Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@j.a.n.i1 píše: Více
To prohlášení už mám napsané, jen jsem si nebyla jistá, zda tam mám všechny info atd.
@prosimorady píše: Více
Otevřela jsi to internetové bankovnictví?? Je možné, že tam normálně formulář bude, kde jen zaškrtneš nebo vypíšeš, co chtějí a ověříš otiskem prstu a máš to ![]()
@unuděná @Monchichik Ten formulář jsem taky dostala v té jejich aplikaci, vyplnila a poslala. Email mi přišel pár dní poté s tím, že potřebují ještě čestné prohlášení (To chtěli jen v tom emailu, v tý aplikaci nic není). Že by to mohl být podvod mě teda nenapadlo. Teď jsem nějakou dobu byla zavalená zkouškama a stěhováním, tak jsem to nemohla víc řešit.
Nejlepším řešením je asi to prohlášení přinést osobně, abych se vyhnula potenciálnímu podvodu.
Děkuji všem za rady ![]()
@prosimorady Formulář si vyplnila, nic dalšího bych jim nedala. Co je jim do kapesného nebo čehokoliv dalšího? Nevěřila bych tomu. Kdyby něco chtěli, tak to budeš mít zase v internetovém bankovnictví, když ho otevřeš. Ale můžeš se jít do banky zeptat, jestli je to opravdu od nich.
@Monchichik píše: Více
jo jo, brzy nás zase čeká doba, kdy budeme vše řešit v bance osobně, jelikož podvody se stávají stále sofistikovanější
@mado píše: Více
Píše se to u každého účtu, jen to odklikneš při přihlašování + dáš souhlas pro finanční správu - je tam původ peněz (zaměstnání/podnikání/jiné…) + rozmezí aktuálních/očekávaných příjmů (tam je to myslím do 50 tis, 50-100, a 100+), už si to nepamatuju… ![]()
@stinga jo, podvody a pak taky stát co do všeho strká rypák… ![]()
do banky zavolej, zajdi
jedná se o úpravu smlouvy, je tady už cca 10 roků zákon AML
vyplníš tunu papírů a zase jdeš dál
@bloklimiucet píše: Více
nic takového si nepamatuji, že bych odklikávala anebo vyplňovala ![]()
a dotaz, který dává zakladatelka, to bych také nevyplňovala, jedině po konzultaci s opravdovým pracovníkem banky
také záleží co je napsané v příkazu-zpráva pro příjemce, teď to banky hodně řeší,
zachytávají slova a to je teprve tanec s bankou
@stinga já jsem to vyplňovala nedávno u jednoho účtu, neustále mě urgovali přes sms, že pokud to nevyplním, tak mi nemůžou zajišťovat služby, normální šikana tohle…fakt otravný, v další bance nic takového nechtějí, tak nechápu, co to zase je…
@stinga na mě to vyskočilo po přihlášení do internetové banky…