Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte,
nebyla jsem zatím na žádné dovolené při mori s mojí dcerkou .. toto léto chceme jít asi do Itálie nebo Bulharska, potřebuji si velmi užít dovolenou, není to ještě brzy? Děkuji za názory.
ahoj ja teda deti nemam, ale tedka na kypru s náma byl mladý pár s klouckem co měl necelé dva roky a supeer! Ja bych se toho nebála
my byli loni autem v Chorvatsku s 1,5 letým prckem a úplně v pohodě. S dvouletákem bych se fakt nebála.
Do Chorvatska autem jsme jeli, když byl naší dcerce rok a třičtvrtě, bylo to v pohodě, bezva dovolená, všichni jsme si ji užili.
Letos v srpnu pojedeme i s druhou, bude mít v červenci rok, tak jsem zvědavá, jak to zvládneme. ![]()
Ahoj,
neboj, s dvouletákem je to ok…
Já byla loni s ročním a letos, když měl 19 měsíců a ok
![]()
s klárkou jsme byli když jí ani nebyl rok. bylo to super. pak byly ty dovolené trošku akčnější, protože naše dítko je dost živé, ale loni, kdy jí byly 4 to bylo zase úplně v pohodě. letos máme premiéru s dvěma záškodníkama, tak jsem zvědavá.
S dětmi jezdíme k moři od nejútlejšího věku,avšak je to vždy ohromný risk. Předloni jsme rušili dovolenou kvůli neštovicím, letos pro změnu kvůli zápalu plic. Jednou jsme zase přijeli se zánětem středního ucha, a to jsme měli štěstí, že to malému neprasklo v letadle. Nepočítám časté horečky z horka. Po této zkušenosti příště jedině last minute 2 dni předem nebo cesta vlastní dopravou, kdy se může ubytování bez problémů posunout. A nikdy nezapomenout na pojištění na storno zájezdu (vrací se 80%ceny, ať to stornuješ třeba den před odletem)! Ale jinak tě nechci odrazovat, myslím že s 2-letým dítětem je to úžasný zážitek a i rodiče se částečně zrelaxují
Ahoj, jukni sem: http://www.mojecesty.net/…iedenik.html