Cestování dítěte s prarodiči do Německa

8112
7.4.14 16:04

Cestování dítěte s prarodiči do Nemecka

Chtěla bych se zeptat, kdyby naše dcera jela s mými rodiči pres hranice do Nemecka ( ma vlastni občanský průkaz ), potřebují ještě moji rodiče nějaký papír ( potvrzení či plnou moc nebo něco podobného ), ze souhlasime s tím, ze může s nima vycestovat? Bylo by to jenom do nejbližšího města za hranicema. Po pravdě, nás ještě nikdy nikdo v Německu nekontroloval, tak s tím nemám zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81480
7.4.14 16:09

Naši jeli do Itálie. Pro jistotu jsem jim souhlas s vycestováním dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
7.4.14 16:12

@Lama Lama : tak do Itálie prý musí byt i přeloženy souhlas s vycestováním, o tom vim, ale nikde jsem nenašla, jestli to musí byt i do Německa, tak se právě ptám na zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
7.4.14 16:14
@myskalucka píše:
@Lama Lama : tak do Itálie prý musí byt i přeloženy souhlas s vycestováním, o tom vim, ale nikde jsem nenašla, jestli to musí byt i do Německa, tak se právě ptám na zkušenosti :)

ofiko píšou, že do Itálie ne. Snad do Chorvatska jo. Já to napsala, dala ověřit podpis na poště a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
7.4.14 16:16

@Lama Lama : no cestovka se kterou jezdime to ma teda psane v podmínkách :nevim:, ze prý to italská policie při přihlašování chce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.4.14 16:46

@myskalucka kluk chodí s mamkou do německa pořád, žádný jiný papír, tedy krom pasu, nemá :think: netřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
7.4.14 16:59

Tak samo, že běžně netřeba. Žádná rutinné kontrola není. Jde o to, jak je to ofiko, kdyby se něco stalo, jestli to úřady v německu mohou vyžadovat. Mě se žádnou kloudnou informaci získat nepodařilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.4.14 17:03
@Lama Lama píše:
Tak samo, že běžně netřeba. Žádná rutinné kontrola není. Jde o to, jak je to ofiko, kdyby se něco stalo, jestli to úřady v německu mohou vyžadovat. Mě se žádnou kloudnou informaci získat nepodařilo

v německu toto vyžadováno není - stačí, když má dítě platný doklad - op nebo pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
7.4.14 17:06

Do Německa holka nemusela mít žádné potvrzení jen pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
7.4.14 17:11

@martina.se @mojmira : děkuji, tak to je super, ale stejně asi radši sepisu plnou moc v němčině, at to radši maji s sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.4.14 17:19

@myskalucka jasné, můžeš, ale fakt netřeba. Jak má dítko svůj doklad, tak je to v pohodě. Já bych tam jinak kluka nepustila, ale vim, že není třeba nic víc - mamka žije na hranicích, chodí tam s mladým pořád ;) už je kolikrát i kontrolovali - mamka jen řekne, že je to vnuk, stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
7.4.14 17:28

@martina.se : tak to je fakt super :-). Naši se právě taky přestěhovali k hranicím a děda chce vzít malou do Německa na masinky :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
7.4.14 17:29

@myskalucka jen ať vezme, malá bude mít zážitek. Není se čeho bát. Kluk tam chodí na pouť atd.. a nikdy žádný problém ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí