Poradna duly
Jana Čurdová
@Hana89 píše:![]()
holky no my jdeme na očkovaní uterí hexa+prevenar toho se bojim že se to da spolu a mala bude neznesitelna
a možna ne
No na Vanoce toho zas chci pokoupit hodne ale zbytečne taky nas babiny obdaruvaju hodne vecima, hračkama, ale kdyby radeji penízky, neo plenky, nutrilon
Mala ma 3mesíce a mužu ríct že mame hromadu hraček na její cely život
oblečku taky a zatim mame taky jednu komodu ale my se chceme brzo stehovat do většího ted mame 2+1 a chceme 4+1 nebo 5+1
premýšlim i o druhem chci moc chlapečka
ale až za 2roky, Holky jak to rešíte s rodičákem? co ktomu potrebuju? a jak se to počíta? ja chci na 3roky, ale zas chci za 2roky další mimčo
tak to mne pak zbytek penez propadne,
Hani nepropadne, můžeš si pak zažádat o zrychlený čerpání… já jsem takhle měla od ledna do porodu 11500 ![]()
@kocunka píše:
Hani nepropadne, můžeš si pak zažádat o zrychlený čerpání… já jsem takhle měla od ledna do porodu 11500
To jako že si ho dam n a 3roky a jak po dvou letech otehotním tak si požadam na zrýchlení čerpání ten jeden rok? a vlastne do porodu budu brát víc? ![]()
@Hana89 píše:
@kocunkaTo jako že si ho dam n a 3roky a jak po dvou letech otehotním tak si požadam na zrýchlení čerpání ten jeden rok? a vlastne do porodu budu brát víc?
jo, jo, ale spočítej si, jestli to vybereš všechno, protože těhotná budeš jen 9 měsíců… (zas je ale fakt, že nevíš přesně, kdy otěhotníš…) já jsem takhle měla rodičák na 3 roky, otěhotněla jsem v říjnu, od ledna to zavedli, tak jsem si to hned v lednu běžela přenastavit a brala jsem tu maximální vejšku rodičáku až do porodu… (možná ten poslední měsíc mi přišlo o pár stovek míň)
@Teena21 píše:
Ahoj holky, máme za sebou první cestu letadlem. Malá byla dokonalá, všichni se nad ní rozplývali hahaa dnes i první koupání v moři!!
napis k te ceste prosim neco vic co s sebou a tak prosim, taky nas to brzo ceka
Ahoj Hani taky by jsme chtěli kluka, no na druhé se musim přiznat už myslím od porodu že za 2roky se začnem snažit o další miminko no a teď tak uvažuju jak to naplánovat i s tou rodičovskou.. no a slyšela jsem že prý když otěhotním ještě v rodičáku a budu mí dva měsíce do porodu tak prý zas můžu na mateřskou a pak až na rodičák ale jak je to pak s těma penězma to taky nechápu.. budu se muset poptat na ouřadech ale i tak bůh ví jak to vlastně zas bude s těma zákonama za 2roky s tou naší vládou ale tak snad aspoň orientačně..
@de_la_idea píše:
Ahoj Hani taky by jsme chtěli kluka, no na druhé se musim přiznat už myslím od porodu že za 2roky se začnem snažit o další miminko no a teď tak uvažuju jak to naplánovat i s tou rodičovskou.. no a slyšela jsem že prý když otěhotním ještě v rodičáku a budu mí dva měsíce do porodu tak prý zas můžu na mateřskou a pak až na rodičák ale jak je to pak s těma penězma to taky nechápu.. budu se muset poptat na ouřadech ale i tak bůh ví jak to vlastně zas bude s těma zákonama za 2roky s tou naší vládou ale tak snad aspoň orientačně..
pokud ti trvá pracovní poměr, stačí, když otěhotníš do 4 let věku dítka a ppm budeš mít stejnou jako u prvního..
Pokud pracovní poměr netrvá - nárok na další ppm mít nebudeš
@de_la_idea píše:
@kofola3 jj pp stále trvá mám smlouvu na dobu neurčitou takže to mám snad na dlouho..:) hani na jak dlouho plánuješ jít na tu mateřskou? jako na 3 roky za 6000kč měsíčně je pro mě docela málo tak to asi vidim na 2roky s tím že pak půjdu na tu mateřeskou-snad pokud se podaří..:) ![]()
@de_la_idea píše:
@kofola3 jj pp stále trvá mám smlouvu na dobu neurčitou takže to mám snad na dlouho..:) hani na jak dlouho plánuješ jít na tu mateřskou? jako na 3 roky za 6000kč měsíčně je pro mě docela málo tak to asi vidim na 2roky s tím že pak půjdu na tu mateřeskou-snad pokud se podaří..:)
na 3 roky je to za 7100,–
Omyl na 3 roky to je 7600,– pokud vim.
a to zni dobre o tom zrychlenym cerpanim protoze urcite budemem mit taky dalsi mimco do tech tri let, snad. a tez mam smlouvu na neurcito takze pak v pohode. ikdybych uz neotehotnela tak do prace uz nenastoupim to si radci budu platit zdravotni sama.
@Sidinka píše:
Omyl na 3 roky to je 7600,– pokud vim.
a to zni dobre o tom zrychlenym cerpanim protoze urcite budemem mit taky dalsi mimco do tech tri let, snad. a tez mam smlouvu na neurcito takze pak v pohode. ikdybych uz neotehotnela tak do prace uz nenastoupim to si radci budu platit zdravotni sama.
no to rozhodně není.
máš k čerpání 220 000 a to ti na dva a půl roku (do třech let věku dítěte) 7600 rozhodně nedá
Holky tak sme doma, no neptejte se des, očkování ako tak dopadlo dali nam hexu a ja sem rekla že manžel nechce dohromady i prevenar a dr.se začela rozdrapovat že zda je manžel doktor a že takhle malou trapyme ak jí to ted nedame, a napsala do papíru že odmítame prevenar a porád se obouvala že manžel nic neví, a že to neni dobre očkovat zvlášt a tak, no ja sem byla vytočená, manžel semnou nebyl tak sem mu to volala a ten je nasraní až až a že chce vymenit dr. že takhle se chovat nema Mala je uplakana a protivna stoho očkování, a do toho počasí je hnus sme zmokle jak myšy
@de_la_idea píše:
No chtela sem tri toky
je to malo ale kde mam jistotu že do dvou roku ditete otehotním
No je to na h..
![]()
Hani já jsem puvodně dohromady taky nechtěla.
Ale pak mi přišlo i lepší, si to odbýt zároven, jak pichanec, tak pak reakce a všechno kolem…než hexa a než by se dala do kopy, za 14 dní hned další pichanec a rozhození…