Červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
vevericka12
17.4.12 18:28

fairy drummy - mam to taky tak, zimomriva jsem silene :P taky jsem si uz kladla otazku jak vlastne dite oblict kdyz bude treba 32st…

• Citovat
  • Upravit
533
17.4.12 18:30

Jak bude takový pařák to já s mimiskem radši budu doma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
@vevericka12 píše:
fairy drummy - mam to taky tak, zimomriva jsem silene :P taky jsem si uz kladla otazku jak vlastne dite oblict kdyz bude treba 32st…

Když bude cca měsíc staré jen bodyno a nožky přikryt plínkou. V případě to tašky vzít tenké riko s rukávkem (klidně jen 3/4)

• Citovat
  • Upravit
kofola3
@Dlaždička píše:
Jak bude takový pařák to já s mimiskem radši budu doma :)

Tak nějak.

• Citovat
  • Upravit
302
17.4.12 18:34

@Dlaždička: To jsem :roll: ale snažím se… no zas nadruhou stranu, žiju na severu a v létě tu není zas takový vedro, aspoň mi to nepřijde :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
17.4.12 19:01

jo, zustat doma by bylo fajn ale napriklad urady bohuzel neoteviraji podle pocasi na to aby clovek neco vyridil…

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
17.4.12 19:28
@Jadla píše:
Jenže mě přepadla teď hrozá starost, že nemám všechno na miminko, skoro žádné miminčí hračky a ani kosmetiku. A s vycházkama od jedné do tří toho moc nenaběháte a nepořídíte, když nejbližší obchod půl hodiny autobusem.
A taky mám starost, protože od 1.5.můj partner nastupuje do práce, kde bude před 80 km daleko, bez přímého spoje (neřídí) a tak budu s pidižvounkem přes týden sama a na víkend budeme všichni spolu. A na porod nechci ani myslet, protože to odtamtud určitě nestihne, pokud si mimi nevybere pro cestu na svět pátek večer až neděli večer. A i kdyby vybralo, tak partner k porodu moc nechce. To by mě ani netrápilo, na sále to nejspíš zvládnu s doktorem a s PA i tak, ale předtím bych ho chtěla mít u sebe. No, nějak to dopadne. Jsem ráda, že to můžu někomu říct, všechno tohle moje trápení.

Ahojik, s kosmetikou a hračkami pro mimi buď úplně v klidu. Hraček si mimi stejně začíná všímat nejdřív tak po 2 měsících, do té doby to je tak maximálně ozdoba kočárku, ale pro dítě to význam nemá, nevidí je.

A kosmetiku nesmí používat žádnou, jenom mastičku na zadeček a na mazání čištěný slunečnicový olej. Ostatní je až (tuším) od 6 měsíců. Do té doby žádné umělé olejíčky do koupele, pěny, šampony… :-)

Jinak můj manžel také pracuje tak daleko jako Tvůj, tak jsem trochu nervozní. Syn se nám narodil na Vánoce, takže jsme to měli v poho, manža měl dovolenou. Musím říct, že jsme ani jeden moc nechtěli, aby byl u porodu, ale nakonec jsme si řekli, že tam půjde a může kdykoli odejít. Ale nakonec jsem byla překvapivě vážně šťastná, že tam byl, hrozně moc mi pomohl psychicky i tím, že jsem mu drtila celou dobu ruku. Teď se právě bojím, že kdyby u druhého porodu nebyl, nevím, jak bych to zvládla. :-)Tak si budeme držet palce! ;-)

• Citovat
  • Upravit
kofola3
17.4.12 19:40

Eialan proč by nesmělo. Muže používat cokoliv, co je určené pro děti. Jen není třeb ho mýt, neni nijak umazané ani špinavé, že by potřebovala mýdla.
Ale je na každém jestli ho bude vonět i mýdlem nebo ne. Ale to že nesmějí a je to až od pul roku je blbost.

• Citovat
  • Upravit
Eilaan
17.4.12 19:43

Co se týče oblečení,já jsem také hrozná zimomřivka, dávala jsem vždycky o vrstvu víc, což se většinou doporučuje všude. Ale moje kamarádka doktorka co má i stejně staré dítko jako já říká: oblékat stejně jako dospělého. Dělá to tak se svojí dcerou a ta je mnohem méně nemocná, než náš malý. :-) Jinak ale v létě stejně budu dávat asi většinou dlouhý rukáv, dlouhé nohavice, popřípadě jak tu holky psaly třeba plenu přes nožičky nebo zavindu, protože je to i při ležení ve stínu za slunného dne podle mě dobré jako ochrana před sluncem.Samozřejmě jen pro čerstvé mimčo. :-)

• Citovat
  • Upravit
385
17.4.12 19:46

Lakofola: no neměli by. taky jsem o tom četla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eilaan
17.4.12 19:46
@La kofola píše:
Eialan proč by nesmělo. Muže používat cokoliv, co je určené pro děti. Jen není třeb ho mýt, neni nijak umazané ani špinavé, že by potřebovala mýdla.
Ale je na každém jestli ho bude vonět i mýdlem nebo ne. Ale to že nesmějí a je to až od pul roku je blbost.

Aha, nevím. Mně vždy řekl pediatr, že nic jiného než jsem psala, kromě dětského mýdla občas na zadeček, že pokožka je citlivá a ty přípravky by ji akorát alergizovaly. (Náš pediatr je zároveň i alergolog-imunolog…)Jinak máš samozřejmě pravdu, hlavně to ani není potřeba. Myslím, že na těch olejíčcích od Johnson například je i napsané, že je to až od x-měsíců…

• Citovat
  • Upravit
kofola3
17.4.12 19:48
@Eilaan píše:
Aha, nevím. Mně vždy řekl pediatr, že nic jiného než jsem psala, kromě dětského mýdla občas na zadeček, že pokožka je citlivá a ty přípravky by ji akorát alergizovaly. (Náš pediatr je zároveň i alergolog-imunolog…)Jinak máš samozřejmě pravdu, hlavně to ani není potřeba. Myslím, že na těch olejíčcích od Johnson například je i napsané, že je to až od x-měsíců…

POokud nemá dítě náběh nebo možnost alergie, přípravek mu neuškodí.
Já jsem reagovala na to, že jsi psala, že se to nesmí a je to od pul roku. To je blbost.

Chce to volit a používat s rozumem. Třeba s přírodní weledou nemám nejmenší problém.
Ale už jsem psala několikrát já na novoše kosmetiku mít nebudu (nepoužívala sjem nikdy, krom občasné weledy) a mažu modrou indulonou.

• Citovat
  • Upravit
kofola3
17.4.12 19:49
@Teena21 píše:
Lakofola: no neměli by. taky jsem o tom četla

Je to zbytečné, nejsou špinaví.
Na opláchnutí stačí čistá voda.

• Citovat
  • Upravit
523
17.4.12 20:53

Jenže já jsem ráda i za to, že napíšete, že se nemyje nebo nemusí mýt ničím. Že stačí olejíček a mastička na zadeček a vůbec jsem ráda za všechno, co si tu přečtu, protože o miminkách toho vážně moc nevím. A na předporodní kurz nemůžu chodit, nemám vycházky ani žádný v rozumném dosahu.
Křít miminko bych moc chtěla, jsem staromil a tradicomil, jen nevím, co na to partner, pořád se netváří nadšeně a nechci to zase lámat přes koleno.
Jinak na léto s oblečením na novorozeňátko to taky nechci přehánět, přijde mi nejlepší jej překrýt plenkou, chrání před sluníčkem. Kdyby se ukázalo léto být chladné, musím se nějak zařídit, až to nastane, no, uvidíme.
Dneska jsem měla fakt splín, děkuju, že si mě tu vyslechnete a poradíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
17.4.12 20:54

jj přesně tak,jen pořádně umýt zadeček :),a taky je zbytečné koupat mimi každý den,úplně stačí ob den ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí