Poradna duly
Jana Čurdová
Obrázku, Vojtíšek je krásnej chlapák
![]()
přeju hlavně zdraví a tobě ať je brzy líp! ať jste brzy doma a můžete se užívat v klídku a pohodě i s tatínkem ![]()
děkuju moc, je fakt strašně roztomiloučkej… a droboučkej…
je to takový vyžlátko, dlouhej ale hubenej, přepadají mě často slzy, že měl ještě být v bříšku bez starostí a né se učit sát a žít ve světě, který ho měl přivítat připraveného až za několik týdnů…
hormony se mnou cloumaj strašně, mám o něj pořád strach…
manipulovat už s ním umím, dneska jsme se i prvně sami koupali, tatínek asistoval ![]()
navíc s tím kojením to nebude sranda, odstříkávám aventackou odsavačkou, po třech hodinách, ale max. 20-25ml z obou prsou, což je málo, Vojtík vypije už tak 40-50ml, dostává z lahvičky mý odstříkaný mlíko a umělé speciální mlíčko pro nedonošence.
Přisát se ke mě umí, ale dlouho to nevydrží, nemá sílu.
Sací reflex se musel naučit, nenarodil se s ním, mají ho miminka prý až od 34 tt ukončeného, takže prostě musí bojovat abojuje… je to moje zlatíčko a mě se chce hrozně brečet, že jsem ho neudržela v bříšku dýl…
vím, že je to pro něj nejlepší, že se narodil akorát, aby tu infekci ode mě nechytl, ale stejně…
nejde to nebrečet ale musím se snažit, kvůli němu a kvůli mlíku.
On je strašně hodnej, pláče celkem málo, ale trhá mi to srdce…
Už aby přibíral a mohli jsme jít domů, teď má 2070g…
asi je to zmatený, ale mám fofr, resp. spím dohromady tak max. 3h denně… zatím papa a kdyžtak na odkazu v podpisu na rajčeti ám foky i z porodu a víc Vojtíškových. papa
Janičko buď v klidu, vím že se to hezky říká, Vojtíík je evidentně veliký bojovník. Je krásný, z dovolením jsem se koukla na to rajčátko. Úžasný to je. Si statečná holka. Hezky odpočívej a neboj s mlíčkem se to určitě vylepší.
Jůzíííííík, obrázku, Vojtíšek je náááááááádhernej!!!!!
Jste šikulky, z Vojtíka za chvilku bude chlapák!!!! Ať vás pustí co nejdříve domů!!!!
Jááááááááááá už chcíííííííííííííííí takyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!!!
Jéééé Vojtíšek je fakt nádherňoučkej
Takovej uzlíček prťavoučkej
Za to velikej bojovník
Fakt krásňoučkej!!!
Dneska mi začíná pěkný ráno
Honza zaspal do práce - odjížděl „jen“ o 15 dýl, než měl, takže zase nic hroznýho, ale chlap, no…
Ani neřekl píp, bůůů nic
Jen jsem mu narvala do ruky svíčkovou, aby měl aspoň jeden den pořádnej oběd a to mi ještě vynadal, že nemá čas si to dát do tašky
Vypálil jak raketa
Čekám do dvou hodinek omluvnou zprávu
Musela jsem se smát, když jsem ho viděla, jak je nervózní, lítal po baráku, jak splašenej
A pořád vykřikoval, já to nestihnu, já se poseru, doprdele
Pardon za ty slova
No supr ránko ![]()
Teď jsem se akorát nasnídala, udělala si čajík a mám před sebou zase kopu učení - zítra budu vstávat tak v půl třetí, abych dohnala to, co dneska nestihnu - vždycky před více zkouškama nespim a šrotim se od noci
Ono mně to jde i líp - asi strach nebo co
![]()
Celej víkend bylo tááák hezky - jen ten vítr mě občas serynkal. Dneska to taky vypadá, že by mohlo bejt teplíčko - už teď jsem vyběhla ven jen v kalhotkách a tílku
Ještě, že mě nikdo neviděl - na hlavě kedluben rozčepejřenej, očí jak angorák..
No nic, začínám bejt rozčílená, páč bába už zas prudí (kam ten Honza tak pospíchal? Kde je máma? Udělej tamto. Udělej to.) Jsem z toho celá nadšená, jakobych neměla svých starostí dost
Božííínku, co já bych dala za jinou babičku, alespoň na chvíli ![]()
Tak hezkej den a dávejte na sebe pozor. Pááá ![]()
obrazku - Vojtíšek je krásný koťátko
ale vůbec mi nepřijde malinkej, jenom o trošku. Normální krásnej chlapeček
![]()
To víš, taky s tebou pěkně cloumají ty hormony, to jsou potvory. Ale vždyť to víš, jsi taky zdravoťák
. já vždycky probulim půlku šestinedělí, stačí mi na to třeba malej pes na ulici, nevynesenej koš nebo myčka co blbě opláchla. To je prostě tak, takže si poplač, ono to přejde a uleví se ti. Je to nápor na psychiku to co sis teď zažila, ale bude to už jenom lepší a lepší
Já když jsem porodila Elišku, tak měla druhej nebo třetí den takovou suchou kůži a dali mi Nizoral, že jí v tom mám opláchnout po koupání. No a dětská se mě taky ptala, jestli jsem neměla při porodu nebo ke konci mykozu. No já na to že ne. Tak to nechali, dva dny jsem jí máchala a pak dobrý. No ale nevim jestli to bylo něco od mykozy nebo co se jim nezdálo, ale v každým případě, proč to píšu, protože mě třetí den chytla taky hrozná lítost, že jsem neschopná matka a že jsem dokázala porodit akorát jednu plesnivou holčičku
. No tak vidíš a to jsem měla donošenou a stejně mě ty slzy a lítost brali, takže fakt je to hodně těma potvorama hormonama co se nám po porodu plašej. Jo a věděla jsi, že Dr. Koucký se prej narodil v 35+0 ?? No a jakej je to MUDr. ![]()
Tak se držte s mimíkem, hezky papejte a brzo nám piště z domova.
Jo a nevim, jestli ti to holky psaly, ale máme taky novou zamčenou diskusi, kam už teď většina píše, takže je to tady https://www.emimino.cz/modules.php?…
![]()
Obrazku, Vojtisek je opravdu moc nadhernej. Jak ho vidim, nemuzu se dockat te nasi cacory. Sice to bude mazec, protoze skonci pohodicka, kterou mam ted, ale bude to stat za to.
A nedelej si hlavu s tim, ze jsi porodila driv. Ja se od 6. mesice, jak mi zacalo to tvrdnuti bricha, modlila za kazdy ukonceny tyden.Ty jsi na tom byla o dost hur nez ja, a tak si myslim, ze 33 tt je celkem slusny vykon. Malej je bojovnik, urcite pujdete brzy domu. Drzim palecky.
Ahoj Obrázku Vojtík je tak slaďoučkej je nádhernej,a to že je malinkej neboj on ti doroste i když teď je to určitě pro tebe náročný,i pro něho.Ale jste bojovníci,a uvidíš že za pár dní jak přibere tak půjdete domů s pořádným chlapákem.A určitě popisuj je to krásný číst.
Jani, asi ti nepomůžu větou nenervuj se - ale jsi skvělá máma ! - přivedla jsi na svět nádherné a hlavně zdravé miminko !!! a že je menší - to brzy dožene
![]()
a mlíčka bude, neboj
rozkojíš se a brouček bude pěkně nabírat síly
![]()
taky jsem mrkla nafotečky - je kouzelnej a tobě to mamino moc sluší
![]()
a ještě mi to nedá abych nereagovala na Barčí - taky bydlíte s babičkou? - já totiž s manželem taky a něco mi to moc připomíná
a do školy se taky ještě učím
![]()
obrázku ty jsi holka šikovná a Vojtíšek určitě taky takže to zvládnete, za pár týdnů už budeš vše hravě zvládat a smát se nám začátečnicím jak si budeme zvykat že jsme maminky. ![]()
Vojtíšek je fakt nádherné miminko, ukazovala jsem ho ráno MIchalovi a nemohl se vynadívat, , je to slaďoušek cukrový. Fakt se shodneme skoro všechny co tu jsme, že ti skoro závidíme,, taky už chceme mít ty drobečky v náručí. Moc vám to spolu sluší !!! ![]()
tak se drž holka všichni na tebe moc myslí
![]()
Obrázku , taky jsem se podívala na fotečky z alba a musím říct, že jsi moc krásná maminka
A Vojťulka je moc šikovný! Vůbec nevypadá, že by se narodil nějak moc brzo, jen je o trošičku menší, ale to spolu brzy doženete!!
Mám z vás velkou radost
A hlavně mi dodáváš spoustu optimismu, že i kdyby se naše malá veverka narodila dřív, díky všem těm komplikacím, tak to bude už jen dobré
Takže ti za to moc děkuju, kočko
![]()
Obrázku - sice jsme ti psala vedle do diskuze, ale ještě tedy jednou ![]()
Vojtíšek je krásný mimi a určitě brzy všechno spolu zvládnete, jak máte ![]()
držím pěstičky, at jste brzy doma a pěkně si to spolu užívejte ![]()
Ahojky .
Obrázku …Vojtíšek je nádherný ..ještě jednou gratulka