ČEZ splátky

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
76238
9.12.22 08:28
@Elnc píše:
Zálohy mohou klidně platit i 50t. Kč, když s tím nemají problém, to o ničem nerozhoduje. Důležitá je spotřeba. A samozřejmě je otázkou i věrohodnost takového tvrzení…

tak jako nevím, proč by někdo takové diskuse zakládal pro srandu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
9.12.22 08:28
@Anonymní píše:
@Verpa5 kdybych měla prémie neřešila bych tuto věc bohužel musím po 12letech změnit práci protože finančně se to tam roky nezměnilo. Řeším to jak můžu ale kdyby šel udělat splátkový kalendář byla bych klidnější

Tak to už snad se jen přestěhovat do něčeho levnějšího :?, ale to jsou taky výdaje navíc. Každopádně bych teď platila co nejvíc můžu a zkusila do vyúčtování najít třeba přivýdělek. Je to fakt blbá situace :(.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55976
9.12.22 08:30
@Anonymní píše:
@jkra pokud se ptate na fixaci tak tu nemá. Bohužel moc nerozumím to přiznávám. Vše měl pod dozorem manžel bohužel už není a musím takové věci řešit sama a nemám nikoho kdo by mi poradil

No, a protože nemáš fixaci, od ledna bys měla od ČEZu mít strop. Na cenu plynu. A rozhodně máš v té aplikaci loňskou spotřebu, poslední vyúčtování, rozpad současné spotřeby na měsíce. Určitě bych se jich zeptala, jak se mě dotkne zastropovani ceny od ledna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
9.12.22 08:30

@Elnc

dobře víte že jsem reagovala na vaše " leda bez oken a bez dveří"

takže…s oknama, s dveřma, zatepleno, děláme co můžeme, 30 litrů

v ulici plyn není a nikdy nebyl, a ano je to problém

zakladatelka zjevně problém má, a tak se ptá…posmívat se někomu že si zoufá nad cenama energií může v dnešní době jen opravdový

de –bil

:roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
9.12.22 08:31
@stinga píše:
však také zakladatelka má platit 9900,–-, ne 31000,–- jako kdyby měla topení elektřinou, těch 9900 je bohužel reálná cena

V normálním bytě v bytovce to vůbec není reálná cena, tam není reálná cena ani polovina. Pokud tedy člověk nemá celý den okna dokořán a místo vstupních dveří lítačky ze saloonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
9.12.22 08:35
@Borrealis píše:
@Elnc

zakladatelka zjevně problém má, a tak se ptá…posmívat se někomu že si zoufá nad cenama energií může v dnešní době jen opravdový

de –bil

Kde je nebo není plyn není předmětem této debaty a zbytečně se to tady zahnojuje nesmysly.
Rozhodně se nikomu neposmívám a výše jsem psal, že to chce napřed řešit efektivitu celého otopného systému a ne nějaké zálohy. Protože ať je záloha taková nebo maková, tak se stejně bude platit za celou spotřebu, tudíž případné snížení záloh vůbec nic neřeší.

Invektivy si potom schovej prosím k sobě do rodiny, díky za pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@jkra cena 9900 ne zapsaná v platbách od ledna zastropovaná cena mi zvedla poplatky

• Citovat
  • Upravit
414
@Anonymní píše:
@Verpa5 kdybych měla prémie neřešila bych tuto věc bohužel musím po 12letech změnit práci protože finančně se to tam roky nezměnilo. Řeším to jak můžu ale kdyby šel udělat splátkový kalendář byla bych klidnější

Ještě mě napadlo, máš v aplikaci zadanou aktuální spotřebu? Jestli vám ubyl jeden člověk (snad jsem pochopila dobře že manžel) sníží se potřeba plynu min. o ohřev vody pro něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55976
9.12.22 08:37
@Anonymní píše:
@jkra cena 9900 ne zapsaná v platbách od ledna zastropovaná cena mi zvedla poplatky

A teď ta spotřeba. Mě kdyby teď zvedli cenu dle fixu, platím 4000. Takže tu spotřebu vědět je důležité. Propálíte asi hodně a musíš začít šetřit. Bytovka je v SVJ? Družstevní? Zateplit, nebudeš v tom baráku sama, takže upřít síly fo tohoto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55976
9.12.22 08:38
@Borrealis píše:
@Elnc

de –bil

Nesmejeme se jí, přijde mi, že to nechápe. Potřebuje se zorientovat. Kdyby nám ukázala, co má v aplikaci, třeba ji lépe poradíme, moc tomu nerozumí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
9.12.22 08:40
@stinga píše:
tak jako nevím, proč by někdo takové diskuse zakládal pro srandu

Někdo si třeba chce jenom postěžovat nad cenami a svoje tvrzení poněkud upraví, případně nesdělí vše jak je. To samozřejmě nemyslím nutně i na tuto diskuzi, ale v jiných, např. na FB, to není zase tak neobvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
9.12.22 08:42

A papírový vyúčtování ti zakladatelko nechodí? My sice máme aplikaci, ale to roční vyučtování nam dojde i na papíře. když to nevidíš v aplikaci, tak na vyfoceném papiru ti to najdeme, stačí zakrýt osobní udaje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.22 08:54

@debra.morgan dám ho sem k večeru momentálně nejsem doma.

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
9.12.22 09:16

Na kolik mas nastaveny termostat? To je strasna spotreba. Podle zaloh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
9.12.22 09:18

Tak ono ty ceny šly dost nahoru, ségra má novostavbu 3+1 letos ji dali zálohy jednou takové, co loni. Jenže tím, že si je necháš nízké docilis akorát toho, že ti pak přijde roční vyúčtování a budeš platit 40 tisíc najednou, na to ti dají splátky možná, ale jsi tam kde ses teď, budeš platit zálohy na energie a ještě vysokou splátku toho nedoplatku, ten ti určitě neroztahnou na několik let, abys platila pár korun, nám nedoplatek dovolili splatit asi na 3× takže dáš pak naráz takovou sumu dohromady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný