ČERVENEC 2007 - NOVÉ MAMKY

27.11.07 18:55

ČERVENEC 2007 - NOVÉ MAMKY

Zakladam novu VEREJNU diskusiu pre mamky, ktore sa chcu pobavit o svojich problemoch s miminkami narodenymi v ČERVENCI 2007.

Ma niekto zaujem diskutovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27.11.07 18:59

A co ti vadí na té staré?
https://www.emimino.cz/modules.php?… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ame
27.11.07 20:27
čertík-bertík píše:
https://www.emimino.cz/modules.php?… :lol:

coz o tu by ani tak neslo, certiku-bertiku, jde spis o tu zamknutou skupinu :roll:

• Citovat
  • Upravit
148
27.11.07 21:48

Ráda se připojím a popovídám.
Ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
27.11.07 21:50
Ame píše:
čertík-bertík píše:
https://www.emimino.cz/modules.php?… :lol:
coz o tu by ani tak neslo, certiku-bertiku, jde spis o tu zamknutou skupinu :roll:

Další zamčená diskuse??????? :roll: :roll: :roll: :roll:
Jen houšt.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
28.11.07 08:28

S tím zamykáním diskusí je to svérázné… No nic, to je věc jejich uživatelů/ek.

Vodíčátko, Nellik - ráda sem občas nakouknu, nevadí, že mám kluka narozeného „už“ 29. 6.? Vždyť je to skoro červenec… :wink:
O čem chceš diskutovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.11.07 09:38

Mamky pomoc!
V poslednych dnoch mame dost hlienovitu stolicku a neviem, ci s tym k doktorke, alebo je to obcas bezne. Doteraz vzdy trochu hlienu bolo, ale tolko ako teraz nie. Neviem ci to moze mat suvis s tym, ze mestruujem a viem, ze stolicka deti sa v tomto case moze zmenit. Tak cakam, ale sa mi to velmi nepaci. Mate podobnu skusenost?

Nakuknut urcite moze kazdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.11.07 09:45

ahojky Ellindo a Nellik!

nejaky ten tyzden hore dole predsa nevadi. Holky kojite este? Ja ano, ale napriek tomu zacinam mat pocit, ze nas chlapecek zacina mat zarudle miesta na tvaricke aj na tele a obavam sa ekzemu. Som z toho smutna, lebo sa snazim stravovat zdravo a vylucila som vsetky hlavne alergeny ako je cokolada, oriesky, citrusy a ine tropicke ovocie, paradajky atd.........No moj jedalnicek je celkom obmedzeny a predsa to asi nepomoze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
28.11.07 13:11

Ahojky,

hlenovitá stolička: no občas ji můj mladej má taky. Tedy teď už tolik ne, ale tak 2 měsíce zpátky to bylo celkem časté. Z málo mlíka to určitě nebylo (běžně zmiňovaný důvod), tak to přičítám fázi vývoje trávicí soustavy. :wink: Tyjo, Ty už menstruuješ? To sic moc klidu neužila… :(

Zarudlé tvářičky: jo, jo - s prvním ochlazením začal mít mladej různé zarudlé fleky. Tak jsem ho začla pečlivěji mýt, mastit a oblíkat - a už se to srovnalo.

Zatím kojím a počítám že ještě dlouho budu (první kluk se ode mne krmil 20 měsíců, než ho to přestalo bavit). A jím úplně normálně, nic nevynechávám. Ať si zvyká! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
28.11.07 14:07

Ahoj holky,
my jsme narozeni 29.7.
s tou stoličkou je to u nás taky všelijaké, taky jsme se různě natrápily, hlenovitou jsme ji měly taky…
ale já nekojím :(
Ekzémem jsme si už taky prošly, teď máme relativně období klidu po všech stránkách - tříměsíční kolika již za námi.
Holky, jak často vám mimča spinkají? Přijde mi, že naše malá je v poslední době jak Šípková Růženka, pořád ospinkaná, že by to bylo tím počasím???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.11.07 16:22

no jo, ta cervena mrcha si ma nasla uz dva tyzdne po sestinedeli a odvtedy uz pravidelne.....patrim k mensine, ale aspon viem, ze cyklus funguje (aspon mala utecha)

no ano, tiez maleho poctivo umyvam, otieram, trikrat denne mazem, tak dufam ze to naozaj neskonci atopickym ekzemom…sa toho straaasne desim.......mala som dva roky alergicku koprivku, tak viem co znamena ked svrbi cele telo......teraz nemam alergiu na nic, ale potencialny alergik uz som asi ostala a preto sa aj bojim ze by to maly po mne mohol dostat.....tatka alergiu nastastie nema…mozno obcas na mna......!!!!!som chcela sem vlozit smajlika, ale neviem ako to robit, zobrazia sa len pismenka…poradite?!!!!!!

Nellik k tomu spinkaniu, bud stastna ze Ti spinka!!!! My mame stasneho nespavca v poslednej dobe zaspava okolo polnoci a vstava o osmej az deviatej (kojime v noci len raz nastastie) a cez den maximalne dvakrat 45 minut si pospi......takze je to celkom fuska byt s nim cely dlhy den.......ale doktorka na neurologii povedala, ze spi dost, tak to neriesim…len vecer my s tatkou sme uz na odpis do postele a maly sa usmieva a veselo kopka nozickami a ked ho vlozim do spacieho vaku zac ne panicky vrestat, takze uz to ani nerobim, cakam kym zacne javit znamky unavy a to je vacsinou az po jedenastej vecer.......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
28.11.07 16:44

vodíčatko - naší malé začal nejdříve kojenecký ekzém na obličeji, to měla asi měsíc, pak se jí to rozlezlo po celém těle, vypadalo to hrozně! Ale samo to odeznělo, pak se to vrátilo v menší míře a to byl už atopický ekzém, mastičky moc nepomáhaly, teď mažeme krémem A-DERMA EXOMEGA a máme nádhernou pleť.
K tomu spaní… tak to u nás je to opravdu pohoda. Malá usne v osm a spí až do sedmi, v noci jednou krmíme, někdy i dvakrát. Přes den mi spí dopoledne dvakrát půl hodinky, po obědě tak dvě hodinky venku a navečer taky tak půl hodinky. Přijde mi, že je vždycky z těch hraček, světýlek a tak strašně unavená a musí nabrat síly :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.11.07 17:14

Nellik, tak to si mozem o takych volnych veceroch len snivat.....

a nepresli ste na nejake nove mliecko? predsa len podla mna miminka na umelom mliecku su trochu viacej spave ako kojene deti, pretoze to materske mliecko je vzdy lahsie stravitelne a tym padom deticky tolko netravia a su aktivnejsie…tym padom menej spinkaju.....aspon ja to tak vnimam, ale urcite aj vynimky existuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
28.11.07 19:21

spaní:

• starší kluk se krmil nonstop po 3 hodinách až do začátku 8. měsíce, kdy jsem se zařekla , že už v noci nevstávám - odstěhovali jsme se s manželem do obýváku, klukovi nechali ložnici. Trvalo to asi 14 dní, v noci vstával manžel, asi 2× za tu dobu mi kluka přinesl v noci nakojit, že to nezvládne, ale pak už to bylo dobré, určitě nejdýl od konce 8. měsíce spal celou noc. Ale to už byl „dávno“ na příkrmech.
  • mladší Jaroš během prvních 3 měsíců spal celou noc, teď už ho to přešlo a krmí se nonstop po cca 3 hodinách (někdy i po dvou :twisted: ), od nového roku budem přikrmovat, tak se zase psychycky chystáme na odvykání vstávání - cca za 2 měsíce nás to čeká…
  • a jak spí přes den? To netuším, asi nepravidelně. Prostě chce-li spát, tak usne. Postýlka se špruslemi je jen na noční spaní, takže denní spánek si kluci zvládají řešit sami. To toho se jim nepletu. :wink:

smajlíky - prostě ho tam dáš, zobrazí se sice písemnka, ale nemáš-li dole zatrženo „zakázat smajlíky…“, tak se po odeslání (či zobrazení náhledu) ukáží tak, jak mají vypadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
28.11.07 21:53

Mlíčko pijeme pořád stejné, momentálně denně po dvou hodinách, podle doktora je to v pohodě, uvidím jak to bude dál s tím spánkem.
Elindo, to je bezva, jak si vasi kluci organizuji sami denni spanek :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital