Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,asi budu muset koupit cestovní postýlku,a chtěla jsem se zeptat,jestli se do ní musí koupit i matrace?Chci nějakou použitou,a na MMB jsem viděla,že je prodávají i s matrací ![]()
No, v cestovní postýlce jakási matrace je, ale nic moc. Takže záleží jak často chceš postýlku používat, pokud fakt občas při cestování, tak by měla stačit, pokud jako druhou postýlku třeba doma, tak je určitě potřeba koupit do ní slušnější matraci.
Jedeme na prodloužený víkend,a v hotelu chtělí 250/kč noc,celkem 5 nocí,to užse mi vyplatí tu postýlku koupit
a budu jí mít,když někam pojedeme.Jinak na doma mám samozřejmě dřevěnou s kvalitní matrací.
HMarketa píše:j.a.n.i1 píše:Samozřejmě pokud bys plánovala cestovní postýlku na doma … což teda nechápu, tak potom jinou matraci, protože ta originál je tenká, tak na vyspání jednou za čas. Ale je zase dobrá, že je v té tašce na postýlku, hodíš do auta a jedeš a nic neřešíš.
No, v cestovní postýlce jakási matrace je, ale nic moc. Takže záleží jak často chceš postýlku používat, pokud fakt občas při cestování, tak by měla stačit, pokud jako druhou postýlku třeba doma, tak je určitě potřeba koupit do ní slušnější matraci.
Tak já ji třeba plánuju i domů - máme ložnici v patře, tak když budu chtít mít mimčo v obýváku, tak tam bude stát ta cestovní. Takže to je pak matrace nutností.
Uvažovala jsem stejně. Chtěli někde poo ná 200kč na den za půjčení postýlky, po týdnu pobytu se mi vyplatí jí koupit. ALE - na místě ti půjčí normální dřevěnou, ty si vezeš cestovní hrůzu. Dvě stovky na den nedám, to raději zvládnu s cestovní, ale pokud nabízejí normální za rozu,nou cenu - např jednorázový poplatek 100-200 Kč, tak beru raději to. Ta cestovní má úplně blbou matraci. Ten materiál na naší šustí při každém pohybu, budí to mě i dítě. Matrace je tam10 cm nad podlahou, takže v chladnější místnosti musí být dítěti zima, už vůbec nemluvím o prašnosti.
momi33 píše:
Jedeme na prodloužený víkend,a v hotelu chtělí 250/kč noc,celkem 5 nocí,to užse mi vyplatí tu postýlku koupit![]()
a budu jí mít,když někam pojedeme.Jinak na doma mám samozřejmě dřevěnou s kvalitní matrací.
HMarketa píše:
Cestovní postýlky co vím jsou včetně matrace, protože i ta matrace by měla být skládací, to potom by postrádalo smysl. My máme a je to včetně matrace, stejný typ, vše do sebe zapadá a moc velká spokojenost.
do POUŽITÉ BYCH URČITĚ MATRACI KOUPILA, JELIKOŽ BÝVAJÍ DOST ROZKVRDLANÉ A S MEZERAMI, NA SPANÍ TO NENÍ.. ![]()
HMarketa píše:j.a.n.i1 píše:Samozřejmě pokud bys plánovala cestovní postýlku na doma … což teda nechápu, tak potom jinou matraci, protože ta originál je tenká, tak na vyspání jednou za čas. Ale je zase dobrá, že je v té tašce na postýlku, hodíš do auta a jedeš a nic neřešíš.
Syn třeba spí jen v cestovní postýlce, jelikož v dřevěné se pořád mlátil do hlavy jak se točil v noci ![]()
j.a.n.i1 píše:HMarketa píše:Tak já ji třeba plánuju i domů - máme ložnici v patře, tak když budu chtít mít mimčo v obýváku, tak tam bude stát ta cestovní. Takže to je pak matrace nutností.j.a.n.i1 píše:Samozřejmě pokud bys plánovala cestovní postýlku na doma … což teda nechápu, tak potom jinou matraci, protože ta originál je tenká, tak na vyspání jednou za čas. Ale je zase dobrá, že je v té tašce na postýlku, hodíš do auta a jedeš a nic neřešíš.
Rozmysli to. Já třeba dítě v postýlce nikdy přes den neměla. Do 2 měsíců byl na gauči, pak na hrací dece na zemi. V postýlce přes den neusne, vyžaduje kočár (ne kvuli houpání, ale prostředí - stačí nám korba bez koleček na balkoně.
neczuz píše:
Uvažovala jsem stejně. Chtěli někde poo ná 200kč na den za půjčení postýlky, po týdnu pobytu se mi vyplatí jí koupit. ALE - na místě ti půjčí normální dřevěnou, ty si vezeš cestovní hrůzu. Dvě stovky na den nedám, to raději zvládnu s cestovní, ale pokud nabízejí normální za rozu,nou cenu - např jednorázový poplatek 100-200 Kč, tak beru raději to. Ta cestovní má úplně blbou matraci. Ten materiál na naší šustí při každém pohybu, budí to mě i dítě. Matrace je tam10 cm nad podlahou, takže v chladnější místnosti musí být dítěti zima, už vůbec nemluvím o prašnosti.momi33 píše:
Jedeme na prodloužený víkend,a v hotelu chtělí 250/kč noc,celkem 5 nocí,to užse mi vyplatí tu postýlku koupit![]()
HMarketa píše:
Cestovní postýlky co vím jsou včetně matrace, protože i ta matrace by měla být skládací, to potom by postrádalo smysl. My máme a je to včetně matrace, stejný typ, vše do sebe zapadá a moc velká spokojenost.
kdyby to byl jednorázový poplatek,tak mi to nevadí
ale za noc?
teď mají v Albertovi v akci novou za 799kč ![]()
Momi33 - já koupila přes MMB před víc jak 3 lety za tisícovku použitou Chicco cestovní postýlku (sháněla jsem přímo tuto, protože jsem věděla, že má tu „matraci“ potaženou normálním plátnem a ne nějakým šusťákem, jak jsem to viděla u nějaké jiné
). A ta investice se nám už několikanásobně vrátila. Jednak ji vozíme s sebou, když někam jedeme na víc dní (u Vojty až do jeho 2 let, u Šárky to asi bude podobné), a druhak jsme ji používali v kuchyni místo ohrádky.
neczuz píše:j.a.n.i1 píše:Rozmysli to. Já třeba dítě v postýlce nikdy přes den neměla. Do 2 měsíců byl na gauči, pak na hrací dece na zemi. V postýlce přes den neusne, vyžaduje kočár (ne kvuli houpání, ale prostředí - stačí nám korba bez koleček na balkoně.HMarketa píše:Tak já ji třeba plánuju i domů - máme ložnici v patře, tak když budu chtít mít mimčo v obýváku, tak tam bude stát ta cestovní. Takže to je pak matrace nutností.j.a.n.i1 píše:Samozřejmě pokud bys plánovala cestovní postýlku na doma … což teda nechápu, tak potom jinou matraci, protože ta originál je tenká, tak na vyspání jednou za čas. Ale je zase dobrá, že je v té tašce na postýlku, hodíš do auta a jedeš a nic neřešíš.
Já taky nikdy malýho přes den v postýlce neměla,do 3m byl v lehátku,a pak na zemi na dece.
Mam pro malyho taky Chicco cestovni postylku a jsem sni spokojena.Byli jsme s ni na Sumave a na tu skladaci matraci jsem dala jeste fleecovou deku,prcka do spaciho pytle,prikryla druhou dekou a bohate to stacilo!Byl krasne vyhratej,kdyz jsem ho vytahovala.Oni uz nevedi,co by si za to v tech hotelech rekli ![]()
Taky časem plánuju deku na zemi, ale ze začátku nechci kvůli psovi - by nedělal nic jiného než se tulil k miminku.
A lehátko na celý den mi zas přijde dlouho.
My jsme museli taky pořídit cestovní, protože naše dítě je postýlkáč, takže jinde neusne. Koupili jsme Cam Daily a max spokojenost. Když jen tak někam vyjedem na noc, dvě, tak stačí ta matrace, co tam je. Dám na ni prostěradlo a hotovo. Na delší spaní se dá pořídit skládací matrace, která má parametry jako klasická postýlková. Tu se chystáme teď pořídit, protože s ní budeme jezdit k našim na moravu, tak aby i druhé dítko mělo pohodlíčko. Takže šťastnou ruku při výběru ![]()
Niky2 píše:
Mam pro malyho taky Chicco cestovni postylku a jsem sni spokojena.Byli jsme s ni na Sumave a na tu skladaci matraci jsem dala jeste fleecovou deku,prcka do spaciho pytle,prikryla druhou dekou a bohate to stacilo!Byl krasne vyhratej,kdyz jsem ho vytahovala.Oni uz nevedi,co by si za to v tech hotelech rekli
Nemáš náhodou tuhle?
http://deti.bazos.cz/…A-CHICCO.php