Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
katyca píše:michaba83 píše:Jen odbočuji, bylo mi řečeno, že při registru přes net ti odečtou ročně 1000,– , byla ti odečtena
u čezu stačí najet na net a mají tam něco jako soukromá kancelář. Zaregistruješ se tam a můžeš si změnit výšky záloh. Já to tak udělala loni a funguje to.
nic mi odečteno nebylo. Já na to na netu narazila náhodou. Hledala jsem ceny tarifu a našla tu kancelář a nic mi neodečetli. ale říkám, mám to už dýl než rok. zkus si to najít určitě tam budou napsány podmínky.
michaba83 píše:katyca píše:nic mi odečteno nebylo. Já na to na netu narazila náhodou. Hledala jsem ceny tarifu a našla tu kancelář a nic mi neodečetli. ale říkám, mám to už dýl než rok. zkus si to najít určitě tam budou napsány podmínky.michaba83 píše:Jen odbočuji, bylo mi řečeno, že při registru přes net ti odečtou ročně 1000,– , byla ti odečtena
u čezu stačí najet na net a mají tam něco jako soukromá kancelář. Zaregistruješ se tam a můžeš si změnit výšky záloh. Já to tak udělala loni a funguje to.
Jó já se tam určitě mrknu, jinak dík ![]()
Holky, já mám takový dojem, že ČEZ už přeplatky nevrací. Pouze je zaúčtuje do dalšího období a o tu částku bude pak další faktura snížena… ![]()
Martikov píše:
Holky, já mám takový dojem, že ČEZ už přeplatky nevrací. Pouze je zaúčtuje do dalšího období a o tu částku bude pak další faktura snížena…
to právě dělají aumaticky, stačí změnit nastavení na to, aby ti to vraceli ![]()
ixule píše:Martikov píše:to právě dělají aumaticky, stačí změnit nastavení na to, aby ti to vraceli
Holky, já mám takový dojem, že ČEZ už přeplatky nevrací. Pouze je zaúčtuje do dalšího období a o tu částku bude pak další faktura snížena…
Ted jsem se tam prihlasila a budu cekat cca 10 dni na heslo..
Mmch oni uz to opravdu nevraci?
A kdyz je ale nedoplatek, tak to urcite chteji zaplatit hned, co?
jo mmch u minuleho vyuctovani mi bylo napsano, ze preplatek bude vracen formou postovni poukazky, ktera prijde jako samostatna zasilka..to pro zakladatelku..
Děkuji za odpovědi, ted sem si tam volala, zálohu sem si nechala vrátit na částku jako předtim a přeplatek mi bude vyplacen poštovní poukázkou, takže to vyplácejí =)
Anonymní píše:
Děkuji za odpovědi, ted sem si tam volala, zálohu sem si nechala vrátit na částku jako předtim a přeplatek mi bude vyplacen poštovní poukázkou, takže to vyplácejí =)
Take jsem si to tam ted nechala zmenit at mi to poslou.
Tak nás pěkně nakrknul ČEZ… přišlo vyúčtování elektřiny za rok a máme přeplatek 13 a půl tisíce… a přišla složenka na vrácení přeplatku a na ní částka jen 773 Kč… a milý ČEZ si ten rozdíl bez našeho vědomí a souhlasu prostě rozepsal do záloh, takže přes půl roku prý nemáme platit zálohy… máte někdo podobné zkušenosti? Jak si můžou dovolit držet naše peníze a bez našeho souhlasu je takto použít? Nejsem ochotna tuhle firmu sponzorovat na dobu delší než půl roku takovou dobrovolnou bezúročnou půjčkou… máte s tím někdo podobné zkušenosti?
A taky hlavně po tom, co minulý rok naprosto neopodstatněně zvedli zálohy, což je vidět i na tom přeplatku…
![]()
@Regina Hero nám to taky tak udělalli, my máme vyučtování před vánoci, já se těšila že nám vrátí skoro 4000 a taky mi to rozepsali do Sipa na další 3 měsíce
takže asi už běžná praktika od ČEZU ![]()
ČEZ i RWE to mají přímo ve smlouvách - pokud je nedoplatek, musí se zaplatit a pokud přeplatek, rozepíše se do záloh…
@Regina Hero u nas si jiz nekolikaty rok nechavaji preplatky a neposilaji je slozenkou. Ja vzdy na pul roku zrusim prikaz a neresim, aspon mam klid. Pravda je ale ze poprve me to tez dosti sokovalo ![]()
@maritimka tak nám RWE ještě letos přeplatek za plyn vrátil složenkou ![]()
@Regina Hero píše:
Tak nás pěkně nakrknul ČEZ… přišlo vyúčtování elektřiny za rok a máme přeplatek 13 a půl tisíce… a přišla složenka na vrácení přeplatku a na ní částka jen 773 Kč… a milý ČEZ si ten rozdíl bez našeho vědomí a souhlasu prostě rozepsal do záloh, takže přes půl roku prý nemáme platit zálohy… máte někdo podobné zkušenosti? Jak si můžou dovolit držet naše peníze a bez našeho souhlasu je takto použít? Nejsem ochotna tuhle firmu sponzorovat na dobu delší než půl roku takovou dobrovolnou bezúročnou půjčkou… máte s tím někdo podobné zkušenosti?
A taky hlavně po tom, co minulý rok naprosto neopodstatněně zvedli zálohy, což je vidět i na tom přeplatku…![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Stačí když si tam zavoláš a řekneš, že trváš na tom, aby ti přeplatek vrátili. Nám udělali to samé, ale na žádost ti ho musí poslat.
@monika32 píše:
Stačí když si tam zavoláš a řekneš, že trváš na tom, aby ti přeplatek vrátili. Nám udělali to samé, ale na žádost ti ho musí poslat.
No to zavolám… jinak to je od nich pěkná prasárna… vždyť neoprávněně zadržují cizí peníze…