červenec 2009

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
717
9.6.09 18:08

pisojka já měla takhle oteklý nožky i minule :wink: to není preeklampsie. Tady kdyžtak odbornej výklad:

Preeklampsie neboli pozdní gestóza je porucha ve III. trimestru těhotenství. Projevuje se příznaky, které svědčí o změnách v oblasti cév a ledvin, a to:

• E - otoky (odborně edémy),

• P - bílkovinou v moči (odborně proteinurie),

• H - zvýšeným krevním tlakem (odborně hypertenze). Proto byl donedávna tento stav označován odborně jako EPH-gestóza nebo toxémie, nyní se přechází k označení preeklampsie.

Preeklampsie začíná obvykle zvýšením krevního tlaku v šestém měsíci těhotenství, zřídka dříve, a nálezem bílkoviny v moči. Otoky jsou příznakem preeklampsie tehdy, přetrvávají-li na dolních končetinách po nočním klidu nebo postihují-li i břicho, horní končetiny a obličej.

Na tyto příznaky mohou navázat další poruchy: bolesti hlavy, nevolnost, nucení na zvracení, zvracení, bolesti v nadbřišku, neklid či zaujatost, poruchy vidění, zejména nejasné vidění, zúžení zorného pole a tmavé skvrny v zorném poli. Takový stav je již velmi závažný.

Otoky, zejména na dolních končetinách v oblasti hlezenního kloubu a na dolních částech bérců, se v menší míře vyskytnou u většiny těhotných. Jsou důsledkem retence vody v organismu těhotné a vlivem estrogenů a progesteronu. Zvětšení otoků může vyvolat dlouhodobá poloha vestoje, zejména za teplého počasí. 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
9.6.09 18:10

Boxík- pokud to ještě platí v olomouci se dostává až v porodnici.
Dupko- ty už to máš za pár holka jedna.
Bouřka- na Dolany u Olomouce se něco hrne bude to pěkná průtrž tak Olomoučandy držme se ať nás ten tlak nepošle do porodky.
Blacky- můj manžel je od Půchova.Je tady už hodně dlouho.My co jsme spolu(6let)tak už se naučil i česky ale sem tam tam hodí slovenský písmenko.nejvíc mě pobavilo jak jsme byly teď v tom Motoli.byla tam mudra ale mluvila na nás česky jak ale slyšela že Ruda sem tam tam hodil slovenské slovo tak začala mluvit slovensky ale když zjistila že Ruda mluví pořád československy a slovenskočesky tak začala opět česky.pak jsme se tomu už jen smály.Ale hokejisty upřednostňuje Slováky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
9.6.09 19:43

Čauky, vůbec se nemůžu dostat na emimino, pořád mi to hlásí nějaký nesmysly…

Gratulace ke kontrolkám a Kátě ke stálému stavu 2v1. Dneska si připadám jak kynutej knedlík. Kvasinky nemám, doktorka mi říkala, že všechny infekce jsou přeléčený, naštěstí. Ale dneska ze mě začalo cosi jednorázově vytejkat. Jen to odteklo a šlus. Bylo to takový žluto-zelený a ne úplně tekutý spíš takový mazlavý (pardon, je to humus…já vím). A celkově je mi zle, tlačí mě žaludek, jsem děsně unavená a mám takovej divnej pocit. Malá celej den vyváděla jak divá…no já Vám teda nevím…jsem nějaká přepadlá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
9.6.09 19:44

E.lino- tak vidíš,moje špatná informovanost.

tak to tady vypadalo na šílenou bouřku,ale spadlo jen pár kapek ale aspon se bude trochu líp spát.Dnes budu koukat na ordinaci,i když mě to připadá že je už tak trochu nudná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
9.6.09 19:52

tak jsem zpět doma a jsem ráda, cesta byla zbytečná stojan jsem stejně nestavěla tak jsem se jen prpojela 150km :twisted: :evil:
No tady je zataženo tak uvidím jestli se něco bude dít nebo ne. ale brala bych aby trošku sprchlo, dneska bylo zase hrozně.
Boxík jsem ještě nedostala a to je divný ale nenapadlo mě to hned ted.
Blacky jo jo xjr :lol: dneska mi zase dávali co jsem jich potkala jé já bych se svezla až bych plakala.
Manža mi ted přiveze z venku suché prádlo takže budu dneska žehlit amožná i sbalím tašku na cestu z porodky, ráno jsem připravila autosedačku, tak pomalu ale jistě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
742
9.6.09 20:04

Zuzko- já měla něco podobnýho jen místo toho zelenýho normální kvasinky ale zle mi bylo taky a šílená unava.Dnes mi je mnohem líp,ale pořád to není ještě to vořechové.

Dneska jsem potkala kamarádku s dvojčátky narodili se v květnu měli 1700g.A ted mají 3 kila,tak jsem na ně koukala,na drobečky až mi bylo smutno že jsem chtěla aby ten náš klučík byl už venku.Jen terezka má zdrav.problémy,a vůbec nevědí jak to sní bude narodila se s nádorem na ruce,operovat to nejde,jedině amputovat ručičku.Tak jsme se zhodly že některý matky si neváží toho když mají dítě zdravé.
a pak jsem potkala druhou kamarádku a ta mi ted zdělila že je těhotná a je ve 26týdnu.tak jsem si rovnou sedla na prdel.Aspon tady nebudu sama jezdit kočárem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3356
9.6.09 20:16

Tak jsem napsala příspěvek a jestli ta bouřka nebo co, byl nějaký výpadek na emiminu a je pryč :pocitac:

Bouřka nás jen tak obešla…ale vypadalo to hrozivě. Utíkala jsem z kurzu, abych to stihla domů za sucha a dokonce jsem stihla sebrat i prádlo…
Jen nevím, jestli to bylo tou bouřkou, ale mě se strašně bouřilo bříško…takové tvrdnutí jsem ještě nezažila, ale teď je klid a venku sucho a sluníčko venku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7870
9.6.09 20:17

holky vy ste ale ukecaný 8O takovejch stránek vyplodit za den… :D

kontrola dopadla dobře, čípek mam CS1-2 a dostatečně vysoko, takže do týdne rodit prý nebudu :D
pak mě vzali na monitor, ale nechtělo jim to psát tu křivku, tak se s tim doktor chvíli mordoval a pak to vzdal. Na UTZ srdeční ozvy byly, i je ten přístroj zvukově zachytil, ale nesalo to… No tak snad je vše OK… 8O

Další kontrolu mám za týden - 16.6. a pak už jen do porodnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
9.6.09 20:27

červenec 2009

Tak jsem dneska ztvrdla 3 hodiny na hematologii, ale naštěstí se nic vážného nepotvrdilo, malá jen odebírá co potřebuje, takže jsem dostala jen větší dávky železa a mohla jsem jít konečně domů :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3356
9.6.09 20:28

Ahojte holky, tak mám info od administrátorů na emiminu :-) a máme uzamčenou fotogalerku zde:
https://www.emimino.cz/modules.php?…
a diskuzi zde:

Měly byste tam mít všechny přístup…pokud to někomu bude dělat problém, tak napsat mě a já už to jaksi musím poschvalovat…
Takže šupky dupky do nové diskuze…jen nevím (jak jsem takový talent) jestli v té diskuzi mám založit nové téma :-) ale asi jo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3356
9.6.09 20:30

Mno raději sem překopíruji celý ten email, kdybyste někdo měly problémy, je to tam popsané:

Ahoj,
dofotogalerii Červenec 2009 https://www.emimino.cz/modules.php?… uvidí jen holky, které jsi poslala a jsou právě přihlášené.

diskuse je taky založena
https://www.emimino.cz/modules.php?… ve Skupinách https://www.emimino.cz/forums/index/20 (v přehledu Diskusí úplně dole, jen nápis)

Zatím tam máš přístup Ty a jako „schvalovatelka“ wape a poslané holky.

Pokud se někdo další bude chtít připojit do diskuse, pak o to musí požádat a wape ji schválí, bez toho se tam nedostane. Ani nejsou příspěvky nikde vidět.

V Uživatelských skupinách
https://www.emimino.cz/modules.php?… si vyberou Skupiny bez Vašeho členství - Červenec 2009 a kliknou na zobrazit
informace.
Pak kliknou na Přihlásit se do skupiny.

wape si vybere Aktuální členství - Červenec 2009 a tam schvaluje, případně přímo přidává členky (nemusí ani požádat, je to jednodušší).
Nebo přímo přes tento odkaz administruje https://www.emimino.cz/modules.php?…

V diskusi si pak můžete zakládat jednotlivé témata.

Kdyby byl problém stačí napsat.

Ještě doporučuji u soukromé diskuze nechte nastavený Typ skupiny na Otevřená skupina. Toto nastavení slouží k tomu, aby se mohli uživatelky přihlásit k Vám do skupiny, dokud je moderátor neschválí, nemohou do ni vstoupit a nic z ní nevidí. Pokud ji uzavřete, nemůže nikdo požádat o členství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3356
9.6.09 20:48

Do třetice všechno nejlepší…:-) takže holky tady končíme a šupky dupky do nové uzamčené diskuze :-) ať to nemáme roztahané na dvakrát

těším se na Vás :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
9.6.09 20:57

Ahojte děvčátka :-)

Tak jsem dneska byla na několika kontrolách. Napřed ta cukrovka - byla potvrzena:( Trvalo to to tři hoďky, několik odběrů, takže jsem jim tam dvakrát omdlela. Před tím jsem ještě omdlela ségře v autě a pak na KO u gynekologa. No měla jsem dneska omdlívací den. Ta cukrovka mě štve, ale hlavu si z toho nedělám, protože to veverku neohrožuje, tak je to jedno. Jen jsem strašně mlsná, kafe sladím dvě užičky a piju ho xkrát za den kvůli nízkému tlaku, tak to bude nářez - ten cukr omezit. U mudra ale samé pochvaly, mimi už má 1,5 kg , placenta o.k., steh drží a čípek pořád pěkných 2,5 cm. Takže spokojenost. Akorát mi vysvětlil, že mám nějaký syndrom čehosi (moc tomu nerozumím), že nebudu moct rodit v leže na zádech, bo bych jim tam hned omdlela (omdlévám i v leže), tak to napsal výrazně do těhu kartičky, aby to o mně věděli. S tím asi souvisí i ta chudokrevnost. Ale jak budu rodit, to teda nemám tucha. No, ale to nějak dopadne:)

Teda to je zase stránek na čtení :)

Pisoja , klidně si vem Macmiror, já ho měla minulý týden a v poho :)

Blacky, Adus , můj manžel bude v sobotu slavit 38.narozeniny :) Je mezi náma devět let, ale připadám si vedle něho psychicky stsarší o sto let :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9196
10.6.09 11:03

Ahojte holky…tak na vcerejsi KO vsechno stejne, no aspon jsem se nic moc nedozvedela… :( jinak mam pocit ze mi zacina odchazet zatka, ale nejsem si stopro jista jestli je to ono, vypada to jak šušeň :lol: tak snad se uz v nejblizsi dobe bude konecne neco dit… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
blackyxjr
10.6.09 12:10

holky som tu len na skok…kontrola dopadla špatne:( je to CS 6, hrdlo pro prst prostupné, 1 cm:( tak ma poslala do nemocnice na vyšetrenie..tak uvidím či si ma tam nechaju alebo ako…ešte dobalím veci, ukludním sa, osuším vlasy a idem… ked tak sa ozvem pak..držkajte palce..nech to dopadne akokolvek…ale hlavne dobre pre oboch:)))

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex