Když je auto na mě, ale užívá někdo jiný

Anonymní
6.6.24 11:47

Když je auto na mě

Zdravím,
chtěla bych se zeptat, jaká rizika mohou nastat, když by bylo auto napsáno na mne, ale užíval by ho někdo jiný. Známý má insolvenci a poprosil mne, jestli by auto mohlo být napsáno na mne, že je zaplacené atd. Ale co platba pojistného a povinného ručení. Prosím o info. Já ještě nemám ani autoškolu, ale je mi přes dvacet, papíry si teprve dělat budu a jelikoz o tom vůbec nic nevim, ptám se tu. Děkuji :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5932
6.6.24 11:50

To ani omylem, co když způsobí dopravní nehodu, do toho nechoď. Vše půjde za tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35848
6.6.24 11:53

Nebuď naivní, ani omylem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3035
6.6.24 11:55

Nedělej to.
Uvážeš si na krk závazek, budeš muset platit pojištění, řešit pokuty, opravy?
Dotyčný na tom bude finančně na štíru a ty to budeš muset hasit.
Ani nemluvím o tom, že taková věc dokáže snadno otrávit vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35963
6.6.24 11:57

Ani náhodou na to nepristupuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24862
6.6.24 12:01
@Anonymní píše: Více
:zed: holka nešťastná!
NIKDY
opakuju Nikdy
nepřeváděj a nepiš cizí závazky na sebe!
Auto je kromě určité hodnoty dost velký závazek, který stojí nejméně roční povinné pojištění a taky pravidelně STK, ZA TO NESE ODPOVĚDNOST MAJITEL VOZIDLA, stejně jako za přestupky spáchané s tímto autem! absolutně o tom ani neuvažuj! ať si najde jinou naivku.. zmetek.. jak bys jako vše toto kontrolovala a mámila z něho!??

PS : a pokud by přišel insolvenční správce či kdokoliv závistivý z jeho okolí na to, že vyvedl svůj majetek a napsal ho na další osobu a podal podnět k příslušnému Krajskému soudu, tak jsi klidně taky šmahem spolupachatel formou pomoci na podvodu, konkrétně pak jde o § 209/1,3 (dle hodnoty vozidla) formou účasti podle §22 odst. 1 písm. c) trestního zákoníku! Jako opakuju ti, dej od toho okamžitě ruce pryč!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.6.24 12:19

Fakt ne. Někde někoho srazí, ujede a sednout si půjdeš ty, zbláznila ses? A to nemluvím o tom, že člověk s exekucí určitě nebude zvesela platit pojistky, když ví, že pokuty půjdou za tebou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.24 12:21

Škoda, že rodiče s dětmi nemluví více a ty vůbec netušíš, jaký průsery mohou nastat 😇 my jsme si v rodině rozdělili auta a půjčujeme si je podle potřeby, ale my si věříme a není to podvod, ne všechny auta mají kouli, některé je lepší na převoz kočárku, ale bez kočárku do práce je lepsi jiné, tak si je povyměňujeme zpět…

• Citovat
  • Upravit
24862
6.6.24 12:30
@Anonymní píše: Více

jenže vy nejste v insolvenci a nevyvádíte majetek před věřiteli, že…
to co popisuješ ty, je naopak moc fajn rodinné fungování a je bezva, když si vyjdete vstříc.. taky občas (i když velmi výjimečně a jen někomu) půjčím své auto, a joo, taky mám tažné ;)
ale ROZHODNĚ je čirá finanční sebevražda nechat na sebe napsat vozidlo člověka, který je v insolvenci :zed: to by věděly i mé dcery už někdy kolem cca sedmé třídy…
ovšem je fakt, že my s nimi o penězích mluvíme od mala a od mala si i samy částečně hospodaří, od 6let mají kapesné, od 10 let bankovní účet i aplikaci… i díky tomu vědí, co kolik stojí a jaká jsou rizika…
jedna má ve škole dokonce i předmět Finanční gramotnost, to je moc fajn, má ho ráda, protože tam zúročuje domácí poznatky :mrgreen:
a mmch - taky obě vědí, jaký je rozdíl mezi exekucí a insolvencí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
6.6.24 12:31
@unuděná píše: Více

Proč by si měla jít sednout? Bude normálně vypovídat a řekne, že auto měl tou dobou on.
Tím tedy netvrdím, že si ho má v insolvenci brát na sebe…

Příspěvek upraven 06.06.24 v 12:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.6.24 12:33
@j.a.n.i1 píše: Více

Pokud nebude záznam, bude to slovo proti slovu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.6.24 12:33

A ještě přemýšlím, zda si člověk bez řidičského oprávnění vůbec může na sebe přihlásit auto a pojistky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101759
6.6.24 12:34
@unuděná píše: Více

No, takže ji nemohou odsoudit, když nebude důkaz, ze řídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
6.6.24 12:35

To přece nemá vliv, když on někoho srazí, čí je auto. Problém jsou pokuty, kdy on na ně nebude mít a těžko se bude dokazovat, kdo řídil. A pak taky zvýšení ceny povinného ručení po škodné události. Ale tak pojistit si to může pán sám na sebe. Nicméně bych do toho nešla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
6.6.24 12:35
@j.a.n.i1 píše: Více

Oukej, tak s tím vězením jsem to kapánek přehnala pro efekt :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...