Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojky! Mám dotaz - teprve čekáme miminko, tak je to předčasné, ale dívám se tak po netu, co bude potřeba koupit. Přemýšlela jsem koupit ohrádku na hraní. Moc se mi líbí tahle, ikdyž bych raději v červené
http://ohradky.heureka.cz/chicco-ocean/ Je to rozměr 95×95 cm.
Pak jsem si ale řekla, zda nekoupit cestovní postýlku, která je sice delší, ale zase o to užší. Moc se mi líbí tato http://postylky.heureka.cz/…red/galerie/ nebo http://postylky.heureka.cz/…lus/galerie/ Taky si říkám, že bude mít větší využití. Myslíte, že tím můžu dítě nějak rozhodit, že nebude mít postýlku jen na spaní, ale i na hraní???
Samozřejmě noční spaní bude v klasické postýlce v patře v ložnici.
Hlavní důvod, proč přemýšlím nad ohrádkou je to, že mám doma labradora, který sice miminku nic neudělá, ale ikdyž často uklízím, tak bez chlupů podlahu nemám samozřejmě nikdy.
Můžete mi prosím napsat svůj názor?
Cestovni postylku na hrani mame. Ma rozmery 70×140cm
Byl v ni asi 2×. ![]()
Nelibi se mu v ni a jelikoz se brzy zacal stavet, tak se snazil vylezt a u toho padal na hlavu, takze ted ho nechavam volne v byte.
Pro male miminko jsem to nevyuzila vubec. Tak do 5 mesicu mi jen spal, jedl a hral si par minut na hraci dece nebo v sedatku.
Ale pokud mate psa, tak ji mozna vyuzijete vic, nez my. ![]()
Ahojky, taky mame klasickou postylku v loznici a jeste jsme koupili cestovni, kdyz se pojede k babickam nebo na chalupu..tedka uz ji mame doma v pokojicku postavenou a obcas v ni spinka a nebo si v ni hraje a taky planuju, ze si v ni pak bude hrat az bude sedet sam (jsou nam 3,5mesice)..ze to teda vyuzijeme i jako ohradku…,kdyz zazvoni listonoska nebo budu muset jit na wc, ci s kosem, ze ho tam proste soupnu
i ta cestovni postylka ma kolecka,..takze se s ni da po byte jezdit kam zrovna clovek potrebuje ![]()
Kdyz mas loznici v patre, tak si myslim, ze ji vyuzijes… ja to taky tak mela a mala byla pres den v cestovni se mnou v kuchyni a v noci spala v loznici. Ono bylo nepohodlne behat nahoru do loznice. Rezim ji to nerozhodilo. ![]()
Ahoj. Pokud dítě nebude v postýlce trávit veškerý bdělý stav, místo toho, aby leželo na zemi, tak proč ne. Dítě by postupně mělo trávit co nejvíc času na zemi (na dece atp), protože tak má největší motivaci se správně vyvíjet
.
Já využívala cestovní postýlku docela dost, ale opravdu jen při cestování. Často jezdíme s kamarády na různé výlety třeba na víkendy a tam se to dost hodilo. Ovšem jako ohrádku to děti sabotovali. Řvali chtěli ven. Ale to nebyla vina postýlky, ohrádka dopadla úplně stejně.
hkac píše:
Ahoj. Pokud dítě nebude v postýlce trávit veškerý bdělý stav, místo toho, aby leželo na zemi, tak proč ne. Dítě by postupně mělo trávit co nejvíc času na zemi (na dece atp), protože tak má největší motivaci se správně vyvíjet.
Určitě koupím na zem i tu hrací deku
Navíc v obýváku je koberec, kam pesan nechodí, tak je to v pohodě. Ale potom až bude prcek lozit a já si budu potřebovat odskočit nebo jen prostě uvařit, tak se mi ta postýlka jeví jako vhodná.
Teda pokud prcek nebude mít jiný názor
![]()
Příspěvek upraven 24.01.12 v 15:17
ja cestovni postylku pouzivam dodnes jednak na spani u prarodicu a hlavne doma kdyz potrebuji dojit ven treba pro drevo nebo postu tak ho tam zavru a nemuze si nic udelat. vylezt neumi. ja bez ni bych byt nemohla.
U nás je cestovní postýlka využívaná dost (a to máme jen 2+kk). Od malička v ní spí přes den, protože mi nechce spinkat vedle to jen v noci. A když potřebuju vytřít tak si tam hraje. Někdy to má jako schovávačku otevřu jí bok a ona leze sem a tam.
taky mame psa a chvilema mam pocit ze jich je vic na podlaze nez na čubině. ![]()
mame cestovni postylku, prijde nam to lepsi nez ohradka,muzes ji mit i vysoko abys tam mohla dat uplne maly miminko a pak se da vyuzit i na prespani u babicky/na dovoleny atd. takze rozhodne praktictejsi nez ohradka.
Já cestovní postýlku mám, využíváme ji hodně na spaní mimo domov, doma je momentálně složená. Ale když byl syn menší, tak jsem si využívala. Syn nechtěl spát za boha přes den v postýlce v ložnici a zásadně spával po obědě v cestovní, kde nebyl problém. Nechápu to, ale bylo to tak. Pak se naučil najednou spávat v ložnici a cestovní postýlka byla rázem nevyužitá. Každopádně ji využít chci - plánuji koupit plastové míčky a naházet to tam a udělat tak synovi nějakou zábavu. Jinak s postýlkou jako takovou jsem moc spokojená. Máme Babypoint Sally 2011: http://postylky.heureka.cz/…point-sally/
Ahoj,
určitě bych vzala cestovní postýlku místo ohrádky. Jak psali holky, využiješ ji i na cestování a přespávání jinde jak doma. Jinak my ji máme taky. Jako ohrádka to nefungovalo nikdy, zavedla jsem to pozdě, a už tam nechtěli být ani omylem. Zato tam lezli tím otevřeným bočním průlezem, různě se tam kutáleli, blbli, tahali hračky apod.
cestovní postýlku jsme pořizovali až když byl malé rok. Máme jí na přespání na cestách a teď ji má rozloženou v pokojíčku a přes den si do ní i jen tak zaleze a hraje si. Takže ji využije nejvíc přes den
, máme značku baby maxi (pro prťata lze upravit i jako houpačka, ale to už jsme nevyužili)