Poradna duly
Jana Čurdová
Jadla:od toho taky jsme,aby jsme si pomáhali ![]()
Já na předporodní kurz chodím,moc se mi tam líbí a dozvídám se spoustu věcí,co se týče porodu a následné péče o novorozence
My nakonec koupali jeste méně,než obden. Já měla jako malá exémy a přestaly mi až když mě naši přestali každý den mýt. Ale zas malý nám hrozně špatně spal (a bohužel nespí dodnes), tak zas si říkám, jestli to u druhého nezavést každodenně jako rituál před spaním. No uvidíme. Když o tom vem přemýšlím, vubec se docela děsím toho, co bude, náš malý se doteď 1-2× za noc budí, neusne sám, je to hruza, o náročné každodenní péči nemluvě a jak do toho zvládnu ještě druhé…
@Dlaždička píše:
jj přesně tak,jen pořádně umýt zadeček,a taky je zbytečné koupat mimi každý den,úplně stačí ob den
tak u nás v porodnici jsme museli koupat denně a to v koupeli od johnsona 0+ to znamená ten žlutý od narození vhodný na dupu jsme museli dávat bepanten píšu museli protože já měla neco jiného a manžel mi musel jít povinně koupit bepanten holčičkám ještě k tomu jsem mazali frndy slunečnicovým olejíčkem a líhem čístít pupík + celé telíčko namazat nějakým námi zvoleným olejem koupalo se taky povinně dennně.No doma jsem pak koupala ob den vědšinou používala jsem kosmetiku hipp do koupele ale né vždy vědšinou jsme koupali v linole feet a to stačilo pokud jsem koupala v hipp tak jsem po koupeli i mazala nějakým olejem nebo mlékem po koupeli od hippu a na zadek se nám víc než bepanten osvědčil krém od bubchenu.Syna jsem před 10 lety koupala v johnsonu tenkrát to bylo to nej na trhu a trpěl exémama dost takže za mě já raději ten hipp či bubchen ale i aviriloví olejíček mám taky ráda i na sebe ![]()
si myslim ze se musi denne zato abysme si zvakli ho drzet a tak,to je muj nazor.su zvedava jaky to bude,vsak maji minimum casu v porodniici ti neco ukazat.
no to bych chápala u prvorodičky né u druho a vice rodičky spíš je to tak nastaveno systémem. ![]()
@Dlaždička píše:
jj přesně tak,jen pořádně umýt zadeček,a taky je zbytečné koupat mimi každý den,úplně stačí ob den
Tak to my koupeme denně - máme v tom rituál (teda měli jsme od miminek až ted po velké).
Večeře, odpočinout, vykoupat - pomazlit, nakojit nebo mlíko a uložit.
Prostě věděli, že po koupání už je klidek a usínání.
A když jsem koupat enstihla - to bylo čoro moro. Nevěděli která bije.
Nemol u nás to chtěli taky, ale nekoupala jsem denně. Nutit mě nemužou
tak já se i hádala že stím nesouhlasím chrapla malou a umyla jí bezemě že seto tak prostě dělá a dala mi přednášku o higieně atd.no prostě to nemělo smysl navíc vždy příšli na koupání někdy kolem 15 hodiny to mimčo bud zrovna spalo nebo bylo kojení takže jsem musela mimo vzbudit nebo přestat kojit
takže výsledné koupání mazání atd. bylo s řevem pro změnu
@nemolka píše:
tak já se i hádala že stím nesouhlasím chrapla malou a umyla jí bezemě že seto tak prostě dělá a dala mi přednášku o higieně atd.no prostě to nemělo smysl navíc vždy příšli na koupání někdy kolem 15 hodiny to mimčo bud zrovna spalo nebo bylo kojení takže jsem musela mimo vzbudit nebo přestat kojittakže výsledné koupání mazání atd. bylo s řevem pro změnu
To bych je hnala, na to nemají vubec právo.
jojo když se z koupání stane rituál a mimiskům se to líbí klidně koupat každý den
Dneska jsem byla v poradně,malá je otočená hlavičkou dolů,přibrala jsem 8 kilo a jsem v 27 tt…příští týden jdu na cukrovku,ani mě poslat nechtěla,ale jsem si to prostě řekla,že chci.Moje babička ji měla a aji můj otec ji má.Jinak se má u mě prý dobře
,zvýšila mi maglesko na 3× denně kvůli píchání které cítím při chůzi v podbříšku,někdy to je tak nepříjemné že se musím zastavit a zhluboka prodýchnout.a taky mi doporučila více odpočívat…
Hezký sluníčkový den holčiny ![]()
Teď jsem přišla od dětské doktorky, byla jsem si ji zajistit pro pidižvounka. A sestřička byla strašně moc hodná a říkala, že až mě budou pouštět z porodnice, mám zavolat, že s paní doktorkou ke mně přijdou, pomoct s kojením a prohlédnout miminko a tak. Tak se mi poněkud ulevilo. ![]()
A pročítala jsem si komentáře k chomutovské porodnici a vesměs fajn. Začíná už mi být zase líp.
Dlaždičko, přeju, ať je cukrovka v pořádku!!! ![]()
dneska je proste nejakej divnej den, taky to na me padlo nejak ![]()
dlazdicko, to je dobre ze sis nechala ten test udelat! ja taky, vysledky nemam, ale rikali ze kdyby neco tak zavolaji prej, a zatim nikdo nic tak snad ok
hm a s koupanim - chci koupat kazdy den, pry je to dobre na to aby si proste to dite „zajelo“ nejaky rezim