Poradna duly
Jana Čurdová
Moni, já pracuji na šestce, na Břevnově, takže se pak můžeme sejít někde tam kolem nebo i na pětce, nemám problém dojet. Jsi také tak nervózní jako já, že jsem dlouho neviděla svého mimiska? nemůžu si být jistá, zda je v pořádku a pěkně roste. Navíc mi už ani není na zvracení, jako dřív, prsa mě nebolí, ani nešpiním (to je asi spíš teda plus), takže jsem taková nesvá… už aby byl ten ultrazvuk! Teď jsem četla něčí deníček, jak šli holka s partnerem na ten 13ti týdenní UZ a moc se těšili a doktor jim řekl, že mimi se přestalo vyvíjet (zamlklé těhu) no asi je lepší ten internet pořád nečíst a neděsit se tolik
Ale když my se už tak strašně moc těšíme
už jsme vybrali i postýlku ![]()
Abi: ten prenatal box bych teda také chtěla, ale ještě jsem neslyšela, že by ho kromě tebe někdo dostal, tak s tím asi raději počítat moc nebudu ![]()
Ahoj holky, jen se v rychlosti ozývám…
Držím palečky všem, které čeká screening a těším se na krásné zprávičky. ![]()
Jo a ten prenatal box můj dr. taky dává, jen nevím kdy, protože jsem ho ještě nedostala. ![]()
A Jůlinka je super.
A vůbec celý přístup k otevřené výchově… ![]()
Pa Z.
Luci, radši to nečti, člověka to akorát stresuje. Mně je taky dobře a jsem v klidu, páč se mi začíná zvětšovat bříško
To je dobrá známka, ne?
Já jsem dostala jeden prenatal box na pohotovosti a jeden u tý nový doktorky, tak ti můžu jeden poslat, kdybys ho nedostala
Nebo komukoliv kdo si řekne, jenom už tam nemám to Caro, to jsem dala bráchovi, páč je to lepkový a to nemůžu ![]()
Lucy – to je dobrý, my na Břevnově bydlíme ![]()
Jinak fakt doporučuji nečíst deníčky apod. člověk se pak hrozně stresuje. Tedy na UTZ se pokaždé těším, to je pravda, ale popravdě řečeno si vůbec nepřipouštím, že by něco mohlo být v nepořádku. Já jdu teď ve středu na odběry krve ke svému dr., tak doufám, že se mrkneme i na mimísko ![]()
Jinak to, že už máš nevolnosti za sebou ti tedy závidím, u mě je to zatím furt peklo. U prvního těhu mi nebylo vůůůbec nic. Dokud jsem nezačala cítit pohyby, tak jsem vlastně ani nevěděla, že jsem těhule (tedy kdybych nechodila na prohlídky;-). Ale byla jsem naprosto v klidu.
co se Juliny týče, tak pro mě je to naprosto běžný slovo. U nás se tomu vždycky tak říkalo. Mamka vždycky večer volala … tak holky, umýt juliny a spát
, takže je docela logický, že to tak i říkáme s viki.
No to je dobrý téma
, když už jsme u toho, jak tomu říkáte vy??
Já mám kamošku a ta tomu u malé říká zadeček vpředu
![]()
tak Julinka je opravdu hezký
moje mamka i teta vždycky říkali umejt pipinu
a kámoška říká malé že má lulinku
no asi je to u každýho jiný no ![]()
Ale jinak taky sem pro říct dětem, když se budou ptát, pravdu o narození, nedávno sem to vysvětlovala dcerce od příbuzné. Ona malé říkala, že si ji koupili v porodnici a hned nato když mi furt poskakovala na klíně, tak ji okřikla ať dá pozor, že teta má v bříšku miminko. No malá z toho byla vykulená. Ptala se mě, proč si ho nekoupím už hotový v porodnici
no a tak sem jí to vysvětlila. Její mamka ani neměla nic proti, abych jí to řekla, prej nevěděla jak na to, tak sem jí ulehčila prácu
a malá hned že už bude hodná, aby miminku nepolámala nožičky a ručičky, a že pak mi pomůže hlídat … no nejsou roztomilý ty děcka ![]()
tak „julinka“ mě rozesmála, u nás to byla taky vždycky pipinka
počkej až ve školce nebo jinde, potká nějakou živou Julinku
chudák všecky Julie ![]()
každopádně vysvětlila jsi to moc hezky, tohle nevím jak já budu zvládat, no ale je to ještě daleko ![]()
Prenatal box jsem nedostala
obávám se, že ani nedostanu, ale už jsem o tom slyšela, že se to dostává. No asi jak kde
Příspěvek upraven 24.11.09 v 09:41
JJ, tak s tím nákupem v porodnici už jsem se taky setkala. Zrovna nedávno jsem byla s malou u dr. a byla tam mamina s novorozenátkem. Viki se miminko moc libilo, tak ho furt okukovala. A paní jí povídá, že si ho koupila a jestli si Viki taky chce koupit miminko. A Viki na to, že si miminko nekoupí, protože maminka má jedno v bříšku a že nejdřív musí vyrůst, než mu pan dr. pomůže ven
. No pani docela čučela ![]()
jj to musela madam čučet
že jí to malá šikulka tak pěkně vysvětlila ![]()
Tak „julinka“ to slyším poprvé. U nás to byla vždycky pipina.
Lucie77: takové články je opravdu lepší nečíst.Člověk je pak jenom z toho vystresovanej. Navíc má ségra to má asi taky, tak jsem z toho nesvá. Chce jít, ještě za jinou paní doktorkou. Nelíbil se jí její přístup. Prý, když se něco takového zjistí, tak se dělají nějaká vyšetření, jestli je to pravda a ona nic takového neudělala.Jen ji přeobjednala. Doufám, že ji to dobře dopadne, moc bych jí to přála.
Ahoj holky, tak se mi konečně povedlo se zaregistrovat, no neuvěřitelné patálie mě provázely ![]()
U nás se taky říkalo pipinka, julinka je fakt hezké ![]()
Lucie77: takové věci si vůbec nesmíš připouštět a takové věci si zakaž číst. Proč by zrovna u Tebe mělo být něco v nepořádku? Ještě před pár lety maminy vůbec nevěděly ani co se s nima děje, že je všechno ok se poznalo jen z toho, že jim rostlo břicho
takže buďme rádi, že můžem aspoń jedenkrát za měsíc prcky vidět ![]()
No jinak mě taky asi začíná růst bříško, sice se ve všech kalhotech zatím cítím dobře a ani pásky nepovoluju, ale zdá se mi i manžovi, že už to trošku vystupuje
nevím, jestli to ještě není brzo, jestli si to jen nenamlouvám (13 tt)
ale už se těším až bude trošku větší… a spát zatím kupodivu zvládám dobře i na břiše, nic mi nevadí ![]()
Když jsem byla malá, tak tomu moje máma říkala buchtička
Teď je to pipina nebo pipka i u nás ![]()
Kiwi, nemohla jsem si nevšimnout tvého obrázku, ty máš taky borderku? ![]()
Ahoj holky, teda julinka je dost dobré, ale je to na mě příliš holčičí jméno, chudinky Julinky ![]()
Já budu koukám trochu origoš, u nás se tomu doma vždy říkalo „šamšula“.
Luci, radím ti, nečti to, ale dělám to samé. Já zas mám utkvělou představu, že moje miminko je moc malé a mladší než podle MS a že je to špatně, tak pořád porovnávám, kdo měl ve kterém týdnu jak velké mimčo a jsem z toho taky špatná. Ale stejně se těším na pondělí, tam se to snad rozlouskne, jestli porostlo nebo ne a taky se snažím myslet pozitivně. Ale vím, že je to těžké, v tomhhle je internet fakt sviňa. ![]()
Ahoj holky,
souhlasím, že je lepší si moc informací nečíst, pak se člověk srovnává a to je špatně. ![]()
Já na žádný NTscreening nejdu,Dr. mi o něm neříkal, jen jsem o tom slyšela tady.
Příští týden jdu na genetiku, protože jsem tam chodila, jak to předím 2× nedopadlo a doufám, že bude vše v pořádku. Já měla dvakrát zamlklinu a to se pozná jen na UTZ, tak se trochu bojím pořád ![]()
a metřík:
""http://lbdf.lilypie.com/apGDp1.png:http://lbdf.lilypie.com/apGDp1.png
Ello a není náhodou screening a genetika to stejné? mám pocit, že jo.
Ahojky holčiny, moc díky za reakce na ten screening, nakonec jsem se domluvila, že k MUDr Břešťákovi na UTZ přijdu toho 18.12. a na krev že si můžu dojít také k němu kdykoliv tak týden předem…tak jsem ráda, že to takhle jde, protože pokud bych měla čekat přes Vánoce - prý se na krev čeká cca týden, tak by výsledky byly asi až po svátcích, tak bych si je asi moc neužila…
Jinak jdu ve čtvrtek na kontrolu - konečně, někdy mne přepadá depka, že nevím, co se dějě, tak si přesně pak říkám, že dřív to ženy měly mnohem horší, že vlastně jen čekaly, jeslti jim poroste bříško…
Můžu se zeptat, jste tu některá také teprve v 10tt? Mám pocit, že už tu všechny pomalu mizíte do 2. trimestru, tak vám trošku závidím…
![]()
Zuzliku, díky za podporu, teď je mi vlastně celkem fajn, jen ta únava a sem tam žaludek na vodě, takže se snažím užívat si to… ![]()
A ještě k tématu s tchýní - u nás je to raritka, protože nám nejvíc do našeho života kafrá přítelův otec
svatbu i potomstvo už nám naplánoval a vůbec má naprosto jasno o tom jak a kde budeme žít… ![]()