Cestovka - arogantní chování

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.3.25 14:13

@coffewomen my na to taky máme, ale raději poletíme na více míst, sleduju to a nechceme přeplácet, co se dá sehnat levněji…taky nejdem po tom nejhorším kvalitou, ale po tom, co je pěkné pro nás s dětmi 😊
A jsou destinace za které jsem ochotná dát více a za ty obyč destinace tedy rozhodně ne, za exotikou ano 🤩

• Citovat
  • Upravit
5683
15.3.25 15:32
@coffewomen píše: Více

Proc sis tu drazsi ck vybrala jako prioritni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
15.3.25 15:43

@Ahep Měli jsme tam ještě možnost 5% slevy a chtěli jsme jet s velkou cestovkou, což jedeme i tak s tou levnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13243
15.3.25 15:50

Mě by zajímalo, o jaký překlep by podle tebe mělo jít :think:
39.000,–? Nebo že napsali špatně celou částku?
A že byli arogantní? Možná brali ten dotaz jako předstupeň smlouvání…
Někteří lidé by chtěli všechno nejlépe zadarmo. To asi není váš případ, ale nevíš kdo a co jim tam všechno píše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
15.3.25 16:06

@Magical-eyes Myslela jsem si, že to mají špatně spočítané, už na tak vysokou částku uváděli s výraznou slevu, tak jsem vznesla dotaz, jestli to tak opravduje je, že se mně zdá cena vyšší…stačilo normálně odpovědět. Jasně, můžou si to nabízet za co chtějí, ale je to sakra cestovka a je tu pro zákazníky, slušná odpově%d by měla být standard.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29732
16.3.25 10:54

Někdy to je také tím, že ta cestovka tam má domluvené lepší pokoje třeba po rekonstrukci, blíže k moři… Ta s tou druhou cenou může mít pokoje třeba v suterénu, nad restaurací nebo nějaké horší pokoje. Setkala jsem se s tím několikrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.3.25 11:03

Vážně máš potřebu obepisovat cestovky kvůli cenám? To máš tak nudný život, že se musíš cpát docizích věcí? Ceny zájezdů se liší podle různých faktorů… různé cestovky, různé služby a někdy i různý přístup k marketingu. A když ti jedna cestovka odpověděla, že si máš vybrat podle svých financí, tak co jiného čekáš? Normálně odpověď, ne kazdy je zvědavý na otravné lidi, co mají potřebu za každou cenu psát blbé dotazy :roll:

Zkrátka, někdo ti nabízí lepší cenu a někdo jiný zase víc připlácí za komfort, extra služby nebo jiné záruky. Ceny nejsou chyba, to je běžný tržní princip.

Až ti cestovka nabídne zájezd za 15 tisíc a za dva dny ho dá za 50 tisíc, taky budeš psát, že mají chybu? To je prostě cenotvorba, ne žádná záhadná chyba v systému. Cestovky si cenu určují podle svých podmínek a nabídky.
Nevím no, stačí logické uvažování. Ale jako obepisovat cestovku, jak mají určité chybu a ještě to pak cpat na veřejné fórum, jaká drzost, že byli arogantní - no nevím, to spíš značí něco o tobě než o nějaké cestovce

• Citovat
  • Upravit
69109
16.3.25 11:10

Že nejsem ochotná za stejnou službu zaplatit o půlku víc, přece neznamená, že na to nemám. Naopak, mám na to proto, že tu cenu řeším. A za těch ušetřených 50 litrů můžu ještě na další dovolenou. Pokud teda to není člověk jako má maminka, kteá dobrovolně koupí tu dražší věc jen proto, aby bylo vidět, že na to má, a že za vyšší cenu to musí být nutně lepší.
Já s cestovkou nejezdím, ale jak na relativní drobnosti automaticky nakupuju za nejnižší cenu, jedná-li se o solidní eshop (třeba dětské boty kupuju z 5-10 různých a vždy tam, kde mají daný kousek nejlevněji), ostatní neřeším… tak pokud mám u dražších možnost nějaké slevy, zeptám se na ni.
Pokud by mi kdokoliv sdělil, že nejsem dostatečně movitá na to, abych si mohla dovolit jejich zboží či služby zaplatit, vzala bych to na vědomí a už nikdy se u nich cokoliv koupit nepokoušela a jejich web vzala obloukem. Pokud by mi normálně sdělili, že maj tuto cenu nastavenou takto a bohužel s ní nehnou, poděkovala bych, ale neodradilo by mě to od toho, abych se na jejich web příště koukla zas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69109
16.3.25 11:17

Jinak dost firem nabízí možnost - najdete-li někde levněji, dorovnáme cenu. Mně na tom zeptat se, nepřijde nic závadného (i když osobně bych šla taky do levnějšího a nehrabala bych se v tom). Ale pokud někdo bere potenciálního zákazníka jako obtížný hmyz, škodí jenom a jenom sám sobě - sice ze svého pohledu možná „odpálkuje jednu socku“, ale v reálu si možná odeženou věrného zákazníka, který to pak roztroubí deseti dalším. Poškozují pověst sami sobě, nikoliv jedné neznámé ženské… Sdělit zákazníkovi, že je příliš chudý na to, aby si mohl dovolit jejich dokonalé služby, mi nepřijde jako ta nejchytřejší cesta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69109
16.3.25 11:19
@marin píše: Více

V klidu může být. Ale pak bych tohle zákazníkovi napsala, kdo ví, třeba by to uznal jako natolik velkou výhodu, že by si i připlatil. Ale říct mu rovnou, že když na to nemá prachy, nemá kupovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29732
16.3.25 11:25
@ugluk píše: Více

Ten, kdo takto odpovídal, je neprofesionální. Může si myslet, co chce. To už kdyby neodpověděl nic, tak to bylo lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9810
16.3.25 11:34
@Anonymní píše: Více

Pokud není cestovka zvědavá na dotazy zákazníků, tak moc nechápu, proč nabízí zájezdy.
Něco jako
otevřel si hospodu, ale chodili mu tam lidi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36922
16.3.25 11:45
@marin píše: Více

A to nemůže zájemcům normálně vysvětlit, ale hned arogantně narážet na to, že jsou socky? Já si třeba vyšší cenu dokážu zdůvodnit a/nebo snížím cenu, aby nepřišel o zákazníka a aby mi pak nedělal špatnou reklamu, tady to danou agenturu zřejmě vůbec netrápí, když přichází o potenciální zájemce. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29732
16.3.25 11:47
@Jahru píše: Více

Možná toho dotyčného spíše rozčílilo, že jim někdo píše, zda tam nemají chybu. :mrgreen: V emailu ten dotaz může vyznít jinak, než kdyby byl položen ústně a člověk slyšel tón hlasu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
16.3.25 11:48

@coffewomen Pracuji v cestovním ruchu přes 20 let a už jsem zažila všelicos :-)
Ale napsat mi někdo, jestli nemá CK chybu (jakože prodejce to neovlivní), tak taky píšu, ať si zájezd koupíte u konkurence. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí