České Budějovice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4271
20.1.10 21:19

Sonepko - jasně, to chápu, práce, malá…máš toho moc :wink:
A jak je dneska snadné/nesnadné umístit dítě do jestlí? Tady v ČB? Nedávno jsem mluvila s kolegyní z práce a ta říkala, že možná kolega, co je tam místo mě, bude odcházet, tak jsem si říkala, kdyby o mě stáli, že bych šla asi už do práce, třeba na půl úvazku.....Hned to nebude a i tak malýmu budou v dubnu 2 roky…
Hlídání vychází celkem draze, babička stále v práci…dá se to? Sehnat jesle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
20.1.10 21:36

Agatha-já jsem to špatně napsala.Samo že vim kde je koupaliště na DV. :-D Jenom jsem tam ještě nikdy nezašla.Já nemám ráda koupaliště.Taky mě zajímají ty jesle.
Já mám Vendulku.Je šikovná.
A tady na jihu jsem už 13 tým rokem.Letí to strašně rychle.
Já jsem byla tady s porodnicí moc spokojená.Ani jsem neuvažovala jet rodit někam dál.A stejně malá ležela na neonalogii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
20.1.10 21:51

Tak to já jsem rodilá Budějčanda :wink: a už to bude 34 let, co tu bydlím :lol: Byla jsem akorát půl roku v Rakousku jako au-pair a měsíc v Německu. Jinak stále v Budějcích.

Krat - mně se na tom koupáku teda celkem líbilo. Voda byla tedy fakt ledová, asi jak jí tam často mění, ale čistá.
A ty ses sem provdala? My jsme s manželem oba z ČB.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
20.1.10 21:59

Tak já budu mít letos 31.Vůbec bych to neřekla jak to letí.
No,já jsem tady vdana.Byla jsem tu na škole a hned jsem tu zůstala.Jsem Pražanda.Ale nijak se mi nestýská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
20.1.10 22:15

Tak to se nedivím, že se ti tu líbí 8-) Budějce jsou tak akorát. Praha je sice krásná, dost často tam jezdím, ale bydlet bych tam taky nechtěla. Je tam všechno hrozně daleko, o cenách nemluvě. :roll: A furt bloudim :oops:

Dneska už půjdu do peří, snad se někdo ještě přidá, abychom tu nebyly jenom my tři :wink:
Tak dobrou 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
21.1.10 17:10

Tak trošku s tebou nesouhlasim.Ono je bydlet v Praze a bydlet v Praze.Myslim to tak,že v centru bych taky nemohla žít.Hluk,tramvaje všude draho děs.Ale tam co bydlíme my,rodiče,tak to je super.Klídek,normální nákupní zona,metro až k nám.A hlavně v centru jsi za 20 minut.Ale tam bych se už taky ztratila. :lol: :lol: :lol: Ale stejně,stačí nám tam jezdit jenom na návštěvu.

Zeptám se.Jak povídá Tadeášek.Papá sám?A co spinkání na velkou postel.Já mám kolikrát strach že Vendy z postýlky musí vypadnout.Mám strach že přeleze.Ona je jak čert.Všude vyleze,pořád jí chytám někde ve vejškách.

Tak jsem se rozepsala.Dneska přikede mamina a nevim jestli se sem večer dostanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
21.1.10 22:27

Ahoj Krat,

s tou Prahou máš pravdu. Kamarádka bydlí na okraji, teď si nevzpomenu, je to za Chodovem a celkem je spokojená. Je tam klid, obchoďák za rohem, park…ale do centra to mají celkem daleko, jezdí jim tam jenom autobus. Ona je Praha složená z takových malých městeček a každý si žije podle sebe. Slyšela jsem, že třeba někdo z okraje Prahy do centra i několik let nejede. Já bych tedy v centru taky bydlet nechtěla, je to na mě takový stresující. Ale třeba advent na Staromáku, to je nádhera!

Jinak Tobiášek spí ve větší posteli, máme z Ikey takovou tu prostřední velikost (160×70 cm) se zábranou, aby nespadl. No musím říct, že celkem lituju, že jsme ho tam už dali, protože mi nechce večer usínat. Pořád vylézá a lumpačí. To dřív nemohl. Já chtěla normální postel z toho důvodu, že ráno, když se vzbudil a nemohl ven (spí totiž od 8 měsíců v pokojíčku se ségrou, protože jsme měli krutou závislost na kojení a budil mě třeba i co půl hodinu :roll: , takže jsme to museli vyřešit Estivillovou metodou a přestěhováním do pokojíčku a byl naštěstí klid), tak hrozně plakal, že chce za náma. Tak jsem chtěla, aby byl v klidu a mohl si za mnou přijít, kdy chtěl. To se podařilo, jenže začal zlobit večer a občas přijde i v noci. To mi nevadí, ale ty večery už jsou celkem náročný. Teď jsme zrovna ve fázi, kdy se oba snažíme zesynchronizovat, aby usínali společně. Zatím nemám velké úspěchy.

No a jídlo - jak kdy. Někdy, když máme třeba rizoto, tak to ho krmím, protože nesnáší bryndák a jídlo je pak všude kolem. Ale když je nějaká omáčka třeba s těstovinkama, tak to už papká sám. Sice musí být pod kontrolou, ale více méně je schopný se najíst sám. Ovoce, kukuřičné chlebíčky a křupky, zeleninu apod. to už jí sám normálně, rukama. Tuhle zkoušel rukama i přesnídávku, no to si dovedeš představit, jak vypadal :cert: Jsem si toho nevšimla hned, ona jí Agi totiž nedojedla a on jí to sebral a krmil se :roll:

S povídáním to není nijak zvláštní, Agi v té době už mluvila víc, říkala i jednoduché věty. Spíš takové to mamí, tatí, Agí, babí, ňaňa, papú, ee, pičítá (počítač), pididi (ponožky), pití, čičí (máme kočku), Ali (pes Arina), outo (auto), buda (bunda), hai (hais), bebí, pí pí (pích pích), ouvá (auva), íhá (jak dělá koník) a tak podobně. Ale věty ani náhodou.
A co Vendulka? Jak povídá? Holky bývají šikovnější, vidím to i na té naší cácorce.

Tak já jdu ležet, jsem utahaná, jak soumar. Dneska jsem začala trochu cvičit, jezdit na rotopedu, tak jsem zvědavá, jestli se zítra zvednu. No moc mi to nešlo, vydržela jsem chviličku, jsem úplně shnilá. Ale den ke dni a uvidíme za měsíc…
Dobrou a pááá ..... :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
27.1.10 16:50

Ahojky,

tak zdravím po týdnu.Koukám tady mrtvo.Přijela k nám mamina a zdržela se tu.Tak se pořádně pošmudlala s Vendulkou.

Tak Vendy spinká ještě v postýlce,nějaký čas tam ještě bude muset vydržet,protože jak píšeš o tom zdrhání,tak toho se děsim taky.Když jí vemu k nám na velkou postel a ležim u ní,tak veme čáru za tatínkem vedle do pokoje.Takhle se to opakuje 3×.A to pak jí šoupnu do postýlky a tak sama usne.

S papáním je to taky podobně jako u vás.Jablíčko,sušenku banán.....jí sama pěkně.Omáčky si nabírá taky pěkně na lžičku,ale polívky to jí nedovolim.To je bordel pak všude.

Vendy taky pěkně žvatlá.Celý den pusu nezavře.Ale věty ještě taky neříká.Každý den řekne něco nového.Takže doufám že ty věty brzo přibudou.Ale rozumí všemu,a pěkně si pokecáme.I ze spaní občas něco poví. :lol:

Ale hlavně je to naše dítě bordelář.Za malou chvilku udělá takovej bordel…a hlavně jí pořád chytám ve vejškách.Nejlepší jsou samozřejmě židle a přes to je to hračka na stůl.Kolikrát jí i plácnu ale je to nahouby.Je to prostě rošťák.

Taky máme ještě tu jídelní židličku.Ale mám strach jí už dát pryč.Přece jenom z ní tak snadno neuteče.

Tak doufám že brzo napíšeš.A né jako já za táden..... :cert:

Papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
29.1.10 16:23

Ahoj Krat,

no taky nějak nestíhám :oops:

My byli s Tobíkem včera na druhým priorixu, doktor ho naočkoval a malej ani nepípnul. Šikulka je to 8-) Taky dostal speciální odměnu za statečnost - figurku z Marťánků. Doktor sáhnul do tajného šuplíčku :lol: .
Jinak bych s ním měla jít na vyndání nosní mandle, tak to moc nadšená nejsem. Byli jsme na ORL, na krvi, no tenhle týden jsme si doktorů užili až až. Ale tu mandličku asi odložíme, mám možnost nějaké alternativní léčby, tak to vyzkoušíme a uvidíme.

Na dnešek to byla hrozná noc, vstávali jsme 3×, oba vzhůru, nevím, co se dělo, ale budil se vždycky Tobík s hrozným řevem. Asi měl špatné sny, nebo co :roll: A ráno vyspával do půl 9, opičák :lol:

Agátka mi teď říkala, že jí bolí v krku, chjo, tak snad to nic nebude.

Jdu tady trochu poklidit, aby bylo na víkend uklizeno, tak se zatím měj a přeju příjemný víkend 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4271
3.2.10 17:00

Ahoj Krat, tak to tu asi samy nerozjedem, co? Jestli chceš, přidej se k nám do diskuze květen 2008. Jsme tam holky se stejně starými dětmi + - 2 měsíce. Určitě se zapoj, jestli chceš, diskuze je živá a je nás tam celkem málo. Za chvíli nás poznáš a budeš mít kde pokecat. :wink: Občas se taky takhle někdo přidá a není to problém 8-) Ale pokud jsi našla něco jiného nebo se ti nechce, chápu. Zatim se měj a klidně písni i sem, já mám zapnutý sledování e-mailem......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
7.4.10 22:28

Teda,tak jsem tu po dvou měsících,a tady je úplně mrtvo.Myslim si že tohle téma nerozjedem.Ale děkuji za pozvání k vám do diskuze květen 2008.Ráda se přidám.Až bude volnějc tak vám tam písnu.Jinak jinam kecat nechodim.Prostě je málo času.Přeji pěkný večer..... :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
7.9.12 14:41

Ahoj holky, hledám nějakou fajn mladou maminku na venčení našich ratolestí…
Jsem naplaveni..co potřebuje poznat pár kamarádek s dětma. Já 25 a mám dvouletý syna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
31.5.13 13:29

Ahoj před rokem jsem se přestěhovala do Hůr kousek od Rudolfova. Mám problém najít si tu kamarádky, lidé tu nejsou moc vlídní k novým přistěhovalcům, předtím jsem žila v Budějicích, ale tam se mi veškeré vztahy zpřetrhali kvůli stěhování a nedostatku času a někdy i peněz. Mám holčičku Elišku v září jí budou tři, tady maminky nechodí ani na hřiště jsme tam věčně sami, proto píšu jestli by někdo z okolí neměl zájem se poznat a seznámit děti Eli je moc společenská. Předem děkuju za odpověď :-) Martina :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
215
2.6.13 10:16

@melantrop Ahoj MArtino, já sem bydlela od narození v Libniči, takže vím jaký jsou lidi v Hůrách i v Adamově. A nezávidím ti tam bydlet. je to skoro jak konec světa. JInak já mám syna Tadeáše v srpnu mu budou 3 roky. a čekáme koncem roku další přírůstek :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
2.6.13 17:28

Denisk. a kde bydlíš teď?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie