Poradna duly
Jana Čurdová
To já když řeknu, že s pomocí od rodiny počítám, tak je to tak, že svoji rodinu znám. Oni mi prostě něco dají, tak to prostě je. Ne, že by sme s manželem naše dítě neuživili a spoléhali jen na rodinu. Nemáme sice bůhvíjaké úspory (a kde by sme je taky v našem věku v téhle době sebrali
), ale dítě jsme schopní zaopatřit si sami. Jenže u nás v rodině to funguje tak, že si prostě dáváme věci i jen tak. Třeba nedávno mi mamča přinesla krásný svetříky na malýho (prý to má na podzim
) a já jí o týden dřív přinesla mňamky pro její zvířectvo. No prostě musím počítat s tím, že něco dostanu, pač jinak by sme se v těch věcech pak doma utopili, třeba peřinky máme dvoje a to zatím nepotřebujeme ani jedny.
Jinak bříško mi taky občas tvrdne, většinou večer a tak na 5 minut.
Kojící polštář mám od začátku a říkám si, že jsem si ho měla pořídit ještě před otěhotněním ![]()
A se sexem se neomezujeme, jenže tím, že teď oba makáme o sto šest, tak jsme rádi, že se aspoň v posteli obejmeme, než aby sme se zmohli na nějakou akci, těhule, netěhule.
Fairy já ale nemluvím o tom, že něco dostaneš, ale o tom, že počítám s tím, že když nebudu mít, tak mě budou dotovat.
bavíme se o financích jako takových.
Ne o pomoci s hlídáním nebo podobně.
Já tím ale nemyslela finanční pomoc, myslela jsem tím, že vždycky se můžu spolehnout, že mojí mamince, babičce, sestře nebudu já ani miminko ukradená. Nevyžaduju pomoc a neočekávám převody z účtu na účet, ale vím, že kdykoliv budu potřebovat podporu, radu, pomoc s domácností, když nesmím vstávat, budou tu pro mě s radostí, jako jsem pro ně já, když potřebují ony. Ať jde o venčení psa nebo pečení cukroví. A jsem opravdu vděčná, že to tak jde.
@LA kofola: Jo tak to je jasný. Už to chápu. To jo, dopředu počítat s tím, že tě někdo bude živit, to vážně není fér. Já ale měla dojem, že to Sidinka myslela jinak.
@FairyDrumy píše:
@LA kofola: Jo tak to je jasný. Už to chápu. To jo, dopředu počítat s tím, že tě někdo bude živit, to vážně není fér. Já ale měla dojem, že to Sidinka myslela jinak.
Já to pochopila vzhledem k tomu, že psala o porodným, o tom, že sotva vyjdou a s rodinou může nebo nemůže počítat tak, jak sjem psala.
@Jadla píše:
Já tím ale nemyslela finanční pomoc, myslela jsem tím, že vždycky se můžu spolehnout, že mojí mamince, babičce, sestře nebudu já ani miminko ukradená. Nevyžaduju pomoc a neočekávám převody z účtu na účet, ale vím, že kdykoliv budu potřebovat podporu, radu, pomoc s domácností, když nesmím vstávat, budou tu pro mě s radostí, jako jsem pro ně já, když potřebují ony. Ať jde o venčení psa nebo pečení cukroví. A jsem opravdu vděčná, že to tak jde.
Tohle ano, jak sjem psala, bavily jsme se o finanční stránce.
To máš pravdu, po finanční stránce se nedá a nesmí počítat s ničí pomocí.
Potřebovala bych poradit. Chceme se spolužačkama z fakulty koupit jedné z nás dárek k porodu, já čekám první, ostatní nemají děti, tak nejsem z nejzasvěcenějších. Dohodly jsme se na hrací dece. Tak jsem, coby mateřství nejblíž, byla pověřená, ať „něco“ vyberu. Teď jsem se dívala na hrací deky na malvíku a je jich tam tak asi tisíc. Některé mají zabudované už hračky, některé se dají složit do ohrádky, z jedné se dá udělat i taška na hračky s kapsou na peněženku a na klíče. A některé stojí fůru peněz a přitom to jsou „jenom“ deky, bez těch dalšíc serepetiček. Některé jsou na hraní na bříšku, některé na hraní na zádech. Nemáte, prosíím, zkušenost, ce je takové nejuniverzálnější, co vydrží a opravdu se využije? Když budu objednávat deku Kvetince, objednám ji nejspíš i pro našeho pidižvíka, a budu z ní mít velikananánskou radost.
@Jadla píše:
To máš pravdu, po finanční stránce se nedá a nesmí počítat s ničí pomocí.
Potřebovala bych poradit. Chceme se spolužačkama z fakulty koupit jedné z nás dárek k porodu, já čekám první, ostatní nemají děti, tak nejsem z nejzasvěcenějších. Dohodly jsme se na hrací dece. Tak jsem, coby mateřství nejblíž, byla pověřená, ať „něco“ vyberu. Teď jsem se dívala na hrací deky na malvíku a je jich tam tak asi tisíc. Některé mají zabudované už hračky, některé se dají složit do ohrádky, z jedné se dá udělat i taška na hračky s kapsou na peněženku a na klíče. A některé stojí fůru peněz a přitom to jsou „jenom“ deky, bez těch dalšíc serepetiček. Některé jsou na hraní na bříšku, některé na hraní na zádech. Nemáte, prosíím, zkušenost, ce je takové nejuniverzálnější, co vydrží a opravdu se využije? Když budu objednávat deku Kvetince, objednám ji nejspíš i pro našeho pidižvíka, a budu z ní mít velikananánskou radost.
Těžko říct i jakou má sama holka představu.
My ty hrací deky moc nevyužili.
SPíš hrazdičku jako takovou http://www.bajecnehracky.cz/…-p-3211.html
Měla jsem podobnou, jen s želvou a zrcátkem (dala se použít i pro stimulaci pasení koníků i na hraní na zádech).
Mohla se dát na hraní i do postýlky, na zem.
A taky záleží jaký máte finanční limit.
ohledne malviku jsem slysela ze to maj fakt hodne predrazeny …
jinak jsem tady cetla to tema co se moc nevyuzije a tam byly ty deky napriklad tak nevim no, kazdopadne u nas se psem deka nehrozi ![]()
@vevericka12 píše:
ohledne malviku jsem slysela ze to maj fakt hodne predrazeny …jinak jsem tady cetla to tema co se moc nevyuzije a tam byly ty deky napriklad tak nevim no, kazdopadne u nas se psem deka nehrozi
A já mam psy dva, takže se asi taky nechytám ![]()
TAk ono je to asi jedno - vybrala bych deku nebo dívala bych se po dece na jakémkoliv eshopu a pak to prohnala netem, kde bude nejlevnější.
Já na ty deky koukala poprvé, a doslova jako telátko na nová vrata, je jich fakt hrozně moc. A u řady z nich nebyly uvedeny ani rozměry. Asi bude lepší to s obdarovávanou probrat, radši oželet překvapení než pak vybrat něco, co nebude chtít. Aspoň v tomhle případě.
@Jadla píše:
Já na ty deky koukala poprvé, a doslova jako telátko na nová vrata, je jich fakt hrozně moc. A u řady z nich nebyly uvedeny ani rozměry. Asi bude lepší to s obdarovávanou probrat, radši oželet překvapení než pak vybrat něco, co nebude chtít. Aspoň v tomhle případě.
No nejspíš ano.
shrnme to - ono je vseho silene moc
ja mela maxisok na zacatku tehotenstvi kdyz jsem se divala na kocarky, to jsem par stranek prolitla a v hruze kolik toho je to zase vsechno zavrela ![]()