Česko-německé občanství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
840
15.2.12 18:35

Jo a ještě jsem zapoměla, pokud bydlíte někde v dojezdové vzdálenosti od Prahy, tak doporučuju si pro apostilu zajet osobně, nebo pro ni někoho poslat. Vyřizují ji na počkání. My jsme posílali můj rodný list kvůli apostile a čekali jsme měsíc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12213
15.2.12 18:38

a co je ta apostila?
Na ambasadu si dojedem urco osobne, mame to do Prahy 40min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
15.2.12 18:44
Janicka 22 píše:
a co je ta apostila?
Na ambasadu si dojedem urco osobne, mame to do Prahy 40min.

Apostila je takový papírek a razítko, co ti zezadu nalepí na ten dokument. Je to vpodstatě ověření, že to co na tom papíře je, je správně… Je to nesmysl, ale úřady to prostě vyžadujou. Ověřené musí být všechny dokumenty, které jsou z čech do zahraničí, pokud to úřady vyžadují. (zavolejte si na německou ambasádu) Apostilu dostaneš na ministerstvu zahraničí, odbor legalizace a zaplatíš za něj 100 kč. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
840
15.2.12 18:48

Takhle vypadá zadní strana mého rodného listu, který je ověřený tak, jak to německé úřady vyžadují ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
15.2.12 18:48

Podle mě tu apostilu potřebuješ pouze pokud by se jednalo o dokument jiného státu. Tady půjdeš s českým rodným listem na ambasádu u nás. My jsme ji alespoň na té britské ambasádě nepotřebovali, oni očividně ví, jak český rodný list vypadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12213
15.2.12 18:54

Uvidime co nam reknou, na zacatku dubna si tam zavolam co vse potrebujem a nepotrebujem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12213
15.2.12 21:44

Holky jeste jedna otazka: ma to dvoji obcanstvi nejake vyhody?
ani nevim co to pro prcka pak znamena, chteli jsme to hlavne kvuli pritelovi aby mel i to nemecke obcanstvi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1569
16.2.12 07:39

ahojky, resime uplne to same, bydlime v Magdeburgu, rodit budu v Cechach, protoze tady jeste nejsem prihlasena, studuju dalkove v Praze a nemusim se v Cechach starat o pojisteni…

My teda museli nechat udelat apostilu na pritelovo rodny list, to se musi ted dat soudni prekladatelce, abychom ho mohli u nas na matrice udat jako otce a jeste musi byt ta prekladatelka u toho, jelikoz on neumi cesky…

mimcu pak musime taky nechat udelat apostilu v Cechach, pro nemecke urady, aby mel obe obcanstvi… jinak rodicak budu mit u nas…ale pridavky na dite bude pobirat pritel v Nemecku, takze pokud pracuje pritel v Nemecku a odvadi dane, tak je muzete mit taky tam 184 euro

nevite nekdo, jak je to s pojistenim mimca? chceme, aby byl pojisteny v obou zemich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.14 21:48

Dobrý den. Chci se zeptat, zda se tady najde někdo, kdo se v tom trochu vyzná? Jsem Češka rozená samozřejmě v Česku, ale můj otec je Němec (mám ho uvedeného v rodném listě). Chtěla bych tedy zároveň německé občanství, ale zádrhel je v tom, že se s otcem vůbec nestýkám a on prostě dělá, že neexistuji. Ale dočetla jsem se, že teď lze získat občanství i po babičce například. S tou mám skvělý a úžasný vztah. Proto se ptám, zda nebude potřeba například souhlas otce.
A také bych se chtěla zeptat, kolik to stojí a jak dlouho to trvá?
Děkuji pěkně a přeji příjemný zbytek dne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1569
10.11.14 09:28

Dobrý den, být vámi zeptala bych se na německé ambasádě. Ale myslím si, že už si budete muset vybrat, ketré občanství budete chtít, v Německu je možné mít od 18 let jen jedno občanství v ČR myslím, že ne pokud ho člověk nabyde jako vy. Akorát je otázka, jestli se to nemusí vyřizovat už u malého dítěte. Myslím si, že nepotřebujete žádný souhlas otce nebo tak, máte ho v rodném listě, tak by to mělo být bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.11.14 14:31

Dobrý den, děkuji za váš komentář. Já jsem se to dočetla na těchto stránkách: http://www.nemecke-obcanstvi.cz/…i-obcanstvi/
Ale chtěla bych si to oběhat sama a ne přes nějakou agenturu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pimperelle
18.1.20 20:03

@DanielaErcan

Můžu se zeptat, jak to dopadlo se získáním německého občanství? Děkuji.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure