Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bydlíme na Hluboký. S Kubou jsme plavat nechodili, to jsem o tom nevěděla, ale teď se s Joí těším. Ale prý je to tam malý, s většíma je lepší chodit jinam. Tak uvidím.
Pokud jste někde s plaváním spokojený, nebo naopak ne, dejte vědět.
Ahoj Budějičandy!
Mám na vás dotázek - o co všechno a kde mám žádat, až se mi mrňousek narodí? Vím jen rodný list - na matrice a kartičku pojišťovny. A co dál? Nebo mi to řeknou v porodnici? Radši bych všechno věděla předem, kam si žádat pro porodný, pro přídavky - tedy asi na sociálku, ta je myslím na Mánesovce? A něco je taky na Máji. Tak kam?
Ach jo, nesnáším úřady…
Snad mi trošku poradíte, moc dík! ![]()
ahoj, tady ET. Vůbec se mi nedařilo propašovat na emimčo, nebralo to žádné heslo, nedařilo se odhlásit, číst diskuze, nic. Ne dotazy nikdo nereagoval, tak jsem si založila nový nick, snad nebudu ukamenovaná..
zdravím Budějky!
Ahoj barbanku,
díky za odpověd´na dorjan,tak snad pomůžu já tobě.Sociálka je na Máji,když sem pojedeš trolejbusem č.3 a vystoupíš na Jaroslava Bendy,tak to máš kousek.Je to nad poštou,takový zelený barák.Úřady jsou otrava,ale tohle je to nejmenší.Nechtěj vědět co jsem musela oběhat,když jsem si já hloupá nechala dát druhé jméno
.Taky jsem z ČB,tak mě odpověd´potěšila.My se o mimčo ted´budeme snažit,tak doufám,že to bude v pohodě.Tak drž palce
. vykyna
![]()
Ahoj Vykyno!
Taky díky za info!
Tak myslím, že vím, jaká je to budova, tak se tam časem vydám…
Móóóc držím pěstičky, ať se vám mrňousek povede!!! ![]()
Ahoj Barbánku,jak je??
Máme za sebou dovolenou tak doufám,že se nám mimi povedlo.Dvakrát jsem už těhotná byla,tak si myslím,že těhotná jsem.Ted´by to chtělo holčičku,mám dva kluky
Měj se hezky,at´ Ti mimi zdárně roste.vykyna
pro barbanka:
Ahoj Jitko,
ted jsem se divala na webik vaseho maleho Tadeaska a musim rict, ze fotky jsou moc pekne a Tadeasek je miminko k nakousnuti.
K tvemu dotazu ohledne porodneho a pridavku, nevim, co je na tom pravda, ale sestra na cviceni nam rikala, ze je nutne se prihlasit do 6ti tydnu, jinak nemusis mit na dane pridavky a porodny narok.
Jestli jsem to dobře pochopila, tak statní sociální podpory vyřizuješ na Úřadu práce, v Klavíkově ulici, podivej se i na tyto weby: http://portal.mpsv.cz/…l/cb_info/sz a http://portal.mpsv.cz/ssp . Doufam, ze ti tyhle informace aspon trochu pomuzou. Dej pak vedet, jak jsi dopadla.
Ahoj, Sam
Ahojky!
Sam , díky za info, byla jsem tam, tak o porodný si můžeš zažádat do 1 roku od narození dítěte. A o přídavky kdykoliv, vyplácejí je i zpětně, ale max. 3 měsíce. Vyzvedla jsem si jen formuláře, musím je nechat potvrdit v práci a pak s nima znovu na ten pracák. Snad to do těch tří měsíců stihnu, byla by škoda si to nechat propadnout.
A děkujeme za pochvaly! Pořád tam přidávám nové fotečky, Tadík nám roste před očima… ![]()
Vykyno , tak jak to s tebou vypadá? Bude mímo? ![]()
A taky zdravímˇBudějice!!! ![]()
barbanek
Tadík je opravdu nádherný…
Je tu mnínka o porodném, vypisuje se formulář, který dávají v porodnici?? a poté se dáván na soc.?? každý říká něco jiného tak v tom mám trochu zmatek.
Nevíte do jaké doby vyplácí porodné??? Kamarádka na něj čeká, že si z něho poté koupí kočár, ale já si myslím, že zas takovou rychlostí po porodu to asi nebude, nebo ano?
Ahoj,no mě porodný přišlo snad až za měsíc a půl od podání na úřadu práce. ![]()
Iwo, a odkud jsi? My plaveme v Hrdějovicích už rok, je to tam fajn, takové domácí prostředí. nepřihl. ET