Poradna duly
Jana Čurdová
já za poslední tři týdny nepřibrala vůbec nic ale mam 10kg nahoře tak má tělo zásobu
No já od poslední kontroly taky nepřibrala, nahoře mám 12 a to je ok si myslím. Však co nenechám v porodnici určitě brzo vyběhám s malým ![]()
Byla jsem teď s mamkou a babičkou v kině na Vrásky z lásky a bylo to báječné, po kdovíkolika měsících někde! A hned v kině. Od listopadu trčím doma. Jenže mě přepadla teď hrozá starost, že nemám všechno na miminko, skoro žádné miminčí hračky a ani kosmetiku. A s vycházkama od jedné do tří toho moc nenaběháte a nepořídíte, když nejbližší obchod půl hodiny autobusem.
A taky mám starost, protože od 1.5.můj partner nastupuje do práce, kde bude před 80 km daleko, bez přímého spoje (neřídí) a tak budu s pidižvounkem přes týden sama a na víkend budeme všichni spolu. A na porod nechci ani myslet, protože to odtamtud určitě nestihne, pokud si mimi nevybere pro cestu na svět pátek večer až neděli večer. A i kdyby vybralo, tak partner k porodu moc nechce. To by mě ani netrápilo, na sále to nejspíš zvládnu s doktorem a s PA i tak, ale předtím bych ho chtěla mít u sebe. No, nějak to dopadne. Jsem ráda, že to můžu někomu říct, všechno tohle moje trápení.
ja se teda taky moc nenudim pres den jsem v praci, ale stejne mi prijde, ze to neutika nejak ![]()
souhlasim s jadla, podle me se da poznat jakou ma mimco polohu - ja jsem taky poznala kdyz se otocilo
jo a bricho mam taky spis dole a kazdej tyden fakt vetsi - no snad to roste jak ma, ale holeni jeste zvladam ![]()
jadla - hm me to prepadlo ten minulej tyden ze nic nemam, a pak jsem se nahodou o tom bavila se znamou a ta mi rekla ze by jeste RADSI nic neporizovala, tak jsem zas chytla paniku a nakonec oproti planu nic o vikendu nekoupila, takze mam jak jsem tady nekde psala - jen objednanej kocar a autosedacku a par hadriku a tot vse ![]()
Ahoj holky, co tu ctu- taky mam jen kocarek a obleceni a rozhodli jsme se pro investici do bambusovych plenek. Nahore mam 3 kila, ale uz tyden jsem se nevazila. A cigarko si dam tak 2 tydne a ani ne cela. Kafe a sladky nemuzu jinak by to se mnou asi seklo. Nikdy jsem to nemela, ale jakmile si dam neco sladkyho ztezknou mi nohy ruce, rozbusi se mi srdce a je zle. Posilam pozdrav od more a trochu slunicka-snad k vam dorazi
holky, budete kupovat nějakou zavinovačku? Případně jakou?? Mě se zdaj všechny moc teplé ale zase se to pro novorozence prý super na spinkání, že je klidnější.
ahoj holky,tak já se naštěstí taky nenudím, stále chodím do práce a chci tady vydržet ještě 5 týdnů - na mateřskou mám v plánu jít až na konci 33tt, teda pokud mi bude stále dobře jako do teď
věci pro mimi zatím moc neřeším, objednala jsem si přes net koupací kyblík-už použitý, hlavně z toho důvodu, že jsme zrušili vanu a máme jen sprcháč a spací pytel - ten mi doporučila kamarádka. Ještě jsem dojela k jedné mamince pro ruční odsávačku od Aventu za 200Kč, která mi při prvním těhotenství „zachránila“ život - přivezla mi jí tenkrát PA, tak budu aspoň v klidu.
Jinak většinu věcí jsem si nechávala po prvním synovi a vzhledem k tomu, že teď to bude zase „pinďour“ a na léto, tak bych tak nějak vše měla mít až na pár drobností.
Zavinovačky mám dvě (jednu teplejší - tu jsem ale kupovala, aby byla k povlečení, a jednu tenčí - stačí podle mě ta tenká na to léto) Malýmu se v tom spalo podle mého názoru dobře a i se to miminko v tom dobře chová, četla jsem, že když tam jsou mimča stažený, že jim to dělá dobře a připomíná jako v bříšku
@euricek píše:
holky, budete kupovat nějakou zavinovačku? Případně jakou?? Mě se zdaj všechny moc teplé ale zase se to pro novorozence prý super na spinkání, že je klidnější.
ja mam zavinovacku s vyztuzi na zadech…a pripada mi to jako fajn vec..budu to pouzivat treba na spani..ale teda nevim, jestli mam teplou nebo ne
me to pripada tak akorat..ja ani nevedela, ze jsou teple a tenke ![]()
@vevericka12 píše:
jadla - hm me to prepadlo ten minulej tyden ze nic nemam, a pak jsem se nahodou o tom bavila se znamou a ta mi rekla ze by jeste RADSI nic neporizovala, tak jsem zas chytla paniku a nakonec oproti planu nic o vikendu nekoupila, takze mam jak jsem tady nekde psala - jen objednanej kocar a autosedacku a par hadriku a tot vse
teda co to je za nazor, radeji nic jeste neporizovat..to mas jako cekat do porodu a v sestinedeli neco shanet? ja uz mam teda skoro vse krome lekarny…a pro kocarek jedeme o vikendu…a hlavne se ti nebude chtit ve vedrech a s velkym brichem moc chodit po obchodech…
@euricek píše:
Taky mám v plánu zavinovat na spaní, takže buďto mi ušije ségra, teda pokud to bude stíhat (je švadlena), nebo přemýšlím nad tou oranžovo/červenou
http://www.detskeboty.cz/…zavinovacka/
Lisadon, vypadají všechny ty zavinovačky moc hezky. Já si chci nějakou taky pořídit, až budu mít kočárek, ale musím to všechno hrozně promýšlet a organizovat. Příští týden jdu k zubaři, tak až půjdu z ordinace, můžu se nenápadně mimo vycházky stavit v nějakém obchodě a něco pořídit. Skoro jsem si zamilovala chození k doktorům, poněvadž je to jediná příležitost, kdy se dostanu do města a do blízkosti obchodů s dětskými věcmi.
Jadlo, já jsem taky na neschopence, a vycházky mám 2 hod. ráno a 4 hod. odpoledne, takže mám naštěstí dost času „na obchody“ teda pokud mi není zle, což je poslední dobou nějak často. Příští týden bude mít přítel volno, tak ho vezmu sebou do města a budeme muset začít nakupovat, pořád to oddalujeme, tak aby jsme to stihli ![]()
Dlaždičko říkala jsem si, jestli to není moc „moderní“, ale nejsem jediná komu se to líbí. Mě právě ty myšky, medvídci a podobný zvířátka přijdou moc „roztomilý“ a na to já nejsem ![]()
Já mám jen od jedné do tří. Dělá mi starost drogerie a kosmetika, co nakupujete miminkům z drogerie?