Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
To ani omylem, co když způsobí dopravní nehodu, do toho nechoď. Vše půjde za tebou.
Nedělej to.
Uvážeš si na krk závazek, budeš muset platit pojištění, řešit pokuty, opravy?
Dotyčný na tom bude finančně na štíru a ty to budeš muset hasit.
Ani nemluvím o tom, že taková věc dokáže snadno otrávit vztahy.
@Anonymní píše: Více
PS : a pokud by přišel insolvenční správce či kdokoliv závistivý z jeho okolí na to, že vyvedl svůj majetek a napsal ho na další osobu a podal podnět k příslušnému Krajskému soudu, tak jsi klidně taky šmahem spolupachatel formou pomoci na podvodu, konkrétně pak jde o § 209/1,3 (dle hodnoty vozidla) formou účasti podle §22 odst. 1 písm. c) trestního zákoníku! Jako opakuju ti, dej od toho okamžitě ruce pryč!
Fakt ne. Někde někoho srazí, ujede a sednout si půjdeš ty, zbláznila ses? A to nemluvím o tom, že člověk s exekucí určitě nebude zvesela platit pojistky, když ví, že pokuty půjdou za tebou ![]()
Škoda, že rodiče s dětmi nemluví více a ty vůbec netušíš, jaký průsery mohou nastat 😇 my jsme si v rodině rozdělili auta a půjčujeme si je podle potřeby, ale my si věříme a není to podvod, ne všechny auta mají kouli, některé je lepší na převoz kočárku, ale bez kočárku do práce je lepsi jiné, tak si je povyměňujeme zpět…
@Anonymní píše: Více
jenže vy nejste v insolvenci a nevyvádíte majetek před věřiteli, že…
to co popisuješ ty, je naopak moc fajn rodinné fungování a je bezva, když si vyjdete vstříc.. taky občas (i když velmi výjimečně a jen někomu) půjčím své auto, a joo, taky mám tažné ![]()
ale ROZHODNĚ je čirá finanční sebevražda nechat na sebe napsat vozidlo člověka, který je v insolvenci
to by věděly i mé dcery už někdy kolem cca sedmé třídy…
ovšem je fakt, že my s nimi o penězích mluvíme od mala a od mala si i samy částečně hospodaří, od 6let mají kapesné, od 10 let bankovní účet i aplikaci… i díky tomu vědí, co kolik stojí a jaká jsou rizika…
jedna má ve škole dokonce i předmět Finanční gramotnost, to je moc fajn, má ho ráda, protože tam zúročuje domácí poznatky ![]()
a mmch - taky obě vědí, jaký je rozdíl mezi exekucí a insolvencí.
@unuděná píše: Více
Proč by si měla jít sednout? Bude normálně vypovídat a řekne, že auto měl tou dobou on.
Tím tedy netvrdím, že si ho má v insolvenci brát na sebe…
Příspěvek upraven 06.06.24 v 12:33
@j.a.n.i1 píše: Více
Pokud nebude záznam, bude to slovo proti slovu ![]()
A ještě přemýšlím, zda si člověk bez řidičského oprávnění vůbec může na sebe přihlásit auto a pojistky ![]()
@unuděná píše: Více
No, takže ji nemohou odsoudit, když nebude důkaz, ze řídila.
To přece nemá vliv, když on někoho srazí, čí je auto. Problém jsou pokuty, kdy on na ně nebude mít a těžko se bude dokazovat, kdo řídil. A pak taky zvýšení ceny povinného ručení po škodné události. Ale tak pojistit si to může pán sám na sebe. Nicméně bych do toho nešla.
@j.a.n.i1 píše: Více
Oukej, tak s tím vězením jsem to kapánek přehnala pro efekt ![]()
Zdravím,
chtěla bych se zeptat, jaká rizika mohou nastat, když by bylo auto napsáno na mne, ale užíval by ho někdo jiný. Známý má insolvenci a poprosil mne, jestli by auto mohlo být napsáno na mne, že je zaplacené atd. Ale co platba pojistného a povinného ručení. Prosím o info. Já ještě nemám ani autoškolu, ale je mi přes dvacet, papíry si teprve dělat budu a jelikoz o tom vůbec nic nevim, ptám se tu. Děkuji