Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
@Verpa5 to netuším musím se na to podívat ale teď nemůžu nejsem doma. Aplikaci co mi ukazuje nedoplatky mám. Bylo tam před 2 měsíci 25 tis teď tam bylo 12 tis a najednou mi změnili zálohy sami od sebe a v nedoplatku mám napsáno 5kč
Aha, tak to chyba ve výpočtu nebude. Budu ti držet palce ať ti brzy přijde příspěvek na bydlení. Pokud bys navýšila zálohy jen o 500 Kč tak to stejně budeš muset doplatit u vyúčtování. Nebudeš mít třeba nějaké prémie v práci, že bys to pak zaplatila z nich?
@Anonymní píše:
@Elnc první zálohy byli 3 tisíce pak to zvedli na 6 tisíc a teď po mě chtějí skoro 10. Už jsem zoufala
I když je to stará nezateplená bytovka a byt v přízemí nad sklepem, tak není možné propálit tolik. Leda by tam byl nějaký 50 let starý plynový kotel z Maďarska, který měl účinnost 5% (a 95% vyletělo do komína) a v bytě se topilo na 30°C. Začal bych především řešit efektivitu celého otopného systému a ne zálohy, které nic neřeší, když se stejně musí na finále uhradit vše do haléře.
@Zumpa píše:
Stačí obyčejný barák. Platíme ještě víc.
Leda bez oken a dveří někde na horách na kopci, pak ano ![]()
@jkra kdyby mi to ukazovalo napíšu to ale nemám to tam. Už mi na to koukalo pár lidí a sami nevěděli proč to mám jinak tu aplikaci.
Co by mi měli říct když to hlavní mi napsali. Těžko mi vysvětlí něco s čím nic neudělám když na to nemám
@Anonymní píše:
@jkra kdyby mi to ukazovalo napíšu to ale nemám to tam. Už mi na to koukalo pár lidí a sami nevěděli proč to mám jinak tu aplikaci.
Co by mi měli říct když to hlavní mi napsali. Těžko mi vysvětlí něco s čím nic neudělám když na to nemám
Promiň, ale to je divné. nemas tam vyúčtování z minulého roku, spotřeby? Měli by ti říct, jak je to od ledna? Máš fix nebo co máš? Vždyť tomu moc nerozumíš.
@Verpa5 kdybych měla prémie neřešila bych tuto věc bohužel musím po 12letech změnit práci protože finančně se to tam roky nezměnilo. Řeším to jak můžu ale kdyby šel udělat splátkový kalendář byla bych klidnější
@Elnc píše:
I když je to stará nezateplená bytovka a byt v přízemí nad sklepem, tak není možné propálit tolik. Leda by tam byl nějaký 50 let starý plynový kotel z Maďarska, který měl účinnost 5% (a 95% vyletělo do komína) a v bytě se topilo na 30°C. Začal bych především řešit efektivitu celého otopného systému a ne zálohy, které nic neřeší, když se stejně musí na finále uhradit vše do haléře.
tak včera tu byla diskuse, jak v bytě 3+1 v nezatepleném domě lidi vytápí na 20 stupňů pouze 2 místnosti, a platí zálohy 13000,–- tak očividně to možné je
@Elnc píše:
Leda bez oken a dveří někde na horách na kopci, pak ano
starý zateplený dům, žádný luxus
měsíčně platíme 31 tisíc, protože vytápen elektřinou
dobré ráno ![]()
@jkra píše:
Promiň, ale to je divné. nemas tam vyúčtování z minulého roku, spotřeby? Měli by ti říct, jak je to od ledna? Máš fix nebo co máš? Vždyť tomu moc nerozumíš.
a co tam má divně? však jí 2× zvedli zálohu a současně s tím snížili nedoplatek, mně se to zdá logické
A to je jenom za plyn? co elektrika, voda?
zrovna včera nam taky došly nové zalohy, mame stary barak a tolik teda neplatime. Zjisti si, kolik byla spotřeba minuly rok a spočítej si, jestli ti odpovídají zálohy zhruba na tu spotřebu. Vím, že některé rodiny zjistili, že by měli šílené přeplatky, že jim to nastřelili, tak telefonovali od čerta k dablu, aby jim to snižili a povedlo se. Já si počítala plyn včera a bohužel pro nás to sedí ![]()
a ještě, je zastropovaná cena plynu, ale ne ty ostatní složky, takže u plynu to třeba není těch 3025kč/mwh, ale 3520kč/mwh + ještě měsíční poplatek 321 kč (u našeho dodavatele).
a za elektriku to není těch zastropovaných 6050 kč/mwh, ale za NT cca7000kč/mwh a za VT cca 8500kč/mwh. + měsíční 300 kč poplatek.
takže si zjisti tvoji spotřebu za rok a zavolej si k dodavateli, kolik budeš realně s regulačními poplatky platit a podle toho si spočítej kolik musíš dát měsíčně. Nebo se přestěhuj. Jiná rada není.
@jkra pokud se ptate na fixaci tak tu nemá. Bohužel moc nerozumím to přiznávám. Vše měl pod dozorem manžel bohužel už není a musím takové věci řešit sama a nemám nikoho kdo by mi poradil
@Borrealis píše:
starý zateplený dům, žádný luxusměsíčně platíme 31 tisíc, protože vytápen elektřinou
dobré ráno
Jenomže tady je řeč o PLYNU, takže také dobré ráno ![]()
@stinga píše:
a co tam má divně? však jí 2× zvedli zálohu a současně s tím snížili nedoplatek, mně se to zdá logické
Nevím spotřebu. Od ledna je fix na plyn, takže už jen proto bych se ptala. Co má nasmlouvané? V ČEZ online je všechno krásně vidět. Je to celé divné.
@stinga píše:
tak včera tu byla diskuse, jak v bytě 3+1 v nezatepleném domě lidi vytápí na 20 stupňů pouze 2 místnosti, a platí zálohy 13000,–- tak očividně to možné je
Zálohy mohou klidně platit i 50t. Kč, když s tím nemají problém, to o ničem nerozhoduje. Důležitá je spotřeba. A samozřejmě je otázkou i věrohodnost takového tvrzení…
@Elnc píše:
Jenomže tady je řeč o PLYNU, takže také dobré ráno
však také zakladatelka má platit 9900,–-, ne 31000,–- jako kdyby měla topení elektřinou, těch 9900 je bohužel reálná cena