Poradna duly
Jana Čurdová
Eilaan - dala jsem na to ichtyolovou cernou mast i kdyz je na tom napsany ze se to ma az od jednoho roku
ale dala jsel to jen asi dva nebo tri dny na to naplast a pres to rukavice tak nic neolizovala; chvili jsem mezitim zkousela i desinfekci ale vice mene bez efektu a ta ichtyol. mast je nejlepsi
ted uz si na to strihani nehtu budu davat pozor
jinak vidim ze ty se teda nenudis ![]()
Ahoj holky, tak my taky rostem jak z vody, v 11t (to je už minulej týden) měla malá 5,3kg a 59cm a s tím spaním v noci je úplně úžasná, spinká mi od 20h do 6h do rána tak se s tatínkem krásně vyspinkáme jak prsa mi trpí páč jsou už ve 4h ráno nalité k prasknutí tak musim vždy jedno před kojením odsát a druhé vycucne
malá a pak už je to ok páč už pak kojím co 2-3h.. zajímala jsem se o náušničky, prej na ně můžu jít až po všech očkováních ale však to bude až bude mít malá 5m a to bude až v prosinci není to nějak pozdě? ![]()
@de_la_idea
my jdeme 15.10 na prve očkování a za 14dní nato jdeme na naušničky
No rostete hezky my mame 12týdnu a mame jen 4800g a 55cm
@de_la_idea píše:
Ahoj holky, tak my taky rostem jak z vody, v 11t (to je už minulej týden) měla malá 5,3kg a 59cm a s tím spaním v noci je úplně úžasná, spinká mi od 20h do 6h do rána tak se s tatínkem krásně vyspinkáme jak prsa mi trpí páč jsou už ve 4h ráno nalité k prasknutí tak musim vždy jedno před kojením odsát a druhé vycucnemalá a pak už je to ok páč už pak kojím co 2-3h.. zajímala jsem se o náušničky, prej na ně můžu jít až po všech očkováních ale však to bude až bude mít malá 5m a to bude až v prosinci není to nějak pozdě?
já jsem očko neřešila a obě holky dostaly náušnice hned ve dvou měsících. naše dr s tím nemá problém.
Holky s diskuse chodily po první hexe, čili taktéž dva měsíce, max tři, když odsouvaly očko
No řekli mi to takhle v centru kde nastřelujou náušničky, dr jsem se zapomněla zeptat páč na mě vždy vyvalí haldu informací a já pak vždy zapomenu na co jsem se chtěla zeptat.. no první hexa + prevenar už máme za sebou, znova jdem za dva tejdny neboli 1m po očkování..
@de_la_idea píše:
No řekli mi to takhle v centru kde nastřelujou náušničky, dr jsem se zapomněla zeptat páč na mě vždy vyvalí haldu informací a já pak vždy zapomenu na co jsem se chtěla zeptat.. no první hexa + prevenar už máme za sebou, znova jdem za dva tejdny neboli 1m po očkování..
a to jako v centru vám budoiu kontrolovat očkovací prukaz nebo co??
To je jen na tobě, kdy je necháš dát.
Některé mamky dávají už v porodce, jiné nedávají vubec, některé čekají na první očko a některé nečekají na nic ![]()
Jediné kriterium mi na neonatologii řekli, že je - aby mělo dítko 2,5 kila, což má.
Ad nausnicky - nas Dr. nastreluje tez s 1. hexa ve 2 Ahoj Evi,
to víš, že jsem příklady předala. Už jsme se s Jirkou kvůli tomu 2× pohádali, ale argumenty typu jestli teda má jít řešit příklady místo toho, aby šel uspávat Thea když jsem zrovna šla koupat Maxe holt byly přesvědčivé.
Teď se se 2 dětmi vážně moc volného času nenajde a když, tak se Jirka snaží být s nimi, když je jinak pořád v práci.
Samozřejmě, kdyby ho to asi hodně bavilo, čas by si možná našel, ale zřejmě se mu do toho ani nechce.
Takže po pravdě - taková je situace… Tak se prosím nezlob…
Jinak my byli na 2 mesicni kontrole ve stredu a to mu bylo vlastne 10 tydnu. (22. 9. mu byly 2 mesice.) A mel jenom 5,3 kg. Pak jsem zjistila, ze nas starsi, ktery rozhodne nebyl prerostle dite mel ve 3 mesicich 6 kg a pritom porodni vahu o 0,8 kg menší. Ale je fakt, že potom už tak rychle nerostl. Tenhle náš druhý prcek se ale v porovnáním s ním o dost míň kojí - má mnohem delší intervaly a přijde mi, že saje jen zlomek času toho, co sál první syn… No nic.
Staršího včera bolelo břicho, stěžoval si ráno, odpo po spaní a večer když mel jít zas spát. V noci jsme byli na chirurgii, ale nic. Teď jdeme na kontrolu. Tak nevím, co to je. Nejprve jsem si říkala, že to jsou zaražené prdíky, pak že mohl něco sníst den před tím v ZOO, jedli jsme tam v restauraci a mně tam pak hmed také chvíli bolelo břicho. Ale přešlo to bez následků. A nakonec mám také podezření, jestli to není psychické a nechytá ho to, když má jít spát (ráno i odpo jsem se ho snažila přemluvit, ať ještě chvíli spí). Nakonec mi tu teď po nepříjemné noci usnul na gauči - zrovna když máme vyrážet na kontrolu. Manžela jsem na víkend pustila za zábavou, tak vyrážím s oběma. To jsem teda zvědavá…
No nausnicky dam asi az pozdeji; tedka ji zatim staci rvani po ockovani, myslim ze se nic nezmeska a taky premyslim jestli se trebanejak nemeni tvar ucha? ![]()
eilaan no brutus
myslim ze u nas to asi zustane u jednoho ditete jak to tak vidim, krome toho asi pak ten nejvetsi kolotoc zacne az zacne malej lozit ![]()
Ahoj holciny, ted koukam, ze se mi do posledniho prispevku zkopiroval mail!?! Nedavno zas ta cizi fotka… To je fakt des, jak to pisi z mobilu, asi zmacknu omylem co nemam??? Tak se omlouvam. Starsiho jeste v noci na dnesek bolelo to brisko, ale pres den na dietce uz dobre. Pry radi takoveto virozy - projevi se jen zazivacimi potizemi a unavou treba. To bylo presne u nas. Nase nespave dite mi tu usnulo pres den behem tech 2 dni co mu bylo spatne 2× na zemi a 1× na gauci jen tak v prubehu hrani si…
Najednou zbystrim - je ticho - a on spi! To byla docela legrace.
Rano jdeme jeste pro jistotu k Dr. Musime tam byt pred 7 h jako prvni, protoze manzel mi doma pocka u Theouska, abych ho nemusela tahat jeste take s sebou mezi ty nemocne deti a pak rychle vyrazi do prace. Uz jsme to takhle udelali minule a bylo to OK. To sel k Dr. se starsim manzel, byli tam 5 min. pred 7 h jako prvni, v 7,20 uz byli zpet a manzel frcel do prace. ![]()
Jinak Vev, ja bych asi take nausnicky mozna nedavala nebo az pozdeji. Ja je take nemela a pak jsem se rozhodla sama ze je chci az asi ve 12 letech. Usi mi pichala doma babicka - byla detska zdravotni sestra a mam na to nehynouci vzpominky!
Presto ze zdravotnice, nesnasela babicka pohled na krev. Porad to pichnuti usi oddalovala, naposledy zema malou jehlu. Ale ja uz je tak chtela, ze jsem na tom trvala i tak. Znecitlivela mi to nejakym sprejem, takze pichnuti nebolelo, ale mela jsem nausnice se zapinanim na takovy hacek, tak to neslo prorvat tou dirkou. Malem mi u toho utrhla ucho.
Mezitim prisla domu z prace mamka, vesla do kuchyne, kde se to odehravalo, zbelela a okamzite zase zmizela.
Kdyz sla konecne nausnice skrz, babicka prohlasila, ze druhou radsi odlozime, tak jsem ji musela zas presvedcovat, ze to tedy ne.
Nakonec OK, mela jsem obe nausnice.
Segru uz ale radsi vzala nekam, kde to bezne delali.
S tim nastrelovanim dnes je to lepsi. Ale ha ha, prece bych dite neosidila o takovou zabavu. Ale vazne: asi bych to nechala na rozhodnuti dcery…
Eilaan - tak tos mela s nausnicema celkem drama hahaha
ja pockam mozna tak do jejich 5 let nebo tak, jeste uvidim
a pak nastrelit jen tak propichnout radsi neee ![]()
mama tedka zas tri dni nekadila a naraz vyjelo vsechno a asi ji to tak unavilo ze dve hodiny spala
jinak uz min rve a vic povidaa na vsechny se smeje
po hrackach moc nesaha ale pase uz celkem ok ![]()
Cus holky ja mam teda kluka ale kdybych mela holku tak ji je necham pichnout uz v porodce a byl by klid, ale kazdyho vec.
ja je mam teda od narozenidriv se to tak delalo ne?:)
a dalsi dve dirky leve ucho sem si pichalasma v puberte a pekne tri druhy velikosti jehel a bylo.to se nosilo odne nausnic a kolem ruky spoustu vseho cos nasla:)
Ahoj holky, já mám teda 2kluky, ale kámošky co mají holčičky nechávají naušničky nastřelovat kolem 3 měsíců, u nás v porodnici ani ouška nepíchají, píchají je pediatrové, ale holky kolem co znám si chválí to nastřelení, já z vlastní zkušenosti měla uši píchaný jako mimčo, pak jsem si v pubertě i sama píchala a nechala si nastřelit - a to člověk vůbec necítí a je to hned
Ahoj holky! Vev, a jak jsi ten prstíček léčila? Jo a ad tchýně a vožení: Neboj, ona to dá. Pokud má kočár zaaretovatelná kolečka, pro prarodiče vždy zaaretovat a pak je klidně pusť. Možná byla nervozní, že jsi byla s ní a neboj, ona si už dá pozor. Já také při 1. dítěti vše kontrolovala, když ho někdo hlídal na doslech, já si stejně neodpočala, pořád jsem poslouchala co se děje. A stejně jak psala Hanka, poslouchala jsem mimi jestli dýchá, byla jsem vzhůru kdykoli se pohnul. Ale potom jsem byla postupně tak unavená a vyřízená, že jsem jedno období celkem soustavně
Jinak vážně, školka je úžasná věc, mít tady oba dva je tedy dost na nervy.
Akorát starší stačil ještě ve čtvrtek potrhat novou knížku, kterou si vypůjčil v knihovně školky. Jdou na mě mrákoty, je dovezená z Anglie, netuším, jestli tady jde sehnat a kolik stojí… Nikdy dřív takovéhle věci nedělal, ale teď začal občas ničit věci. Vůbec to nechápu… Teď jsem ještě zas ve stresu z toho, že starší usnul odpo po 15. hodině po tom, co k obědu nic nesnědl (po té, co si po 20min. nejezení vše z talíře shrnul do klína jsem ho vyhodila od stolu. Navíc už mi zas odmítá rozkousat i kuřecí maso…) a doteď se nevzbudil. Jestli se probudí v noci, hladový jak vlk, přespalý a nerudný, tak to bude rodeo. 
Jak jsem psala minule, starší má zas rýmu, ale tentokrát jsem to (zatím) nechytla.
Jé, tak vzhledem k tomu, že tenhle příspěvek píši snad celý den, události se pohnuly. Starší se vzbudil, ale byl v klidu. Nerozsvěcovala jsem, donesla jsem pití a muže poslala pro suché těstoviny. Dávala jsem mu je potmě do pusy, u toho chtěl drbat na zádech.
Pak jsem prohlásila, že už mě bolej ručičky, tak že ho bude drbat táta. Ačkoli mu prve řekl: „Táto, neruš nás!“, na tuhle lest přistoupil.
Dostala jsem vyhazov: „Tak mámo běž!“ a zanechala ho v péči manžela. Už je tam ticho, tak snad usne. 
Malý usnul teď, tak se konečně dostávám k tomu, že dám vyprat a půjdu uklízet a plnit úkoly malému do školky (popsat, jak se mu líbila knížka z knihovny a napsat pár bodů ke každému dni volna co jsme zažili nebo jaké se staly důležité události či nové pokroky…