Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Mindi
jj, to děláš dobře.. ty většinou nic neřeší.. Po vysazení se problém vrátí..
Syn měl suché fleky velikosti dvacetikačky na každém lýtku, poctivě po každém koupání jsme to promázli tím Kaufmannem a teď, asi po 2 měsících, už po tom nemá ani památku (ťuk, ťuk, ťuk)
@Mindi píše:
@Lejaa ty potraviny budu teda muset vychytat, sladký jí minimálně, ale to kyselý úplnmě miluje, hlavně citróny.
zkuste no.. ale chce to vynechal delší dobu, aspoň měsíc.. aby byl vidět fakt výsledek
@geilens Já právě proto čekala takovou dobu než jsem se rozhodla jít na kožní, vím totiž, že na všechno se dneska cpou kortikoidy
a takový driáky pro takhle malý děti, to se mi vůbec nelíbí. Doufám, že pochodím a dají mi něco míň škodlivýho Každopádně jdu tam s tím, že kortikoidy fakt né.
@Mindi Máme to samé už skoro 3/4 roku. Dr se stále staví k tomu že je to jakýsi typ exému kterých je v dětství habakuk a že to zmizí. Nemizi!
Máme vyzkoušeno vše od Excipialu, Indulony, sádla, různých olejů, Lipobázi… NIC. Nic nezabírá. A nesvědí to. Docela pomohla koupel Balmandol ale víceméně jen k tomu že se to po koupání nezhoršuje. Po syrovátce nám to zmizelo z ručiček ale na nožičkách to má pořád. Máme po velkých dohadech předpis na kožní, jsem ale nemocná tak musíme vydržet do příštího týdne.
@Mindi Jj souhlasím, hlavně se ptej co ti píše, já blbec jsem věřila a jak jsem dopadla ![]()
a vůbec, třeba to AE není a já jsem tě vyplašila zbytečně
držím palce
![]()
@Lejaa Přeju aby to synovi vydželo a už s tím neměl trápení. Tan Kaufmann nevím kde seženu, do německa se bohužel nedostanu ![]()
@geilens Děkuju, kéž by nebylo. Po čtvrtku dám vědět jak jsem dopadla.
@Misulicka 1 Koukám, že ty doktoři fakt poradí. Doufám, že my pochodíme ve čtvrtek líp. Hlavně aby to nebyl AE. Doufám jen v nějakou vyrážku
@Mindi
děkuji, snad ano.
Zkus se poptat známých.. Ono to poměrně dost dlouho vydrží, takže já vždycky jednou za čas poprosím známou mé známé
která tam jezdí..
Nebo je ještě hodně chválená A-Derma.. Zkus mrknout na ofiko stránky, mají tam krásně shrnuté ty výrobky..
Ale třeba AE fakt nemáte:)
Já nedám dopustit na A-derma Exomega. Zabírá úžasně. Já sama jsem atopička a mám i ložiska ktera vůbec nesvědí a pak mám tedy pochopitelně i takova u kterých bych se udrbala
Doporucuji mast Ambiderman - michana v lekarne..u syna pomohla zazracne a mel to skoro po celem tele..a taky jenom sprchujeme..koupel to hodne zhorsovala..
Holky, na červený ekzém nepatří mastné, ale zinek - sudocrem, zinková mast… Promazávání většinou spíše uškodí.
@Ivtcha No to naše jsou červené pidiflíčky jen na přirození a jinak je to víceméně bezbarvé jen jak hoooodně suchá krupička občas trochu načervenalé a po koupání teda fest červené… tak nevím. Sudocreamem jsme začínali a nic ![]()
Sice par let s krizkem po funuse
ale treba to nekomu jeste pomuze.. ten krem Kaufmann je trochu obdoba Nivey SOS kremu. Navic obsahuje vitamin E pro hojeni kuze a misto bambuckeho masla (nekdo na nej ma alergii) ma jako zaklad vazelinu. Oba obsahuji oxid zinecnaty - stejne jako Sudocrem. Presne slozeni obou kremu se da dohledat na netu,Kaufmann je dm/rossmann nemecka znacka,u nas v dm jsem ho nehledala,ale asi bude opravdu jen mistni.. cili v CR nedostupny. Oba kremy jsou ale parfemovane,coz mi nepripada na ty vyrazky optimalni,hlavne tedy u AE.. jinak kdysi na opruzeniny a mokvajici vyrazku pod krckem jsem parkrat Niveu SOS taky dala a bylo to dobry. Nicmene posledni dobou se prave kvuli obema dcerkam atopickam snazim drzet co nejvice prirodnich slozeni (i kdyz mame doma take arzenal vsemoznych kremu a masticek s vselijakym slozenim.. nakonec vetsinou nejlepe pomuze domaci konopna masticka).