Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@stinga píše:
jo už to dopsala, že má vlastní kotel, který pořizovala před covidem - takže nový kotel pořizovat není možnost, když nový je
Jestli pořizovala nový kotel před cca 3 roky, tak za normálního užívání bytu nemůže mít spotřebu plynu s nutností záloh atakující 10t. Kč. To je prostě nesmysl.
@debra.morgan píše:
A blbý? Já na to slyšela vesměs chválu.
Tak třeba v srpnu jsme platili přes 12 tisíc za 1MWH, tak mi to zase tak super nepřijde ![]()
@Elnc může. Nezateplené, okna kastlaky, vlhký být, pretapeni, a to se pak plynoměr točí jak ventilátor v létě.
@stanuska3 píše:
Tak třeba v srpnu jsme platili přes 12 tisíc za 1MWH, tak mi to zase tak super nepřijde
no tak jasně, ale pak zas platíš míň. Za mě je to fajn pro lidi bez fixace protože pak v průměru zaplatíš zhruba tu fixaci.
@debra.morgan píše:
no tak jasně, ale pak zas platíš míň. Za mě je to fajn pro lidi bez fixace protože pak v průměru zaplatíš zhruba tu fixaci.
Měli jsme tu smlouvu od dubna - v dubnu cena 4.660,–, květen 4.987,–, červen 4.987,–, červenec 8.047,–, srpen 12.399,–, září 9.658,–, říjen zase jen 4.998,–
Celkově když se to zprůměruje, tak je to ještě asi ok.
@stanuska3 píše:
Měli jsme tu smlouvu od dubna - v dubnu cena 4.660,–, květen 4.987,–, červen 4.987,–, červenec 8.047,–, srpen 12.399,–, září 9.658,–, říjen zase jen 4.998,–
to je za elektriku? elektřinou topite?
@debra.morgan Jojo to je za elektřinu, ale netopíme, pouze ohřev vody, vaření. Topíme plynem. Tuto smlouvu jsme měli do konce listopadu, teď už jsme u Centropolu na stropu.
Ale nijak moc nás to nerujnuje.
Tak hlavně poděkuj všem dobromilům co volili tenhle bojechtivý fialový pětihnus.
Ubezpečuji tě, že tohle je jen začátek.
@Zumpa píše:…tak to bude muset za chvíli asi do psí boudy. A nejen oba, jestli to takhle půjde dál, tak v ní skončíme postupně všichni.
Přestěhovat se tam, kde na to máš. Jiná rada není. Budou to muset řešit desetitisíce lidí.
@stanuska3 píše:
@debra.morgan Jojo to je za elektřinu, ale netopíme, pouze ohřev vody, vaření. Topíme plynem. Tuto smlouvu jsme měli do konce listopadu, teď už jsme u Centropolu na stropu.
Ale nijak moc nás to nerujnuje.
aha, tak to je docela dost.
@Tuana píše: …tak to bude muset za chvíli asi do psí boudy. A nejen oba, jestli to takhle půjde dál, tak v ní skončíme postupně všichni.
Ale zase si nevymýšlejte. Ano, energie zdražily, ale při normálním chování, normálním bytě (domě) se to zvládnout dá. To, co tu někteří uvádějí, asi není vůbec reálné…
ty šílené spotřeby…
@stanuska3 píše:
a jaké jste měli spotřeby? za ohřev vody a vaření a zřejmě pračku a přístroje to nemusí být nic velkého..
@stanuska3 píše:
To je strašné moc. Třeba ten srpen. To jste něco museli dělat, co zralo.
@inkakřivák píše:
To je strašné moc. Třeba ten srpen. To jste něco museli dělat, co zralo.
To jsou ceny, ne spotreba.
@Tarena no vždyť jo. Všimni si červenec srpen, jak jim to vyletělo. Pročpak? Víc vařili? Tipují to na klimosku a ohřev bazénu.