Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, chtela bych se poptat na zkusenosti s cestovanim na takovou vzdalenost s ani ne petimesicnim mrnouskem.
Nejak si to nedovedou predstavit, nevadi prckovi tak dlouhy let, jaky koupit kocarek kdyz jeste nebude sedet atd?
Dekuju za reakce tekice
tekice,
mám to naopak, žjeme v USA a s dětmi cestujeme do Evropy. S Tomem jsme cestovali v jeho šesti měsících (ale je nedonošený, takže vlastně ve čtyřech), s Lisou také v šesti (doopravdy). Musím říct, že pět měsíců je v pohodě, mimi ještě neleze, takže spinká v basinetu (ten musíte při objednávání letenky objednat - je to taková postýlka pro miminko, která se dá v letadle na tu přední stěnu). Takhle malé mimi potřebuje především mámu, zbytek je mu šumafuk. Časové změny jsou mu jedno, protože se kojí, takže nemá problémy s jídlem (ono snídat svíčkovou se šesti a večeřet musli a čaj - my máme 9 hodin rozdíl, takže režim naruby - je fakt blbý), spí si, kdy chce tak jako tak… mnohem větší problém je pak s dětmi od toho půl roku do dvou - kdy už vidí ty změny, po cestě se nudí a ještě stále se jim spousta věcí nedá vysvětlit a nedají se tak úplně dobře zabavit, plus řešíš problémy s jídlem (přeci jen strava v letadle není optimální pro batole, čili všechno s sebou).
Nepochopila jsem, jestli jedete na dovolenou nebo na delší dobu - takže nevím, co myslíš tím kočárkem. Jestli chceš kupovat kočárek v ČR nebo v USA? Do letadla ti kočárek vezmou - i když já jsem nikdy nebrala nic velkého, mám takový „sporťák“.
souhlasim se sally. my taky zijeme v usa a s prckem jsme cestovali poprve, kdyz mu bylo asi 8 mesicu a to uz je jina! vsechno chtel videt, umel lezt a chtel smejdit. 5 mesicni miminko ti bude jeste rado lezet, maximalne bude chtit nosit, aby videlo…
s jidlem bych si taky nedelala starosti. pokud kojis nebo mate UM, tak je to v pohode a nejaky ten prikrm ve sklenicce se tu taky koupi, pokud by bylo treba.
no a kocar… chtelo by to neco sportovniho, lehkyho, co se snadno slozi. kocar ti vezmou tesne pred vstupem do letadla a zase ti ho tam daji pri vystupu, takze po letisti nemusis mimco nosit. a dneska uz i ty golfky nebo ty mensi sportovni kocary delaji polohovatelne, takze mimco muzes dat do polosedu, aby videlo…
ilona
diky Sally, do USA jedem na svatbu kamaradovi, max na 3 tydny. Takze kocar kupuju v CR a resim, jaky, aby to bylo skladny, dobry pro malou na zadicka, lehky atd. ![]()
jeste jsem zapomnela dodat… ze dobre je nacasovat kojeni nebo krmeni na vzlet a pristani, protoze zalejhaji usi a miminka si s tim nedovedou poradit.. pri jidle ale polykaji, takze je to pak pro ne jednodussi. navic na vzlet i pristani budes muset mit mimco stejne u sebe …
ilona
Aha, tka s českým kočárem ti neporadím, páč nevím, co tam máte… to se zeptej holek v česku, nebo možná na Rodině - je tam přímo diskuze na kočárky. Podle mě by se hodilo něco jako dobře skládací sporťák - respektive golfky s pevnými polohovatelnými zády. A určitě si ho vem až k letadlu - nevím jestli budete přestupovat (podle toho kam letíte), ale na přestupu se kočár hodí strašně moc - a na příletu taky - fronty na imigrák, čekání na batohy atd. - to se s prckem na ruce fakt nedá.
Ahojky, nevim zda jeste odpovite. Jak velky je ten bassinet? Letim za mesic s malou, tak jestli ma smysl ho objednavat, z amstru budem startovat v dobe kdy mala chodi spat na noc. Dik.