Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chtěla bych se zeptat, kdyby naše dcera jela s mými rodiči pres hranice do Nemecka ( ma vlastni občanský průkaz ), potřebují ještě moji rodiče nějaký papír ( potvrzení či plnou moc nebo něco podobného ), ze souhlasime s tím, ze může s nima vycestovat? Bylo by to jenom do nejbližšího města za hranicema. Po pravdě, nás ještě nikdy nikdo v Německu nekontroloval, tak s tím nemám zkušenost.
Naši jeli do Itálie. Pro jistotu jsem jim souhlas s vycestováním dala.
@Lama Lama : tak do Itálie prý musí byt i přeloženy souhlas s vycestováním, o tom vim, ale nikde jsem nenašla, jestli to musí byt i do Německa, tak se právě ptám na zkušenosti ![]()
@myskalucka píše:
@Lama Lama : tak do Itálie prý musí byt i přeloženy souhlas s vycestováním, o tom vim, ale nikde jsem nenašla, jestli to musí byt i do Německa, tak se právě ptám na zkušenosti
ofiko píšou, že do Itálie ne. Snad do Chorvatska jo. Já to napsala, dala ověřit podpis na poště a byl klid.
@Lama Lama : no cestovka se kterou jezdime to ma teda psane v podmínkách
, ze prý to italská policie při přihlašování chce ![]()
@myskalucka kluk chodí s mamkou do německa pořád, žádný jiný papír, tedy krom pasu, nemá
netřeba.
Tak samo, že běžně netřeba. Žádná rutinné kontrola není. Jde o to, jak je to ofiko, kdyby se něco stalo, jestli to úřady v německu mohou vyžadovat. Mě se žádnou kloudnou informaci získat nepodařilo
@Lama Lama píše:
Tak samo, že běžně netřeba. Žádná rutinné kontrola není. Jde o to, jak je to ofiko, kdyby se něco stalo, jestli to úřady v německu mohou vyžadovat. Mě se žádnou kloudnou informaci získat nepodařilo
v německu toto vyžadováno není - stačí, když má dítě platný doklad - op nebo pas.
@martina.se @mojmira : děkuji, tak to je super, ale stejně asi radši sepisu plnou moc v němčině, at to radši maji s sebou.
@myskalucka jasné, můžeš, ale fakt netřeba. Jak má dítko svůj doklad, tak je to v pohodě. Já bych tam jinak kluka nepustila, ale vim, že není třeba nic víc - mamka žije na hranicích, chodí tam s mladým pořád
už je kolikrát i kontrolovali - mamka jen řekne, že je to vnuk, stačí.
@martina.se : tak to je fakt super
. Naši se právě taky přestěhovali k hranicím a děda chce vzít malou do Německa na masinky
.
@myskalucka jen ať vezme, malá bude mít zážitek. Není se čeho bát. Kluk tam chodí na pouť atd.. a nikdy žádný problém ![]()