Cesta do Indie a opatření

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12332
27.12.11 23:14

ahoj, my jedli co Indové, pili vodu z jejich kohoutků, já měla jednodenní průjem po požití čaje vařeného Indy v horách - asi byla z řeky, nebo co, chlap měl taky ten jednodenní, jinak vůbec nic, vrátlili jsme se naprosto v pořádku, žádné zvláštní očkování ani jiné opatření jsme neabsolvovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.10.12 20:59

kontakt

Ahoj, cital som si disusiu o Indii.
Idem tam o mesiac, rad by som sa porozpraval s niekym kto tam bol, ak by mal zaujem, povyzvedat sa nejake informacie, rady, typy, ako je to s vizami a cestovanim a chorobami a penaizmi atd..
Velmi by mi to pomohlo, nikdy som v Indii nebol a neponam vela ludi na ktorych by som sa mohol obratit.
Ak moze, nech mi napise na email ***@gmail.com
Dakujem,
Pekny den prajem,
 David

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
21.10.12 22:20

Co se týče očkování, ti nejlíp pro danou zemi řeknou v nějakém centru pro cestovní medicínu . Stran víza je dobré zavolat na indickou ambasádu ve tvé zemi (předpokldám SK).

Já třeba jsem pro asijské země naočkovaná proti japonské encefalitidě, žluté zimnici, břišnímu tyfu a HEP A. Na cestách do Indie se obecně držím 2 základních pravidel: balená voda + vegetariánská strava ;)
Jo a pokud jsi nikdy v Indii či podobné zemi nebyl, připrav se na „lehký“ kulturní šok. Ale jako turista tam budeš určitě v pohodě 8) Jsou horší země..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
22.10.12 06:16

Kup si Lonely planet a věř tomu, co tam je psano. Az tam dojedes, tak to najednou zacne davat smysl :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
22.10.12 06:52

Navrhuju pročíst blok http://eithne.pise.cz/, byla v indii několikrát, má tam spoustu rad, triků, návodů, co a jak… Hodně lidí jí používá jako návod, jak Indii přežít..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
4.5.14 08:15

Taky jsem možná hysterka a kdoví co, ale říkám si, jestli se nemůže něco stát, když se mi chlap vrátí z Indie a narodí se nám tou dobou kluci… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
4.5.14 08:58

Pokud je manžel očkovaný alespoň proti žloutence (Twinrix) a nejel vyloženě někam do pralesa, ale na civilizovaná místa, tak nic nehrozí

:kytka:

V Indii jsem pila zasádně jen balenou vodu, ale jedla téměř všechno.
Nedostala jsem ani průjem.
Horší byly pro nás ubytovací podmínky - malé štěničky na pokojích, které celou noc štípali, komáři…
Repelent je určitě zapotřebí, nejlepší je ten místní, kupovaný v Indii.
Večer vycházet pouze s dlouhými rukávy a nohavicemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
4.5.14 08:59

JJ očkovaný je, a jedou do hor… tak budu klidná, díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
476
4.5.14 09:02

:potlesk: Tak to přijede spíš zmeditovaný než nakažený, žádný strach :kytka: