Cestování s dítětem, od kdy a kam?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anais Brno
19.8.22 20:57

@Capelucia jako já v šestinedělí byla ráda, že žiju. Kojila jsem po hodině a půl ve dne i noci…

• Citovat
  • Upravit
1250
19.8.22 21:39
@Capelucia píše:
Holky a byli jste někdo už s 2m prckem v hotelu? S prvním jsme jezdili i do zahraničí od 8m, a bylo to na pohodu. To byl zrovna lockdown, takže dřív se ani nedalo. Když byl na prsu, ani nepípl, takže jsme nikoho nerušili. Teď přemýšlím, že si zjednoduším vánoce a našla jsem moc fajn baby friendly hotel :D. Jde mi spíše o to, jestli takový prcek něco nechytí, to jsou ještě přeci jenom strašně mrňaví. Zkoušeli jste to někdo?

V hotelu sice ne, ale jezdili jsme všude možně po 6nedělí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
19.8.22 21:53
@punkerka89 píše:
Přesně ten druhý let za námi seděli paní a dcera si pořád povidala s jinou holčičkou a já sem ji četla, povídali jsme si, ani nijak nejecela nic, a oni pořád ať je ticho atd

Spíš takový co chtějí mít ticho by měli zůstat doma. Já jsem jednou zažila, že chlapeček co seděl za námi v letadle hodně plakal. Spíš než nadávat, jsme se snažili trochu pomoct, půjčit hračku atd. Člověk s tím musi počítat, že když cestuje hromadnym dopravním prostředkem asi nebude vždycky všechno podle představ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
20.8.22 00:23
@Alušáček píše:
Spíš takový co chtějí mít ticho by měli zůstat doma. Já jsem jednou zažila, že chlapeček co seděl za námi v letadle hodně plakal. Spíš než nadávat, jsme se snažili trochu pomoct, půjčit hračku atd. Člověk s tím musi počítat, že když cestuje hromadnym dopravním prostředkem asi nebude vždycky všechno podle představ.

A tohle je to, co. I přijde sobecké od rodičů malých dětí (a nejspíš i dalším lidem podle té doskuze), kdy si rodiče mysli, ze si všichni sednou na zadek z jejich dítěte. Nesednou. Dětský pláč lidi stresuje, k tomu připočti stres z letu. Takže nic noc zážitek, kor třeba na dlouhém let. A další „skvělá“ věc je, když malé dítě začne otvírat a zavírat stoleček a rodiče si mysli, jak je to skvělá zábava a jak je jeho dítě hodné a ještě ho v tom podporují :cert:

• Citovat
  • Upravit
6654
20.8.22 10:12
@Capelucia píše:
Holky a byli jste někdo už s 2m prckem v hotelu? S prvním jsme jezdili i do zahraničí od 8m, a bylo to na pohodu. To byl zrovna lockdown, takže dřív se ani nedalo. Když byl na prsu, ani nepípl, takže jsme nikoho nerušili. Teď přemýšlím, že si zjednoduším vánoce a našla jsem moc fajn baby friendly hotel :D. Jde mi spíše o to, jestli takový prcek něco nechytí, to jsou ještě přeci jenom strašně mrňaví. Zkoušeli jste to někdo?

Ja byla teda „az“ se 4 mesicnim a uplne v pohode. On skoro nebreci, takze muzeme cestovat v klidu a nikoho nerusime a neobtezujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
20.8.22 13:44
@Pitaya1 píše:
A tohle je to, co. I přijde sobecké od rodičů malých dětí (a nejspíš i dalším lidem podle té doskuze), kdy si rodiče mysli, ze si všichni sednou na zadek z jejich dítěte. Nesednou. Dětský pláč lidi stresuje, k tomu připočti stres z letu. Takže nic noc zážitek, kor třeba na dlouhém let. A další „skvělá“ věc je, když malé dítě začne otvírat a zavírat stoleček a rodiče si mysli, jak je to skvělá zábava a jak je jeho dítě hodné a ještě ho v tom podporují :cert:

Jasný, zamknout parchanty do chlívků dokud jim nebude 15 :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pitaya1
20.8.22 13:51
@hospodki píše:
Jasný, zamknout parchanty do chlívků dokud jim nebude 15 :roll:

Překrucuješ. Nikde nepíšu, že by měli sedět doma do 15. Ale tahat kojence na dovolenou x hodin letadlem mi sobecké přijde.

• Citovat
  • Upravit
798
20.8.22 21:43

Podle mně závisí od konkrétního dítěte jaké je + jak se cítí matka + na co se rodiče odváží. U nás od 3 týdnů autem do okolních států. V 15 měsících s nejstarším let do USA (docela mazec, dítě v pohodě ale sněhová vánice, zrušený let, noční přesun na hotel, čekání na další let další den, atd… zánět středního ucha,… No s tím se musí pak počítat :roll: ). Další let do USA s 2 dětma v 3 a 1,5 roku. Podle mně dítě od 2 let se dá už dobře zabavit, nepotřebuje už tolik speciální péče (jidlo, plenky atd) a zvládne i delší cestu, různé dopravní prostředky a změnu prostředí.
Edit.: Dvouleté bych nebrala do krajin s pochybnou hygienou a špatně dostupnou zdravotní péčí, to až starší dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
6.9.22 10:05

Po ČR a kratší vzdálenosti bych se s dítětem nebála cestovat tak od 3 měsíců. Do zahraničí např. letadlem a delší trasy autem podlemě ideálně až tak od dvou let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1434
6.9.22 12:42

Nedávno jsme jeli vlakem a to už víte předem že bude průšvih, jen co nastoupíte. Měli jsme rezervovaná místa, tak jsme si na ně bez problémů sedli a paní za námi hned vylétla a sedla si asi 5 řadu za nás. Kluk měl nahlas Albi tužku, tak hned na mě houkla ať to ztlumim, tak jsem se (jak blbec) omluvila, ztlumila, klukovi vysvětlila. No a za pár desitek minut paní zvoní telefon. Rozhovor na celý vlak doslova o h…, aspoň jsem věděla, kde vystupuje. No a syn mě žádá, ať jí taky něco řeknu, že mu to vadí a že je taky nahlas. V klidu mu vysvětlím, že nejsme jako paní a nepoucujeme druhé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
6.9.22 14:32
@Gortyna píše:
Nedávno jsme jeli vlakem a to už víte předem že bude průšvih, jen co nastoupíte. Měli jsme rezervovaná místa, tak jsme si na ně bez problémů sedli a paní za námi hned vylétla a sedla si asi 5 řadu za nás. Kluk měl nahlas Albi tužku, tak hned na mě houkla ať to ztlumim, tak jsem se (jak blbec) omluvila, ztlumila, klukovi vysvětlila. No a za pár desitek minut paní zvoní telefon. Rozhovor na celý vlak doslova o h…, aspoň jsem věděla, kde vystupuje. No a syn mě žádá, ať jí taky něco řeknu, že mu to vadí a že je taky nahlas. V klidu mu vysvětlím, že nejsme jako paní a nepoucujeme druhé

No teda za me dost slušný preslap z vaši strany. Taky nesnáším nahlas telefony, cizi hudbu atp. Na Albi tužku mám pro kluka sluchatka a důsledně dodrzuju. Pokud bych je s sebou neměla, tak si ji nesmí zapnout, aby nerusila ostatní. Z toho důvodu jsem mu nikdy nepoustela zvuk na telefonu nebo nebrala do MHD hrající hračky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
6.9.22 14:42

My byli s malou po CR na víkendy na chate, u prarodičů hned asi po 6 neděli. Ve 4 měsících na slovensku na 10 dni a super.. veškeré túry nám prospala v nositku. V zimě v 9 mes. 2 týdny na horách a ve 13 mes. 14 dní V Řecku- v květnu tedy aby nebylo příliš horko. Přes léto ted téměř porad někde po CR, v 16 mes byla pod stanem a to se jí líbilo snad asi nejvíc.. a za měsíc nás čeká další let.. je to pohodarka.. a navíc máme 11 letou, takže nuuuda doma :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
6.9.22 14:44

@Pitaya1 jezdili jsme s detma od mala, doslova. Autem, první lety měly obě před prvním rokem, první dálkové okolo 3 let. Ale jsou obě typy co to dávají s přehledem, jak cestu tak třeba časové posuny. Samozřejmě a menšími je to vetsi práce ze strany rodičů je zabavit, ale s každou další cestou je to lepší a lepší 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.9.22 22:18

Cesta na Island (nebo jinam?) s batoletem

Ahoj! Napadlo nas, ze bychom pristi leto vycestovali s ditetem a pritelem na Island, diteti bude 1,5 roku. Island byl nas sen uz skoro od zacatku, ale kvuli covidu, baraku, tehotenstvi to nevyslo, no a ted uz mame miminko. A napadlo nas, ze nez cekat, nez bude miminko schopne vydrzet 2 tydny u babicky, nebo pripadne pribude dalsi miminko, jeli bychom tam ve trech. Ja sama jsem pred lety byla na Islandu formou lowcost uz 2×, jazykovou barieru nemame a pujcili bychom si asi mensi obytnak, spali po kempech, varili si sami. Je to blbost nebo se to da zmaknout? Pripadne, doporucite dalsi lokality podobneho razu? Napada me Madeira, Skotsko, mozna Portugalsko. Nehodlam se s ditetem v cervenci vydavat kvuli horku ani do Chorvatska, natoz nekam jizneji do Stredozemi, takze tyto rady prosim vynechte. A zaroven nechci ani 10 hodinovy let. Vim, ze je Island drahy, vim, ze pocasi umi byt skarede, ale zase vim, ze je to nejkrasnejsi zeme, vim, ze je tam naprosto bezpecno. Prcka bychom nosili v nosici po mensich trecich a jinak bychom delali prejezdy treba 3-4 hod denne maximalne… pocitala bych tak 15 tis za letenky, pak netusim kolik za auto, ale co jsem drive koukala, tak do 30 tis bychom se snad vesli (ano, opravdu), no a pak jeste treba 25 tisic za naklady na miste, coz jsou kempy, nakupy v supermarketu, vstupy do bazenu. Kdyz jsem tam byla pred nekolika lety, vesla jsem se sakumprask do 25 tisic a to jsme teda nespali v kempech a meli obycejne auto. Takze do me, ocekavam, ze me roznesete na kopytech :-) (ale uprimne, bud dobre minene rady ohledne Islandu, nebo nejake tipy na podobne krasne destinace, jen treba s prijemnym pocasim a ne tak drahe, uvitam vsemi deseti)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
7.9.22 12:04

@Maaea rady ohledně Islandu nemám, ale dá se zvládnout cesty i s batoletem, nečekejte, užijte si to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí