Červenec 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9223
14.10.12 19:31
@Hana89 píše: :mavam: :mavam: holky no my jdeme na očkovaní uterí hexa+prevenar toho se bojim že se to da spolu a mala bude neznesitelna :think: a možna ne :nevim: No na Vanoce toho zas chci pokoupit hodne ale zbytečne taky nas babiny obdaruvaju hodne vecima, hračkama, ale kdyby radeji penízky, neo plenky, nutrilon :mrgreen: Mala ma 3mesíce a mužu ríct že mame hromadu hraček na její cely život :lol: oblečku taky a zatim mame taky jednu komodu ale my se chceme brzo stehovat do většího ted mame 2+1 a chceme 4+1 nebo 5+1 :D premýšlim i o druhem chci moc chlapečka :lol: ale až za 2roky, Holky jak to rešíte s rodičákem? co ktomu potrebuju? a jak se to počíta? ja chci na 3roky, ale zas chci za 2roky další mimčo :think: tak to mne pak zbytek penez propadne, :think:

Hani nepropadne, můžeš si pak zažádat o zrychlený čerpání… já jsem takhle měla od ledna do porodu 11500 :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
14.10.12 20:11
@kocunka
@kocunka píše:
Hani nepropadne, můžeš si pak zažádat o zrychlený čerpání… já jsem takhle měla od ledna do porodu 11500 :pankac:

To jako že si ho dam n a 3roky a jak po dvou letech otehotním tak si požadam na zrýchlení čerpání ten jeden rok? a vlastne do porodu budu brát víc? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9223
15.10.12 08:53
@Hana89 píše:
@kocunkaTo jako že si ho dam n a 3roky a jak po dvou letech otehotním tak si požadam na zrýchlení čerpání ten jeden rok? a vlastne do porodu budu brát víc? :think:

jo, jo, ale spočítej si, jestli to vybereš všechno, protože těhotná budeš jen 9 měsíců… (zas je ale fakt, že nevíš přesně, kdy otěhotníš…) já jsem takhle měla rodičák na 3 roky, otěhotněla jsem v říjnu, od ledna to zavedli, tak jsem si to hned v lednu běžela přenastavit a brala jsem tu maximální vejšku rodičáku až do porodu… (možná ten poslední měsíc mi přišlo o pár stovek míň)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
15.10.12 14:20
@Teena21 píše:
Ahoj holky, máme za sebou první cestu letadlem. Malá byla dokonalá, všichni se nad ní rozplývali haha :-) a dnes i první koupání v moři!!

napis k te ceste prosim neco vic co s sebou a tak prosim, taky nas to brzo ceka

• Citovat
  • Upravit
63
15.10.12 21:25

Ahoj Hani taky by jsme chtěli kluka, no na druhé se musim přiznat už myslím od porodu že za 2roky se začnem snažit o další miminko no a teď tak uvažuju jak to naplánovat i s tou rodičovskou.. no a slyšela jsem že prý když otěhotním ještě v rodičáku a budu mí dva měsíce do porodu tak prý zas můžu na mateřskou a pak až na rodičák ale jak je to pak s těma penězma to taky nechápu.. budu se muset poptat na ouřadech ale i tak bůh ví jak to vlastně zas bude s těma zákonama za 2roky s tou naší vládou ale tak snad aspoň orientačně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
15.10.12 21:41
@de_la_idea píše:
Ahoj Hani taky by jsme chtěli kluka, no na druhé se musim přiznat už myslím od porodu že za 2roky se začnem snažit o další miminko no a teď tak uvažuju jak to naplánovat i s tou rodičovskou.. no a slyšela jsem že prý když otěhotním ještě v rodičáku a budu mí dva měsíce do porodu tak prý zas můžu na mateřskou a pak až na rodičák ale jak je to pak s těma penězma to taky nechápu.. budu se muset poptat na ouřadech ale i tak bůh ví jak to vlastně zas bude s těma zákonama za 2roky s tou naší vládou ale tak snad aspoň orientačně..

pokud ti trvá pracovní poměr, stačí, když otěhotníš do 4 let věku dítka a ppm budeš mít stejnou jako u prvního..

Pokud pracovní poměr netrvá - nárok na další ppm mít nebudeš

• Citovat
  • Upravit
8698
16.10.12 09:50
@de_la_idea píše:
:mavam: :mavam: ja to mam presne jak ty :hug: :hug: no ja se pujdu taky poptat :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
16.10.12 10:06

@kofola3 jj pp stále trvá mám smlouvu na dobu neurčitou takže to mám snad na dlouho..:) hani na jak dlouho plánuješ jít na tu mateřskou? jako na 3 roky za 6000kč měsíčně je pro mě docela málo tak to asi vidim na 2roky s tím že pak půjdu na tu mateřeskou-snad pokud se podaří..:) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1963
16.10.12 10:50
@de_la_idea píše:
@kofola3 jj pp stále trvá mám smlouvu na dobu neurčitou takže to mám snad na dlouho..:) hani na jak dlouho plánuješ jít na tu mateřskou? jako na 3 roky za 6000kč měsíčně je pro mě docela málo tak to asi vidim na 2roky s tím že pak půjdu na tu mateřeskou-snad pokud se podaří..:) :think:

na 3 roky je to za 7100,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
16.10.12 11:22
@SKYTULE píše:
na 3 roky je to za 7100,–

220 000/30 je 7333

• Citovat
  • Upravit
1578
16.10.12 11:30

Omyl na 3 roky to je 7600,– pokud vim.
a to zni dobre o tom zrychlenym cerpanim protoze urcite budemem mit taky dalsi mimco do tech tri let, snad. a tez mam smlouvu na neurcito takze pak v pohode. ikdybych uz neotehotnela tak do prace uz nenastoupim to si radci budu platit zdravotni sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
16.10.12 11:31
@Sidinka píše:
Omyl na 3 roky to je 7600,– pokud vim.
a to zni dobre o tom zrychlenym cerpanim protoze urcite budemem mit taky dalsi mimco do tech tri let, snad. a tez mam smlouvu na neurcito takze pak v pohode. ikdybych uz neotehotnela tak do prace uz nenastoupim to si radci budu platit zdravotni sama.

no to rozhodně není.
máš k čerpání 220 000 a to ti na dva a půl roku (do třech let věku dítěte) 7600 rozhodně nedá

• Citovat
  • Upravit
8698
16.10.12 13:34

Holky tak sme doma, no neptejte se des, očkování ako tak dopadlo dali nam hexu a ja sem rekla že manžel nechce dohromady i prevenar a dr.se začela rozdrapovat že zda je manžel doktor a že takhle malou trapyme ak jí to ted nedame, a napsala do papíru že odmítame prevenar a porád se obouvala že manžel nic neví, a že to neni dobre očkovat zvlášt a tak, no ja sem byla vytočená, manžel semnou nebyl tak sem mu to volala a ten je nasraní až až a že chce vymenit dr. že takhle se chovat nema Mala je uplakana a protivna stoho očkování, a do toho počasí je hnus sme zmokle jak myšy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8698
16.10.12 13:36
@de_la_idea píše:

No chtela sem tri toky :roll: je to malo ale kde mam jistotu že do dvou roku ditete otehotním :nevim: No je to na h.. :? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kofola3
16.10.12 13:49

Hani já jsem puvodně dohromady taky nechtěla.

Ale pak mi přišlo i lepší, si to odbýt zároven, jak pichanec, tak pak reakce a všechno kolem…než hexa a než by se dala do kopy, za 14 dní hned další pichanec a rozhození…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex