cestování do USA v 5 mesicich?

28
27.4.06 17:27

cestování do USA v 5 mesicich?

Ahoj, chtela bych se poptat na zkusenosti s cestovanim na takovou vzdalenost s ani ne petimesicnim mrnouskem.
Nejak si to nedovedou predstavit, nevadi prckovi tak dlouhy let, jaky koupit kocarek kdyz jeste nebude sedet atd?
Dekuju za reakce tekice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
679
27.4.06 18:37

tekice,
mám to naopak, žjeme v USA a s dětmi cestujeme do Evropy. S Tomem jsme cestovali v jeho šesti měsících (ale je nedonošený, takže vlastně ve čtyřech), s Lisou také v šesti (doopravdy). Musím říct, že pět měsíců je v pohodě, mimi ještě neleze, takže spinká v basinetu (ten musíte při objednávání letenky objednat - je to taková postýlka pro miminko, která se dá v letadle na tu přední stěnu). Takhle malé mimi potřebuje především mámu, zbytek je mu šumafuk. Časové změny jsou mu jedno, protože se kojí, takže nemá problémy s jídlem (ono snídat svíčkovou se šesti a večeřet musli a čaj - my máme 9 hodin rozdíl, takže režim naruby - je fakt blbý), spí si, kdy chce tak jako tak… mnohem větší problém je pak s dětmi od toho půl roku do dvou - kdy už vidí ty změny, po cestě se nudí a ještě stále se jim spousta věcí nedá vysvětlit a nedají se tak úplně dobře zabavit, plus řešíš problémy s jídlem (přeci jen strava v letadle není optimální pro batole, čili všechno s sebou).
Nepochopila jsem, jestli jedete na dovolenou nebo na delší dobu - takže nevím, co myslíš tím kočárkem. Jestli chceš kupovat kočárek v ČR nebo v USA? Do letadla ti kočárek vezmou - i když já jsem nikdy nebrala nic velkého, mám takový „sporťák“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
27.4.06 18:51

souhlasim se sally. my taky zijeme v usa a s prckem jsme cestovali poprve, kdyz mu bylo asi 8 mesicu a to uz je jina! vsechno chtel videt, umel lezt a chtel smejdit. 5 mesicni miminko ti bude jeste rado lezet, maximalne bude chtit nosit, aby videlo…
s jidlem bych si taky nedelala starosti. pokud kojis nebo mate UM, tak je to v pohode a nejaky ten prikrm ve sklenicce se tu taky koupi, pokud by bylo treba.
no a kocar… chtelo by to neco sportovniho, lehkyho, co se snadno slozi. kocar ti vezmou tesne pred vstupem do letadla a zase ti ho tam daji pri vystupu, takze po letisti nemusis mimco nosit. a dneska uz i ty golfky nebo ty mensi sportovni kocary delaji polohovatelne, takze mimco muzes dat do polosedu, aby videlo…

ilona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
27.4.06 18:53

diky Sally, do USA jedem na svatbu kamaradovi, max na 3 tydny. Takze kocar kupuju v CR a resim, jaky, aby to bylo skladny, dobry pro malou na zadicka, lehky atd. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3790
27.4.06 18:53

jeste jsem zapomnela dodat… ze dobre je nacasovat kojeni nebo krmeni na vzlet a pristani, protoze zalejhaji usi a miminka si s tim nedovedou poradit.. pri jidle ale polykaji, takze je to pak pro ne jednodussi. navic na vzlet i pristani budes muset mit mimco stejne u sebe …

ilona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
27.4.06 20:18

Aha, tka s českým kočárem ti neporadím, páč nevím, co tam máte… to se zeptej holek v česku, nebo možná na Rodině - je tam přímo diskuze na kočárky. Podle mě by se hodilo něco jako dobře skládací sporťák - respektive golfky s pevnými polohovatelnými zády. A určitě si ho vem až k letadlu - nevím jestli budete přestupovat (podle toho kam letíte), ale na přestupu se kočár hodí strašně moc - a na příletu taky - fronty na imigrák, čekání na batohy atd. - to se s prckem na ruce fakt nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
19.8.13 08:10

Ahojky, nevim zda jeste odpovite. Jak velky je ten bassinet? Letim za mesic s malou, tak jestli ma smysl ho objednavat, z amstru budem startovat v dobe kdy mala chodi spat na noc. Dik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí