příští pátek k Břešťákovi? Nepotkáme se tam? Já jdu na čtvrtou. Nevíš náhodou, co všechno můžu od toho UZ čekat? Myslím, jestli i ten 3D UZ nebo jen šíjové projasnění…já se nějak sestřičky nezaptala.
Veru, to teda koukám, jezdit po celé Evropě s dodávkou, to bych asi umřela strachem. Mně se nechce řídit ani když jedeme na dovolenou
Já pracuji v kanceláři, takže bych ráda pracovala až do porodu, ale máme tam hrozný stres a celý minulý týden jsem z toho byla opravdu špatná. Jsem teď nějaká přecitlivělá, moc si to asi beru. Doufám, že se to brzy upraví a budu víc v pohodě.
Helsinko, mně také nabízeli, že si krev vezmou při UZ, ale já jsem pořád trvala na tom, že krev mi musí vzít dřív, abych pak nemusela čekat na výsledky. Myslím, že sestřička to chápala, takže krev už je odebraná z minulého pondělí a UZ bude příští pátek ![]()
Holky, jak jste na tom s váhou? už jste něco přibraly? Já tedy moc ne, ale pořád pokukuji po těhu oblečení ![]()
Já bych taky nejradši chodila do práce, já vám to úplně závidím
Když jsem se objednávala na ten screening, tak se mi na krev snad ani neptali, tak předpokládám, že mi jí chtějí vzít přímo v ten den utz. Já nakonec ty výsledky krve od tý starý doktorky mít budu, páč si pro složku musím přijít osobně, tak s tím naklušu na screen
Jenom jak tu píšete to rozmezí pro krev, od 9tt, mně krev brali 8+6tt podle PM a mimi je o 1-2 dny mladší podle utz, tak snad to není nějaký problém, že mi jí brali takhle brzo ![]()
Lucko, já jdu na 9 hodinu ráno, tak abych pravdu řekla, tak doufám, že se tam nepotkáme
![]()
Jinak taky nevím co o toho očekávat. Ja osobně očekávám, že mi potrvdí, že mám zdravé miminko (držím pěsti) a že nám dá nějakou tu fotečku.
Res - 8+3 mi přijde brzy. Nebrala ti jen krev na rozbor nemocí, rH faktoru a tak?? To se bere tak nějak kolem 9.týdne. Vím, že břešták ve své poradně psal, že krev na PAPP (nebo tak nějak, to jsou hodnoty pro ten screening) se bere od 10+1 a UTZ 11+3 - 13+6
Ahoj holky, to je zajímavé, že každý doktor říká něco jiného, to mě fakr mate. Dokonce když jsem si hledala něco o tom screeningu na netu, tak tam byly různé termíny na krev i UTZ. Tak kdoví, jak to nakonec je. Ale asi nám nezbývá nic jiného, než věřit doktorům, co? ![]()
Jinak holky, taky vás tak bolí prsa? Mě teda hlavně v noci, spím na břiše a to je občas problém, si ty prsa nějak poskládat, ať je to pohodlné a už se mi i stalo, že jsem se v noci bolestí probudila, když jsem se převalovala.Fakt zážitek. ![]()