Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, malému se před nějakou dobou udělal takový flek na tváři, vypadalo to jako lišej nebo tak něco.. Bylo to občas červené občas světle, ale teď se mu to zhoršilo. Je to furt červené a suché…Nevíte někdo co by to mohlo byt a čím to mazat, než půjdu k doktorce…
Ahoj, prosím nevíte co by to mohlo být? Syn 3,5 roku to má asi 14 dní, myslela jsem, že se spálil na prvním sluníčku - je to velice světlý typ. Ale nemizí to. Mažeme měsíčkovou mastí, ale pořád to tam je. Na kožním termín až 19.5. Díky!
Vypada to jako ekzem. Vyresi to lokalni mas s kortikoidem setrna pro male deticky Advantan apod, na predpis.
@Anonymní píše:
Ahoj, prosím nevíte co by to mohlo být? Syn 3,5 roku to má asi 14 dní, myslela jsem, že se spálil na prvním sluníčku - je to velice světlý typ. Ale nemizí to. Mažeme měsíčkovou mastí, ale pořád to tam je. Na kožním termín až 19.5. Díky!
Nám na to zafungovala mast od Biodermy ABC Derm Péri-Oral, syn trpí atopickým ekzémem jako reakcí na přehřátí, zpocení nebo chlorovanou vodu.
Taky mě napadá, že se tak může projevit zánět dásní ze zkaženého zubu, pokud má k tomu i jiné
projevy (nechutenství, slabé teploty, slinění, reakce na teplé/studené, měkké/tvrdé, sladké/kyselé).
@Anonymní píše: Více
Mohu se prosím zeptat, jak to dopadlo/jak jste flek nakonec vyléčili? Syn má úplně to samé, mockrát děkuji
@MJka Ahoj, už úplně nevím, jsou to skoro 2 roky, ale občas se mu to udělá i v zimě, takže asi to je ten atopák, ale slaboučký. Důležité je mazat ho UV krémem už od jara, a v zimě krémem proti mrazu a větru.