Červen 2010

Napsat příspěvek
Velikost písma:
337
13.11.09 10:37

Vítám novou těhulku Kajjku :kytka:

S amnio naštěstí zkušenosti nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kiwiovic
13.11.09 12:21

Pozdrav všem

Ahoj holky,

tak jsem si nakonec zmanagovala ten screening. Takže je to tak, že jsem paní doktorku opravdu blbě pochopila, ona bude dělat jen klasické sono. Takže jsem neváhala a dnes ráno volala do Ostravy, abych vyzískala nějaké další info a taky se objednala. Sestřička mi říkala, že odběry se berou poslední den je 10+6, cože je pro mě dneska, takže jsem hned fičela. Mám to za sebou a jsem objednaná na 1.12. na ten samotný UTZ. Jinak s Ostravou zatím velká spokojenost, všichni na mě byli moc milí, ač jsem některé věci moc nechápala, takže můžu jen doporučit :-)
No a co se týče těch týdnů, tak mi zase říkali, že jsem v 10 tt a přitom jsem už 10+6 , takže logicky konec jedenáctého. Tak jsem z toho jelen :dance:
No jinak vám všem přeju pohodový víkend bez nevolností a bolestí v podbřišku. Mi pomalu začíná docházet, že mám fakt v bříšku prcka a je to skvělý pocit, mám z toho furt takovou skvělou náladu.
Takže se drže, holčiny :-)

• Citovat
  • Upravit
3184
13.11.09 12:36

děkuji Moni za přivítání na tuto stránku sem narazila úplně náhodou a už teď sem moc ráda :palec:
o amniu sem se dočetla na netu a zajímalo by mě jestli ji někdo podstoupil při 1.screeningu kámoška mi ji doporučila že prý budu klidnější ale mám z toho trochu strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kiwiovic
13.11.09 12:42

Ahoj Kaji,
taky Tě vítám :-)

podle mě, pokud Ti dopadne dobře ten prvosemestriální screening, tak bych to zas až tak nehrotila. U amniocentézy je docela vysoké riziko potratu (až 1 procento), upřímně, já teda pokud mi to nedoporučí pan doktor při screeningu, tak na to nepůjdu ani náhodou. V Ostravě jsem dostala letáček, kde amniocentézu doporučují jen při vysokém stupni rizika vvv, při nízkém ani při střením to nedoporučují. Takže dobře rozmýšlej :-)

• Citovat
  • Upravit
3184
13.11.09 12:47

no já už mám asi jasno, mám jít na screening 2.12. tak už se mi to blíží a riskovat, že příjdu o mimi kvůli zákroku, který nebyl potřeba,to fakt nee kámoška byla přehnaně nervózní a i přes dobré výsledky všech testů to podstoupila, já ale věřím, že mimi bude zdravé i bez amnia. Jen sem byla překvapená, že se mě na to ptali při objednání na screen, jestli to chci podstoupit. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kiwiovic
13.11.09 12:54

Kajji, já myslím, že tohle je dobré rozhodnutí. Důležité je být v pohodě, mimi bude určo zdravé, na takové špatné věci stačí asi myslet a stresovat se jima až to přijde… Třeba moje kamarádka má 44 let, v důsledku tohoto má šanci na Downův syndrom 1:50, cože je teda podle mě hodně, ale amniocentézu nepodstoupila právě kvůli riziku, že by o tak vytoužené mimi mohla přijít. Ostatní vyšetření naznačují, že je všechno v pořádku, tak proč se stresovat. A já věřím, že její Míša bude zdravý jako buk :-)
Takže hlavně na takové věci vůbec nemysli, pozitivní přístup k životu a v těhotenství obzvlášť je hrozně důležitý.

• Citovat
  • Upravit
3184
13.11.09 13:07

jj přesně tak :wink:
myslím, že v mých 25 je to i zbytečné, pokud mi to vyloženě nedoporučí doktoři.
S tatínkem už se moc těšíme :-)
Už nám říká : moji 2 drobci :lol:
No už se nemůžem dočkat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
13.11.09 16:07

Zdravím po delší odmlce!!!!
Vítám všechny nováčky a gratuluji! :kytka:

Koukám, že se tady stále řeší ten screening… holky mě z toho jde taky hlava kolem. Tak už se těším až to budeme mít za sebou (jdu 24.11.), ale tu krev mi brali už někdy minulý týden. Včera jsem byla u nové paní doktorky (v CARu už mě nechtějí :-P ) a bylo to docela v pohodě. Nabízela mi taky ten screening, že ho tam dělají jen za 500,–, ale sestřička už neměla volný termín. Tak půjdu do Gennetu za 1.100,–, se nedá nic dělat… V pondělí tam jdu ještě na odběry, tak už KONEČNĚ dostanu průkazku, sestřička mi jí slíbila! :potlesk:

Co se týká toho pobolívání bříška, tak na to jsem se taky ptala a máte všechny pravdu, je to v 1.trimestru naprosto normální, takže nemusíme mít strach. Mně zatím bříško moc nevyrostlo a jestli jsem něco přibrala, tak maximálně kilo. Ale svoje kalhoty už nosit nemůžu, měla jsem ráda upnuté džíny a ty mi jsou už hodně nepříjemné. Naštěstí jsem za poslední dva roky trochu zhubla, tak se můžu zase hezky vrátit ke svému staršímu oblečení :lol:

Holčiny už jste přemýšlely, kde budete rodit??? U nás v Praze se registruje ve 14tt a to se mi pomalu, ale jistě blíží… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
13.11.09 19:55

ahoj holky,
já dneska byla v práci, tak dočítám až večer¨.

Vítám Kajjku a gratuluji. S těma narozkama jste si to skvěle naplánovali!!

amnio - já byla na odběru placenty, vyšel mi špatně ten prvotrimestrální skreeening, pravděpodobnost 1:105 a odběr doporučují při praděpodbnosti 1:300 a vyšší. Tenkrát jsem byla jedna z prvních u apolináře. No měla jsem strach, ale výsledky mi řekli už za 2 dny, takže se to dalo přežít. Pokud by mi vyšel test znovu špatně, asi bych šla. Ale taky záleží, co vyjde špatně. Někdy doporučí jen podrobnější ultrazvuk.

kiwi - super, že se zadařilo ten screening objednat. Tak teď už chybí jen pozitivní výsledek!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14083
13.11.09 19:56

jo a některý metříky jdou vážně divně :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
13.11.09 20:38

Kajjko, taky si myslím, že je amnio zbytečné, když všechny testy probíhají dobře.

Helco, ja chci rodit v Podoli. Viki jsem tam rodila taky a spokojenost maximální.

Radko .. snad kiwi chybí jen NEGATIVNÍ výsledek, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
399
14.11.09 08:30

Helčo, já bych chtěla rodit také v Podolí. První dcera se mi tam narodila a prý to za ty roky ještě zmodernizovali, tak bych to ráda zažila :-) Navíc to mám asi nejblíž a rodinka také a chodila jsem tam s různými gynekologickými problémy.
Moni, my bychom se tam mohly nakonec i sejít ve stejnou dobu, viď? :wink: Jen mám ale trochu strach, aby mě tam zaregistrovali, když je tam takový nával. Nebo aby mě v den porodu nevyhodili :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
14.11.09 09:48

Lucy - jj, to by byla sranda se tam sejít :-) Z té registrace mám taky hrůzu. Kartotéku otevírají prý v 6:45 a ženský tam čekají už od 6 hodin. Brrr, ale asi se nedá nic dělat, než taky vstávat brzy a čekat, pokud tam budeme chtít rodit. Jinak je pravda, že to tam krásně zmodernizovali. Jsou to porodní pokoje – ne sál. Takže na každém pokoji je jen jedna rodička. K dispozici máš koupelnu, balon, CD přehrávač, pokojík je moc hezky vymalovaný s obrázkama na zdi, takže žádný sterilní prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1665
14.11.09 13:26

Ahoj holky,
koukám, že k vám zkušeným maminám budu chodit pro rady :-)
Prosím vás, kdy se registruje k porodu? Jsem z toho všeho pořád vyjukaná :oops: Dneska jsme jeli s manželem na velký nákup a mě u pokladny začalo tak hrozně píchat nalevo v podbřišku a vystřelovalo mi to do zad, že jsem se začala bát. Ale nepřišlo mi, že bych zvedala něco těžkého. Naštěstí to po pár minutách přešlo a vypadá to, že se nic neděje, (jen prdy :oops: ) Teda je to mazec :think:
Manžel má ze mě dost. Pořád bych spala, a když bych nespala, tak bych jedla. Já snad přiberu 30 kilo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7373
14.11.09 17:36

Ahojky, tak se mi od středy vrátili nevolnosti, tak jsem klidnější :lol: Ale ne v takovém rozsahu jako na začátku a jenom večer. Jsem někde četla, že se v porodnici registruje od 14tt, myslela jsem si, že jsem to četla tady u nás, ale nemůžu to najít. No to nevím, kde jsem to moudro vyčetla. Taky by mě to zajímalo, jak to je. No snad to neni tak brzy :-o Jakpak to vlastně funguje, to se tím jakoby zarezervuje pokoj na určitej termín? Ale když ženská začne rodit dřív, tak co pak? Jak je to? Jsem z té neznalosti jelen :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí